Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mağduriyet Hikayem: EDUCASE Akademik Danışmanlık Merkezi


Nergal69

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,

(Yazı uzun, okumayabilirsiniz. Araştırma aşamasında olanların işine yarayacağını umuyorum.)

EDUCASE Akademik Danışmanlık Merkezi adlı firma tarafından nasıl mağdur edildiğim konusunda sizleri bilgilendirmek ve aynı duruma düşmemeniz için uyarmak adına bu metni yazıyorum.

Bir üniversitede tezsiz yüksek lisans öğrencisiyim. Bölüm tezsiz ancak mezun olmak için bitirme projesi vermek gerekiyor. Proje yazımını bitirdim, danışmanımdan da onay aldım ve geriye sadece projenin üniversitenin tez yazım yönergesine göre formatlanması/düzenlenmesi kaldı.

Bu düzenleme işini bir firma desteğiyle yaptırmak istedim çünkü çoğu üniversitenin tez yazım yönergesi 140-150 sayfayken benim üniversitemin yönergesi yaklaşık 15 sayfadan oluşuyor ve müthiş derecede yetersiz bir yönerge. Son dönemim olduğundan ve işi riske atmak istemememden ötürü firma desteğine başvurdum. Üç firma ile görüştüm ve özellikle websitesinin profesyonel görünümünden ötürü EDUCASE firmasında karar kıldım. Asıl konu bundan sonra başlıyor.

İlgili firmanın internet sitesi üzerinden konuyu belirten ve ekinde de proje çalışmamın olduğu bir talep formu doldurdum(tarih: 27.12.2017). Aynı gün talebiminin alındığı ve uzmanlar tarafından incelendikten sonra fiyat teklifi verileceğine dair bir Email aldım. Çok iyi hatırlıyorum talep formunda son teslim edilmesi gereken tarih olarak 29.12.2017 Cuma gününü verdim. Sonraki aşamada ısrarla 30.12.2017 Cumartesi günü için giriş yaptığımı söylediler, kesinlikle yanlıştır. Bu arada EDUCASE'in işlerini kolaylaştırmak adına yine bir Email ile okulun tez yazım yönergesini ve atıflarda hangi kaynağa başvurduysam istisnasız her paragrafın altına kaynağın bütün detaylarını elle yazdım(yazar, yayıncı, yıl, sayfa vb.).

EDUCASE firmasından yoğun baskılarım(bütün gün arayıp teklif almadığımı belirttim) sonucu 27.12.2017 Çarşamba akşam 18:46'da'de teklifimi aldım. Teklif içeriğinde çalışmanın 28.12.2017 Perşembe günü 12:00'da başlayacağı, 29.12.2017 17:00'da da tamamlanacağı yazmaktadır.

Bu teklifin uygun olduğunu ancak kaynakça taraması yapmaları için de ayrı bir teklif istediğimi, ayrıca Email'de banka bilgilerinin yazmadığına dair bir Email gönderdim. İşe başlanması için 200TL+KDV 'nin ödenmesi isteniyordu ancak banka bilgilerini almak için bile ısrarla defalarca aradım ve Email attım. Teklife onay verdik, çalışma 28.12.2017 12:00'da başlayacaktı ancak biz hala 28.12.2017 günü saat 14:00'da kendilerini arayıp, Email atıp banka bilgilerini istiyorduk. Bütün bunlar olurken dayanamayıp aradım ve görüştüm. Kaynakça taraması yapamayacaklarını çünkü çok yoğun olduklarını belirttiler. Anlayış gösterip son teklifi onayladığımı işe başlamalarını bildirdim ancak bu sefer de "teklifin tarihi geçmiş size yeni tarihli teklif göndereceğiz" dediler. İşe başlama saati olarak 12:00 verilen hizmetin revize teklifi 28.12.2017 14:23'te geldi ki bu sefer de işe başlama tarihi olarak akşam 17:00, teslimat tarihi olarak da 30.12.2017 saat 17:00 veriliyordu. Özetle işi yönetemedikleri için haftasonuna teslimat yapmalarını kabul etmemi bekliyorlardı. Bu duruma itiraz edip sorunun kendilerinden kaynaklandığını ve 29.12.2017 tarihli teklif üzerinden işlem yapacağımı belirttim. Bu sefer de o teklifin sistemde iptal olduğu ve yeni teklif göndereceklerini belirttiler. Sabrın nasıl zorlandığını ve sabır taşı dedikleri şeyin ne kadar dayanıklı olduğunu bu firma ile anladım.

