Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

melee combat çok zevkli. keyif ala ala dövüyorum. hele bide yıkılan duvarlar varsa ortamda üf.

düşmanın birine "charge" attım. arkasındaki duvar yıkılıyormuş, fark etmedim charge atarken. neyse düşmanın cesediyle birlikte duvarı kırıp, düşman kampına giriş yaptık.bütün düşmanlar noluo lan diye bize döndü. böyle acayip keyif aldım, "hello mother fuckers" falan dedim içimden...

• Like 1
  • Haha 1
Mesaj tarihi:

Son videoda bir zararta edip sürü örnek koymuş. Güzel yapmış.

Ancak en önemli olanı yazmamış . Motor dolayısı ile bazı şeyler  Oblivionda o kadar şaşırtıcı .

O beğenilmeyen motor ..

Mesaj tarihi:

evet cidden o motorun kıymeti bilinmiyor. geçen yıl "o motoru kullanmasınlar artık" diyenler şimdio motoru yadediyor lol.

awoved değil sadece diğer rpg'lerde de ben tiyatro sahnesinde geziyormuşum gibi hissediyorum. bir tek bethesda oyunlarında var o interaktivite.

Mesaj tarihi:

Awoved da tahmin ettiğimiz gibi pillars evreninde geçen outer worlds olmuş sanırım? Steril ve lineer dünya, takipli küçük haritalar, bi iki büyük hub ve orta karar diyalog ve senaryo? Çok meh görünüyor tüm açılardan, KCD2 bitmeden yüzüne bakmaya değmez gibi.

Mesaj tarihi:

Ya oyun eğlenceli ama garip yerlerde kötü. Skyrim gibi olmasına gerek yok da yüz animasyonları niye bu kadar kötü? Şehirler cansız. Yazım kötü değil ama obsidian dan beklenenin altında.

AA eurojank havası var oyunda.

Mesaj tarihi:

Ben ilk bölgeyi yeni bitirdim herşeyi yaptım orada. Her yere tırmanabilmek güzel, bir yerlere çıkıp şuralardan iyi bir item bulayım diyince buluyorsun, yerleştirmişler oraya buraya sandıkları itemları. Bu tarz şeyler de olmasaydı sanırım devam etmezdim oyunda onlar tuttu diyebilirim.  Bence genel kalite olarak şimdilik Outer worlds den kötü sonradan açılır mı bilmiyorum ama sanmıyorum ki açılsın.  Çok ortalama bir oyun konusu zerre heyecan uyandırmıyo devamında ne olacak ne yapicam falan filan. Outer worlds muazzam olmasa da sarmıştı ortalama üstüydü bence. 

Mesaj tarihi:

oyun güzel. kombat çok zevkli. vuruş hissi, dodge, block hiç yormuyor.

tek sıkıntım fog of war'ın çok ufak bi çemberde açılması. kılım abi ben o haritayı tamamen açmam lazım benim. en azından minimapte fog of war görebilseydik yine sıkıntı çekmezdim.

• Like 2
Mesaj tarihi:

Biraz fazla gibi olumsuz şeyler yazıcam ama çok gömülecek bir oyun değil. Bazı konularda çok kısıtlanmış. 3 bölümdeyim (Shatterscarp).

Tam bir open world değil. Item çeşitliliği zayıf, tamam poe evreni ama bu kadar dar kalmamalıydı. Exploration oyunun başında heyecanlı gibi ama gittikçe bende o heyecan kalmadı. Crafting malzemesi topluyorsun aslında oyunda 🙂 Derinlikli, hikayeli bir yan görev pek göremedim. Ki ne olursa olsun bir haritada her yeri dolanırım, herkesle konuşurum. Buradan devam edeyim: Şehirler ölü gibi. 100 kapıdan 10'unu ancak açabiliyorsun. 100 insandan 10 tanesi ile ancak iletişim kurabiliyorsun. Dolayısı ile kimse tepki vermiyor ve çok fena lineer bir yapının içinde olduğunu hissediyorsun. Diyaloglarda npc cevap verirken hep aynı animasyonda harekete başlıyor ve skip edilen diyaloglarda fır fır aynı hereket oluyor. Hoş değil 2025 yılında.

Bazı detay şeyler de gözüme batan, mesela: Bir eve giriyorsun ormanda bi yerde, hop ev tek odalı, yalandan bi' masa konulmuş falan. Hiç özenilmediğini gösteriyor bence. İnce işçilik zayıf. Texturelarda mesela yine bir eve giriyorsun yerler cillop cilalı parke döşenmiş masif ahşap, ama ev dökülürken o nasıl öyle kalmış acaba? Demek ki zemin ustası iyiymiş deyip geçiyorsun. Ama benim havamı eksiltiyor.  Zorla hata aramak değil bu, kişisel beklenti.

Güzel yanları var mı? Elbette var. Oynatıyor kendini, bir şekilde heyecan azalsa da devam ettiriyor oyun. Bi sonunu görelim diyorum en azından :)

Belki art direksiyondan falandır ama bana çok fena kingdoms of amalur reckoning'i hatırlattı. Hızlı oyun, kısıtlı open world, cilalı renk paleti. RPG'yim ben lineer değil demeye çalışan ama oynadıkça lineer'i zorla hissettiğin, çok düz bir crafting vs...

• Like 3
  • Tesekkurler 1
Mesaj tarihi:

dediklerin çok doğru. ben de sevdim oyunu gameplay falan açısından ama lineer baya. o ağır rpg hissiyatı yok. doğru düzgün side quest yok. diyaloglar çok düz. ben tamamen combatı için oynuyorum. en zor difficulty'de oynuyorum build falan değiştirip bosslarla uğraşıyorum.

Mesaj tarihi:

aksiyonun hızlı olmasından ve sağa sola tırmanıp explore etme kısmının iyi olduğundan dolayı ben de beğendim. öyle top seviyeye sokacak derinlik yok ama her türlü oynanır. zaten çok uzun da değil gibi. gamepass i olan oynasın. game pass olmayana full price değmez ama.

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:

HowLongToBeat'de main+sides 32 saat diyor. Ben 34 saat oynamışım save dosyasının dediğine göre, arkada açık durduğu saatleri çıkarsan 25 filan eder o, ama daha Dawnshore'u bitirmedim.

Ya insanlar oyun oynamayı bilmiyor, ya da ben çok savaş oynuyorum. Girmedik yer, açılmamış sandık, toplanmamış ot, öldürülmemiş düşman bırakmıyorum ama.

Benim HowLongToBeat'deki yakın olduğum genelde Completionist Leisure oluyor zaten.

• Like 1
Mesaj tarihi:

Gerge biliyorsun bazı oyuncu tipleri var dialoglari bile okumadan skipliyor sonra haritadaki gösterilen yere mümkünse fast travel gidip bitirip geçiyor. Heralde onlar o sürede bitiriyor, başka yolu yok bence. Herşeyi yapmak ve toplamak istediğinde haritalar gayet büyük sayılır cünkü , herşeyi yaparak o sürede bitiremezler.

Mesaj tarihi:

O rakamlar “oyunu bitirme” gayesiyle dümdüz oynayarak olur. Ben skill ekranı açıp bir saat düşünüyorum, net’ten bakıyorum skillin içeriğinden emin değilsem vs, bazen oyun içinde belirtilmeyen bilgi oluyor nette. Öyle böyle derken balon gibi şişiyor süre.

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

completionist olduğunuzu net şekilde açıklayıp sonra ortalama saate nasıl olur demişsiniz 🙃 sizin kafada oynayanlar için 55 saat girilmiş zaten. ona da az data girilmiş büyük iht manzara izleyip boş gezmeyi de sevenler rahat rahat aşar.

ben mesela bitsin diye de özellikle koşturmam ama yan görev tekrara girdiyse hayatta yapmam. ya da her şeyi göreceğim diye kasılmam. story akışı beni nereye götürse o yeterlidir. rpg de ilk run da seçtiğim neyse benim için oyun o. her olasılığı göreceğim diye 2-3 run yapmak rpg nin amacına ters geliyor.

how long to beat e göre yan görev kaliteli ise story + side a yakın oluyorum. yan görev kötü ise direkt story oluyorum. witcher vs gibi numunelik oyun dışında da yan görev kalitesi iyi oyun pek yok. en az 500 oyun bitirmişimdir ama completionist e girdiğim bi oyun bile olmadı. 🙃

oynamak istediğim o kadar çok oyun varken ve vaktim aşırı bol değilken başka türlüsü imkansız. rdr2 yi mesela sadece story oynadım. görev nereye git derse sadece oraya gittim ve 22 saatte bitti oyun. oysa sitede sadece story 50 diyor. görev için yapılan dışında hiç avcılık yapmadım, poker oynamadım. benim için çok gereksiz içerik onlar mesela. ama witcher 120 saat sürdü. orada yan görev iyiydi çünkü. herkesin profil farklı😂

df tarafından düzenlendi
  • Like 1
Mesaj tarihi:

farklı konusu olması lazım aslında bu "oyunları nasıl oynuyorsunuz?" sorusunun. küçükken dil filan bilmeyince bodoslama koştururduk oyunlarda. cinematiclere skip atardık, lineer oyun gibi oynardık her şeyi. tomb raider 2, kain's legacy, her biri düz lineer oyundu, benim gibi dil bilmeyen veletlere bile hitap ediyordu diyebiliriz.

assasin creed 1-2 de yan görev pek vardı diyemeyiz, ama 50 tane tüy topla özel silah kazan gibi saçma yan görevleri vardı vakit kaybı diye uğraşmazdım hiç. vakti zamanında skyrimi de böyle oynamıştım ben ilk seferinde. Ana quest var, önemli bir şey duruyorken yan görevlerle vakit mi harcayacağım diyerekten komple ana görevden gittim, dümdüz bitirdim, meh bi oyun diye aklımda kalmıştı. sonra milletin neden bu kadar hype yaptığını filan anlayamamıştım hiç.

zamanla bu bakış açısı değişti bende, özellikle oyunlara para vermeye başlayınca 😄 oyuna X bir para vermişim adamlar da içerik olarak şu şu side questleri oyuna eklemiş, konuşma dialogları, farklı hikayeler filan var, paramın karşılığını sonuna kadar almayayım mı? mantığı girdi biraz işin içine 😄 

lineer oyunlar herkese aynı deneyimi sunuyor, open world ise herkese göre bir oyun değil gerçekten. oyun dünyasının lore'unu merak eden insanın çok daha fazla keyif alacağı bir tür sadece 😄 he tabi side questler o dünyayı ne kadar güzel özetleyebilmişse diyebiliriz. "balık toplayamıyoruz yaratık var git kes" questleri kadar sıkıcı olanı yoktur bunları skiplemek de caizdir bence 😄 

avowed'i denk geldikçe yayınlarda izliyorum, oyun fena değil gözüküyor ama polished değil. bir diyalog çok keyifli konuşmalar içerirken bir diğeri skiplemelik sıkıcılıkta. sanki farklı takımlar diyalogları kurmuş da karşılıklı kontrol etmemişler de sonuç bu olmuş gibi. PoE evrenini bilmeyenlerin çok da tercih edeceği bir oyun olamamış diye düşünüyorum hala.

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:

Diyaloglar epey iyi, RP tadını alıyorum. Benim istediğim oyun olmuş tam. Öyle attığım ok düşmüyor işin saçma kısmı bence, çok iyi bir oyun Avowed. RPG sevene tavsiye ederim kesinlikle.

Dawntreader yan görevini bitirdim dün gece, çok iyiydi. Bulduğum her şeyi de okuyorum, lore da epey iyi. Bundan sonra sanırım Pillars of Eternity oyunlarını da oynayacağım.

Mesaj tarihi:

pillars of eternity çok iyi oyun. lore vs zaten iyi de stop action da çok güzel bir mekanik bence. şimdiye kadar oynamadığına şaşırdım.

Mesaj tarihi:

Çift tabanca oynuyorum ben de baya keyifli.

Spoiler

Ya şu expeditionu ararken karşımıza çıkan godlike elemanı öldürmek istemiyordum aslında. Kenardaki jeneratöre ateş ettim yanlışlıkla. Silahta da elektrik buffi olduğu için eleman sinirlendi direkt daldı bana. Mümkün olduğunca çatışmadan kaçınarak bitirmeye çalışıyorum görevleri. Achievement geldi hatta bana bu konuda. 

• Yeni Oluştur...