Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

How to chop wood ve diğer mutfak maceraları


DoGMeaT

Öne çıkan mesajlar

7 saat önce, neutrino dedi ki:

Gain de neye gain? Zor is cidden, yemek yapiyorsun yeniyor ve unutuluyor. Uzun vadede yillarca yapmak zor. Tatmini kisa sureli. Keske daha cok para kazansa hizmet sektorunde calisanlar. 

Senin dediğin yaprak sarma , anneleri kızdırmayalım ?  Yapması çok uzun kaybolması bir kaç saniye ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
On 06.12.2022 at 16:24, neutrino dedi ki:

Gain de neye gain? Zor is cidden, yemek yapiyorsun yeniyor ve unutuluyor. Uzun vadede yillarca yapmak zor. Tatmini kisa sureli. Keske daha cok para kazansa hizmet sektorunde calisanlar. 

Tabiki daha çok kazansak keşke, çok stres ve zor bir iş

gain ne dersen: tecrübe, ustalaşma hissi, ve gördüğün onca zorluğun,yarın öbür gün kendi mekanını açarsan bi işe yarayacaği umudu.

Yeniyor ve unutuluyor kısmına bi dur ama ya, 

Hic unutamadığın geceler yok mu, sofralar? Efsane yemekler? Bende cooook, o anılara daldigimda o kadar güçlü hisler uyandırıyorlar ki, rahatsiz oldum su an hiç gereksiz yere duygusala bağladım diye..

Cok fazla güzel ani var, eş dostla, eski dostlarla, güzel manitalarla, yaşanan paylaşılan muhteşem zamanlar, günler geceler, ve orda arada bi yerde , hikayenin bir kısmında çoğu zaman bi yemek oluyor, yahut birkaç kokteyl, unutulmaz geceler yemekler şişeler fln coook bende, şükür çok, başka türlü olmasini hayal edemem

Sende yok mu yani öyle anilar, unutulmaz yemekler sofralar, vardir illa, yoksa üzülürüm adına 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...

@Goering

bu kadar sure cevap veremedim cunku....ellerimin fotosunu cekiyorum , cirkin geliyor, koyamiyorum, moralim bozuluyor

 

ellerim parmaklarim her tarafi yanik ve kesik izleri ile dolu, hergun canim yaniyor baska salak bisiyden, bugun cok sicak tava sapi tuttum 2 kere, zaten parmak uclarimdaki sinirler gg, his kaybi var biraz, meslek hastaligi

firin istasyonunda calisirken kollarimin ici bileklerim fln zebra cizgileri gibi yaniklarla doluydu, oluyo valla kacis yok, dikkatli de olsan, o kadar sicak alet kesici alet illa bi salak seyler oluyor.

1 tane dovmem var, scar kapama fln ile alakasi yok, alt kol, oraya yag sicrayacak, sacma bisi olacak dovmeye zarar gelecek diye cok korkuyorum 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...

Yanımda duran pembe tshirtli çocuk Scott

Bıyık bırakmış, pedo bıyığı diyorlar dalga geçiyorlar

Senin Van'dan çığlık sesleri geliyodu fln diyolar orda ilk, Scott da evet your sister flm diyo , çok ayıp muhabbetler 

Gençler goygoy yapıyor eğleniyor 

 

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

DoGMeaT, 22.03.2023 08:41 tarihinde dedi ki:

 

 

gelin 1-2 makarna yapalim

Cok eglendim ya izlerken, daha cok boyle video koy pls. 
O tavada makarnayi karistirirken bilek hareketi falan cok teknik. 
Tabak hazirlarken kafana gore mi yapiyorsun, mesela ikinci tabakta sonradan tavaya tereyagi ekledin ekstra ilkinde eklememistin o neye gore oluyor mesela dgsh
Bu sakin zamansa yogun zaman nasil onda da video gelirse super olur. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

DoGMeaT, 22.03.2023 15:41 tarihinde dedi ki:

 

 

gelin 1-2 makarna yapalim

Daha ilk 90 saniyede tavadaki yemeği hoplatırken bilekten attırma tekniğini farkettim, sayende aydınlandım. Ben daha barzo tarz deneyip heyecanlı ve tehlikeli anlar yaşıyordum evde. ARO.

Aket-Atum tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Drall, 22.03.2023 18:37 tarihinde dedi ki:

abi 1:40ta tavayı sıyırmadan attın ya, istemsizce "haramdır evladım ekmekle sıyırırdık onu" diye geçti içimden

Bazen yapiyoruz bunu, bolonez soslu makarna vardi mesela , tavayi kenara koydugumda aninda birisi elinde bi parca ekmekle spawn oluyodu eger saat 8-9u gecti ve elemanlar acikmaya basladiysa

 

neutrino, 22.03.2023 17:55 tarihinde dedi ki:

Tabak hazirlarken kafana gore mi yapiyorsun, mesela ikinci tabakta sonradan tavaya tereyagi ekledin ekstra ilkinde eklememistin o neye gore oluyor mesela dgsh
Bu sakin zamansa yogun zaman nasil onda da video gelirse super olur. 

kafama gore degil , 4 tane makarnam var farkli farkli tarifleri, yahut, yapmisimdir makarnayi , yeterince `soslu` olmamistir, biraz daha soslu,  kivamli, (slutty diyoruz amerikada, boyle sostan vicik vicik agirlasmis olacak) hale gelmesi icin tereyag eklemis olabilirim. 

 

ilk yaptigim makarna brokolili cacio de pepe

tavada tereyagda sarimsak ve karabiberi(taze kavrulup ogutulmus) kavuruyorum

su ve brokoli ekleyip sosu olusturmaya basliyorum

makarna pisince ( en iyi anlama yontemi, vidyoda gozuktugu gibi alip bi tane yemek,    bazen bakarak da anliyorsun ama genelde bakarak anlayabildigin kivama geldiyse cok pismeye yuz tutmus oluyor, al dante istiyoruz) 

makarnayi sosa ekledim, coat etmesi icin flip flip, pecerino peyniri ekledim, yine flip flip 

tabak, ustune biraz daha pecerino serptim ve hazir

 

ikinci yaptigim makarna, tatli patates dolgulu agnolotti 

adacayli brown butteri eritip (cok guzel bisi, ilerde kendi restoranimi acarsam bunu bi sekilde menuye eklicem)

su ekliyorum, makarna pisince sosa ekleyip flip flip, parm ekleyip flip flip

tabaklayip parm ve birkac detay susleme daha yapip haziiir

 

 

 

tam o makarnayi 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...