Cuma günü teslimatlı teklif göndermeleri için talepte bulundum. Yaklaşık 1 saat sonra teklif geldiğimde asıl şoku yaşadım. 29.12.2017(akşam 17:00 teslimatlı) için aldığım 400TL+KDV'li teklif "kümesteki tavuk" mantığına dayanarak 750TL+KDV'ye çıkarılmıştı. Ayıplarını göz ardı edip teklifi kabul ettim. Bu arada, çalışmayı göndermeleri için ikinci taksidin de ödenmesini istiyorlardı ancak çalışma bitiş süresi olarak Cuma günü 17:00 verildiğinden ötürü EFT'yi riske atmak istemedim ve paranın tamamını bir kerede ödedim. Sırf "paranın kalanı ödenmedi o yüzden gönderemedik" demesinler diye.

Ayrıca eklemek istediğim bir husus var. İlk başta 750TL'lik teklif yüksek geldiğinden bir önceki 30.12.2017 teslimatlı teklife istinaden ödeme yapınca da yine "o teklif iptal oldu, artık yeni teklif gönderemiyoruz. Tek geçerli teklifimiz 29.12 Cuma teslimatlı 750TL'lik teklifimizdir" diye bilgi verdiler. Bir firma düşünün ki revize teklif gönderemiyor...

Ben 750TL+KDV üzerinden ödeme yaptım, para hesabımdan gitti. Firmayı arıyorum işe başladılar mı diye, "muhasebe onayı bekliyoruz" diyorlar. Benim mezuniyetim söz konusu ancak muhasebe tek seferde yapılan ödemeyi bile geç teyit ediyor.

Bana paranın ulaştığına ve işleme başlanacağına dair teyit Emai'i 29.12.2017 saat 09:20'de geldi. Akşam 17:00'da teslim edeceğiz dedikleri gün. Bütün bu süreç dahilinde ben okulda bu süreçte yayınlanan yeni bir yönergeyi de kendilerine gönderdim. Muhtemelen bizim gibi zorluk çeken öğrenciler okulu şikayet etmişlerdi ve okul da yeni bir 'biraz daha kapsamlı' yönerge yayınlamıştı.

29.12.2017 Cuma saat akşam 21:15, ben hala firmaya çalışmanın durumunu soran Email atıyorum. 18:00'dan sonra firmaya telefon ile ulaşılmıyor.

30.12.2017 Cumartesi saat 00:05. Teslimat süresi 7 saat aşıldı. Hatırlatma atıyorum.
Derken çalışma 30.12.2017 saat 00:18'de gönderiliyor. Berbat bir çalışma. Gönderdiğim yönerge ile alakası yok. İlk bakışta 19 tane kritik hata ile karşılaştım. Bu haliyle enstitüye teslim etmenin imkanı yok. Saat gece 01:10, EDUCASE firmasına bana en kısa zamanda telefonla ulaşmaları gerektiğine dair Email atıyorum. 02.01.2018, arıyorum yetkiliye bağlayın diyorum "ileteceğiz ve arattıracağız" deyip kapatıyorlar. Çarşamba günü tekrar hatırlatma atıyorum. En sonunda eksikleri yazılı belirtin diyorlar, 04.01.2018'de gönderiyorum. 19 kritik hattayı teker teker belirtiyorum. O kadar hatırlatmadan sonra 'nezaketen' inceleyip haber vereceğiz diye yanıt alıyorum.

