Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Quinfall (Türk Yapımı MMO)


Oce4n

Öne çıkan mesajlar

Hani "çok güzel", "büyük beklenti içindeyim" diye değil de tamamen türk yapımı bir MMO olduğu için başlığını açmayı istedim.

Oyun Ocak ayı sonunda çıkacakmış. Fail mi olacak güzel mi olacak en ufak bir fikrim yok. 3 yıldır geliştirilen bir MMO ne kadar MMO'dur tartışılır. Ama trailerde gösterdikleri sözleri yerine getirmişlerse ümit vardır aslında. Proof of concept'i ortaya koyarlarsa sponsor bulup ilerleyebilirler çok güzel.

https://www.quinfall.com/

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yok artık 3 senede bunu yapabiliyorlar ise helal olsun. Da ben çok fena Black Deserte benzettim şunu seyredince. Onu alıp üstüne skin mi giydirdiler la. Hele fishing ve gemileri görünce.

Da dur bakalım çıksın fiyatı abartı olmaz ise , sırf ülkenin firması diye satın alırım. Destek olsun maksat. Seveni çıkar mutlaka.

Quo-Vadis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pek ümidim yok ama tutsun istiyorum gerçekten. 3 yılın arkasında başka bir oyun da yatıyormuş aslında. yapımcı şirket olan https://vawraek.com/ içinde yazıldığına göre 2019'da Kayra Online diye başka bir MMO ile başlanmış bu işe ve oynama videoları vs var youtube üzerinde. Metin2 misali türk piyasası içinde bilinip oynanan bir oyun olmuş bu. Yani MMO için bir tabanları var gibi (networkingdir vs.) bunun üstüne 2021 de Kayra'yı iptal edip dünyaya açılma kararı almışlar anladığım kadarıyla

Ve umarım başka bir "The Day After" vakası değildir diye beklemedeyiz şu an.

Hani tüm assetleri hazır olsun şu aşamada çok önemli değil benim için, alpha'da adamlar bir şeyler yapabildiklerini kanıtladıkları sürece ve bu facia halinde değilse üstüne eklenir cilası çekilir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yeni moda bu oldu. asset storelar o kadar dolu ki baya herseyi alıp yalap salap birlestirince 'guzel gorunen' ama bi boka benzemeyen oyun cikiyor. baktigin zaman baya scam aslinda ama ortada bi urun var mi var evet xD

baya baya bi is modeli yani bu. 5-6 kisi toplan, belli bi parayi assetlere yak 40-50 dolardan AA oyun diye sat, patlayinca da pardon beceremedik diyip kac dffdg.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

asset olayi sorun degil esasen. kimse 5k verdigi modelcisine agac ve tas modelletmek istemez. ya da ekstra bi ozelligi ve frame butce sikintisi yoksa sifirdan komple hava sistemi yapmak da istemez.

asil sikinti cok fazla oyun yapanin olmasi. ozellikle mobil sektor patlayinca gold rush oldu. kalifiye olan olmayan bu ise daldi. herseyi asset ile yapacaklarini dusunenlerle doldu.

mmorpg en zor oyun turu. o kadar zor ki, bir ekibin ilk oyunu olmasi inanilmaz riskli. ya ekip 10-20 yillik deneyimi olanlardan olusacak ve ne yaptiklarini bilecekler, ya da liseli olup mmo oynarken cok sevmistim ben de yapacam diyip girisecek. eger akilliysa yolda ogrenecek herseyi ama en sonunda optimizasyon özürlü, yeni bisey ekledi mi 5 tanesi bozulan bisey cikacak ortaya.

bir de ölmüş bir genre yani, parlayabilmek ve gunumuze ayak uydurabilmek icin ekstra vizyon da gerekiyor.

  • Like 1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

asmongold'un videosunu izlemiştim, official sitesindeki oyun açıklamasını yapay zekaya yazdırıp google translate ile türkçeden ingilizceye çevirmişler diyordu, hatta açıklamanın bi yerinde you'll decide the fate of the middle-earth falan gibi bi şey yazıyor hiç kel alaka adsasfg

buram buram scam. Türk kınaytçılarını tokatlamak için bait. Kayra Online dediği şeye de baktım, kınaytın post process efektlisi

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ahahahaah , lan rezillik awk. 1690 dolara oyun yapmışlar, herşeyi satın almışlar belki oyun bile yok diyor adam 🙂.  Ancak video çekip sürmüşler piyasaya.

Bir de preorder açmışlar.

Silver 24.99, gold 49.99, platinum 99.99 dolares. 

Anlaşılan sağdan soldan çalıntı scripler ile UO server açan, sonra de serverde itemleri para ile satan Anadolunun kurnaz gençleri büyük oynamaya karar vermiş. Yok oğlum bir kuruş vermem awk. Bende gerçekten bir şeyler becerirler zannettim.

