Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

et döner fiyatları


Bone

Öne çıkan mesajlar

dusuncelihayvan said:

Tamam yani yerinde iyi yapan adam zaten gelir İstanbul'da yapar ama herşeyi yerinde yiyeceksin gibi bir laf yok bence.


mantığa hayran kaldım kardeş. yerel lezzet kavramı öpmüşsün resmen. italyadan hindistana, güney amerikadan uzak doğu mutfağına, bunları merak eden adam her zaman gider taşrada yer. sen italyan lezzetlerini tanıtmak isteyim gidip romada yemek yiyen kimseyi biliyor musun? bazı şeyler vardır yerinde güzeldir, adam az önce kestiği tavşanla yemek yapıyor, halihazırda köyde yaptığı şarapla kaymakla servis ediyor. büyük şehirde böyle bir şey yapabilme imkanın var mı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kadıköyde iskelenin orada bursa iskender kebapçısı var. Tadı bayağı güzel, harbi iskender. Ama fiyatı çok kazık. 1.5 porsiyon 30 liraydı son gittiğimde, ki porsiyonları felaket küçük. 1.5 dedikleri normal 1 porsiyona ucu ucuna denk geliyor. Tat olarak çok iyi ama.

Her bursa iskender o kadar iyi olmuyor, ankaradakine gittiğimde pek sevmemiştim mesela. Kadıköydeki iyiydi ama.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yaaa bırakın Bereket Döner varken... İskender Kebapçısı'nda iskender mi yenir? Hele bir de üzerine ne olduğu belirsiz pis pis soslar döküyorlar. Helal et mi angus mu diyim bilemedim zaten.

Ayrıca no-lifer adamlarsınız sipariş verip evde yiyorsunuzdur siz, yolda soğur, herşeyin tadı birbirine karışır. Olmaz öyle.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

balon said:

İstanbul'un yediğim en iyi dönerlerinden biri Minibüs yolunda Cevizli'yi Pendik İstikametinde geçtikten sonra E-5 yoluna dönerken, 6 döneri dükkanında birlik döndüren Dönerci Ali Usta.

Üstüne künefesini yemeyi unutmayın.



@Esh: Okuyun bi lan.

Kartal Meydan daha hoş ama sanırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

balon said:

Marty said:

bu arada, "5 sene x'de kaldim, bu isleri hepinizden iyi biliyorum" diyene sonradan gorme denir.


Abi çoğunuz no-lifersınız, buradan başka arkadaşlarınız yok derecek kadar az. Her aktiviteyi buradan arkadaşlarınızla yapıyosunuz. Gezme kültürünüz yok. Türkiye'yi tanıma kültürünüz yok. İnsanını tanıma kültürünüz yok. Kafanız tek bakış, insan çeşitliliğine hazır değilsiniz. Geziyorum diyeniz de tatava. Türkiye'nin her yerini gezdim diyo, ara sokakta bir esnaf lokantasına uğramamıştır mesela. Duyulmuş yerlerini görmüştür.

Yani iskenderin İstanbul'daki leşliğinden dem vurdum ben, bir iki yerde ağza alınır. Bursa için de öyle. Diğerleri iğrenç. Benim damak tadım böyle, kültürüm böyle. başkası beğenmeyebilir.

http://medias.lepost.fr/ill/2009/08/02/h-20-1643665-1249234779.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

balon said:

balon said:

İstanbul'un yediğim en iyi dönerlerinden biri Minibüs yolunda Cevizli'yi Pendik İstikametinde geçtikten sonra E-5 yoluna dönerken, 6 döneri dükkanında birlik döndüren Dönerci Ali Usta.

Üstüne künefesini yemeyi unutmayın.



@Esh: Okuyun bi lan.

Kartal Meydan daha hoş ama sanırım.


mekan burası, kunefesi boktan yemeyin =)

sadece et yiyin ayran için.

ete doyun, o kadar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Borsa lokantasinin iskenderi ftw abi direk..

geçen sene 6.9 liraydi.. sonra 7.4 oldu sonra 8 oldu 8.5 oldu 9 oldu suan 10 olmus :D

ama 10 numaradir yani,porsiyonu da buyuk..

