Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Inception (2010)

Innuendo

Öne çıkan mesajlar

aha

Bana sorarsanız Nolan bunları tüh lan yetişmeyecek diye kesecek bir insan değil. Şayet çok fazla aslında detay var filmde.

Karakterler konusunda, Cobb un karakterini çok detaylı bilmemiz, diğer karakterleriyse neredeyse hiç tanımamamız bilinçli bir seçim gibi.

Özellikle dreamer kim olursa olsun, cobbun bilinçaltının rüyaya etki edebiliyor olması (tren, mai vb) yine TÜM bu olan bitenin cobbun rüyası olabileceği gerçeğini güçlendiriyor bence.

Sonuç olarak bence cidden tüm bu olanlar Cobb'un rüyasıdır. Ama hani tüm bu inception - extraction olayı gerçek midir, yoksa onlar da Cobb'un fantazisi midir bilmem. Belki bu rüyalara girme olayı cidden vardır ve tüm bu film Cobb'u rehabilite etmek için bi tedavidir. Belki'de cobb kafayı yiyip böyle bi rüya görmüştür.

Belki de ilk postta yazdığım gibi cidden cobb uyurken pencereyi açık unutmuştur

Sosyal ağlarda paylaş

falan

Cidden ilginç ama, çoğu insanın olasılıkları ikiye indirip,

- Bu adam ya arafta kalmıştır
- Ya da uyanmış ve olay mutlu sonla bitmiştir.

Demesi. Tüm olayın herhangi birimizin göreceği bir rüya olma olasılığını düşünmemesi bana ciddi bi "wishfull thinking" yaptığımızı düşündürüyor

Sosyal ağlarda paylaş

Akhlaur said:

Bana net bir cevap verebilir misiniz şimdi ,

Adam uyanabildi mi yoksa arafta mı kaldı ? Seyircinin tercihine mi bırakıldı yoksa ? En son böyle düşüyor gibi olduydu boşu boşuna o son 1 2 sn lik kısmı eklemezlerdi heralde ?

filme dün iki kere gittim arka arkaya. ilk izlediğimde zaten bariz bir şekilde en sonlarda düşmek üzere oluyordu vidamsı. ikinci izleyişte ise credits'i bekledik, sonunda vidanın düşme sesi geliyor.

Sosyal ağlarda paylaş

bu syafadakilere cevaplar

Bence o sahnelerin uzun uzun gösterilmesi de film için önemliydi. Yani zaten anlaması zor bir film, bombaları yerleştirmesinden kıssa falan ne oluyor anlamak iyice zorlaşırdı =D Ve bir yerde geçen zamanın diğer tarafta daha uzun olduğunu falan anlatmak için her tarafta belli bir süre harcıyor adam.

Ayrıca adam uyandı beyler, o topaç düşüyor. O ses'ten bu bariz anlaşılıyor yani :) Wishful thinking de değil olay, filmin kurduğu mantık örgüsüne göre adam uyandı. Ha tüm film rüya derseniz o da filmde buna dair bir ipucu yokken (bence) biraz garip olur ki Nolan'ın o kadar ucuz bir şey yapacağını düşünmüyorum. Cobb karakterinin hikayesini güzelce anlatmış bence :)

Sosyal ağlarda paylaş

Gimli said:

falan

Cidden ilginç ama, çoğu insanın olasılıkları ikiye indirip,

- Bu adam ya arafta kalmıştır
- Ya da uyanmış ve olay mutlu sonla bitmiştir.

Demesi. Tüm olayın herhangi birimizin göreceği bir rüya olma olasılığını düşünmemesi bana ciddi bi "wishfull thinking" yaptığımızı düşündürüyor

İster öyle de ister benim aklımda soru işareti kalmadı film de yapılanlar ve söylenenler bana sonuna kadar boşluk kalmayacak şekilde doğru geldi de.Ki bence ikincisini de.Dolayısıyla benim sorum tek problemim oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben ilk başta hepsini baş kahramanın rüyası falan olarak düşünüyordum, sonra ı-ıh dedim izledikçe

Ayrıca

- creditsten sonra topaç düşme sesi duyuluyor

- adam en son evine nasıl geldiğini detaylarıyla hatırlıyor, oysa rüyaya nasıl geldiğini hatırlamaz

- topaç filmde ara ara denediğinde de düşmezdi rüya olsa

Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Ben ilk başta hepsini baş kahramanın rüyası falan olarak düşünüyordum, sonra ı-ıh dedim izledikçe

Ayrıca

- creditsten sonra topaç düşme sesi duyuluyor

- adam en son evine nasıl geldiğini detaylarıyla hatırlıyor, oysa rüyaya nasıl geldiğini hatırlamaz

- topaç filmde ara ara denediğinde de düşmezdi rüya olsa

biz turk halkı olarak credits falan izlemedigimiz icin atlamisiz demekki onu vay anasini

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...