La ''İstanbul Kıyamet Vakti '' bile bundan daha özgün ve düzgün MMO , en azından bir çaba vardı. Burada bildiğin copy past la tamamı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hazır asset kullanmak sorun. geçen ay başladım bir tane rts yapmaya. bir 100 dolar harcamışımdır. tamamen scam gibi geldi bana. dedikleri gibi assetleri alıp düz animasyon yapmış bile olabilirler. çok detay var. örnek veriyim altın madeni var, işçi var, işçi altın madenine gider altın madeninde hazır aldığın assetle işçinin vuruş animasyonları örtüşmeli, skiller için birebir de işte melee attacker kapışırken fln hitboxlar her bir ünite skill için çok ince ayarlamak lazım. rtsler için baya kitler var ama sorunlu çok. ben bir kaç sistem yazdım şimdi oturup vfx ve animasyon çalışıyorum yazılıma ara verip. sonra dışarda outsource edecem modelleri. dünyanın en büyük mmosu diyip reklam yapıp trailerda orjinal 1 tane bile bir şey göstermezsen dalga konusu olursun. 

  • Like 1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Asset kullanmakta sıkıntı yok aslında. Mesele kendilerinden ne kattıkları. Çok orijinal bir fikir de ortada yok. Amatör bir çalışma için çok iddialı ama 2 yılda MMO çıkarmak herkesin harcı değil. Yanlış bir tanıtım yöntemi eklenince ortaya böyle sorunlar çıkıyor. En büyük olacağız dersen, bu gerçekçi olarak sunabileceklerinin önüne geçer. Firmada 9-10 kişi var sanırım ne kadar 50 üzeri yazsa da. 10 kişi iyi bir hikaye yazımı ile çok güzel oyunlar çıkarabilir. Bu dar kadroda model / texture ya da animasyon için bir iki kişi çalışıyorsa bunlara basit taş toprak çizdirmek pahalı olur. Zamanlarını satın alınan assetleri düzenlemeye ayırmaları daha yararlı olur. Erzurum ve The day Before arasında olacak gibi. yine de haklarını vermek lazım closed/open betalar sanırım bedava olacakmış. steam early access deyip 25 30 ne gelirse de toplayabilirlerdi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyun büyük olasılıkla yok. ama asıl anlamadığım olay şu: amaç ne? çünkü ortada bir preorder olayı yok, herhangi bir para verme yolu yok. neyi kandırıyorlar ki şu an? acaba bir kaç sponsor bulup onları mı oyalıyorlar çözemedim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tr de oyun sektöründe baya yatırım dağıtıyorlardı bir ara hele böyle nft ai vs bir şeyler ekleyince bir sürü işten anlamayan adam yatırım yapıyor. anlayan güzel pc oyunu yapanlarda var tabi bitik değiliz o kadar ülkece mobilciler sağolsun.

dünyanın en büyük mmosunu yapacaksan önce bir yayıncı bulman ve seni fonlaması gerekir. zamanında netmarble/joygame'de çalıştım 7 yıl. o mmoları test eden, canlıya çıkması için çalışan kişilerdenim. yayıncılar neye bakar? ne kadar para kazanacaklarına + bir sürü teknik detaya (server masrafından kaç oyuncu oynayabilecek, büyüme planları teknolojik alt yapı, fiziksel sunucu mu dedin, mssql mi dedin, windows server mı dedin, yoksa aws de linux üstünde misin). haliyle profesyonel yatırımcılardan para bulamıyorsan gidip böyle nft vs bişiler popüler olan yazıp para çekersin. yayıncıların belli hedefleri, feature ve maddi şeyleri olur. oyunu bitirirsin yayıncıya gösterirsin, focus grupta çalışır, oynar, belki ufak bir alpha yaparlar teknolojine bakarlar ve beğenmezlerse? gg. oyunu yayınlamaz.  yaptığın yatırım çöp olur. beğenirse de akma ihtimalin var tabi 🙂

burada bahsettiğim tencent, nexon, netmarble gibi büyükler. biz yerel yayıncıydık yerelleştiriyorduk, sıfırdan mmo oyun yaptırmadık hiç. büyük firmalar bile bu işlere girdiği için batma noktasına gelebiliyor, kaç tane wow killer çıktı, en karmaşık oyun türlerinden, çok sağlam teknik kadro gerekir. co op ile mmo yu karıştırmamak lazım.

ha bu arada tr de olacaksan da speclerin çok düşük olmak zorunda, bu oyunda gördüğüm fazla kompleks bişi yok ama pc gereksinimleri ülkenin çok düşük haliyle insanların oynamayacağı bir oyunu da getiremezsin, hala bir sürü yerde eski pcli kafeler var. ben oyun test etmek için hurdacıdan ekran kartı fln toplatmıştım o kadar kötüydü bir 10 sene önce şu an nasıldır bilmem.

knight online, rise online, silkroad vs bakıp böyle bişi yaparız yürürüz diyor olabilirler bu arada. adamlar uber zengin olmuyordur ama tr şartlarında belki sağlam kazançları vardır fikrim yok.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...