Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Robot Süpürgeler

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

hatırlayamadım ya tv'de izlemiştim robot ilk başta her işe yardım ediyordu level atladıkça dark side'a geçiyor, yeni silahları çıkıyordu, metal misket gibi bir şeyler atıyor, sonra lazer çıkıyordu. Çocuklar falan vardı öyle bir film 

Mesaj tarihi:

Ya hatırladım sanki, ev işlerine yardımcı robot bıçak mıçak çekiyordu. 90lar B sınıfı tarz filmlerdendi. Hatta en son sahnede yangın çıkıyordu ama çipi yanmamış halde kalıyordu. Devamı geldi mi bilemedim 😄

• Like 1
Mesaj tarihi:

Ya evde dikey süpürge var bir de robotum olsun diyorum 😄 köpek tüyü bıktırıyor. Xiaomi st10 var 8000pa bir de alt modeli s10 var 4000pa 
bunların pa'den başka olayı var mı dikkat edilmesi gereken? 

Mesaj tarihi:

Xiaomi'de lazerle haritalandırma/engel belirleme yapanların boyu daha uzun olduğundan takılma filan olma ihtimali daha yüksek, kameralılar daha iyi kullanım deneyimlerimden yola çıkarak. Performans açısından iki yöntem de aşağı yukarı aynı gördüğüm kadarıyla.

Mesaj tarihi:

Sadece kamerali olan isigin az oldugu yerlerde ayni performansi gostermiyor. Lidar in avantaji karanlik odaya da salabilmen.

Mobilyalari robot supurgeye gore secmek lazim. Supurgeyi aldiktan sonra, ulan niye bu mobilyayi almisim diyebiliyor insan.

Mesaj tarihi:

Altına yükseltici koymuştum ben ama iğrenç olmuştu. Mobilyanız uygun değilse bence robot isine girmektense iyi bir şarjlı süpürge daha çok iş görür. Bizim süpürge sadece yatak odasını dolanıyor bu yüzden. Yatağın altı toz olmasın o da yeterli de tüm evi süpürgeye göre ayarlamak sıkıntı. Eğer mobilyaları ona göre almadıysanız tabi. 

• 2 ay sonra ...
Mesaj tarihi:

Roborock S8 Maxv Ultra çıkmış, aynı anda TR'de de satmaya başlamışlar. Dolar fiyatından bi tık daha yüksek fiyatla girmiş ama hemen hemen $1800 sayılır (60bin).

Dreame L20 Ultra'ya göre 10bin çekiş gücü ve mopları sıcak suyla yıkama özelliği var sadece extra. Onun dışında aynı özellikler. 10bin çekiş gücünün karşılaştırmalarını ve ne kadar fark yarattığını görmek lazım ama ekstra 15bine değer gibi durmuyor.

https://www.trendyol.com/roborock/s8-maxv-ultra-akilli-robot-supurge-beyaz-p-818208186

• 4 ay sonra ...
Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Annem sonunda isyan etti ve robot süpürge istiyor arkadaşı da aldı diye, bütçe 18k ve ıslak-kuru olsun istiyor. Yardım ederseniz sevinirim, ben vade farksız 6 taksit şunu buldum... 

https://www.hepsiburada.com/philips-xu7000-02-7000-serisi-islak-kuru-robot-supurge-beyaz-p-HBCV000044HDI5

12k ya da bu var sizce alınır mı yoksa 18klık mı alınmalı? 

https://www.hepsiburada.com/philips-xu3000-02-homerun-3000-serisi-akilli-robot-supurge-aqua-beyaz-pm-HBC00004TEJQX

Evde kedi köpek yok ama dubleks, yani her 2 katı da hafızaya alabilen bişey olursa daha iyi olur. Ayrıca herkes roborock falan demiş, philips falan varken bilemedim bu markayı??

Shadow tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

philips iyi bir marka değil, orta seviye. özellikle ürünlerini sadece garanti süresi boyunca çalışması için optimize eden çıkarcı bir firma. 

robot süpürge konusunda da roborock en iyisi, doğrudur. youtube'daki zilyon test sonucu da bunu doğruluyor.

ama annene almadan önce bir şekilde arkadaştan çevreden eve getirip gözünün önünde test ettir bence. çünkü anneler genelde nasıl bir sonuç alacaklarını bilmiyorlar ve memnun kalmama olasılıkları çok yüksek. eğer memnun kalmazsa kullanmayacak ve vereceğin paranın hepsi boşa gidecek.

bence bu hangi markadan daha önemli bir konu. istersen en pahalısı S8 Maxv Ultra al, titiz insanın gözünde bir çocuğun temizleyeceğinden öteye gidemeyecek. Ek olarak ev düzeni de hem temizlik performansı hem de ek işler konusunda (temizlik için etrafı hazırlamak, eşyaları kaldırmak vs) başka etkenler.

