Aceace Mesaj tarihi: Nisan 18, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2022 Evdeki mouse: işaret parmağı ile scrollayıp, orta parmakla sağ tıklıyorum. Ofisteki mouse: orta parmakla scrollayıp, yüzük parmakla sağ tıklıyorum. (Ofiste vertical mouse kullanıyorum... O yüzden ev-iş arası parmak alışkanlığım değişiyor.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Nisan 18, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2022 Anketi cevaplarken nasıl tıkladığımı unuttum resmen. İnternette dolaşırken scroll orta parmak eminim ama oyun oynarken değişken sanırım, çünkü sağ tıkı hem orta hem yüzük parmağıyla yapıyorum duruma göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 18, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2022 5 saat önce, Dynun dedi ki: Beware: Oda arkadaşım orta parmakla sol tıklıyor yüzükle sağ tıklıyor. bu nasıl insan ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 18, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2022 sakat falandır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Nisan 18, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2022 kedi hangisine izin verirse. fareli elimin üstüne oturuyor ilgi istiyor, artık bir şekilde nasıl tıklarsam. bazen oturmadan hemen fareyi sol elime kaçırıyorum, adama scrollu tersten gösterirler vallahi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Nisan 18, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2022 nooblar https://forum.paticik.com/index.php?app=core&module=system&controller=poll&do=voters&id=24&question=1&option=1 prolar https://forum.paticik.com/index.php?app=core&module=system&controller=poll&do=voters&id=24&question=1&option=2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Nisan 18, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2022 8 saat önce, Aceace dedi ki: Evdeki mouse: işaret parmağı ile scrollayıp, orta parmakla sağ tıklıyorum. Ofisteki mouse: orta parmakla scrollayıp, yüzük parmakla sağ tıklıyorum. (Ofiste vertical mouse kullanıyorum... O yüzden ev-iş arası parmak alışkanlığım değişiyor.) marka model var mı benim de bilek ağrıyor çok abanırsam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aceace Mesaj tarihi: Nisan 18, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2022 https://www.trust.com/tr/product/22879-verto-ergonomic-wireless-mouse Bu var ama önermiyorum. Scrollu kötü, ekstra tuşların yerleşimi kötü, küçük parmak için hiç pay bırakılmamış. Hatta bayaa bayaaa kötü. https://www.logitech.com/tr-tr/products/mice/mx-vertical-ergonomic-mouse.910-005448.html Şunu medyamarkta test ettim. Tam oturuyor elime. Bizzat tasarlayacak olsam bunu tasarlardım. sadece ve sadece bin 500 lira olduğu için test ettiğimle kaldım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2022 işaretle tıklıyorum,işaret ve orta ile scrolluyorum.(Macbook) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Nisan 19, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2022 pati tarihindeki en anticipated topic bu herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Nisan 19, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2022 nesi antipatik? gayet sempatik bir konu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Nisan 19, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2022 17 saat önce, Aceace dedi ki: https://www.logitech.com/tr-tr/products/mice/mx-vertical-ergonomic-mouse.910-005448.html Şunu medyamarkta test ettim. Tam oturuyor elime. Bizzat tasarlayacak olsam bunu tasarlardım. sadece ve sadece bin 500 lira olduğu için test ettiğimle kaldım. Joystick'ten sonra mouse'a geçerken ve aradan yıllar geçince bu tasarım neden popüler olmamış acaba. İlk bakışta absürd gelse de çok daha mantıklı ve rahat geliyor. Kalem tutar gibi, yumruğu masaya kor gibi, el sıkışır gibi; çok daha doğal bir poz ve rahat hissettiriyor. Kullanımı da daha hızlı ve hassas sanki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Nisan 19, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2022 2. seçeneği şimdi denedim, ellerin aşırı küçük olması lazım herhalde, orta parmakla basıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Harvey Mesaj tarihi: Nisan 19, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2022 sag tik: orta sol tik: işaret scroll: işaret Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Nisan 19, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2022 18 saat önce, Aceace dedi ki: https://www.logitech.com/tr-tr/products/mice/mx-vertical-ergonomic-mouse.910-005448.html Şunu medyamarkta test ettim. Tam oturuyor elime. Bizzat tasarlayacak olsam bunu tasarlardım. sadece ve sadece bin 500 lira olduğu için test ettiğimle kaldım. bunu bayadır takip ediyorum yine 1k'ya düşerse alıcam. uzun süre kullanımda gerçekten de bileği masaya paralel tutmak ağrı yapıyor çünkü doğal bir duruş değil. hatta bazı günler ağrıyor bilek, ki hastalığı falan var zaten. bu şekilde tutup