Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 7, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2025 https://www.jeffgeerling.com/blog/2025/ram-shortage-comes-us-all TLDR AI yuzunden yapilan datacentre lar DDR4 kullaniyor mainly bu datacentre lar 3-4 sene once yapilan yatirimlar, depreciate etmeye basladilar ve upgrade edilmeleri gerekiyor, ustune rutin amortismanlar hala DDR4 gerektiriyor Endustri DDR5 e odaklanmis durumda ve DDR4 uretimi durdurulmus durumda RAM endustrisi 3 oyuncunun elinde micron subat 2026 tarihinden itibaren tuketici piyasasindan cikacagini ve sadece kurumsal musterilere hizmet vericegini ilan etti bu uc oyuncuda uretimi arttirmak icin herhangi bir yatirim aciklamadi, talep artarken uretim sabit kalicak NVIDIA OEM partnerlerine ram vermeyi kesti, 5080 super in vs delaylenmesinin sebebi ram krizi Sonuc: Tesekkurler sam altman bulabiliyorsaniz ve lazimsa RAM alin, AI bublle cokene kadar gene biz gamerlara vurucak bu muhtemel herkesi cloud a iteklemeye calisicaklar 1 2
Gizli Mesaj tarihi: Aralık 7, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2025 RAM şirketlerinin hisselerini alalım mı?
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 7, 2025 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 7, 2025 agustostan beri ralli yapiyor uc sirkette samsung cok riskli baska sektorlerdede ekspose oldugu ama micron vs sk hynix no brainer YTD
Sam Mesaj tarihi: Aralık 7, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2025 ssd'ler de etkilenecek diyorlardı, bir şekilde kasayı da pahalandırabilirlerse hiçbir parça gpu'ların gerisinde kalmamış olacak. ben tayvan'dan haber geldiği saat sipariş veririm herhalde, sonra 10 yıl bulamayız parça net.
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 7, 2025 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 7, 2025 SSD lerde basladi yukari hareket son 2 ay, spot on @Sam sermayem olsa SSD scalplarim 1
axedice Mesaj tarihi: Aralık 7, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2025 Zaten casuallar olarak clouda yönelmeye başlamıştık, iyice orada kalırız artık.
Shadow Mesaj tarihi: Aralık 7, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2025 geçen ay yeni 2tb SSD ve 9070XT aldım, altım kuru bi tek 64gb ramde aklım kaldıydı ama onu kaçırdım 50bine çıkarmış allahsızlar
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Aralık 7, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2025 Alıntı micron subat 2026 tarihinden itibaren tuketici piyasasindan cikacagini ve sadece kurumsal musterilere hizmet vericegini ilan etti şunu düzeltim, Micron'un kendi markası olan Crucial olarak üretimi durduracağını açıkladı, yine ram satan firmalara üretmeye devam edecek. (gskill corsair vs) Konuya gelirsek, kimse bu kadar yaprağı yemiş bir hale geleceğini tahmin etmediği için yaşanıyor yaşananlar. Bakalım 6 ay sonra ne halde olacak ortalık. 2026 sonuna kalır gibi düzelmesi. Olmadı yaprağı yeriz zaten bir kaç sene devam ederse bu durum. (yeni konsollar-gta6) vs derken. umarım olmaz öyle birşey.
Saeros Mesaj tarihi: Aralık 8, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2025 ben zaten hep 50 liralık ram alıyorum 1
razzRaziel Mesaj tarihi: Aralık 8, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2025 bilmiyorlar ki bu araba bizde 10bin dolar. 3 1 1
sanssizsansli Mesaj tarihi: Aralık 8, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2025 (düzenlendi) bunun borsası var mı sdf borsadan hiç anlamayan biri olarak bir seneye yatırımı 2ye katlar gibi. şurada paticik olarak ilk defa net vole vurma fırsatı var. yavercikler kulübüne girelim artık. Aralık 8, 2025 sanssizsansli tarafından düzenlendi
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Aralık 8, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2025 spotu var sadece sdfsdf https://www.dramexchange.com/
Saeros Mesaj tarihi: Aralık 8, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2025 şaka maka daha yeni 16'dan 32gb'a çıktıydım bikaç ay önce, büyük balım tutmuş lol
samaella Mesaj tarihi: Aralık 8, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2025 napıyoz ddr4 mü alıyoz şimdi 5 mi. 6 yı m ı bekleyelim?
Raze Mesaj tarihi: Aralık 8, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2025 benim başlığı takip etme şeklim Spoiler buradan benim pc alım sürecimi tetiklediği için @Aket-Atum'a ve süreçte verdiği destek için @GONDARCENGIZ'e teşekkürü borç bilirim. Spoiler
Cokomantis Mesaj tarihi: Aralık 8, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2025 (düzenlendi) Saeros, 08.12.2025 16:09 tarihinde dedi ki: şaka maka daha yeni 16'dan 32gb'a çıktıydım bikaç ay önce, büyük balım tutmuş lol bikaç ay önce aldıysan geçmiş olsun abi F İ Y A T L A N M I Ş T I Aralık 8, 2025 Cokomantis tarafından düzenlendi
Öne çıkan mesajlar