Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

S_burti

Öne çıkan mesajlar

Xenus said:

Xpand 3D'ye gitmeyin hatta bence 3D hiç gitmeyin 3D'lik pek birşey yoktu. hareketli sahnelerde görüntüyü, yüzleri bile seçemiyorsunuz doğru düzgün ki bu sahneler çok. bluray çıkınca tekrar izleyecem artık. zaten bu 3D çılgınlığına da başlayacam ya. ckm cinemaximum'da gittim bu arada.

gözlükleri sordu mani. baktım da benim gittiğim Real 3D'ymiş ama Xpand bundan beterdir. onda daha fazla görüntü kaybı var. gerçi bunda da bulanıklık vardı. 3D izleyecekseniz IMAX'ten aşağı izlemeyin. gözlük şunlardandı.
http://images.gittigidiyor.com/3927/Real-D-3D-Polarize-Gozluk-Sinema-Gozlugu__39276475_0.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

çok güzel filmdi.

Daha dün Fellowship of the Ring ve Two Towers izledik. Onlara göre böyle daha bir esprili, onlar kadar karanlık yada epic olmamış ama kötü demek değil yani. Eleştirmenler film uzun demişlerde keşke daha uzun olsaydı. Hiç sıkılmadım yani ben.

IMAX 3D olarak seyrettik. 3D'si baya başarılıydı. Bir başka eleştiride çok fazla CGI kullanmışlar deniyordu ama oda o kadar rahatsız etmedi. Tabii eski filmler gibi biraz daha makyaj kassalardı daha bir hoş olurdu da CGI bayağı iyiydi bence. Özelliklede Gollum'da.

Thorin baya Aragorn'umsu olmuş. Karizma aktı resmen. Bilbo olarak Martin Freeman da bayağı yardırmış. Gandalf the Grey'i izlemeside Gandalf the White'dan daha hoşuma gitti.

İzlemeyen bakmasın

Moria savaşında kim kimdir biraz karışık olmuş. Dwarflar ile Goblinler çok birbirlerine karışmışlardı.

Birde espriler fln güzeldide Goblin King'in ölürken That Would Do diyişide çok Disney filmi gibi olmuş.

Galadriel'inde hala gideri var asdfasd. O gece ayın öündeki sahnesi çok hoştu. ama keşke Rivendell'de Arwen'i de görseydik yada böyle genç bir Aragorn'u fln.

Filmin ilk trailer'da Gandalf'in bi sürü sahnesi var birde filmde olmayan. İkinci filmde Gandalf'te bir Dol Guldur'a gidecek sanırım.

Smaug'u da keşke biraz daha görebilseydik. Çok fazla teaseledi Peter :D

Riddles in the dark ve 3 troll çok başarılıydı.

http://www.youtube.com/watch?v=IWuQeh9QnWA

sonuçta çok iyi filmdi. hani o kadar eleştiri okuyunca acaba kötü mü fln dediydimde yardırmış yine Peter Jackson. Ha tabii ki bir Return of The King değildi ama her türlü çok iyi filmdi.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de filmi izleme gafletinde bulundum.

gafletinde diyorum cunku cok kotuydu sinema salonu. izmir'de adam akilli 3d sinema yok sanirsam. eger oyle bir sey varsa dumduz izlemenizi oneririm.

forum Bornova'da izledim bu arada. gitmeyin paraniza yazik.

ama film sahaneydi ya, o dandik sinemada bile acaip guzel hissettirdi valla.
Sosyal ağlarda paylaş

Negatif yazı yazan eleştirmenler halt etmiş, film harikaydı diyerek söze bir giriş yapayım ama önce teknolojik kısmına değineceğim.

Çok ayrıntılı teknik konuya gireceğim uyarayım :D.

Teknolojik analiz

Film 2 adet RED Epic ile çekildi. Yan yana koyarak 3D'yi elde ettiler, Jackson ilk baştan beri RED'le çok yakın olduğu için böyle bir tercih yaptılar. RED, kameralarını ihtiyaca göre modifiye ediyor, Hobbit için kesin bir çok değişiklik yapılmıştır RED üstünde fakat benim gördüğüm kadarıyla film IMAX değil. IMAX diye reklam yaptıklarından dolayı "acaba modifikasyon yapıp IMAX çözünürlüğüne yükselttiler mi?" diye düşünmüştüm, çünkü RED Epic 5k çözünürlüğe kadar çıkabiliyor.

