Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WoW Classic Ana Konu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
pattisliborek, 21.05.2026 08:38 tarihinde dedi ki:

Dün SFK da spell damage cloth item düştü, ben hunterla takılıyorum… Gruptaki healer priest de need attı mage ile, başladılar kavgaya. Yok o SP eşyası sen healersın niye atıyorsa, priest diyor üzerimde 2 stamina 2 intellect yeşil var bu da iyi diye… dedim ki… İŞTE ARADIĞIM LEZZET BU… 

abi ben bunu yapmaya giriyorum ya. Dün 5 LEVEL ALDIM BİR GÜNDE. çok eğlendim. Tam moba vurucam önden vuruyo çalıyo falan

ama addon kullanıyo pijler 😄 acaba yaş kitlesi nasıl ya.

Mesaj tarihi:
Suark, 21.05.2026 14:08 tarihinde dedi ki:

abi ben bunu yapmaya giriyorum ya. Dün 5 LEVEL ALDIM BİR GÜNDE. çok eğlendim. Tam moba vurucam önden vuruyo çalıyo falan

ama addon kullanıyo pijler 😄 acaba yaş kitlesi nasıl ya.

13 years old SWE 

Mesaj tarihi:
Shadow, 21.05.2026 16:17 tarihinde dedi ki:

yok lan yok şaka yapıyom, genelde vanillayı oynamış bizim gibi yaşlı kitle seviyor ve oynuyor, çoluk cocuk retailde kolay diye

Olm 2005’ten beri WoW oynuyorum. Bayagi mythic raiding/pvp falan da yaptim. Retail istisnasiz her exp. vanilla’dan hep daha zordu.

Vanilla’yi zamaninda zor yapan grind gerektirmesi ve bilgiye ulasmanin zorluguydu. Baska bir sey degildi. Ha retailden keyifli mi? Bin kat daha keyifli. 

• Like 2
Mesaj tarihi: (düzenlendi)
deadwoll, 27.05.2026 12:34 tarihinde dedi ki:

Olm 2005’ten beri WoW oynuyorum. Bayagi mythic raiding/pvp falan da yaptim. Retail istisnasiz her exp. vanilla’dan hep daha zordu.

Vanilla’yi zamaninda zor yapan grind gerektirmesi ve bilgiye ulasmanin zorluguydu. Baska bir sey degildi. Ha retailden keyifli mi? Bin kat daha keyifli. 

bilemiyom müdür ben vanilla ve TBC oynadım 40 men falan çok sonra uzun yıllar ara verdim, ama pandaria falan yaptım biraz işte eyyorlamam bukadar asfsads

ama klasik erada kendimi buldum tekrar baya keyifli addiction, iyi bayramlar bu arada herkese

Shadow tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

çok farklı tatlar abi. biz dinozoruz diye herhalde anlamadım, retail zerre çekmiyor beni. classic bambaşka bi tat. retaildeki çeşitlilik bambaşka, geçen indirip ırklara bakayım dedim, undeade yeni ölü, az ölü, çok ölü skinleri falan getirmişler. kafayı yiyosun bunlarla ama işte gel gör ki içerik zerre çekici değil.

Mesaj tarihi:

Gaza getirdiniz , bende TBC Anniversary de başladım.(En kalabalık burası sanırım) Öyle çok raid vs uğraşamam büyük ihtimalle.

Daha önce oynamadığım Farklı race/class ilerleyeceğim bakalım.

Mesaj tarihi:

10 kere oyuna sıfırdan başlayıp mage oynadım. İşi unutup geri dönüp öğrenme aşamasında aha bunu hatırlıyorum demek bile keyifli oluyor. 48 oldum hala mage açıp raid yapasım var

Mesaj tarihi:

su "herkes herseyi yapio" elestirisi kotu baya ya, yazmistim artik moden oyun dizayni o diil yani. 

butun classlarda interrupt, CC ve defensive var retailda ama yuzde 90i gerizekali DPS hala kullanmayi bilmiyor. partide 4 blood elf var arcane torrenti bir ben koymusum hotbara misal lol. 

level 12 windrunner spire yapiyoruz, dragonhawklar var tukuren, bi stun, knocback, blind vs bassalar veya defansive acsalar olmicekler, tek pullda ben haric tum parti oldu, kostular geri geldiler, sonra gene olduler ben hiyar gibi solo takiliyorum. 

son bossda bloodlust biter bitmez gene olduler, %60 daydi cani, dedim ulan zaten overime key gitmis, bu salakalr kosacak gelecek gene olcek, oturdum sololadim bossu yuzde 60 dan 6 dk ugrasip. az spatial awareness yani. 

classicte kotu oyuncu carrylemek cok daha kolay. averaj insanlara pre nerf tbc heroiclerini carrliodum iste hunterla. ayni anda 2-3 mobu cc de tutarak. bu yastan sonra cekemem dicem ama retaildada farklisi iste. dijital bel fitigi oldum yeminlen kotu oyuncu carrylemekten 20 senedir lol

• Haha 1
yusema, 27.05.2026 13:38 tarihinde dedi ki:

Gaza getirdiniz , bende TBC Anniversary de başladım.(En kalabalık burası sanırım) Öyle çok raid vs uğraşamam büyük ihtimalle.

Daha önce oynamadığım Farklı race/class ilerleyeceğim bakalım.

TBC anniversary öyle kalmayacakmış ama yine expansionlar gelecek yani retail gibi üstüne, eğer orjinal hali ilgini çekiyorsa bizimki gibi classic era seçmen lazım hacım unutma yani.

misal era'da Firemaw PVP serverı Mega server ve çok kalabalık herkes burada ve devamlı 40 men raidler dönüyor.

