olorin84 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 console bebesi yapmaz tabi, beklentiler farklı sonucta bnm kendi adıma demek istediğim Cs nin özellikle turnuvalardan gelen bir geleneği var saçma sapan haraketler yapmaya musait bir oyun bu da onu en iyi turnuva fps si yapiyor yani sen kendini nekadar geliştirsen oyunda o kadar artı sağlıyorsun aim o yuzden önemli milisaniyeler konusuyor yani turnuva maclarında. Hani single player bi oyun olsa sen kesinlikle haklısın derdim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Yok şöyle de canımı ye ama o şekilde bir deişimi beğendiğimi söyleyince konsol bebesi oluyorum, sanki FPS'ler tek tür oluyormuş gibi. Sana değildi laflarım zaten. Haklısın ayrıca yani geleneği olan oyunların değişmesi hayranları için can sıkıcı bir durum olur genelde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
acdervis Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 http://kotaku.com/5834542/an-hour-with-counter+strike-go Paylaşılmamış galiba. Comp/casual modları, MM, ranking sistemi(comp için ELO), cross-platfom deatayları var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Red said: abi hala quake diyorsunuz o kadar saçma ve komikki. evet quake gibi bir oyun konsolda oynaması zor.da quake mi kalmış abi.vardır hala oynayan hayranı ama şahsen ben fpsde o tarz özellik aramıyorum.ben konsolda cod falanda oynamıyorum.hatta tam tersi coddan nefret ederim cod 1-2 hariç bende konsolda fazla çeşit fps oynamadım belli başlı oyunlar toplasan 3-5 tane ilki quantum of solace.konsolda fps mi oynanır lancılardandım bende.bu oyunla baya alıştım ve multisi falanda zevkliydi.ondan sora denedim fpsleri.en memnun kaldıgım battlefield serileriydi.bf43 ve bc2. işin özü konsolda aibdik fps oynarsan bune lan dersin.misal farcry 2 konsolda bildiğin dönmüyor gamepad killzone 2.ve daha oynamadıklarımdan da vardır böyle ama misal bf serisi konsola iyi adapte oldu bana göre. konsol haterlıgını o kadar abartıyosunuz ki ben bayadır ps3 oynamadıgım halde.yeni pc alıp burda takıldıgım halde ps3ü savunasım geliyor hyr bide quake ile falan geliyorsunuz.kafamı kaldırır o hızı bu saattten sonra.duygusallık yapma bone unut geçmişi. Niye sacma ve komik olsun? Adamlar modern warfare'i kac yildir eritip eritip satiyorlar, mw1, wow, mw2, bo, mw3, bu komik ve sacma degil de, halen quake 1-2-3 oynayan insanlarin olmasi mi komik. Pc oyunlarini oynayan oyuncular daha hardcore oynuyor. Adamlar ilk quake ciktiginda deli gibi gruplar acmisti, modlar gelistirmisti. İlk tf oyle cikmisti misal. Halen aktif olarak serverlarla ve modlarla ilgilenen gruplar var. Bir quakeciye sor, sana oyunun patchlerini, server clientlarini felan hic usenmeden yazip izah eder. "quake mi kalmis?" Niye kalmasin? Dedigim gibi hala oynayan competitive oyuncular var. Baska oyun alacak paralari olmadigindan degil, en sevdikleri oyun o oldugu icin. Adamlar da bu potansiyeli gorup quake live cikardilar zaten. Quake 5 soylentisi de dolasiyor. Ama bu saatten sonra id'nin iyi oyn yapacagina inancim az. Ha, demek istedigin, "oyun firmalarinin artik quake, hl, ut gibi degil de cod gibi oyunlar yapmasi" ise, bizim de burda (veya baska yerlerde) elestirdigimiz konu da o. Cok satsin diye konsola yonelik oyunlar yapiyorlar, sonra da zayifozellikli oyunlar cikiyor, bunlari oynamak zorunda kaliyoruz. İstiyoruz ki sirf satis ugruna ozellikler kirpilmasin. Bir de konsolda hep cod goruyoruz diye tum pc piyasasi doom gibin oyunlardan uzaklasti anlamina gelmiyor. Ufukta bazi oyunlar var misal. Modderlar