Tarih oldu 09.01.2018, telefonla kimseye ulaşamıyorum, tekrar hatırlatma atıyorum. 12.01.2018 saat akşam 19:06'da yanıt geliyor(aramaya sanırım cesaretleri yok ki mesai saatinden sonra yazılı bildiriyorlar).

Email'de çalışmanın teslim edilmesinden sonraki ilk 20 iş günü içerisinde "düzenleme talep etme" hakkı olduğuna atıf yapılıyor. Yine sözleşmenin 6.bölümüne atıfta bulunarak cayma hakkım olmadığı belirtiliyor.

Sabrımın taştığı nokta burası oldu. Ben özel sektörde satış sonrası servis yöneticisi olarak çalışmaktayım. Yaptığım bakım anlaşmalarında 48 saat içerisinde destek sözü veriliyorsa 48 saati bir dakika geçmiş işlem için müşterinin bana yaptırım uygulama hakkı var. Kesinlikle "cayma hakkınız yoktur, düzeltme talep edebilirdiniz" gibi uydurma bahanelerin arkasına sığınmaya hakkım yoktur çünkü ortada bahsedilen bir 'son teslimat tarihi' vardır. EDUCASE, mağduriyetimden ve zor durumumdan istifade etmiştir ve beni 350TL+KDV fazla para ödemeye mecbur kılmıştır. Bunun sonucunda da taahhüt ettiği teslimat tarihini 7 saat aşmıştır ve taahhüt edilen düzenlemeleri yanlış yapmıştır. Bana yaşattığı bu mağduriyetten ötürü yılbaşı gecesini bile berbat ettikleri çalışmayı düzenleyerek geçirdim. Mağduriyeti bir kaç örnekle açıklayayım: yönerge kaynakçanın tablo halinde yapılmasını ve daha sonra tablo çizgilerinin görünmez yapılmasını istiyor. EDUCASE bunu kendi bildiği gibi yapmış, herşeyi yanyana yazmış. Yönergenin belirttiği internet kaynağı gösterimi dikkate alınmamış. Şekillerin birinde şekil adı üstte kaynakça altta birinde ikisi de altta, tamamiyle özensiz. İçindekiler oluşturulmuş(zaten vardı) ancak gönderdiği çalışmada içindekiler tablosu kilitli halde, hiçbir değişikliğe müsade etmiyor. Bunlar 19 maddenin sadece bir kaçı.

Bana yaşattığı bütün bu mağduriyetten ötürü EDUCASE Akademik Danışmanlık firmasını en kısa sürede tüketici hakem heyeti TÜRDER'e şikayet edeceğim. Kendi iş bilmezliklerinden ötürü totalde 885TL para ödedim ve karşılığında aldığım şey tam bir fiyasko. Hiçbir olumlu yaklaşımları yok, hatta baskı kurmadığınız takdirde bir yaklaşım söz konusu bile değil. Sitelerinde yazan olumlu yorumların şahsen kendiler tarafından girildiğine inanıyorum. "Yaptırmasaydın" diyebilirsiniz, haklısınız. Ancak dediğim gibi 2 firmayla daha görüştüm ve görüştüğüm kişiler bana çok net bir şekilde "çok yoğunuz, sene sonu geldi hiç teklif vermeyelim sizi de mağdur etmeyelim" dediler. En azından bu samimiyet gösterilebilirdi.

Sonuç olarak, varsa böyle işlerde danışmanlık hizmeti almak isteyen kişiler, şahsi tavsiyem EDUCASE firmasından uzak durmalarıdır. Firmada muhattap alabileceğiniz iki kişi var ve bunlardan bana pozitif yaklaşan tek kişi telefonlara bakan sekreter hanım. Muhattap alabileceğiniz kimse yok. Çok büyük gözüken ancak arkası boş bir firma. Bu yazımı heryerde paylaşıp daha fazla kimsenin mağdur olmaması için elimden geleni yapacağım ve hakkımı yasal yollardan arayacağım.

Okuduğunuz için teşekkürler.
Not: aldığım bütün teklifler ve yazışmalar saklanmaktadır.
#EDUCASE #Danışmanlık #Proje
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yazı okunacak gibi değil de göz gezdirdiğim kadırıyla ve yazılanlar doğruysa istisnasız her adımda ayrı bi sıkıntı çıkarıp bas bas biz kalitesiz çakal firmayız diye bağırmışla. İnatla adamlara para yollamak neden?

Bir de sırf format için para saçmak nedir yahu?

En kötü bildiğin kadarıyla yollarsın, itiraz gelir dönerse en azından neyi değiştirmen gerektiğini bilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@eldar
evet tek sebebi zaman darlığı.

@rewendor
sırf format dediğin şey en çileden çıkaran kısım. birkaç gün sonra teslim edeceğimiz ve psikolojik olarak iş ve okul yoğunluğundan yorulduğumuz için bu yolu tercih ettik. son dönemimde olduğum için olduğu gibi gönder yoluna gidemedik.

@µh
sırf formatlama için olmadığına inanabilirsin, bütün emailler, teklifler ve yazışmalar hakkımı kanuni yoldan arayacağım için kayıt altındadır. yalan söyleyip sosyal platformlarda haksız kazanç elde etmeye çalıştığımı düşünmek senin yorumundur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben okudum hahah, müthiş olay. Bir üniversitenin tezsiz yüksek lisans programına kaydolacak bir vizyona ve eğitim yeterliliğine sahip birinin bile çok rahat tokatlanabileceğini gösteriyor. Yüksek lisanslımız 200 dememiş, 300 dememiş, 400 dememiş yatırmış da yatırmış, valla süper olay. Bizim eğitimli camiada bile böyle dolandırıcılıklar oluyorsa, jet fadıllar, çiftlikbank'lara falan çok kızmamak lazım :)

885 lirayı dörde böler, 4 ayrı öğrenciye ayrı ayrı o tezi yaptırırdım, en uygununu verirdim, üstüne 4 kişi de mutlu olurdu herhalde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bildiğiniz sektör oldu bu enstitü kıllıkları yüzünden. Her biri başka bişey istiyor. Deü bünyesinde, sağlık, sosyal, fen, inkılap tarihi enstitüleri farklı farklı şeyler istiyor. 3 5 ayda bir de değiştiriyor.

Soysl bilimlerin bir çalışanı bu işe ayrılmıştı bi ara. Kapak sayfasında danışman adı olması gerekenden iki satır yukarıda diye dönen tez oldu.

Üzücü bir deneyim yaşamışsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hahah abi tezi yazsan ne olacak pırof olsan ne olacak jdhdhhdh. Ben bayılıyorum bu akademisyen triplerine. Sanki ülkede bilim yapılıyor :)

O saçma sapan kurallar falan hep "birilerinin tanıdığı olmayanları dışarıda bırakmak" için, hani "seni illa ki bir aşamada dışarıda bırakacağız, yıllarca boşuna uğraşacaksın, boşver" denmiyor da, her fakülte seni başka başka saçmalıklarla uğraştırıyor, yok 3 santim aşağıda, yok 5 santim yukarıda. Gerçekten hastasıyım bu boş hayallerin. Şuna harcayacağınız vakti de özel sektöre gerçekten değer katacak işlerde harcasanız var ya akademisyen maaşının 2 katı para kazanırsınız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

litaratür tarama işini en başta ypamadıysan zor olabilir evet, sadece kaynakları yazmaksa ama o kadar da zor değil.
latex ile kolayca halledebilirdin. bu kadar da sinir olmazdın.
firmaya gelince de haklarında kendi oluşturdukları dışında sadece senin yazdığın konu var ekşi duyuruda. yani çok ta güvenilir olmadığı buradan anlaşılıyor yada en azından çokta bilindik olmadıkları.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eregorn said:

en başta niye vaz geçmemişsin. ben bu bu tarihte istiyorum, olmadı sıkıntı yaşandı. iyi başka firmaya bakayim?