• Like 1
Mesaj tarihi:

@PrudenT , @razzRaziel patidaşlar sizin önerilerinize uyarak Robocopu araştırıyorum artık, 15k ya q8max buldum bikaç da video izledim.

https://www.n11.com/urun/roborock-q8-max-vacuum-cleanner-robot-supurge-siyah-48262983?magaza=hmfteknoloji&pid=633616111#unf-info

ne dersiniz? Bir de halıya gelince paspasını sökmek lazımmış, bunu otomatik yapan s8max modeli var ancak o da 8k daha pahalı. Sizin önereceğiniz başka modeller varmı?

dubai'den roborock s8 aldım 12bin civarına geldi tr fiyatı 23-25 bin civarı . 8000pa. Ben rtngs'den pet hair için en iyi score hangisindeyse ona baktım roborock idi. xiaomi 10t'de iyi bence. PA güçlü olsun gerisi boş. Yazılım zaten bir artı yaratmıyor 

köpek var diye aldım ama dyson fazlası ile yeterli. robotu müthiş bir olay sanıyordum değilmiş. benim için tek artısı sabah erken saatte dyson ile 5dk'da süpüreceğim işi 30dk da tamamlıyor ve eve gelmeden önce yüzeysel temizlik iyi oluypr. kedi köpek varsa lazım yoksa gereksiz. 

haritalama yapıyor ama çamaşırlık açınca ona takılıyor, sarj gibi ince kablolara çok çabuk takılıyor, aynı şekilde çorapları da kapıyor yarıda kalıyor. Başlatmadan önce iyice bakmak gerekiyor bence sıkıcı. Köpeğin oyuncaklarının saçaklarına takılıyor. 10 işlemimden 2-3'ü fail oluyor. Güya cisimleri tanıyor tek artısı işte haritada çorap olabilir diye etiketliyor. 

yine tüyden dolayı 2 kereden sonra toz ve su haznesini yenilemem lazım. Bu kendini temizleyenler çok iyi ama fiyatları uçuk. Mop çok hızlı kirleniyor yıkamak gerekiyor. yedekli gitmek lazım. Robot suyuna ilave deterjanlı sular var onlarla güzel koku veriyor.

dyson çok daha iyi biraz beyaz yaka tuzağı 

tuzak deme sebebim de ülkedeki alım gücü tabii abd'de millet bunu 15-20 senedir kullanıyor 😄 2 yılda bir atıp yenisini alıyorlar. İmkanı olan alsın tabii, kolaylık

bLackcha0s tarafından düzenlendi
  • Like 1

mop yapılmayacak yerler sanırım işaretlenebiliyor uygulamada di mi, halılar yani? o zaman sorunsuz q8max sanırım?

@bLackcha0s senin dediklerine de bir bakayım, sağolun beyler.

Bir sorum da uygulamada dubleks ev için 2 ayrı harita kurulabiliyor mu?

Shadow tarafından düzenlendi
  • 2 ay sonra ...
Mesaj tarihi:

en iyi 20 robot süpürge üstünden baktığımızda evet aralarında emiş gücü en düşük olanı o.

paran varsa Dreame X40 Ultra en iyisi zaten ama fiyat üstünden baktığında arada iki katı fark var.

Mesaj tarihi:
bLackcha0s, 24.08.2024 15:12 tarihinde dedi ki:

dubai'den roborock s8 aldım 12bin civarına geldi tr fiyatı 23-25 bin civarı . 8000pa. Ben rtngs'den pet hair için en iyi score hangisindeyse ona baktım roborock idi. xiaomi 10t'de iyi bence. PA güçlü olsun gerisi boş. Yazılım zaten bir artı yaratmıyor 

köpek var diye aldım ama dyson fazlası ile yeterli. robotu müthiş bir olay sanıyordum değilmiş. benim için tek artısı sabah erken saatte dyson ile 5dk'da süpüreceğim işi 30dk da tamamlıyor ve eve gelmeden önce yüzeysel temizlik iyi oluypr. kedi köpek varsa lazım yoksa gereksiz. 

haritalama yapıyor ama çamaşırlık açınca ona takılıyor, sarj gibi ince kablolara çok çabuk takılıyor, aynı şekilde çorapları da kapıyor yarıda kalıyor. Başlatmadan önce iyice bakmak gerekiyor bence sıkıcı. Köpeğin oyuncaklarının saçaklarına takılıyor. 10 işlemimden 2-3'ü fail oluyor. Güya cisimleri tanıyor tek artısı işte haritada çorap olabilir diye etiketliyor. 

yine tüyden dolayı 2 kereden sonra toz ve su haznesini yenilemem lazım. Bu kendini temizleyenler çok iyi ama fiyatları uçuk. Mop çok hızlı kirleniyor yıkamak gerekiyor. yedekli gitmek lazım. Robot suyuna ilave deterjanlı sular var onlarla güzel koku veriyor.

dyson çok daha iyi biraz beyaz yaka tuzağı 

tuzak deme sebebim de ülkedeki alım gücü tabii abd'de millet bunu 15-20 senedir kullanıyor 😄 2 yılda bir atıp yenisini alıyorlar. İmkanı olan alsın tabii, kolaylık

abi sen temizlikçiden beklediklerini robot süpürgeye sıkıştırmışsın, napsın robot sana çoraplarını yutmasın da katlasın mı..

Mesaj tarihi:
Grego, 31.10.2024 11:50 tarihinde dedi ki:

abi sen temizlikçiden beklediklerini robot süpürgeye sıkıştırmışsın, napsın robot sana çoraplarını yutmasın da katlasın mı..

ghdfg çok iyi olurdu, önden FYUPP çekip arkadan katlı şekilde atıyor

• Yeni Oluştur...