halan quake ve halflife piyasasinda deli gibi calisiyorlar. Konsol hateri felan degiliz nerden cikardin. Bende mesela ps1-2-3 var, sirf bazi oynlari oynamak icin wii ve xbox almayi dusunuyorum. Konsolda cok guzel oyunlar cikiyor. Darkness mesela bayilmistim, fps olmasina karsin tps action oyunu tadinda yapmislar, sahaneydi. Yapan ekip de riddicki yapan ekip hani... Ama yine de kontrollerin zorlugunu hissediyorsun. Konsol hateri felan degilim. Ben burda gamepadle fps oynamanin klavye mouse kombinasyonu kadar rahat oldugu fikrine karsi cikiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pronoit Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 abi fps tartişilirken quake'e laf denmez. ondan adam her türlü hakli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OsManiaC Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Güncel oyun takip eden kişilere quake , cs falan dersen böyle O_O bakarlar. Steam istatistiklerine sürekli bakanlardanım. MW2 ilk çıktığında 140k peak blops 80k peak yaptı ne oldu bakın şimdi kaç kişi oynuyor ^^. Bir de cs lere, quakelive e bakın. Seneler boyunca sabit ve kendi içinde orangutansal bir şekilde büyüyen kitlesi var. Half-life ve Quake bu iki oyunda şuanki fanatik console hater FPS oyuncularının kökünü oluşturuyor. Ve benim de içlerinde bulunduğum bu grup yha konsolda FPS mi oynanır diye direk sinirlenmiyor. Yeni nesil FPSlerin abidik gubidik olmasından ve bunun tek sebebinin yeni nesil konsol oyuncuları olmasından dolayı ortada karşı görüş var. Konsol FPSlerini savunurken biraz daha işin tekniğine inip savunun ki biz de evet şurada haklılar diyebilelim. Gidip quake e csye kaka parçaları atmakla olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 quake e bok atan mı var yahu.bizde oynuyorduk quake.atıp tutuyorsun yani aynı quake şimdi yeni oyun olarak cıksa yüzüne bakılmaz baktıgın zaman(tabi yeni nesil grafikle vs ) quake ilklerden oldugu için ayrı zevki oldugu için oynanıyor.ve tarzında en iyi ben quakein tarzını ztn ayrı tuttum cunku bf cod vs ile quake i aynı cumellerden kullanan sizsiniz yani fps = quake yada cs değil benim savundugum bu battlefield seriside gayet sağlam bir fps oyunudur.codda bokunu cıkarmadan önce iyi bir fps oyunuydu bana göre cs de tam cafe,turnuva oyunu oldugu için hep oynanıyor.ben o zamanda cs pek oynamazdım.hl dod daha hoşuma gidiyordu herkes pro gamer olmak zorunda değil.bunu anlamıosunuz.yani FPS QUAKEDİR HIZLI OYUN ZOR AİM. herkes sevmek zorunda değil.benim fps camiasında tek sevdiğim seri battlefield serisidir.bende ztn genelde bf üzerinden savunuyorum. battlefield serisi konsolda da pcde de herturlu iyi.gelipte ama quake cs vardı eskiden demenin anlamı nedir gamepad ise tamamen kişinin kendi bileceği iş tabi.klavye mousedan vazgeçemicek olan oynamasın gamepadla zorla değil. inatla mouse eşit dğeildir gamepad diyorum ben.tabiki değil.ama yinede abartılgı kadar kötü değil.2 haftaya bakar ayrıca nesil degişiyor.biz eskiden ultima oynuyorduk cs oynuyorduk diye herkes sevmek zorunda değil bunu unutuyorsunuz nerde o eski bayramlar demekten öteye gitmez şu.o yuzden sevmeye bakın.alın bi bf3 oynayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knox Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Red said: inatla mouse eşit dğeildir gamepad diyorum ben.tabiki değil.ama yinede abartılgı kadar kötü değil.2 haftaya bakar ayrıca nesil degişiyor.biz eskiden ultima oynuyorduk cs oynuyorduk diye herkes sevmek zorunda değil bunu unutuyorsunuz nerde o eski bayramlar demekten öteye gitmez şu.o yuzden sevmeye bakın.alın bi bf3 oynayın bunu bazı kıt arkadaşlara anlatamazsın abi boşuna hırpalıyorsun kendini he diyip geçicen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 ya resmen mıçmışsınız başlığın içine. 10 mesajdan 9u konsol-pc kavgas, oyunla ilgili yorum-bilgi bulamıyoruz. Bu nasıl iş arkadaş ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Abi bf3 consolefag oyunu değil. "Alın bf3 oynayın" şeklinde kötülemeyin sdfs. Alakası yok konsol fps'si ile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Hala 2 haftaya bakar deniyor ya, aklımı çıldıracağım. Oyun çıktıktan 2 hafta sonra karşılıklı takımlarda gamepad vs. mouse olarak maç yapabilecek misiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 ya abi bu oyun nasıl olcak bilmiyorum.ben cs source oynamadım en son 1.5 falan oynamısımdır ben genel olarka gamepada alısma süresinden bahsettim.bikaç haftada az çok el alıskanlıgı olur. o dediğimiz gamepad vs mouse oynamadan bişi diyemeyiz.herkes pro gamer değil dediğim gibi.her mouse ile oynayan çok iyi aim alacak diye birşey yok. ama işte bakalım bu olay olursa merak ediyorum ben gamepad vs mouse :) @lath : valla bf,cod diyorlar hep bende bfyi savunasım geliyor.konsolda oynanıyor diye kötü oyun onlara göre :) ayrıca maç yapılır niye yapabilcek misiniz diyorsun. iyi oynayan her şekil iyi oynar.youtupte gamepadla hayvan gibi oynayan adamlarda var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Red said: herkes pro gamer olmak zorunda değil.bunu anlamıosunuz. nerde o eski bayramlar demekten öteye gitmez şu.o yuzden sevmeye bakın.alın bi bf3 oynayın Herkes pro gamer olsun demiyorum zaten. Gamepadle mouseu es tutan, "gamepadle mouse+klavye kombinasyonu kadar rahat oynanir"i elestiriyorum ben. Yukarda yazdiklarimi okuduguma emin misin? Bu arada quake oyunlari zamaninda manyak motor ve zevkli gameplay (super muzikleri de ekleyelim) İle cok tutulmustu. Yap bi tane her oyun firmasinin yararlancagi motorla gelen, hoplama ziplamali (hatta yeni akrobatik hareketler de eklenebilir modlardan ilham alinarak) ve deli dolu muzikleri olan quake, bak nasil da tutar yine. Modding community haril haril calisir. Quake 4u atalim bu arada uzaya... Ayrica, i am not progamer, i am batman... http://www.youtube.com/watch?v=n4qgTk8Vfyc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 yok bone ben genel olarak osmana cevap verdim kendisinnde dediği gibi o haterım diyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 LathspeLL said: Abi bf3 consolefag oyunu değil. "Alın bf3 oynayın" şeklinde kötülemeyin sdfs. Alakası yok konsol fps'si ile. BC2 ile aynı şekilde yaptılarsa konsol oyunu evet, çünkü hem ağırlığı hem kontrolleri hem de genel oynanabilirlik konusunda en rahat gamepad ile yapabiliyordun. Oyun PC'de aşırı hızlıydı. Ayrıca şu FPS konsolda oynanmaz diyip, konsolfag tarzı cümleler kuran adamları evde babasının aldığı pc'de cheat açarak counter strike oynayıp, bir yandan "barajı geçersem özel üniversiteye başvururum kurtulurum" diyen adam profili hayal ediyorum. Hani hiç oynamayı denememiş, oynamışsa da 15 dakika sonra ultra yeteneksizliği yüzünden beceremeyip gamepad'i bir kenara atmış adamlardan başka kimse konsolda FPS'yi aşağılamaz. Ha diyeceksiniz ki mouse-klavye kombinasyonundaki profesyonellik ve seri oyun var mı? Hayır yok. Bence FPS halen en iyi PC'de oynanır ve silahı elimize alıp nişanı kendimizin alacağı bir sanal platform oyunu vs. yapılmazsa da daha iyi olamaz, imkansız. Ama çıkıpta gayet güzel oynanılabilen ve kendi standartlarında gayette zevk alabileceğin