çünkü vazgeçip başka firmaya dönecek zamanım bile yoktu. 2 alternatiften biri yoğunuz teklif vermeyelim dedi ötekinin de iletişim adresi bile gmail. güvenemedim.

Dragonfire said:

litaratür tarama işini en başta ypamadıysan zor olabilir evet, sadece kaynakları yazmaksa ama o kadar da zor değil.
latex ile kolayca halledebilirdin. bu kadar da sinir olmazdın.
firmaya gelince de haklarında kendi oluşturdukları dışında sadece senin yazdığın konu var ekşi duyuruda. yani çok ta güvenilir olmadığı buradan anlaşılıyor yada en azından çokta bilindik olmadıkları.


olay sadece kaynakları yazmak ancak tez yazım yönergesi o kadar basit ki internet kaynağı nasıl verilir atıyorum internet makalesi nasıl yazılır doğru düzgün bilgi yok. o yüzden yüzdük kuyruğuna geldik derken ofsayta düşmeyelim bir bilene yaptıralım dedik bu hallere düştük. internette aradığımızda en iyi firma bu çıktı, diğerleri bundan beter demek ki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Adı "tez" değil de "bitirme ödevi" olduğu sürece o format öyle aşırı milim milim bağlayıcı değil, hoca sınav gibi okuyup notlayıp geçiyor, herhangi bir global database'e kaydedilmiyor. İleride tez yazarsanız eliniz alışsın, hocalar da gözlerinin alıştığı formatta rahat okusun diye varlar sadece.

Üniversitenin yönergeleri dandikse orada yazmayan şey bağlayıcı da değildir zaten. Ahmet Yesevi XYZ'den tezsiz bölümün ödevini yaparken neden İTÜ tier akademik tez formatı uydurmaya kastın onu anlamadım, bunlar bir.

İkincisi, yüksek yaptığına göre bir lisans bitirmişsin, oradaki bitirme ödevini de mi başkasına yaptırdın/formatlattın? İnsanın elbet aklında kalır 1-2 gününü harcasa düzenleyeceği kadar, gözden kaçan 3-5 şeyi de asistan söylerdi, iki dakika düzenler bir baskıya daha girerdin taş çatlasa.

Son olarak da 1.5 gün içerisinde 8-10 tane ciddi ticari lakayıtlık sinyali haykıran firmaya hayatında büyük önemi olan bir şeyi teslim edip, bir de iki kat para ödemeyi kabul etmek biraz bile bile lades. Hani parayı gönderene kadar mükemmel davranıp ters köşe yaparlar haklı olursun da, burada senin üşengeçliğin temkinini ezmiş geçmiş bildiğin.

Tabii ki kimse dolandırılmasın, bu şımarık ve terbiyesiz esnaflar ortalıktan temizlensin aç bilaç dolaşsınlar falan ama insan da biraz uyanık olup önlemini almalı. Hukuki süreçte başarılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@baggio
konuya vakıf olmadığın için böyle tepki vermen normal. açıklayayım:
1.bölüm sadece tezsiz yl. uzaktan eğitim değil. üniversite de dandik bir üniversite değil, devlet kurumu. dolayısıyla yaptığın proje tez yazım yönergesine göre değerlendiriliyor ve turnitin'den geçip kurul onayına sunuluyor.
2.asistan yok ve danışmanım dekan. yoğunluğunu hesap edip kaç kez danışabileceğini gözden geçirmeni dilerim. lisans tezi değil bu yl bitirme projesi. geçen sene 1 mezun veren bir üniversite bölümünün hem de.
3.yukarda cevabını verdim. 3 firmayla görüştüm. biri educase, diğeri yetiştiremeyiz diyen sonuncusunun da şirket maili gmail. sen hesap et.

uyanıklıktan taviz verdiğimiz şahsi görüşüm olmadığı yönünde. sonuçta köyden gelip iş yapmaya çalışmıyoruz doğma büyüme istanbul gibi kirli bir ortamdayız zaten. ha her dolandırılıkta "e senin kekoluğun" muhabbetini yapmak farzsa yapacak birşey yok tabi. yorumun için teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...