Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

How to chop wood ve diğer mutfak maceraları


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Yaprak sarmakis, lahana-dolmakis ve papaz-bayildakis adlarıyla mutlaka greek food menülerinde vardırlar.

 

Varlardır? Bunun da hangisi doğruydu unuttum

axedice tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi: (düzenlendi)

yaprak sarmasını yunan ve lübnanlılardan öğrenmişler, geri kalan hiçbirini bilmezler. Düşünüyorum şimdi başka türk mutfağından beğendirebileceğim şeyleri, ama öncelik bu enginarı rafine etmek.

Daha çeşitli doku olsun, yemekteki sebzelerin hepsi yumuşak dediler mesela, biraz doku katmak için neler yapabilirim diye düşünüyorum, sebzeleri farklı şekillerde hazırlayabilirim, belki birşeyler eklemek gerek, limon turşusunun kabuğunu küp küp kesip ekleyebilirim, belki enginarın yaprak ve sapını ekleyebilirim yemeğe, doku katsın diye. Candied orange yahut limon kabuğu eklesem? Elmayı küp küp kesip eklesem? hmmm

 

DoGMeaT tarafından düzenlendi
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:

Benim tamamen sübjektif görüşüme göre bizim mutfağın zirvesinde barbunya pilaki, lahana sarması, karnıyarık, kızartma içli köfte ve tepsi mantısı var. Sizin mutfak hızlı çalışıyor ama sanırım, tepsi mantısı gibi şeyler nasıl yapılabilir öyle hızlı mutfaklarda?

Enginar içine elma yakıştıramadım ama. Bezelye, patates, havuç, dereotu dörtlüsünün yanında patlıcan olur belki? Fava ya da? Ceviz belki?

Mesaj tarihi:

Tatliligindan dolayi elma bozar enginarin tadini gibime geliyor. Citrus ayarindaki urunler, enginarin kendi sapi iyi fikir. Pistikten sonra cok yumusamayan sebzelere goz atmak lazim.

Bu arada Jeff grup resmindeki hangi eleman?

Mesaj tarihi:

Hünkarbeğendi , Karnıyarık gibi tencere yemeği , Tirit  (kaz , tavuk vs )  ilk başta aklıma gelenler. 

Vegan olabilecek ara sıcak bol yeşillik ile yapılan Mücver ( hastasıyım ) , kabak mücver de ok. ? 

Fıstıklı dondurmalı irmik tatlısını sevebilirler belki

Mesaj tarihi:

Öğleye doğru karınlar açıktı sadece. Kendi mutfağına göre yorumlamasını yapacak ? sadece fikir attık.

Yurt dışında türk yemeklerinin bu şekilde yerel mutfak ile yorumlanmalarını denemiştim. Çok başarılı idi

Mesaj tarihi:
On 03.02.2020 at 10:30, DoGMeaT dedi ki:

 

ise girmeden once tum arkadaslarim hatunun cevresindendi,onlarda 1-2 tane

ama ise girdikten sonra bi grup yakin arkadasim oldu,bir tanesiyle kaynastik, Jeff diye bi asci parttime a gelmisti Sefin arkadasi, haftada 1 yemege cikioz 

Topigin 3. Sayfasında jeff'ten bahsetmişim, koronadan dolayı lockdown olduğu dönem hariç hala haftada 1 gün, genelde pazartesi, bi grup aşçı toplanıp yemeğe gidiyoruz. Arada katılıp ayrılanlar oluyor, ama core 3lu, ben jeff ve matt aynı

Grup fotoğrafında hemen arkamda duran gözlüklü maskeli eleman jeff

Adam latin Amerika ve Afrika dışında çoğu ülkeye gitmiş, Almanya'da 4-5 yıl yaşamış hatta bir Türkle ev arkadaşlığı yapmış, Türkiye iran Pakistan Hindistan nepal Bangladeş rusya Moğolistan kore uzakdoğu asya fln heryeri gezmiş, taylandda 2 yıl yaşamış, görmüş geçirmiş bi tip, iyi aşçı

Bu kadar gezince, vizyonu genişlemiş, ortalama Amerikalı değil eleman, uyanık, abd öyle kötü böyle kötü, beyaz adam böyle bencil fln diye 2 gaz veriyom oooh nasi hoşuna gidio

 

Matt, ilk tanıştığımızda henüz hala aşçılık yapıodu ama bi yandan öğretmen olmaya kasıyor, formasyon almaya uğraşıyordu, evlendi, çoluk çocuk istiyom düzenli hayat lazım diye aşçılıgi bıraktı ki prestijli yerlerde çalışan bi tipti. (Bide musevi eleman, kayınpeder de musevi, ne o öyle linecook damat mi olur diye baski yapılmadiysa ben bişi bilmiom :)

,bu yil öğretmenliğe başladı matt, detroitte zenci ağırlıklı bi lisede biyoloji öğretio, acayip hikayeleri var tabi asdf

Jeff takılıyor buna hep, "cinsellik konusundaki derse ben de gelebiliyor muyum? Aklimda çok soru var"

 

 

Mesaj tarihi:

abi daha yüksek karbon oranı oluyor işte, ben sayılsalcı değilim kafam bi yere kadar basıo, o yuzden from wikipedia :

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_kitchen_knife#Steel

 

alman bıçaklarında 0.45% -0.6% araliğinda karbon oranı

japonlarda bu 1-1.5% araliğında

paslanmaz çelikler %10dan fazla krom içeriyor o zaten başlı başına içine girecek max karbonu azaltıyor.

karbon çelikli diye sınıflandırılan japon biçakları, %1 üzeri karbon içeren, kromu az olan o yüzden paslanabilen, sert çelikli bıçaklar

Mesaj tarihi:

Karbon arttikca dokme demire yaklasiyorsun, aslinda karbonu bol tutmak cok zor bir sey degil process olarak, erimis metale komur falan atip karistiriyorlar sdfsd

Karbon arttikca dedigin gibi sertlik artiyor, dolayisiyla kirilganlik da artiyor. 

Mesaj tarihi:
On 01.12.2021 at 09:53, DoGMeaT dedi ki:

Burda ilk geldiğimde bi beyaz yaka Türklerle muhattab oldum, özel aşçılık işi yaptım bi aileye, hayvan gibi zenginlerdi, adam porsche çocuklar bmw kadin range e biniyordu

Parami vermeyip kaziklayip 50 dolar için cingenelik fln yaptilar cok uyuz ettiler, o olaydan beri hiç bi Türkle işim olmadı, aramadımda, denk de gelmedi

biraz geriden geliyorum, topiğin başından beri bu meslekte en üst seviye bu gibi geliyordu. insan faktörünü atlamışım tabi. yahudi aileler tam tersi yanında çalışana çok değer veriyor diye duydum. 

Mesaj tarihi:

Ailesine bağlı, ben tr nin ünlü ve zengin bir yapımcısının özel şefliğini yaptım geçen yaz sezonu, hiç en üstteymişim gibi hissetmedim, ama Koç ların tekne, şart ve kişiliklerini duyduğumda budur demiştim.

Mesaj tarihi:

rahatlık açısından üst seviye. yaşam standardı açısından. ama örnekte görüldüğü gibi kimin yanında yaptığına bağlı tabi. rahat olmakta her zaman aranan bir durum değil o da ayrı konu.   

×
×
  • Yeni Oluştur...