ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Duygucuk, 06.01.2025 21:26 tarihinde dedi ki: Paticik iktidara gelse reisi mumla ararım konunun en iyi mesajı bu bence. 1 1
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 reampage, 6.01.2025 18:26 tarihinde dedi ki: ben anlamadim sen adalet mi istiosun, adalete mi karsisin Ah be arkadaş, kim sana çıkıp ben adalete karşıyım der? Dese dinler misin? Ruh hastası olması lazım böyle bişi diyenin Demek istediğim , insan ilişkilerinde yahut toplum huzurunu sağlarken ilk ve tek önemli öğe adalet değildir, öyle olduğunu iddia eden ya gerzek yada bu düzenden çıkar sağlayandır en önemli değer adalet olsa yarın komünist devrim olurdu, oysa çalıyor ama çalışıyor seviyesindeyiz
Saeros Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Duygucuk, 06.01.2025 21:26 tarihinde dedi ki: Adamın boşanma başlığında konuşulmayan bir bu konu kalmıştı Evet hayatımın sanırım 28 yılını diğer kadınları kıskanarak geçirdim ama bu durum "kanunlar erkekleri çok eziyor" tarzı saçmalıkları savunmayı gerektirmez. Erkeklerin şuan mağdur edildiği sünnet dışında bir uygulama görmüyorum. Ancak malum bu konu şuanlık hukuk sistemini aşıyor. Hakimlerin kanun maddesine uymasını arz ettiğim talep dilekçeleriyle dolu bir hukuk sistemini burada bana savunduran kara cahil arkadaşları da ayrıca tebrik etmek lazım. Trans kadınlar için hak hukuk çok farklı işliyor. Üst mahkemelerdeki koltuk değişimleriyle zor günler bitti, daha zor günler başlıyor gibime geliyor.. Eski işim gereği şehirdeki pek çok köy kahvesine gidip insanlarla sohbet etme imkanım olmuştu. Yolu olmayan dağ başındaki köylerde bile gerçekten patideki cehaleti görmedim. Okumuş cahilliği kara cehaletin en üst seviyesi gibime geliyor. Paticik iktidara gelse reisi mumla ararım. Ayrıca banımı niye açtınız? Pati şeriatında kadının banlanmaya bile hakkı yok! Neyse arkasında ailesi olmayan kadını ülkede nasıl bir hayat beklediğini gram aklı olan herkes bilir. Yani pozitif ayrımcılığa karşı olmak cehaletten de öte direk kötü niyettir. Çok merak ettiğin konuya gelirsek, kimliğim bu yılın sonunda çıkacak gibi duruyor. Evlilik dışında trans kadınların faydalanabildiği pek bir kadın hakkı bulunmuyor. Bu evlilik de olası bir iptal davasında hakimin hayat görüşüne kalır gibime geliyor. Üst mahkemelerden umudum yok. Bunun dışında kadın sığınma evleri, kadın koğuşu gibi hakların oluyor tabi bunlara hak denirse.. Çalışma hakkım olacak işte kimlikle bunun için uğraştım. youtube da bahsetmedim çünkü sakıncalı cerrahilere özendirmek istemem. Yalan söylemiş oldum öyle de aman bilmiyom ruh halim çok değişken iki kişiyle tartıştın diye tüm paticik'in ağzına sıçtın sağol
Shadow Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 (düzenlendi) . Ocak 6, 2025 Shadow tarafından düzenlendi
µh Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 (düzenlendi) önceki sayfadaki kimlik sorma uygunsuz olmuş, oraya kadar haksızdı sonrasında ben taraf değiştim. Ocak 6, 2025 µh tarafından düzenlendi
Saeros Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 (düzenlendi) ben kimsenin tarafında değilim abi kimlik olayı da hassas bi konu, lafın sahibine giydirsin o zaman arkadaş genelleme yapacağına şurda 20 seneden fazla süredir bünyesinde olduğumuz bir oluşum var, haliyle pati şeriatı falan gibi abuksubuk laflar can sıkıyor Ocak 6, 2025 Saeros tarafından düzenlendi
Shadow Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 µh, 06.01.2025 22:06 tarihinde dedi ki: önceki sayfadaki kimlik sorma uygunsuz olmuş, oraya kadar haksızdı sonrasında ben taraf değiştim. haksızsın ve sana laflar hazırladımmı diyorsun şimdi bana? abi erkek düşmanlığı yapmasının ne alaka olduğunu sordum sadece, kadınların hayatı zor da erkeklerin ki çok mu kolay sanki. Haa taşrada köyde falan diyorsa o başka ama
reampage Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 (düzenlendi) DoGMeaT, 06.01.2025 21:51 tarihinde dedi ki: Ah be arkadaş, kim sana çıkıp ben adalete karşıyım der? Dese dinler misin? Ruh hastası olması lazım böyle bişi diyenin Demek istediğim , insan ilişkilerinde yahut toplum huzurunu sağlarken ilk ve tek önemli öğe adalet değildir, öyle olduğunu iddia eden ya gerzek yada bu düzenden çıkar sağlayandır en önemli değer adalet olsa yarın komünist devrim olurdu, oysa çalıyor ama çalışıyor seviyesindeyiz adalate karsiyim Ocak 6, 2025 reampage tarafından düzenlendi
Duygucuk Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Saeros, 06.01.2025 22:01 tarihinde dedi ki: iki kişiyle tartıştın diye tüm paticik'in ağzına sıçtın sağol Bence banı hak ettim
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Mesajin basinda "kanunlar esit" deyip sonunda "pozitif ayrimcilik dogru" demek olmamis, ikisinden birini secmen gerek. Ayrica sunnetin kanunla bir alakasi yok. Kimse sunnet olmaya mecbur degil.
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 reampage, 6.01.2025 21:24 tarihinde dedi ki: adalate karsiyim Ahlaksız Torbacılar grubuna eklendin
tiLi Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 µh, 06.01.2025 16:47 tarihinde dedi ki: Ömer Seyfettin'e nasıl geldi konu her sayfa ayrı bir macera konu 2025ten değil gibi
Saeros Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2025 Duygucuk, 06.01.2025 22:34 tarihinde dedi ki: Bence banı hak ettim şu tripleri de bırak bence, kocaman insanlarız burda
Akhlaur Mesaj tarihi: Ocak 7, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2025 Ne oldu şimdi pozitif ayrımcılığı desteklemek zorunda mıyız cahel olmamak için ? Son durum buysa ben istifa ediyorum müdürüm.
Duygucuk Mesaj tarihi: Ocak 7, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2025 Daha sakin düşününce, bence pozitif ayrımcılık olmalı ama miktarları ve uygulamadaki sorunlar tartışılabilir. Yani böyle kişisel bir başlığı alakasız yerlere çekmem ve ağır ifadelerde bulunmam hoş olmamış.
Narstil Mesaj tarihi: Ocak 7, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2025 Evliliklerde yaşamın şartlarına göre pozitif ayrımcılık yapılmalı. Ülkemizde evlenen kadınların çalışmasını istemeyen bir erkek kitle mevcut zaten Ama bu ayrımcılık kadının erkeği aldatması ile boşanma durumunda azaltılıp , eğer erkek aldatmışsa da arttırılmalı bence. Abi sevmiyorsan aldatmadan boşan (bekara boşamakta kolay ) Allah kolaylık versin valla hem ayranım dökülmesin hem yoğurdum ekşimesin diye bakanlara gerekli negatif ayrımcılık yapılmalı
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Ocak 7, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2025 Denge sadece pozitif yonde bozulamaz, dolayisiyla pozitif ayrimcilik aslinda negatif ayrimciliktir. Ha, A durumunda bir tarafa ayricalik verip B durumunda diger tarafa verip dengelersin belki. Orada bir amac gozlemlenebilir. Ama 2 taraf karsi karsiya geldiginde ayrimcilik hep ayni yonde ise, sen orada artik o 2 tarafi karsi karsiya getirmissindir. Biri digerine karsi bilenir, radikallesir. Evlilige somuru iliskisi gibi yaklasip sonra taraflarin birbirine sevgi beslemesi beklenemez. Kadinlar erkeklere muhtac degilse, erkekler de kadinlara muhtac degildir. Bir feminist olarak soyluyorum bunu. Yoksa 1 erkek sahidin 2 kadina denk sayildigi sistemden prensip olarak bir fark goremiyorum. Bugun tanidigin ayricaliklar ilerideki egemen sinifi insa eder.
Law Mesaj tarihi: Ocak 7, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2025 (düzenlendi) Toplumda kadın erkek arasında tam bir denge yok malesef terazide kadın havada kalıyor, ne sosyal hayatta ne iş hayatında (hele kafalarda hiç yok), dolayısıyla pozitif ayrımcılık ile terazi eşitlenmeye çalışıyor yani dengelensin diye kadına ekstra ekipman ve silah veriliyor. Toplumda erkek egemen düşünce yapısı tamamen bittiğinde, örf adet namus ya da her ne halt adı altında kadın bir meta olmaktan çıktığı gün pozitif ayrımcılığa da gerek kalmayacaktır. Şu an içinde bulunduğumuz realitede bu gerekli, bunu kötüye kullanan kadınlar vardır ama faydalanan kadınlar da olacaktır ve sayılar da daha fazladır. Toplumun biraz değişmesi lazım kaç nesil sürer bilmiyorum. İnsanlığın bol bol zamanı var deneme yanılma ile öğrenilecek, son yüzyıldır kadınlar ancak eşit muamele görmeye başladı erkekler gibi o da yasal zeminde. Çok değil yasa bile 40-50 sene öncesine (tam emin değilim süreden) kadar kadının zinası ile erkeğin zinasını farklı düzenliyordu. Kadının zinası için kadının bir kere kaçamak yapması yeterken, erkeğin ise süreli bir birliketliğinin olması gerektiği kabul ediliyordu. Modern ve kadına seçme seçilme hakkı vermiş bir hukuk sisteminde oluyor bu. Toplumu varın siz düşünün Terazinin müdahalesiz dengelenmesi için önce toplumun değişmesi lazım bunu sağlayınca pozitiif ayrımcılık kalkmalı. Bunu dengeye oturtmak için bu dengeye otursun diye ortada bir mücadele var bunu da sağlayacak olan devlet öncelikle, bir şekilde yasalar ile kadın sığınma evleri eğitim merkezleri maddi destek bir şekilde bunu yapması lazım uzmanlar oturuacak bunu çözecek. Son 100-150 yılda da geçmiş 1000 lerce yıla göre kadınlar yasal zeminde ve modern toplumlarda erkekler kadar olmasa da eşit muamele görüyor büyük gelişme. Şunu unutmamak lazım 100-150 sene önce haklar tanındı hadi bütün sorun bitti demek le olmuyor bu haklardan faydalnsın diye toplumun düşünce yapısını kadının bu haklardan serbetçe faydalansın diye kadını da eğitmek gerekli yani o fırsat sağlanmalı. Bu sağlanabildi mi ? Sosyal devlet tam olarak görevini yaptı mı ? Toplumu dönüştürebildi mi ? evet kısmen yaptı şu an daha iyi durumdayız ama yeterli değil. Uzun lafı kısası pozitif ayrıcımcılık aslında teraziye denge getiriyor. Kısa vadede kadınlar için uzun vadede de daha ideal bir toplum için gerekli. Ocak 7, 2025 Law tarafından düzenlendi
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Ocak 7, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2025 Arkasinda nitelikli bir dusunce akisi olsa da benim bu cikarima katilmam mumkun degil. Bahsettigimiz ayrimciliklarin kadinin toplumdaki yerine bir katkisi oldugunu, bize olumlu dersler cikarttigini dusunmuyorum. Erkege yonelik pozitif ayrimcilik teraziye denge getirdi mi? Elimizde statu olcer bir alet yok, dolayisiyla olculemeyen bir kritere gore yasa duzenleyemeyiz. Zira o yasalari hangi asamada kaldirmamiz gerektigini de olcemeyecegiz.
Law Mesaj tarihi: Ocak 7, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2025 Katılmadığını görüyorum dediklerinin tam aksini yazdım zaten. Bende sana katılmıyorum gördüğün gibi. Bu konuda mutabıkız.
paparnoz Mesaj tarihi: Ocak 8, 2025 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 8, 2025 Sorun gayet bariz. Yasa yapıcılar tarafından yaratılmış sorunlar yumağı var, boşanma hukuku sayesinde/yüzünden buradan para kazanan avukat sınıfı mevcut, hukuk sistemi çekişmeli boşanmalarda ağır ve yavaş çalışıyor, bir üst mahkeme bir üst mahkeme derken yıllar alan davalar var. Bir randevu, iki kan tahlili, bir başvuru ve bir imza ile bir hafta içerisinde evlenebiliyorsunuz ama boşanmak istediğiniz andan itibaren bütün prosedür zaman ve para kaybetmenize neden oluyor. Sadece zaman ve para kaybetseniz gene çok iyi, duygusal olarak çok yıpratıcı süreç oluyor. Ben kendi yaşadığım olaya göre ucuz atlattım.Böyle ucuz atlatamayanlar var, mesela bir örneğinde kadın düzenli olarak adamı aldatıyor, adam efendiden, çalışkan bir insan, ruhu duymuyor, kadın diğer adamı bağladığı dakikadan itibaren, adamla anlaşamadığını vs. söylüyor ve malın yarısını, hatta fazlasını talep ediyor. Adam karısını seviyor, ne olduğunun farkında değil, kadının o ilişkiyi bitirip, başka ilişkiye geçtiğinin farkında bile değil, şok yaşıyor, neden diyor, ne yaptım sana diyor ? Kadın, çok alakasız şeyler söyledikten sonra boşanma davasını açıyor, adam karısını seviyor ve boşanma durumu ile karşı karşıya, hala neden ayrılmak istediğinin idrakinde değil. Sevginin getirdiği zaafla kadın, çökebildiği malın hepsine çöküyor, dava bitiyor, hop kadın diğer adamla beraber fotoğraflar, videolar paylaşmaya başlıyor. Bunları karşı taraf intihar düşüncesi ve mutsuzlukla, korkunç ızdırapla anlatıyor, nasıl kurtulabilirim, bu acı bitecek mi vs gibi sorular soruyor. O kadar çok kişiyle konuştum ve buluştum ki bu süreçte, onların dramlarını dinledim, yol yordam gösterdim. Çoğunun çıkış kapısı yok çünkü geriye dönük olarak kanıtlayabilme imkanlara sahip değiller ama siz biliyorsunuz, adam aldatılmış işte ve hukuk karşısında yapabileceği bir şey yok. Bana anlatıyor, anlatıyor, anlatıyor, kanıtların neler diyorum ? Bariz şekilde aldatıldığı ortada ama yargıtay içtihatları yüzünden bütün eli kolu bağlı, mahkemeye çıksa hiçbir şey yapamaz, üstelik kadının attığı her türlü iftira/yalan karşısında yapabileceği bir şey yok çünkü pozitif ayrımcılık. Pozitif ayrımcılık yalnızca yasalar üzerinde değil, hakim tasavvurunda da şekilleniyor. Yani kağıt üzerinde kalmıyor veya dava özelinde gelişmiyor. Bir hakim, benzer düşünce ile karşınıza çıkıp, sizin sırf cinsinizden dolayı potansiyel suçlu olduğunuza inandığı an ve dakikadan itibaren her şey aleyhinizedir. Adana'da kocasını cockold yapmış hakim örneğini verdim. Kadın için aldatmak bir yaşam biçimi, bakın aldatıyor değil, mütemadiyen aldatıyor. Bunu normalleştirmiş velev Aile Mahkemesinde görevli olsun, sizin kanıtlarınız da yoruma açık, hakimin takdirine kalmış. Şapın ve şapa oturmanın duruşmasını yaşarsınız. Halbuki yasalarda pozitif ayrımcılık olmasa ve yargıtay içtihatları, bu kadar birbiri ile çelişkili olmasa (hepsi zincirleme geliyor zaten) aldatılan bir adam her halükarda en az zararla kurtulur. Anlatıyorum ama boş, ne zaman yaşarsanız veya çekişmeli bir boşanmaya giderseniz, avukatın kucağına düşerseniz, o zaman anlarsınız. Kadın - Erkek dengesi "pozitif ayrımcılık" ile düzelmez, düzelmiyor da. Toptancılıkla, kolektivist zihniyet ile yapılan her şey, sizin birey olarak ezilmenize, varlığınızın zorlaşmasına, yaşamak için çok daha fazla çabalamanıza neden olacak. 1
Öne çıkan mesajlar