Fakat beni yanıltan bir unsur olabilir, "upscale mi acaba?" dememin nedeni görüntünün çok net olmaması. FAKAT kullanılan 3D teknolojiside bunu etkileyen bir unsur. Passive 3D teknolojisi görüntünün "interlaced" işlenmesini gerektiren bir teknoloji, bu da filmin "çok net" olmamasının nedenlerinden biri olabilir.

IMAX kamera demek 70mm film demek. Yani standart sinema kameraları 35mm film kullanır, IMAX 70mm gibi devasa bir film karesi kullanır, çok daha fazla detay yakalar. Çözünürlüğü çok daha yüksektir o yüzden. Sinema salonlarında ise Real IMAX ile Digital IMAX çeşitleri olur. Real IMAX direk filmin kullanılmasıdır, digital ise bildiğiniz digital player'dan oynatılır. Türkiye'deki normal olarak Digital IMAX.

Çok net değil derken sanmayın ki kötü; iyi tabi ki. Ama bir Dark Knight yada Bond değil.

Filme gelirsek, bir çok eleştirmen ilk 1 saatin Bilbo'nun evinde geçmesinden dolayı "sıkıcı bir ilk yarı" diye konuşuyorlardı. Ben 1 saat Shire'da geçeceğini duyunca çok sevinmiştim çünkü gerçek Middle Earth ruhu ön plana çıkacağını biliyordum. Nitekim öyle olmuş. Başı çok keyifliydi, hiç sıkmadı, zamanın nasıl geçtiğini anlamadım bile.

Başka kimse Peter Jackson kadar bu dünyayı beyaz perdeye bu kadar iyi taşıyamazdı. Orta Dünya'yı hissettim resmen seride. En büyük nedeni John Howe ve Alan Lee... O kadar iyi dizayn edilmiş ki herşey şaşıp kaldım. LOTR serisinden çok daha detaylı, çok daha yaşayan bir Middle Earth var. 10 senelik teknoloji, bütçe ve "güven" farkı Jackson'ı coşturmuş. Efektler efsane ötesi iyiydi. En iyi karakter animasyonlarını falan izledik heralde, kusursuzdu ve ötesi detaylıydı. Hele ki Gollum...

Kitabı tam olarak hatırlamıyorum, o yüzden neler çıkardılar, neler eklediler bilmiyorum ama şu hali benim çok hoşuma gitti. 3 film çıktıktan sonra oturup bütün extended'ları ard arda izlemenin vereceği orgazm'ı düşünemiyorum.

Teşekkürler P.J.
Sosyal ağlarda paylaş

Hakikaten iyiydi baya keyif aldım, özlemişim. 3d olmasaydı keşke ama yapıcak bişey yok tabi.

Aket-Atum said:

Radagast kitaplarda hiç gözükmediği için (silmarillion da gözüküyormuş galiba da okumadım onu) resmen abuse etmişler ama fena da olmamış:D

Golf, Mushroom ve Totally Academic esprileri çok sakildi ya bence.

Bende aynı espirilere takıldım hobbit i okumadım ama heralde kitapta yoktur dimi? Radagast silmarillion da pek var diyemeyiz aslında sadece tanım olarak var dı heralde istari başlığında. (çok uzun zaman olmuş hatırlamıyorum yada)

Sosyal ağlarda paylaş

şimdi geldim: İ-NA-NIL-MAZ... lotr'lardan bile daha çok sevdim galiba ki böyle olacağını düşünmemiştim. tabii bunu daha iyi tartmam lazım gazım geçince bi daha bakmam lazım. lotr daha ciddi bir hikaye, bu daha masalsı ama yine de muhteşem başarılı.

3D'si de prometheus'tan bile başarılı ki prometheus'unki baya baya başarılıydı.

tebrikler peter amcam, seneye bekleriz part2'de
Sosyal ağlarda paylaş

Churel said:

Bende aynı espirilere takıldım hobbit i okumadım ama heralde kitapta yoktur dimi? Radagast silmarillion da pek var diyemeyiz aslında sadece tanım olarak var dı heralde istari başlığında. (çok uzun zaman olmuş hatırlamıyorum yada)

yoktu tabi ya öylesi şeyler ama filmin kalanı o kadar iyiydi ki görmezden gelmek çok kolay :D

en fazla bir iki hafta 9gagde salak salak espriler görürüz
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...