dinlendiriyodum bazen. yani sürekli bunu kullanmak da muhtemelen uzun zaman sonra sıkıntı yaratabilir ama diğer mx master'ımla birlikte geçişli kullanırsam çiçek gibi olacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Nisan 19, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2022 19 ocakta bi 1500'e çıkmış bi daha da 1000'e inmemiş gibi görünüyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Nisan 19, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2022 (düzenlendi) Zaten bileği koldan paralel tutmamak lazım, kol dirsekten hafif kırık pozisyonda olursa bilek boşta kalır, tabii dirseği kolçağa dayamak gerekebilir. Aslında asıl doğal olmayan uzun süreli oturmak. Fakat uzun süreli bilgisayar başında oturunca ağrının bel, boyun, sırtta olması beklenir, bilekte ağrı çok büyük ihtimalle yanlış pozisyondan kaynaklı. Dirsek gergin olmasın, masa alçakta kalmasın, bileğine abanıyor gibi bir pozisyonda olmamalısın yani. Claw denen tutuş tarzı daha iyi ama ben bu topic'ten de anladım ki azınlık öyle tutuyor. Bileğin boşta kalması daha az yük bindiriyor halbuki. Nisan 19, 2022 eldar tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Nisan 19, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2022 benim dirsek full masa üzerinde, öyle olmasaydı muhtemelen elim kopup düşmüştü bilekten şimdiye kadar. son 1-2 senede başladı hafif ağrılar. son 4 senedir falan da ağır oturuyorum pc başında. yani evet istediğin şekli al eninde sonunda bi tarafların yamulmaya başlar hep aynı pozisyonda uzun süre durunca. asıl yapmak gereken değişiklik. şöyle güzel bi masa sistemi bulsam aslında istiyorum kolayca hem ayakta hem de oturmaya evirtilebilelen bi sistem. 1 saat önce, tiLi dedi ki: 19 ocakta bi 1500'e çıkmış bi daha da 1000'e inmemiş gibi görünüyor şubat'ta da düşmüş 2 haftalığına, belki yanlış ürün girilmiştir gerçi belli olmuyor. düştü diye giriyosun diğer mx master'lardan biri çıkıyor görmüştüm bi kere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Nisan 19, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2022 (düzenlendi) 2 saat önce, eldar dedi ki: Zaten bileği koldan paralel tutmamak lazım, kol dirsekten hafif kırık pozisyonda olursa bilek boşta kalır, tabii dirseği kolçağa dayamak gerekebilir. Aslında asıl doğal olmayan uzun süreli oturmak. Fakat uzun süreli bilgisayar başında oturunca ağrının bel, boyun, sırtta olması beklenir, bilekte ağrı çok büyük ihtimalle yanlış pozisyondan kaynaklı. Dirsek gergin olmasın, masa alçakta kalmasın, bileğine abanıyor gibi bir pozisyonda olmamalısın yani. Claw denen tutuş tarzı daha iyi ama ben bu topic'ten de anladım ki azınlık öyle tutuyor. Bileğin boşta kalması daha az yük bindiriyor halbuki. overuse'tan tamamen. repetitive strain injury. ben wrist aimerım tamamen @razzRaziel bu hangi site yav akakçede görünmüyo bu şubat indirimi Nisan 19, 2022 tiLi tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 19, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2022 gaming olanları da var bu vertical mouseların ama markaları duymadım. bi denemek lazım silahlı oyunlarda güzel olur bilek tutuşu silah tutuşuna yakın nerdeyse gerçek silah elindeymiş gibi hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Nisan 19, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2022 @tiLi cimri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 19, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2022 Ben uyuz adamım alışamam diye girişmedim ama mantıklı gözüküyor diye zamanında bileği ağrıyan kardeşime tavsiye etmiştim bu vertical mouse'ları. Hem kardeşim hem eşi almışlar birer tane, aşırı memnunlardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aceace Mesaj tarihi: Nisan 20, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2022 Diyorum ya... Ofisteki maustan hiç memnun değilim ama sırf dikey olması bile fark yaratıyor. https://www.amazon.com.tr/Sunydog-Kablosuz-Ergonomik-Bilgisayar-Ayarlanabilir/dp/B09FDYKHBK Loginin çakması olarak amazonda bunu buldum ama hıyar da çıkabilirmiş gibi geliyor. Güvenemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Nisan 20, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2022 of plastik kalitesini resmen fotolardan hissettim, hele scroll tekerinin üzerine yapışmış partiküller çok tatlı sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Nisan 20, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2022 (düzenlendi) 12 saat önce, Aceace dedi ki: Diyorum ya... Ofisteki maustan hiç memnun değilim ama sırf dikey olması bile fark yaratıyor. https://www.amazon.com.tr/Sunydog-Kablosuz-Ergonomik-Bilgisayar-Ayarlanabilir/dp/B09FDYKHBK Loginin çakması olarak amazonda bunu buldum ama hıyar da çıkabilirmiş gibi geliyor. Güvenemedim. o şekil olsun da nolursa olsun diyosun sanırım. çin markası delux var bazı mausların çakmasını yapıyor onun vardı galiba aynı şekil Nisan 20, 2022 tiLi tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar