Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) (Sadece dizi, kitap konuşmak yasak!) - HBO

GERGE

Öne çıkan mesajlar

Aksine kitap çok akıcı olarak okunuyor. Ben genelde ingilizce roman okurken kendimi hikayeye kaptıramıyorum ama -en azından ilk kitap için söyleyebilirim- dün gece laptop kucağımda sızmışım okurken.

GERGE önerdiğinden beri okumak istiyordum, dizi sağolsun motive etti fazlasıyla.
Sosyal ağlarda paylaş

Masticore said:

Şunun ingilizcesini nasıl okuyorsunuz ya. İngilizce FRP terimlerine uzağım diyemi böyle oluyor diyicem ama kitabın frp ile alakası çok az yani... Clash of kings aldım ama okuyamıyorum o kadar ağırki yada ikinci kitap böyle bilmiyorum.

Maester yazısı geçiyor kitapta sözlüğü açıp bakıyorum hiçbirşey cıkmıyor ya. Özel isim değil ismin önüne geliyor master'dan mi geliyor ne oluyor bilmiyorum ama anlamadımmı ayar oluyorum

A Million Little Pieces diye kalın bir roman okuyorum şuanda mesela ama bunu okuyamıyorum

Okumak çok istiyorum ama anlıyamıyorum ondan bu ağlamam

FRP'nin falan da etkisi vardır belki bilemiyorum. İlk başlarda zaten biraz zor oluyor. Ağırlığından ziyade hele benim gibi üşengeç adamsan "ya kim kasacak türkçeyi okurum" falan diyosun ama sonra kısa sürede alışıyorsun. Sözcük falan eksikliği varsa bilgisayara yakın bir yerde okumak güzel, hemen şak diye sözlükten falan bakıyorsun anlama. Maester falan gibi terimleri zaten okudukça anlıyorsun, dünyaya özgü terimler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Dil olarak çok karmaşık değil ama, normal bir edebi kitap seviyesinde.

Karakterlerden en sevdiklerim Jon, Kingslayer, Arya ve Tyrion benim. Özellikle Kingslayer'a dikkat edin, çok kompleks bir karakter, süper. Arya'nın da character development'ının eşi yok fantezi türünde.
Sosyal ağlarda paylaş

Marv said:

ilk bölüm bayağı iyiydi cidden (tu)

dire wolflar çok tatlı vala, böğrüme basasım geldi namussuzları. ama sonu kötü bitti, umarım ölmez o çocuk yoksa kurtta öksüz kalacak. drama kaldırmıyo da benim bünye

ahaha çocuk gidiyo senin düşündüğün kurtlar asdfsadf ama bence ölücek yada felç,sakat felan kalıcak

Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Littlefinger'ı kim oynuyor? Bir de ilk bölümde Theon Greyjoy'un hiç adı geçmedi?

Bazı karakterlerin de yaşını büyütmüşler sanki. Jon 14 olmalıydı, 17-18 gibi; Dany 13, büyük ihtimalle kanuni bir nedendir ama onunki.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Littlefinger'ı kim oynuyor? Bir de ilk bölümde Theon Greyjoy'un hiç adı geçmedi?

Bazı karakterlerin de yaşını büyütmüşler sanki. Jon 14 olmalıydı, 17-18 gibi; Dany 13, büyük ihtimalle kanuni bir nedendir ama onunki.

o yaşta yapamayacağı bazı şeyler var, mecburiyet var o yüzden bi miktar

littlefinger'ın tip muhteşem:
önemli not official karakter tanıtımı ama yine de spo sayabilecekler olabilir izlemeden önce ona göre düşünün.

http://www.dailymotion.com/video/xhzyjx_game-of-thrones-character-feature-petyr-littlefinger-baelish_tv
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...