HD ile ikisi guzel bursa iskendercsi fln 1 kere yedm sanrm kötydu..

et döner o kadar nerde pahali abi 8 9 lira fln..

besiktasta en kral yerde bile 6 olmasi gerek ki harbi güzel adamlarin döneri..

katik'da et dürüm ayran 5.5 lira fln

off o diide canm istedi be
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

dusuncelihayvan said:

Tamam yani yerinde iyi yapan adam zaten gelir İstanbul'da yapar ama herşeyi yerinde yiyeceksin gibi bir laf yok bence.


mantığa hayran kaldım kardeş. yerel lezzet kavramı öpmüşsün resmen. italyadan hindistana, güney amerikadan uzak doğu mutfağına, bunları merak eden adam her zaman gider taşrada yer. sen italyan lezzetlerini tanıtmak isteyim gidip romada yemek yiyen kimseyi biliyor musun? bazı şeyler vardır yerinde güzeldir, adam az önce kestiği tavşanla yemek yapıyor, halihazırda köyde yaptığı şarapla kaymakla servis ediyor. büyük şehirde böyle bir şey yapabilme imkanın var mı?


dostum sen gastronomi dunyasinin ne halde geldigini biliyor musun? Ozel ucaklariyla dunyanin cesitli yerlerinden et sebze meyve getiren restaurantlar var. Swissotel de cipriani vardır. Git bak bakalim balik nerden geliyormus. Sana servis edilen balik daha sabah norvecten geliyor. aksami senin tabaginda. o yuzden bu yemege gidip 250-300 lira para veriyorsun bir tabaga.

illa ki her sey yerinde de iyidir ancak artik herseyi ayni kalitede ve ayni tazelikte istanbul gibi metropollerde de bulabilme imkanin var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

balon said:

Abi çoğunuz no-lifersınız, buradan başka arkadaşlarınız yok derecek kadar az. Her aktiviteyi buradan arkadaşlarınızla yapıyosunuz. Gezme kültürünüz yok. Türkiye'yi tanıma kültürünüz yok. İnsanını tanıma kültürünüz yok. Kafanız tek bakış, insan çeşitliliğine hazır değilsiniz. Geziyorum diyeniz de tatava. Türkiye'nin her yerini gezdim diyo, ara sokakta bir esnaf lokantasına uğramamıştır mesela. Duyulmuş yerlerini görmüştür.



AHAHAH çok epic post olmuş bu xcvdfgsdf.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
iskender etini incecik kat kat kesip dizmedikce
altina serilen pideler sosa iyice doymadikca
kaliteli tereyag eritilip ustune dokulmedikce
etin kenarlarinda ince domates dilimleri ve tercihen maydonoz olmadikca
yemeyin o iskenderi birader.

ha bu arada eti kalitesiz kiymadan yapan yerler de cok fena. et boyle direk mideni yakiyor yedikten sonra. ucuza yiyor iseniz bilin ki hayrina ucuz degil hani. malzemeden calarsa bir yer tabiki ucuz olur.

son olarak da iskender yenmez mi be? aklima gecevardiyasi irc kanali geldi. bir ara ne asermistik. Diab'in bir mesaji vardi bulamadim simdi :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Döner'in Kırımlılar tarafından kılıçlarına et takıp kızartmalarından esinlenildiğine inanılmaktadır. Şu anki modern halini almadan önce Osmanlı dönemi seyahatnameleri'nde 18.yyda bahsi geçmiştir. Günümüzdeki son hali 19.yy'da, Bursa'daki İskender Efendi'ye dayanmaktadır ve Erzurum'daki Cağ Döner ile aynı kaynaktan geldiği düşünülmektedir.

