Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Marvel Cinematic Universe (Spoiler Alert!)


GERGE

Öne çıkan mesajlar

On 19.08.2022 at 11:31, Laorx dedi ki:

She hulk nasıl fourth wall'u kırarda Hulk kiramaz demeyi unutmuşsun bonec, cidden bazen aynı diziyi mi izliyoruz anlayamıyorum. Hulk'twn daha güçlü olduğunun 1 tane kanıtı yok, sadece öfke kontrolü daha iyi ve alter egosu yok. Başka ?

 

dizi sevdiysen sev Laorx'çuğum, sen diziyi sevme demiyoruz ki. "nesini beğenmedin" dediler söyledim. cidden aynı diziyi izliyoruz. illa senin kadar bayılıp beğenmek zorunda değiliz ki.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 19.08.2022 at 13:01, progamer dedi ki:

Smile more, Mansplaining, gece saldıran erkekler gerçekte yok mu? Hani WOKE BU erkeKLERİ kötülüyolar diye trigerlancak ne var şurda. Gayet gerçekte olan şeyleri gösteriyor işte.

 

"gerçekte" olan yüzlerce şey var. ama bunların kaçını ABD dizilerinde gösteriyorlar ki?

dönüp dolaşıp illa aynı "THE MESSAGE" konseptini bize kakalayacaklarsa o zaman bizim de eleştirme hakkımız var.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gercekte olan seylerin cevabi basit ama bunun sorgulanacagi yer toplumlar veya eglence sektoru degil yaratandir maalesef. Neden dogada bircok disi canli fiziksel olarak dominant olabilirken insan irki hem dogurganligi hem de fiziksel zayifligi disilere vermis/veya bu tarz evrilmis diye sorgulamak gerekir ki ben dogdugumdan beri bunu asiri mantiksiz bulmusumdur.

Herhangi bir cevabi yok; gunumuz insani ise elinden geldigince durumu esitlemeye calisiyor modern toplumlarda. Ama sorunlarin temelinin tamamen fiziksel guce dayanmasi ile ilgili tum durumlar. Butun bilincalti, sikintilar vs binlerce yillik bu evrimden kaynaklaniyor. Keske oyle olmasaydi da savaslara da kadinlar gidebilseydi esit olabilselerdi fiziksel olarak derim ben, erkeklerin cektikleri acilar ve subconscious sikintilar kadinlardan az degil benim gorusume gore binlerce yildir.

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fiziksel gücü kime verdiğini yaratınına sorabilirsin tamam, ama onu ne için kullandığını kişinin kendisine sorucan,  olay yine iradeye geliyor. Doğada dişisine keyfi zarar veren, bundan keyif alan ve haz için yapabilen başka canlı varsa bilemicem. Yaratılışı sorgulayıp işin içinden çıkmak hata.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

11 saat önce, Bone dedi ki:

 

dizi sevdiysen sev Laorx'çuğum, sen diziyi sevme demiyoruz ki. "nesini beğenmedin" dediler söyledim. cidden aynı diziyi izliyoruz. illa senin kadar bayılıp beğenmek zorunda değiliz ki.

Ben beğendiğimi veya sevdiğimi söylediğimi hatırlamıyorum boncuk, Hulk karşılaştırman saçma onu belirttim. Neyse izlemesin artık o da pozitif bir şey.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

loki’yi izledim, konu enteresandı bayağı. eternals ama süper silik olmuş o kadar aktör topladıkları halde. hiçbir kimya yok 6500 yıl beraber yaşayan karakterler arasında, inanılmaz gerçekten. bir de o yönetmene oscar verdiler hemen öncesinde, yapay zeka çekmiş gibi ruhsuz film.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

She-Hulk dizisini sevmeye çalışıyorum ama olmuyor, özellikle yazarlar hiç becerememiş işi.
Tamam, gerçek hayatta 40+ yaşımıza kadar kişiliğimiz hiç değişmeden hayatta kalabiliyoruz, bir şekilde yolumuzu buluyoruz. Hele hayat bize altın tepsiyle hizmet etmişse, gelişmeye ve değişmeye hiç gerek duyulmuyor.
Ancak kitaplarda, filmlerde, dizilerde karakter yazılması bu şekilde olmuyor. Karakterlerin hatalara ihtiyacı oluyor, hatalardan ders çıkarmaya ihtiyacı oluyor, ve bu "conflict" sırasında yaşananlar hikayenin ana konusunu oluşturuyor.
Eğer karakter hatasız ve eksiksizse, değişme ihtiyacı da duymuyorsa, "Mary Sue" denilen trope ortaya çıkıyor.
She-Hulk dizisinindeki karakter "Mary Sue" değil, hataları ve eksikleri aslında çok bariz. Ama ya yazarlar bunların farkında değil, ya da karakteri geliştirmeye ihtiyaç duymuyorlar.
Bu da ortaya son derece "bland", ruhsuz, duygusuz, tekdüze bir ana karakter çıkmasına neden oluyor. Dizideki yan karakter Nikki bile daha canlı bir kişilik sunuyor.
Tamam, bir Lauren Faust, bir Lauren MacMullan, bir Dan Harmon, bir Paul Dini kolay yetişmiyor. Ama Jessica Gao'ya fazla gelmiş bu dizi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Thor Love and Thunder bitti şimdi. Ragnarok çok daha iyiydi bundan. Bi olmamışlık var filmde gerçekten. Hem God Butcher hem Mighty Thor'u aynı filme koyunca olmamış gibi. İki hikaye de daha çok zaman istiyor, böyle ikisini harcamışlar. Bi 20-30 dakika daha lazımmış filme. Christian Bale çok iyiydi işte göründüğü 3 sahnede ama daha fazlası lazımdı. Guardians'ta 3-4 dakka görünüp gittiler direk. Valkyrie ile Sif de figüran gibi takıldılar. Marvel son zamanlarda film olacak hikayeleri uzatıp dizi yapıyor. Dizi zamanı gereken hikayeleri kesip film yapıyor. Bi düzeltmeleri lazım artık.

Spoiler

Tanrıları kurtarmamız lazım konsepti de hiç olmamış ya. Hem Gorr'un kasaplığını göstermediler hem de tanrıların kurtarılması için bir sebep vermediler ki. Thor ve Jane dışında iyi tanrı göstermedikleri için, öldürsün Gorr hepsini ne değişecek ki sdf. 

bide savaşta çocukların saldırması da çok çocuk filmine bağladı. meh.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...