Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC internetten kopuyor

µh

Öne çıkan mesajlar

PC ara ara internetten kopuyor. Bu sırada sağ altta modeme bile bağlı değilmiş gibi gözüküyor, kopmanın olduğu an internet var bu arada tabletten, telefondan falan bağlı oluyorum.

Kısa süre önce farklı odaya almıştım aleti, bi de wirelessa yeni tv bağladım, ip alma yüzünden oluyordur deyip sabit ip atadım ama gene de düzelmedi. Neden olur bu iş?
Sosyal ağlarda paylaş

bu sık bir şekilde bana da oluyor. "ethernet doesn't have a valid ip configuration" şeklinde hata veriyor. adapter seceneklerinden disable/enable yapmak cozum oluyor bazen. Olmayınca komple pc nin fisini cekip tekrar takıyorsun duzeliyor ilginc baya.

esh in dedigi şey oluyor yuksek ihtimal. artik ips mi yapıyor bilmiyorum kendi kendine yeni bir ip falan alinca baglantı kopuyor sarı ünlem.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende direk hiç kablo bağlı değilmiş gibi oluyor ya, 10 saniye sonra falan geri geliyor.

farklı huba taktım kabloyu olmadı, lan driverı tekrar kurdum olmadı. Başka kablo yok suan elimde deneyemiyorum. IP meselesi için sabit ip atamıştım zaten de fayda etmedi eğer problem oysa bile.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Abi yardım plz. başka kablo da aldım, farklı girişe de taktım, kendim ip de atadım, driver güncelledim hiçbiri fayda etmedi. arada bir gene kopuyor baglantı ve hiç sanki kablo baglı değmiş gibi oluyor, modeme de bağlı değilmişim gibi gösteriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Anakarttaki ethernet girisi bozuk bu durumda. Test icin sunu yap, ethernet kablosunu TV'ye tak, sonra Netflix'den filan bir film izle, bak bakalim o kopuyor mu? Sorunun kaynagi iyice ortaya cikar.

Sonra sunu al gerekirse: http://www.vatanbilgisayar.com/asus-usb-n14-300mbps-cift-antenli-kablosuz-n-usb-adaptor.html ya da bunu: http://www.vatanbilgisayar.com/asus-usb-n10-nano-150mbps-kablosuz-n-usb-adaptor.html
Sosyal ağlarda paylaş

abi böyle durumlarda genelde problemin kaynaklandığı şeyi bulman lazım. mesela modemden olmadığını bulmuşsun, diğer cihazlarda kopmuyor diyorsun.

o zaman imkanın varsa kabloyu dene, o ethernet kablosu ile başka cihazı kullan uzun süre.

problem yoksa yine, bu sefer sürücüleri sil yükle, olmadı temiz bir format at.

en kötü modemi resetle diyeceğim ama diğer cihazlarda sorun yok diyorsun. modemde mac adrese özel bir kısıtlama falan mı var diyeceğimç

ben hackintosh kurunca bir laptopa GERGE'nin paylaştığı ikinci olan nano usb wifi dongelı almıştım gayet iyi en kötü öyle wireless bağlayıp kullanabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Oo netmaster modem, meshurdur net kopma sorunlari ile, hemen gidiyorsun işine yarayan bir router alıyorsun, bu modemin önce wi-fi yi kapatıyorsun. Sonra bridge moda alıyorsun. Ondan sonra Routeri bağlıyorsun. Onun uzerinden, kablolu kablosuz , tum bağlantilarini yapiyorsun, sorun çözülüyor.
Netmaster modem ancak o sekilde kullaninca verim alırsın. Düzeltecem diye kasma, olmaz. 2001 den beri musterisiyim kablonetin, ama verdikleri ilk motorola modemler ve cxc 150 netmaster hariç , geri kalanları bir .oka yaramıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

2.5 yıldır hiç sorunsuz kullanıyordum, bi bilgisayarın yerini değiştirdim bi de wirelesstan 2 tane fazladan alet bağladım ve bu olay olmaya başladı. o yüzden yazılımsal bir şey olması lazım diye düşünüyorum ama olmadı wireless adaptör alıp gerge'nin dediği gibi öyle deneyeceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

Tavsieym hiç kasma. Yukarıda dediğimi yap, sorun modemde.

Aynı modem bende de vardı, az alet baglı iken sorun yok, bağlantı çoğaldıkça , modem patlamaya başlıyor. Çözümü , wi-fi kapatıp, bridge moda alıp, router bağlamak. Ondan sonra router üzerinde işini görmek.
o şekilde tek sorun olmadan gece gündüz, 2.5 sene kullandım.
Sonra Motorola kablo modeme geçtim, şimdi rahat ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Oda seçenek tabi, ama fiyatı fazla olur.
Birde piyasada kablo modem yok bu aralarda, ama bulursan al.
Yine de uyarayım, Netmaster ( Çin üreticisinin adı Castlenet ) modemlerin, nerdeyse tüm wi-fi lı olan modemleri kopma sorunları ile meşhurdur. En ucuz alternatif gene ucuz yollu bir router alıp kullanmak.
Sosyal ağlarda paylaş

aynı sorun bende de vardı aynı modem allah bintürlü belasını versin öyle modemin.

bende wifi yerine kabloluya geçirdim bilgisayarı da rahatladım.

hayatımda gördüğüm en kötü router sanırım.

konusu gelmişken hakikaten şu modemi sorunsuzca değiştirip kablonet kullanmak için hangi modemler var nereden bulabiliriz onu bi yazsanız mükemmel olur :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...