konsolda FPS olayını da kimse bilip bilmeden ezemez. Bende PS3 almadan ve PS3'te FPS oynamadan önce böyle cahildim işte, sonra oynayınca gençliğimdeki hatalardan utandım. Aramızdaki liselilerde ileri de akıllanacaktır neyse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Ha Gamepad = Mouse+Klavye diyen adam da sağlam kafaya sahip değildir ya da çok dandik bir PC'si vardır, hayalini kurduğu FPS oyununu oynayamıyordur da yediremiyordur bu durumu ya da PC'de beceremiyordur oynamayı, o hızı yakalayamıyordur falan da konsolda ağır ağır sotelerden soteye giderek frag toplayıp mutlu oluyordur falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 ah be dark anlatamadım valla hatta patide mesajım bile vardır konsolda fps mi oynanır lan diye quantum of solace ile oha gayet iyi oluyormuş dedim bc2 ile tavan yaptım.comander ve en az 32 kişilik online destekleseydi bf3 üde konsola alıcaktım ama şu haliyle pcde oynanır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 abi ben sana demedim ki, baktım yine konsol-pc tartışılıyor mesaj okumadan daldım ortaya ASDASDAS konsolfag dediysen talihsiz olmuş yazdıklarım ama asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 yok olm konsolfag ben oluyorum sdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 ee tamam bir post önceyi oku o zaman panpa asdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Ben konsolda da FPS oynadım ve sevemedim. Hani 15 dakka oynamak da değil 1 hafta falan sadece konsolda FPS oynamıştım. Konsolda FPS oyunu oynamak başka bir oyun tarzı gibi. PC'deki FPS ile alakası yok bence oyunun. Farklı bir oyun oynanıyor orda. O gamepad ile yapılan hareketleri mouse + klavye kombosunda çok daha rahat yapabiliyoruz çünkü. Konsola uyarlanmış bir FPS oyunu, PC'de FPS oynamaya alışmış bir adam için daha kolay geliyor bu yüzden. Oyunların tarzlarını falan değiştirerek uyarlamaya çalışınca da PC oyuncusunun aldığı keyif azalıyor. Biz bu sebepten dolayı istemiyoruz aynı oyunun iki platformda oynanmasını. Gitsinler aynı isimde ayrı mekaniklere sahip iki oyun yapsınlar konsol ve PC diye ayırarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 ee abi o zaman da maliyet sorunu giriyor. farklı formatlar için farklı sürümler yapman maliyetini deli gibi arttırır. Adamlar da ona göre en basit tasarlanabilen konsoldan, xbox'tan portluyorlar hepsini, CS konusunda PC oyuncuları yine şanslı olacak çünkü bütün herşey PC'de oyunculuk üzerine tasarlanıyor. Asıl çekecek olan konsol kullanıcıları, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 left 4 deadde oynamayın o zaman iksbakstada var nie oynuonuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Ha bu arada yazmayı unuttum konsolları savunacam diye SADASD Valve tarafından PS3'e mouse+klavye desteği verilecekmiş. Daha doğrusu düşünülüyor. PS3'te adam gibi çalışan mouse vs. hiç yoktu. Bizzat Valve tarafından üretilen bir set çıkarsa sonunda PS3 için sorunsuz mouse geliyor demektir. Bu da PS3 oyuncularının rahatlıkla PC oyuncularıyla kapışması oluyor ki çok iyi olacak. Onun dışında Steamworks ile ortaklık kurmak istemediklerinden ötürü Xbox'ta cross-platform bile olmayacak. Xbox bebelerinden kurtuluyor böylelikle de CS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 klavye mouse ile konsolda oynicaksam pcde oynarım ztn ama illa oynarım diyen alır tabi şöyle portatif güzel bi katlanır sehpa gibi bişi lzm kucaga konan vs yoksa masa başına oturduktan sonra ne anlamı var kıç yayıp 30 metreden oynamak varkan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar