paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Selam, Eski bilgisayar parçaları veya mekanik parçalar topluyordum. Artık ilgilenemediğim ve kutular içinde sakladığım için elden çıkartmaya karar verdim. Benim gibi toplayıcı olan var mı; elimdekilerle ilgilenir mi merak ettim. Saygılar.
aktiftablet Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Selam, Bir foto atsan çok güzel olurdu, alacağımdan değil de merak ettim
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 (düzenlendi) hahah bende de var bir sürü ıvır zıvır ama sadece hakikaten tarihi değeri olanları topluyorum.bu mesela Spoiler bi foto yollarsan valla daha kolay olabilir anlamak Ağustos 26, 2021 roket adam tarafından düzenlendi
goldbären Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 içindeki altını falan ayıklamak bizim gibilere mümkün mü acaba, ev ortamında zor ama minik bir lab oluşturup gram gram törpülesen... araştırmışsınızdır belki?
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Selam, Mesela: Friden STW-10 elektromekanik hesap makinesi Nasıl çalışır: Ben hiç çalıştırmadım ama :) Philips Minitel 1 terminal cihazı İlk internet uygulamaları: borsa takibi, telefon rehberi, tren bileti rezervasyonu falan gibi hizmetleri telefon hattı üstünden almayı sağlıyordu. Laptop AMD 486DX Buna benzer parçalar; Samsung RAMBUS, muhtelif çeşit ramler ve işlemciler, VESA enternet kartı, 8bit ses kartı falan gibi, S3 ve Elsa GeForce 256 ekran kartı, 5,35" Quantum Bigfoot HDD falan gibi daha bir sürü parça. Saygılar.
Masticore Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Üsttekiler ok'de , ekran kartı ve ram niye
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Hesap makinesi çok iyiymiş, ama 3000TL filan ediyormuş, o kadar vermek istemedim.
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 50 dakika önce, goldbären dedi ki: içindeki altını falan ayıklamak bizim gibilere mümkün mü acaba, ev ortamında zor ama minik bir lab oluşturup gram gram törpülesen... araştırmışsınızdır belki? vardi bu, ama gunun sonunda o is icin almak zorunda oldugun kimyasallar cikardigin altindan daha fazla tutuyordu. @paramecium friden e hallenebilirim ben, gerci cok fazla coplugum var zaten hali hazirda. HKK (hanim kabul katsayisi)'dan yatabilir planlarimiz.
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Selam, Friden 12kg civarında! @GERGE ofise falan güzel konulabilir. Düşünürsen yardımcı olurum. @KHaRoN ben de evden işyerine getirdim :\ Saygılar.
serjuhan Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Friden çok tatlı görünüyor gerçekten. Hani ofis tasarımları için vb kullanılabilecek güzel bir ekipman
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Selam, Hesap makinesinin içini açıp tozunu falan temizlemiştim. Küçük işlem bölümünün ekranını söküp matlığını falan temizledim. Saygılar.
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Selam, İşlemcileri tablo gibi bir şey yapıp tutabilirim de belki :\ Saygılar.
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Resmini attığın 3 cihaz evladiyelik bence, onları atmazdım kesinlikle. İşlemciler de keza, çok yer kaplamıyor zaten sanatsal bir şey yapılabilir. Ama ekran kartı, ses kartı, ram falan bunları tutmaya gerek yok nbence.
senko Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 islemcileri tablo yapma fikri guzel, kendi infographicslerini hazirlayip guzel bir tablo olabilir
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 (düzenlendi) islemcilerin altina sene, uretim boyutu, hiz vs gibi bilgiler iceren birer nameplate yapip cercevelet bence. Guzel nostaljik proje olur. O haliyle de cok daha kiymetli. Kotu karton kutulardan duvara terfi ettirmis olursun. Ramler ise ozellikle eski makinelere yedek parca oldugundan bazen abuk subuk paralara gidebiliyor, ebay e listelenebilir. Oyle cercevelenecek bi deger yok onlarda. Ama eski ram = eski kasar gibi oluyor. edit: ben postlayincaya kadar herkes aynisini demis, hak yol bir demek ki Ağustos 26, 2021 KHaRoN tarafından düzenlendi
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Bence paramecium bunları yalnızca temizlemek için topluyordu haha.
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Minitel çok ilginç bir cihazmış bu arada. 2012 yılında bile fransada aktif 800 bin küsür terminal varmış hahahah. Yaşlılar alıştığı şeyi bırakmıyor demek ki. https://en.wikipedia.org/wiki/Minitel
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 2-3 gram altın çıkar gibi hepsinden ugrasmaya değmez ama
goldbären Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 fizibıl olsa muhtemelen trde elektronik çöp bulamazdık diye düşündüm ben de sdf.
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 slm, asl, nbr? teknoseyire gondersene levent ustad cok guzel tozlu raflar yapar bunlardan bulunmaz nimet. bir de satma bunlari bir muzeye falan bagisla bence, nadide parcalara benziyor. saygilar.
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 friden cok iyiymiş, facit’in upgradelisi resmen ben olsam satmazdım evde dekor olarak durabilir :d
Seru Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 friden alirim, gelenlere hava atmak amaciyla kitapliga konulabilir. ancak bu tarz nadide parcalarin parasal bir degeri olamaz bu nedenle degerini bilecek birisine bagislaman cok mantikli olur mesela ben gibi.
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2021 Selam, cpu için o tarz bir görsel olabilir, mantıklı. Ramlerden biri made in italy ki ilk defa görüyorum bir pc parçasında o ibareyi. Makinalar için eski sistem kullanan bazı arkadaşlara vereceğim ddr olanlardan. p2’li setup için asus anakart ve rambus (sol alt köşedeki ramler) duruyor S3 ekran kartlarımı bulamadım daha! Saygılar.
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2021 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2021 aslında 1993 yılından parçalarla bir Windows 3.11 PC (AdLib Gold 1000, Roland MT-32, , 1999 yılından parçalarla bir Windows 98 SE PC (Pentium III Katmai 500, Voodoo3 3000), bir Windows 7 SP1 PC oluşturmak iyi olabilirdi, eski cihazlarla uyumluluk da açısından.
Aiko Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2021 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2021 bizim işyeri de bu parçalarla dolu + bi çuval laptop var bu tozlu paslı vs.
Öne çıkan mesajlar