Shadow tarafından düzenlendi
  • Like 1

ben retailde bu sezon 1 ay oynadım, oynamak dediğim tüm dungeonları +10 dönüp gearı bitirdim saldım, ama daha önceki denediğim paketlere göre biraz daha basitleşmiş, rotasyonda aktif basılacak tuş nispeten azalmış, bazı skiller pasif proc olarak gömülmüş vs. raid vs yapmadım ama m+ olayı bana sıkıcı geldi bir noktadan sonra, hayvan gibi yüksek tier pushlayacak kadar iyi bir oyuncu değilim, iddiam da yok. böyle bir motivasyon da olmayınca durmadan alt kasıp yeni karakterlerler mythic dönmek baydı.

TBC heroicleri mesela prenerf geldi, raidler post nerf. heroicler daha zor karazhandan 😄 geçen hafta SSC-TK content geldi post nerf o da, kestik geçtik. 2020'deki tbc classic ssc-tk falan prenerf gelmişti baya dökülmüştü insanlar. lady vashj ve KT fightları ortalama classic oyuncusu için ağır gelmişti 😄 Black Temple da o pre nerf SSC-TK farmlayan guild için kolay raid, hatta Muru'ya kadar zor bir fight yok TBC'de. 

pattisliborek tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

supremus var abi. ole duruo boss ates ediosun lol

TK da loot reaver

Pre nerf vash in sorunu bugli olmasiydi lol. mekanik bugliydi item cevirmece, milletin birde UI bozuluodu filan, her guildin vent i yoktu. simdi bole boss koysan 10 dakikada averaj joe siler

kael sahane idi ama yalan yok, biz wotlk de wipe yediydik lol. eski raidler nerflenmeden cata da gecelerce anam aglamisti a'lar farmlicam diye

Mesaj tarihi:

Bu expansion en büyük problem zaten abilitylere ve spellere gelen removal olayı. Onu da muhtemelen oyunu xboxa hazırladıkları için yapıyorlar. Tww de kullandığım tonla cd / cc lerin hep içinden geçtiler, talentlara falan passive olarak gömdüler. Sırf bu sebeple bile acayip gicigim suan blizze

• Like 1
Laurelin, 28.05.2026 00:33 tarihinde dedi ki:

supremus var abi. ole duruo boss ates ediosun lol

TK da loot reaver

Pre nerf vash in sorunu bugli olmasiydi lol. mekanik bugliydi item cevirmece, milletin birde UI bozuluodu filan, her guildin vent i yoktu. simdi bole boss koysan 10 dakikada averaj joe siler

kael sahane idi ama yalan yok, biz wotlk de wipe yediydik lol. eski raidler nerflenmeden cata da gecelerce anam aglamisti a'lar farmlicam diye

Ya işte Classic oyuncu komünü zaten retaili yıllar önce salmış kitle. Bizim oynadığımız guildde 25 yaş aldı 1-2 genç vardı mesela, gerisi silme 30-35 Plus. Haliyle o kitleye göre yorumladım zorluk seviyesini sdf. 

2019’da başlayan ilk Classic ilerleye ilerleye MOP’a geldi, hatta birkaç haftaya Siege of Orgrimmar contenti geliyormuş ama çok guild bıraktı oyunu çok Niş bi kitle oynuyor. Cata ile yaprak dökümü başlamıştı orada. Raidler zorlaştıkça klasik komün uzadı ortamdan sdf.

pattisliborek tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:
Pordakal, 27.05.2026 23:33 tarihinde dedi ki:

Bu expansion en büyük problem zaten abilitylere ve spellere gelen removal olayı. Onu da muhtemelen oyunu xboxa hazırladıkları için yapıyorlar. Tww de kullandığım tonla cd / cc lerin hep içinden geçtiler, talentlara falan passive olarak gömdüler. Sırf bu sebeple bile acayip gicigim suan blizze

konsoldan cok geleneksel prune iste, cata dan beri yapiolar. TWW de ben cidden paladin olarak keybind bulamiodum, cok kalabalikti ama duzgun yonde evrilmedi. Hammerimi aldilar lan, o kadar ikonik bir abilityi kaybetmek koydu yani ve gerekcesi yok execute u almanin dicem, hos wrath zamani veya tbc hatirlamiom gene yemislerdi ayni boku. 

ilk bastiginda X ability Y ye donusuyor mantigi cok mal bir design choice. millet combo basamio diye ya hic koyma yada baskka cozum bul. 

ama oyunun tarihinde hep bole mal mal isler yaptilar ya duzgun test etmeden. TBC classic baslamayi denedim, bizim Pop a RFC boostliom lvl 58 im, dungeoni cektim elim avengers shielda gitti, cast time var... lan tank skill e ne diye cast koyarsin? sonra seal bas, sel degistir, consecrate bas derken mana bitti. auto attack yapiom tik tik.  sonra aklima geldi ha her abilitynin max levelini kullanmioduk mana tasarrufu icin ve MP5 kasioduk, prot paladinim lan ne diye mp5-spirit kastiriosun bana? interrupt yok duzgun sonra aklima geldi, taunt yok adam akilli. hatirladim WOTLK de 4 horseman tanklarken aci cekiodum, once benim tauntlamam lazim tank switchde yoksa ikiside bana yapisiyor. 

sonra yazarken geldi aklima, interrupt koyarlarken stun a koydular interrupti. stun in islemedigi mob a interrupt olsun diye, CD 1dk.

yas meselesine empati yapiyorum ama artik, insan alistigina veya nostaljiye baska sario yaslaninca. wow a surekli geri donmemin sebebide o sanirim lol. bole hayatimin calkantili donemlerinde donup dolasip kendimi randomlara ve blizzarda soverken buluyorum lol

• Yeni Oluştur...