-Deno- Mesaj tarihi: Eylül 18, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2018 zipzip said: Daha 2 gün önce yedim copyright strike. Emoteları çizdirdiğim kişi başkasından birebir çizip renkleri değiştirmiş sadece. Aman dikkat. Abi zaten benim random ziyaret ettiğim birçok twitch kanalında aynı durum var. Zaten kanal çok büyük değil diye ordan burdan toplayıp logo yapmış/yaptırmış çok kullanıcı var yani, direkt kimden/nerden aldığını bile görebiliyorsun bazen. Benim içime sinmedi, adama da saygısızlık etmiş olmak istemedim. O yüzden yazdım, görür mü görmez mi o da belli değil tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Eylül 18, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2018 https://www.dereklaufman.com/faq/ Adam bu. Faq kısmında en altta şöyle bir kısım var, buna güvenerek sıkıntı olacağını düşünmüyorum bir tane de credits paneli koyarak: Q. I'm a big fan of your work can I copy something you've done and post it in my gallery? A. I'm completely fine with someone using my work to learn and practice with. Just give me a credit for the original works! %100 gallery tanımına uymuyor benim twitch ama bence hemen hemen aynı mantık? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Eylül 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2018 O cümle, adamın eserlerini referans alıp kendi çizimlerini yapan kişiler için geçerli bence. Adamın eserini para kazanmak için kullanırsan telif istemesi çok doğal. Bence yol yakınken kaldır, izin verirse koyarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Eylül 18, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2018 Ben daha çok Instagram'da başkalarının çizimlerini kullanan fanpage'leri kastediyor gibi düşündüm. Marvel ve DC için sürüyle var böyle sayfalardan Instagram'da, adam alıyor koyuyor x bir çizerin çizimlerini altına da bir dolu hashtag basıyor hiçbiri referans olmayan. Henüz kaldırmamış olmamın sebebi de adamın bu haliyle görmesi ve ona göre bir şey söylemesi, ki ben hala attığım maili göreceğinden şüpheliyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2018 sen isine geldigi gibi anlamissin, holy dogru anlamis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Eylül 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2018 Sayfanın bir yerine yaz bari grafikler şu abiye aittir diye link ver sorun olacağını sanmam adam onu istemiş zaten. ya da imzası vs varsa grafik tadında direk onu koyup link ver sevinir hemide. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Eylül 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2018 -Deno- said: Ben daha çok Instagram'da başkalarının çizimlerini kullanan fanpage'leri kastediyor gibi düşündüm. Marvel ve DC için sürüyle var böyle sayfalardan Instagram'da, adam alıyor koyuyor x bir çizerin çizimlerini altına da bir dolu hashtag basıyor hiçbiri referans olmayan. Henüz kaldırmamış olmamın sebebi de adamın bu haliyle görmesi ve ona göre bir şey söylemesi, ki ben hala attığım maili göreceğinden şüpheliyim.Yahu görünce düzeltirim diye bilerek suç işlenir mi? Resmen cahillik paçalardan akıyor gibi davranıyorsun, okumuş etmiş adamsın bir de. Bunun yasal olmadığını, başkasına ait eseri "ben haber verdim, bakınca problem varsa kaldırırım" diyerek kullanmanın yanlış olduğunu burada bizim söylememiz bile saçma, bunu kendin akıl edebiliyor olman lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Eylül 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2018 bence o adam sana o izni verir. yaz kenara ismimi, bas linki der, verir. fakat sen daha izin almadan koymussun. o yaklasimi degistirmezsen turk'un internetle imtihani olur. bak adam yazmis direkt strike'i basiyorlar diye. oyle ufak seylerden sobelenmek uzun vadede koyar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deftonez Mesaj tarihi: Eylül 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2018 adama beleşçi bedavacı dedim diye herkes üstüme geldi, görüyorsunuz. adam izini verir sonra koyarsın, çalıpta izin istemek neyin nesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Eylül 18, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2018 Holy said: -Deno- said: Ben daha çok Instagram'da başkalarının çizimlerini kullanan fanpage'leri kastediyor gibi düşündüm. Marvel ve DC için sürüyle var böyle sayfalardan Instagram'da, adam alıyor koyuyor x bir çizerin çizimlerini altına da bir dolu hashtag basıyor hiçbiri referans olmayan. Henüz kaldırmamış olmamın sebebi de adamın bu haliyle görmesi ve ona göre bir şey söylemesi, ki ben hala attığım maili göreceğinden şüpheliyim.Yahu görünce düzeltirim diye bilerek suç işlenir mi? Resmen cahillik paçalardan akıyor gibi davranıyorsun, okumuş etmiş adamsın bir de. Bunun yasal olmadığını, başkasına ait eseri "ben haber verdim, bakınca problem varsa kaldırırım" diyerek kullanmanın yanlış olduğunu burada bizim söylememiz bile saçma, bunu kendin akıl edebiliyor olman lazım. Abi patinaj'da benim aracın yağ topic'ine dönüyor gibi hissediyorum, biraz abartıyorsunuz sanki gene. Neredeyse adam yıllardır bir takipçisi bunu yapsın da hemen aynasızları peşine takayım kafasında biri gibi betimliyorsunuz olayı. Sanki resimleri çoğaltıp çoğaltıp sergide kullandım, kullandığın dile bak Yiğit. Daha üzerinden birkaç gün geçmişken adama mail atmışım, bu işten hiçbir kazancım ya da çıkarım olmamış ve olmayacak da. Noldum, hırsız mı? Bir iki kere de okulda kopya çekmiştim, belki o kopyaları çekmesem 'okumuş etmiş' adam olamazdım. Şu forumdaki akıl/tavsiye verme şeklinin itin götüne sokma şeklinde olması çok acı yıllar geçtikçe. Boşverin abi benim twitch kanalını falan, arada sırada şurda bir kaygımızı paylaşınca iki katı kaygıyla dolduruyorsunuz adamı. Doğru bir şey yaptığını düşünmeyerek bunu açıkça ifade edip tavsiye isteyen birini bu kadar yerin dibine sokmak istemenin alemi yok. Senin yazdıklarının özeti şu; 'Adama önce sorup, iznini alıp ondan sonra koysaydın daha doğru olurdu. Şu haliyle telif sıkıntısı yaşayabilirsin' demek varken bariz hırsız muamelesi yapıyorsun. Özür dilerim abi, milyonlarca insanın sanatı/çalışması internette ve gerçek hayatta izinsiz kullanılırken ben de kısa bir süreliğine orijinal sahibine mesaj atmadan bir kişinin çalışmalarını kullandım. Pişmanım. Daha iyi oldu mu? Paneller güncellendiğinden beri oyun yayınlarımdan 6 TL de bağış almıştım, onu da sanatçıya göndereyim mi? Gerçekten bu mantıkta biri olsaydım bu konuyu burada açmazdım da zaten, kaç kişi soracaktı oradaki panellere bakıp da birine mi çizdirdin diye? Ona buna sıkardım tanıdığa çizdirdim ya da gerekli izni aldım diye. Deftonez, senin yorumlarını dikkate almıyorum usta, alanların da akıl sağlığından şüpheliyim. Hava civa söylediklerin, başka topic'e taşıma kaygından belli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Eylül 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2018 En fazla basina gelcek sey copyright strike olur. Ama daha onemli olan sey orjinal calismaya saygi. Ya adamdan izin alana kadar yaptigin degisikleri bekletirsin. (Ki bu benim yapacagim sey olurdu.) Ya da koyarsin creditini, koyarsin sitesini umarim strike'i vermeden once mailimi gorup cevap verir diye bir umut beklersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Eylül 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2018 Neden bu kadar duygusala bağladın ki? O mantıkla ben başçalanım zaten sdf Umut Sarıkaya'nın hemen hemen tüm karikatürlerini paylaştım burada :D Kıssadan hisse o kadar çabalıyorsun yazık olmasın bi link ver abiye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Eylül 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2018 deno haksız bence YOU WOULDN'T STEAL A CAR https://www.youtube.com/watch?v=ALZZx1xmAzg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Eylül 21, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2018 Ya benim takıldığım şey bambaşka bir şeydi de neyse uzatmanın alemi yok. Bence şu screenshot sonrası herkes mutludur artık; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Eylül 21, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2018 Önce koyup sonra izin istemen saçma, bunu emotional wotlar ile savunman ayrı saçma. Koyabilir miyim desen adam koy diyecekmiş zaten, neden önce koyup sonra soruyorsun ki mantığı nedir? Adam bunu dedi diye hepinizden nefret ediyorum tribine girmene gerek yok. Şahsi fikrimdir, sevgiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Eylül 21, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2018 Teşekkürler, sevgiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Eylül 21, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2018 /drama ekmektir.. şimdi hepiniz merak edip deno'nun kanalına bakacaksınız, acaba nasıl bir grafikmiş, neyi çalmış, neyi kullanmak için izin istemiş merakıyla girip bakacak, izleyeceksiniz. sonra sizi 3 numaralı bakışı ile etkileyecek ve izleyicisi yapacak, ardından abone olacaksınız. mis gibi kanalını promote ediyor kral çözmüş twitch TR'yi /drama ekmektir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Eylül 21, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2018 Mutlu son :)-D Ps: Deno'nun ss'i atarken alın bokumu yiyin