Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyun dünyasının karanlık tarafı


Yabgu

Öne çıkan mesajlar

said:
Rockstar’ın kurucularından Dan Houser, 2018 senesi içerisinde, Red Dead Redemption 2 ekibinin pek çok defa haftada 100 saati geçen mesai yaptığından iftiharla bahsetmişti.


said:
Anormal karşılanacak olan ise oyunun çıkış süreci iyice sıklaştığında, çalışanların ofiste, kimi zaman kendi çalışma masalarının altında, yatmak zorunda kalacak kadar çok çalışması.


said:
küçük bir araştırmayla bu firmalar hakkında pek çok köşe yazısına ve glassdoor benzeri sayfalarda çarşaf çarşaf şikayete rastgelebilirsiniz.


Makalenin uzun hali http://www.oyunfest.com/oyun-dunyasinin-karanlik-yuzu.html

Evet beyler, deli gibi oynadığımız, eğlenceli vakitler geçirdiğimiz oyunları geliştiren firmaların sadece cebimize two handed greate axe saplamadığı; işçilerini de bir hayli ezip sömürdüğü gerçeği var.

AC Odyssey oynarken Ubisoft'tan ne kadar iğrendiğimi bir kez daha anımsadım, zira şu AVX işlemci desteği konusu var. Adamlar son çıkardıkları 3 oyunda aylar önce pre-order yapan insanları kaç kere yarı yolda bıraktı. Baskılar olmasa yama falan da getirmeyecekler. Oyunun çıkmasına 1 gün kala sistem ihtiyacı bilgilerini değiştirmeler falan...

Sonra işte RDR2 ile birlikte açığa çıkan bilgiler. Ben iğrenmeye başladım ama bir yandan da oyunları oynuyoruz. Vicdanlar sızlıyor.

Gelsin yorumlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla geliştiricilerin sendika işleri nasıl oluyor bilmiyorum ama bayağı ağır çalışma ve saatlerde esneklik gerektiriyor maalesef. kötü bir durum ama herkesin elinde intiharlar ve kanserle imal edilen telefonlar var, tüketici almayınca düzelebilecek birşey değil hani. tam tersine indirim bekleyelim diyoruz, hoop iflas işsiz kalan insanlar. bir sürü sektörde böyle sıkıntılar var maalesef, amerikalılar mevzubahis olmasa bahsi bile geçmez büyük ihtimalle.

daha iyi örgütlenmeleri lazım herhalde ses sanatçıları ve senaristler gibi bir şekilde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

anca 3-5 sene girip tecrübeyi kazanırsın sonra da çıkarsın. mesainin hiç bitmediği bir firma rockstar, taa eski oyunlarından beri. bizde çalıştım diyeceksen bizde böyle diyor adamlar, sonuçta silah dayatmıyorlar kafana, milyon tane başka firmaya girebilirsin rockstar seviyesindeysen.

bi de kaç tane adam çalışmış, 3000 falan
https://www.rockstargames.com/reddeadredemption2/thankyou
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

rockstar'la ilgili dedikodular çıkınca 2-3 hafta önce çalışanlarına şirketle ilgili sosyal medya banını kaldırmışlardı. bir sürü "çoh memnunuz tatlış tatlış çalışıyoruz" yazan r* çalışanı doldu twitter.

"yazmayanı harcıyorlar abi KESİN" diyenler de var tabi :)

önce cdpr, sonra bu. moda olacak heralde. sjw etkisi gibi, "oyunda lezbiyen zenci cüce olabiliyor muyuz?" dendiği gibi "sigortayı brütten mi yatırıyormuş?" checklist'i de yaparlar lelelel
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

parasını alıyordur.

Projesine göre her yazılımcının sabahlamışlığı, şirkette kalmışlığı vardır. İşin fıtratında var, abartılcak bişi yok.


"her" yazılım projesı gıbı degıl. baya sııntılar var sektorde. oyun yapmak ısteyen cok ısnan var, parada cok var am apara dagılmıyor.

halıyle calıs dıyınce calısıyo ınsanlar. bıde duygusal sebeplerde oluyo


her zaman aprasını almıyolar ayrıca, bıde ne beklıyosunuz? sıkıntılıyız dıye cıkıpmı anlatsın ısnalar.

herkezın bır karıyer sıkıntısı var, yanındakı calısan 100 saat fazla calısıcna ya kendısıde calısacak yada bırakacak promosyonu. rockstgardakı calısanlar tweet atmısmıs ıyıyız dıye, kotuyuz deseler yuzeyde baslarına bısı gelmez ama bı daha gelecekerı ılerlermez
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ne var garip olan ben anlamadim. Amerika burasi. Investment bankerlar, lawyerlar vs daha mi az calisiyor saniyorsunuz. Deadline uzerine donen her is gerektiginde ciddi mesai gerektirir, programcilik olsun, isterse powerpoint sunumu olsun.

Amerikada cok nadir durumlar disinda overtime a zaten para verilmiyor. Ama ciddi para kazaniyorlardir o developerlar, kaldi ki employment at will.

Elon Musk dediginiz adam bilyoner ama ofiste yatip kalkiyor. Bu hayatta belli seyleri basarmak icin bazi zamanlar fedakarlik yapmak gerekir 9-5 calisarak bi bok olunmuyor maalesef.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...