Bone Mesaj tarihi: Mart 26, 2021 Mesaj tarihi: Mart 26, 2021 "Hakiki" Hamsiköy Sütlacıyla kıyasıyla ne kadar farkediyor bilmiyorum, ama evde sütlaç için çok güzel bir tarif: - 1 litre çiğ inek sütü (Çiğ olmasa da olur) - 60 gram pirinç (Kırık pirinç de kullanabilirsiniz) - 70 gram şeker (35 gr kullandım) - Yarım çay kaşığı tuz - Pirinci yıkayın. - Sütü, pirinci, tuzu bir tencereye koyun. - Ocağın altını açın, kaynayana kadar karıştırın. - Süt kaynayınca ocağın altını kısın ve 30 dakika boyunca pişirmeye devam edin. - Ocağın altını açın, şekeri ekleyin, kaynayana kadar karıştırın. - Süt kaynayınca ocağın altını kısın ve 30 dakika boyunca pişirmeye devam edin. - Ocağı tamamen kapatın, sütlacı toprak güveç kaselerine bölüştürün. - 250 derece önceden ısıtılmış fırına kaseleri koyun ve 15 dakika pişirin. - Ilık veya soğuk servis edin.
reyou Mesaj tarihi: Mart 26, 2021 Mesaj tarihi: Mart 26, 2021 baslik: Hamsiköy Sütlacı icerik: Hamsiköy Sütlacıyla kıyasıyla ne kadar farkediyor bilmiyorum karar:
neutrino Mesaj tarihi: Mart 26, 2021 Mesaj tarihi: Mart 26, 2021 Aynisini pirinc yerine irmikle yapinca da fena olmayan bi tatli oluyor.
Bone Mesaj tarihi: Mart 26, 2021 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 26, 2021 9 dakika önce, reyou dedi ki: baslik: Hamsiköy Sütlacı icerik: Hamsiköy Sütlacıyla kıyasıyla ne kadar farkediyor bilmiyorum kardeşim, direk Hamsiköy'de yediğinizle ne kadar farkediyor bilmiyorum diyorum. Hamsiköy'e özel süt, özel fındık kullanıyorlarmış. tadı elbet daha güzel olur. saçmalama otur evde pişir ye.
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 26, 2021 Mesaj tarihi: Mart 26, 2021 Hamsikoy'u bilmiyorum da eskiden Galatasaray Lisesinden İngiliz Konsolosluguna dogru giderken balik pazarina uzanan yolda 3 4 katli bir pideci vardi, oranin sutlaci efsaneydi. Zaten sonra tatlici acti adamlar sutlac tutunca. Kuru uzumlu findikli falan hala canim cekiyor.
reyou Mesaj tarihi: Mart 26, 2021 Mesaj tarihi: Mart 26, 2021 20 dakika önce, Bone dedi ki: kardeşim, direk Hamsiköy'de yediğinizle ne kadar farkediyor bilmiyorum diyorum. Hamsiköy'e özel süt, özel fındık kullanıyorlarmış. tadı elbet daha güzel olur. saçmalama otur evde pişir ye. pirinc seker 2/10 would not get diabetics.
Bone Mesaj tarihi: Mart 26, 2021 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 26, 2021 reyou'nun canı sıkılmış belli.
goldbären Mesaj tarihi: Mart 26, 2021 Mesaj tarihi: Mart 26, 2021 pirinçin şekerli olması düşüncesi beni de üzüyor.
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Mart 26, 2021 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Mart 26, 2021 2 hafta önce tek başıma ilk defa fırın sütlaç yaptım. Hamsiköy olanda da yumurta oluyor hatta fırına atıldığı zaman üstü güzelce kızarıyor diye hatırlıyorum, sanırım o açıdan fark var. Bunun dışında geçen gün Vedat Milor'un "Baklava vs Sütlaç" videosunu izledim. Aslında sütlaç bizim dışımızda dünya mutfağında benzer alternatiflerle yer alıyor. Bahsedilen meşhur Fransız ve İspanyol versiyonlarını bulamadım ama aklıma direkt Amerika'daki rice pudding geldi. Rice pudding tariflerine bakıp en basitlerinden birini buldum. Fırına atma kısmı hariç aşağı yukarı buna benziyor. Farklı olarak ne kadar akışkan olması istendiğine göre servis etmeden önce biraz sütle sulandırıyorlar. Bunun dışında rice pudding'in çikolatadan meşhur kuru üzümlüsüne kadar farklı versiyonları var. Mesela Lübnan mutfağında kayısı kurusu ve antep fıstığı koyarak servis ediyorlarmış. Neyse gereksiz bilgilere devam etmeyeyim ama sütlaca düştüğüm şu günlerde güzel bir tesadüf oldu
TheGreatWall Mesaj tarihi: Mart 27, 2021 Mesaj tarihi: Mart 27, 2021 Zennupun sütlacı baya baya başarılı. Tavsiye ederim.
Darksun Mesaj tarihi: Mart 30, 2021 Mesaj tarihi: Mart 30, 2021 2 dakika önce, Meow dedi ki: Sütlaç seven de ne bileyim yani..
Sam Mesaj tarihi: Mart 30, 2021 Mesaj tarihi: Mart 30, 2021 ben de sevemedim sütlacı, ikram gelince ancak. şekeri de pirinci de severim ama tatlı niyetine yetersiz buluyorum tadını.
Gallant Mesaj tarihi: Mart 30, 2021 Mesaj tarihi: Mart 30, 2021 Tarifte sikinti var. Genelde cok az pirinc (normalde ben bir tatli kasigi pirinc kullaniyorum) konularak, sutlacin kivamini yakalamasi icin nisasta veya pirinc unu kullanilir. Tarif 60gr pirinc kullanarak kivam saglamaya calisiyor. Yaparken kastirir, 2 saat kivam tutmasini beklersiniz. 250 derece firinda 15dk pisirmeyle ustu tamamen komur olur. Zaten guvec kaplari direk firina konmaz. Once derin tepsinin icerisine konur ve tepsinin ici su doldurulur. Ben az pirincli seviyorum, cok pirincli anne sutlacina benziyor.
Bone Mesaj tarihi: Mart 31, 2021 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 31, 2021 8 saat önce, Gallant dedi ki: Tarifte sikinti var. Genelde cok az pirinc (normalde ben bir tatli kasigi pirinc kullaniyorum) konularak, sutlacin kivamini yakalamasi icin nisasta veya pirinc unu kullanilir. Tarif 60gr pirinc kullanarak kivam saglamaya calisiyor. Yaparken kastirir, 2 saat kivam tutmasini beklersiniz. tarifte sıkıntı yok. "Hamsiköy" Sütlacı tarifi bu şekilde. kıvam almak için nişaşta, pirinç unu, yumurta vs kullandığında standart sütlaç tarifine geçiyor. evde 3 kere yaptım valla. ne kıvam tutmasını 2 saat bekliyorsun, ne yaparken kastırıyor, ne de 15 dk pişirmeyle üstü tamamen kömür oluyor. yukarıdaki tarifteki dakikalar tam yerinde.
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mart 31, 2021 Mesaj tarihi: Mart 31, 2021 tarifi yapmadim ama ben yumurta sarisi katmayi seviyorum bence kivami ve rengine katkisi guzel oluyor. sutlaci da cok seviyorum , sutlac muhallebi kazandibi puding supangle ne varsa gomerim kazandibi yapmak cok zor fantastik gibi geliyor ama aslinda muhallebi yapip duz tepsiye dokup ocakta alttan isi veriyorsun sonra yuvarliyorsun, gayet kolay.
Öne çıkan mesajlar