ŞEREFSİZLER dediğini duyar gibiyim sfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Eylül 21, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2018 applev0dka said: /drama ekmektir.. şimdi hepiniz merak edip deno'nun kanalına bakacaksınız, acaba nasıl bir grafikmiş, neyi çalmış, neyi kullanmak için izin istemiş merakıyla girip bakacak, izleyeceksiniz. sonra sizi 3 numaralı bakışı ile etkileyecek ve izleyicisi yapacak, ardından abone olacaksınız. mis gibi kanalını promote ediyor kral çözmüş twitch TR'yi /drama ekmektir Bağış da yapsınlar abonelikten para hemen gelmiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Eylül 21, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2018 µh said: milletin emeğini beleşe getirmeye çalışmış gene. yetiş ya deftonez ahaha XXXDDD https://media1.tenor.com/images/d787d33adb362e8a7cfe38aa37194c20/tenor.gif?itemid=9682311 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Eylül 25, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2018 -Deno- said: Wotuna wot kasmayacağım tabi ki. Holy said: O cümle, adamın eserlerini referans alıp kendi çizimlerini yapan kişiler için geçerli bence. Adamın eserini para kazanmak için kullanırsan telif istemesi çok doğal. Bence yol yakınken kaldır, izin verirse koyarsın.Konuya ilk mesajım bu. Gayet sıradan, normal bir tepki. Sonrasında hatanı bile bile kendini çocuk gibi savunman da şurada -Deno- said: Henüz kaldırmamış olmamın sebebi de adamın bu haliyle görmesi ve ona göre bir şey söylemesi, ki ben hala attığım maili göreceğinden şüpheliyim. Yani diyorsun ki attığın maili görmediği takdirde adamın eserlerini "çalmak" sorun değil senin için. Neyse adam görüp de izin vermiş zaten, bir sonraki benzer olayda umarım doğru olanı yaparsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 25, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2018 yapmazsa gidip tokatlariz abi, sen dert etme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Eylül 25, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2018 Bide patinajdaki yağ topiğine dönmüş demiş. Lan olm, hem cahillik yapıp hem de savunuyorsun. Yukarda Holy de yazmış niyesini zaten. Adam görmese nolacak? Adamın orda alıntı yaptığın metni senin kendine göre anlam çıkarabilceğin bişey değil. Influence için yamzış onu. Ha adamın tavrı olarak ok demiş güle güle kullan da. Burda önceden koyup gerekirse sileriz yeaa demen gerçekten DENO'luk yani xD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 25, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2018 herkes de sjw kesilmiş maaşallah, adam iyi niyetle sordukça gereksiz yüklenmişsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Eylül 25, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2018 Güzel çarpıtıyorsun Azmi. Neyse buradaki tabiri caizse 'düşene vurma' mantığı mükemmel zaten, since 2003. Severek takip ediyoruz. Acaba bu hassasiyeti her şeye gösteriyor musunuz hayatta merak ediyorum. Gösteriyorsanız ülkenin geleceğine de daha umutla bakabilirim. Adamın lafını kendime göre anladığımı söylemişsiniz, nasıl anlamam gerekiyordu affedersiniz? Tam olarak 'Kullanabilirsiniz ama Twitch'te falan kullanırsanız bozuşuruz.' mu diyecekti adam? 'I'm completely fine with someone using my work to learn and practice with. Just give me a credit for the original works!' Adam kısaca kendi çalışmalarının başka bir yerde aynen kullanılması ile ilgili genel bir açıklama yapmış. Bunu farklı yorumlayıp beni haksız duruma düşürmek isteyen kusura bakmayın sizdiniz. Bana 'yanlış yapmışsın' demek başka, 'hırsızsın'a getirmek başka. Sormadan önce kaldırmama konusu da adamın çizimlerini logoya çevirmiş olmamdan kaynaklıydı, kendisi için bu platformda bu şekilde kullanmış olmam sıkıntı yaratır mı onu öğrenmeye çalışıyordum. Belki kenarında köşesinde başka şeyler yazıyor, kenarlarındaki renkler değiştirilmiş vs. diye farklı bir görüş bildirebilir diye düşündüm. Ve tekrar ediyorum, adam cevap vermeden bu çizimlerin kullanıldığı süre hepi topu 10-15 kişinin gördüğü bir twitch kanalında 48 saat falan. Tabi bu sizin etik süzgecine göre 1 sn bile olmamalıydı, çünkü yapılan yanlışın boyutundan çok yapılmış olması sizin için karşıdakini gömmeye yetiyor. Neyse, ben adamdan onayı aldım, kendi belirtmese de teşekkür panelini hafta sonu hazırladık, koydum. Logolarda yardımcı olan arkadaşa da credit verdim. Daha da uzatmanın alemi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar
-Deno- tarafından paylaşıldı:
İşte görüyorsunuz böyle bir arkadaş kendisi
ZaugnaKhaldun tarafından önerildi
0 reactions
Bu mesaj içeriğine git