Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

How to chop wood ve diğer mutfak maceraları


DoGMeaT

Öne çıkan mesajlar

On 13.06.2022 at 11:08, reyou dedi ki:

pizzanin lezzetli oldugu konusunda suphem yok. su yukaridaki papa johns un gun teyzesi corabi kivaminda uzayan pizza tier'saniz ztn geciniz lel. sadece domates kurusu olarak dusundugum seyler pizzanin ustune bebek kusmus gibi gorunuyor, ama sikinti yok gomulur asdf

onlar karamelize sogan, valla pizza bence lezzetli ama zevk isi tabi, goruntuyu beenmeyen arkadaslara diyecek hicbirseyim yok keske firsatim olsada yapsam beraber yesek, ama hic bozulup gucenmek yok her elestiri ve yorumu onemsiyor ve beenmeyenlerin cani saolsun diyorum ilerde beendikleri pizzalari da koyabilirim buraya umarim ❤️

 

On 13.06.2022 at 09:34, dasaaa dedi ki:

domates sosu yeterli gorunmuyor abi. passata - pelat ne diyorsaniz o iste.

domates sosu yok, bu beyaz pizza denilen, sadece peynir tabanli bi pizza, biz otlu krem peynir yapiyoruz kendimiz, o var tabanda

DoGMeaT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...

https://www.instagram.com/seldenstandard/ 

 

bunu bi not alalim, staja gidiyorum bu gun, artik is degistirme konusunda hareketlenmeye basladim

staj dedigim, deneme, 1 gunlugune takilcam mutfakta

 

diger begendigim yerler 

 

https://www.instagram.com/_takoi_/

https://www.instagram.com/oakandreel/

DoGMeaT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

michelin starli sef bide zorluda bi mekanin sefligini yapmis 3 yil, oyle komik bi artisi da var

ilk oraya basvurdum, cevap gelmedi, follow up email attim, cevap gelmedi, instagram hesaplarinda gozukuyor, gecen fuar gibi birseye katilip stand kurdular, oraya gidip sous chefleriyle tanistim ve dedim basvurdum cevap gelmedi diye, baktircam dedi, 3 gun once oldu bu 

yine cevap gelmedi, 

artik direk sefe instagramdan yuruyecem, dogrusunu soyleyim stres oluyorum dusundukce

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 25.06.2022 at 22:57, DoGMeaT dedi ki:

 

 

 

 

 

 

g0x7T8h.pngANLvrb9.jpg

 

 

su arkadasi bi restore edek ya, vidyo cekecem bakalim nasi olcak

of çok iyi duruyo! Karbonatlı suya yatırsan, sonra bulaşık teliyle sürtsen oluyo mu? Benim sac tava paslanınca öyle yapmıştım, üstüne de fırında ghee yağı yakmıştım içinde, cillop gibi olduydu. Ama bıçağa nası uygulanır benzeri bi işlem bilemedim. Kendi evime çıkayım, ilk yapacağım şey güzel bi bıçağa yatırım. Mutfak bıçakları için incelemen/ev tipi bıçak önerin falan var mı?

Dipnot: Shokugeki'yi iki kere izledim, japonyanın en iyi mutfak okulundan mezun sayılırım...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

öyle tabi, ben de trde yıllarımı ikeanın bi tane çift açılı bi tane de tek açılı şef bıçağıyla geçirdim. Açı mı deniyo onlara, bilemedim. Tek taraflı dediğim dan dan vurarak doğramak için, çift taraflı kesmek için olan. Buraya gelirken onları getiremedim, şimdi de karbon çeliği bişey alasım var ama paylaşımlı evde diğerlerinin yamuk yumuk kullanıp sonra bi de bulaşık makinesine attığını hayal ettikçe bile katil olasım geliyo, o yüzden alamıyorum. Kafamda iki tip var, normal düz bildiğimiz şef bıçağı ve çin tipi satıra benzeyenler. Kullanımları komple farklı, bu yüzden niye ikisini de alıp öğrenmiyim de demiyor değilim... Neyse, hele bi yalnız yaşayacak kıvama gelebileyim de ekonomik olarak, öncesinde ne buldumsa kullanmağa devam.

 

Yine de şu japon bıçaklarına ağzım sulanıyor, güncellemeleri merakla takipteyim

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...

Bicak konusunu yine konusuruz ama büyük update var...otelden ayrıldım:)  cumartesi son servisimdi, 14 ay oldu sanırım, çok şey öğrendim , cok arkadaşlar edindim, duygusal anlar yaşandı , son cuma-cumartesi servisleri inanilmazdi....