Döner, döner kebabın kısaltılmış şekli olup, döner ızgara et anlamına gelmektedir.Döner kebap, baharatlanmış, büyük et dilimlerinin veya kıymanın, dikine duran özel bir şişe tabakalar halinde geçirilmesiyle elde edilir.
Döner için ağırlıklı olarak, dana eti, hindi eti, tavuk eti ve genç sığır eti kullanılır. Bugün artık döner, Türk mutfağının en tanınmış yemeklerinden birisidir. Döner kebap, geleneksel olarak pilav
ve salata ile birlikte veya çoğunlukla özyapım taze pide içinde servis edilir. Dönerin kesin menşei bugüne kadar bilinmemektedir. Türk döneri, Arapların aynı şekilde dikey vaziyette dönen bir şişle kızartılan şavarması veya Yunanlıların Gyros’una yakın akrabadır. İstanbul’da pide içi dönerin tahminen l960 yılından beri mevcut olduğu söylenir. DÖNERİN TARİHÇESİ Türklerde et işleme sanatı 2500 yıllık bir geçmişe sahiptir. Türk mutfağının ayrılmaz bir parçasını oluşturan Döner Kebap’ın ilk izlerinin Orta Asya ’da Lüle Kebap ismiyle görüldüğü ve bugünkü şekline Anadolu’da kavuştuğu varsayılmaktadır. Döner Kebap'a, henüz 18. yüzyılda, dikine dönen şişlere geçirilerek kızartılan koyun etinin bahsi geçen Anadolu seyahatnamelerinde
değinilmiştir. Geleneksel olarak Döner Kebap ekmek arasında değil, tabaklarda pirinç pilavı ve acılı ezme ile sunulur. İstanbul'da yaklaşık 1960 yılından beri Döner Kebap satılmaktadır. Döner Kebap'ın ilginç yanı, aslında sanıldığı gibi bir Türk milli yemeği olmayışıdır. Aslında Alman milli yemeği demek daha yerinde olurdu. Zira istatistiklere göre Döner Kebap
tüketimi, McDonald's, kızartılmış sosis gibi geleneksel fast-food tüketimini
büyük farkla geçmiş durumdadır. Almanya'da bir yıl içinde toplam olarak yaklaşık 200-300 ton Döner Kebap üretilmekte ve tüketilmektedir.
Efsaneye göre, Almanya'da yaygın ekmek arası Döner Kebap şekli, başkent Berlin'in Kreuzberg semtinde icat edilmiş. Günümüzde Döner Kebap Avrupa ’da en çok tüketilen gıda ürünlerinden biri olma özelliğini kazanmıştır. DÖNERİN HAZIRLANMASI Döner çeşitli ülkelerde farklı şekillerde hazırlanmaktadır. Kullanılan et cinsinin benzerliği sebebiyle çogu zaman shawarma ve gyros ile
karşılaştırılmaktadır, ancak içerik ve tat olarak birbirlerinden oldukça
ayrılmaktadırlar. Shawarma pide veya sandviç ekmeğine koyulurken, Yunanistan'da hazırlanan gyros istisnasiz her zaman pide icine
koyulur. Türk döneri ise pide, dürüm
veya ekmek arasında sunulmaktadır. Shawarma, gyros ve dönerin içine
koyulan garnitürler de çok çeşitli olabilmektedir. Gyrosun içine koyulan
garnitürler hemen hemen hiç
değişmezken (lahana salatası, zaziki sos ve soğan), döner ve shawarmanin içeriği çok çeşitli olabilmektedir. Gerçek Türk dönerine yeşillik (sivribiber, marul veya kıvırcık salata), domates ve soğan (bazı bölgelerde özellikle İstanbul'da patates kızartması ve turşu) koyulurken, shawarmanın içine farklı soslar eklenebilmektedir. Ankara yaprak döneri ise turşusuz ve patatessiz sunulur. Sadece etin
lezzetiyle en kaliteli ve has döner olma
özelliği taşır. Ancak yurtdışında bu haliyle başarılı olamasa da Ankaralılar onu çok severler. Türk döneri iki cesit
yapılır: birincisinde etlerin arasi kıyma ile doldurularak kesildiğinde uzun ince şeritler elde edilir bu genellikle İskender kabapta kullanılan halidir, diğeri ise Ankara'da yapılan yaprak döneridir ki bu dönerde araya bir sey
konulmadığı için etler kesilince ufak parcalar haline gelir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...