Foto vidyolu bi update yapacam, dün partileyip sarhoş oldum fln, daha kendime gelemedim

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

You truly get to know people when you work in a kitchen together

cause when you do, you know that its not just `work` , its a fucking whirlwind of stress, anxiety and frustrations, of pressure and self doubt, a non ending feud with the clock and your own self.

when the busy rush hits and printer keeps spitting at you untill tickets turn in to an accordion
with expo shouting a stream of new orders even tho you lost track 5 minutes ago and you have very little fucking idea of whats going on 
just pushing thru the orders not by rationalization and well thought out plans but in the moment directives from your lizard brain, 

that moment when the world is shrunk, and reduced, just to yourself, and your station on the line, if you look around then, you see your comrades trying to tame the same wild cat that you are wrestling with, you know your friends then, you know them well.

its been an honor to spend my last year or so at madam knowing all the wonderful people, i have learned a lot thanks to them, and missing them already ❤️

https://www.instagram.com/p/Cg6SOjvue7A/?igshid=MDJmNzVkMjY=

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bu kadar stresli durumlar sanki biraz da restoran sahibinin pintiliginden oluyor gibi geliyor bana? Yani işletmenin müşteri kapasitesi belli, en yoğun zamanda ne kadar sipariş gelecegi belli, mutfağın kapasitesi de belli. Sonuçta çalışan sayısı, mutfak altyapısı ile bu denklemi dengelemek mümkün. Az kişi çalıştırmak karı maksimize ediyor olabilir ama illa bu stres çekilmek zorunda değil sanki. Lizard brain bilmemne gereksiz drama, romantize edilen şey mutfak hepinizin olsa katiyen istemeyeceğiniz bi durum yani. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Bu dediğinde haklılık payi var, front of the house(müdür host garson vs) , açılan rezervasyon sayısı, menünün ve mutfağın dizaynı, hepsi ve aklima gelmeyen fazlasi, işin akışına etki ediyor

Ama, dünyanın en relax, 5 masali restoranin bile olsa, her öğlen 12-1 arası yoğun olacaksın, kaçış yok

Akşam 7-9 arası yine yogun olacaksin, çünkü o saatlerde yemek yemek istiyor insanlar

Yoğun olmak başlı başına bir sorun değil, fast paced bir iş bu, doğasında var, ,kabul ediyorsun mutfakta cok çalışmayı, ama olayı kaosa ve strese sokan faktörler, beklenmedik kazalar, olağanüstü yoğunluklar vb durumlar oluyor illa

Misal geçen pazar restoranin olduğu semtte RHCP ve kendrick lamar konseri vardi, toplamda 70-80k kişi, bize etkisini düşünsene....

Normalde pazar günleri 200-250 kuver oluyor, o gün ilk 1 saatte 106 kuver yaptik ? kaçış yok üstünden kamyon geçmiş gibi oluyorsun, daha üstüne saatlerce çalışıyorsun, gel stres olma

Restoran ekonomisine hic girmek istemiyorum ama, bu sektörde kar marjlari düşük, eline alma ihtimali yüksek, sinekten yağ çıkarmaya itiyor, daha büyük mutfak kurup daha fazla aşçı alsan, o kadar masrafi karşılayacak kadar iş yapabilmen lazim, o zaman bir sürü masa, bir sürü yoğunluk, stres, denklemi kurmak zor, dengeyi hesabi tutturmak cok planlama ve tecrübe gerektiriyor.

Son olarak , o pazar konser öncesi RHCP bizde yemek yedi? tam zengin siparisi verdiler, her biri birer porsyon oysterla açtı yemeği (oysterlari ben açtım) , sonrasinda menüdeki herşeyden birer tane sipariş ettiler her birinden birer çatal aldılar, flea mutfaga el salladi giderken ( yari acik mutfak) 

Made my whole week diyebilirim

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi işte bu RHCP filan gibi mevzular da keyifli yani çalışma şevki yaratır. 

Bunun yanı sıra yani en yoğun saatlere göre personel planlaması vb yapmak demek günün kalanında herkes yatacak demek. Yani restoran sahibine de burada hak veriyorum. Ha o saatlerde part time vb servis elemanı vb alırsın belki ama mutfağa yapacak bir şey yok. İşin zorluğu da orada tabi mutfak ekibi için.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...