Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Annihilation (2018)

Komutan

Öne çıkan mesajlar

Çok ucu açık kaldı ya. Biraz bakındım nette ne demişler diye orada da yok bişi. Acaba ben mi çakozlayamadım diye.

Film Lena'nın ağzından anlatıldığından aslında izlediklerimiz gerçek olmayabilir ve gerçek Lena'nın ölmüş olabilir diyenler varmış. Ya da harbi gerçek Lena çıktı ama DNA'sı mutasyona uğradığından aslında gerçek Lena çoktan değişti. Filmin sonunda adamın dediği de benzer.

Aslında DNA'lar değiştiğinden, sonradan oluşan kopya da orada değişmiş insan kadar gerçek. İkisi de eski insanlar değil. İkisinde de eski anılar var. Yani kendini patlatan adam aslında belki de sonradan oluşan adam. Ya da değil. önemi yok kısaca. İkisi de zaten içeri giren insandan farklı ama birbirleriyle aynı.

Sosyal ağlarda paylaş

Yaratık her iki cinse de nüfuz ederek çoğalmayı başaracak galiba. filmin sonunda iki cinse de girdiğini görüyoruz zaten. hatta bu Lena ile kocasının seçilmesi de plana tamamen uygun. hani neden lena yaşadı diye soran olursa diğerlerinden birinin eşi ölmüş, diğeri lezbiyen, biri kanser diğer kadın yeni yetme öğrenci çıkışlı forever alone bilgin vsvs.
ikisinin de bir şekilde içeri girmesi bana göre tevafuk değil. içeride özümsedikleri şeyi dışarıda hiçbir şekilde dikkat çekmeden devam ettirebilecekler çünkü. Yani alien bunu rahatlıkla yapabilecek demek istiyorum.

Önce her şeyin yapısını değiştiriyor ama yaşayan canlılarda olduğu gibi bilinç ile soyunu devam ettirmenin cazibesi içgüdüsel olarak ağır basıyor. Memeli canlılar misali. Zaten filmin temel anlatımında hücre örneği örneği buna işaret ediyordu. Tabi buradaki kıstas bilinçli bir canlıyı baz alabilmek yoksa muhtemelen bir çoğunda denemiştir. Mesela ayıda kadının sesini taklit etmesi gibi ya da kadından özümsediği parça ile hibrit bir şey denemesi filmdeki kadının dediği gibi...

adam için aynısını yaptı mı bilmiyoruz ama kadını imite ederek karşısındaki insanı anlamaya ve öğrenmeye çalışıyor.

yani özetle tekten yek, yekten tek olabilecek tanrı vari bir metabolizma karşımızdaki.
özgün bi alien düşüncesi olmuş.
Nihayi hedefi nedir denirse " I don't know"
gerçi üstte yazdıklarım nihai hedef denedebilir.

merak ettiğim şey film tek mi yoksa devamı olacak mı?
bir yerde sanki bir kaç kitaptan oluştuğunu annihilationın bunların ilki olduğunu okumuştum. şayet öyle bir şey varsa zaten kitabı okuyanlar bilirler de ben filme göre çıkarım yaptım.
Sosyal ağlarda paylaş

güncelledim abi yazıyı, o ara sen eksik kaldığını düşündüğüm şeyi sormuşsun. denk geldi iyi oldu.
bir de filmle alakalı baya bi metaforik yaklaşım var ama ona çok uzun girmem gerekir galiba.

en belirgin örnek sonlara doğru içine girdiği delik gibi yerin rahmi andırması, doğumun başlangıcına işaret.

canım sıkılırsa yazarım artık sdf
Sosyal ağlarda paylaş

sanssizsansli said:

merak ettiğim şey film tek mi yoksa devamı olacak mı?
bir yerde sanki bir kaç kitaptan oluştuğunu annihilationın bunların ilki olduğunu okumuştum. şayet öyle bir şey varsa zaten kitabı okuyanlar bilirler de ben filme göre çıkarım yaptım.

Southern Reach isminde bir üçleme ama Alex Garland devamını çekmeyi düşünmediğini söylemişti.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim de anladigim eleman amacina ulasinca kendi oyun alanini birakip dunyaya geciyor.
Patlama sirasinda zarar gormedi enerjiyle oynadi bildigin. Ilk dokunsugu sey de adamin cesediydi. Orda bi selam çaktı adama yangın süsü verdi.

Kadın da en bastan planlı bir sekilde mevzuya cekildi uzayli reis tatafindan. Oraua gidenler arasinda bi bunlar sayesinde yürür giderdi.

Sosyal ağlarda paylaş

miyaw33 said:

Şimdi bunların dna si değişti, dışarda yapılan testler sırasında nasıl kimse Farketmedi

tamamen mutate olduktan sonra normale dönüyordur abi. yoksa ay kıllı hücre, bayılırım demiyorlardır.

film de çok net 6.0f

lsb 1 olabilir anca o yüzden float verdim.
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle bir şeyler okuyun biraz değişik düşündürür. yazının her yerine katılmasam da katmanlı bir film kasmışlar aslında, ama çoğu ilk bakışta akmıyor seyirciye.

http://www.denofgeek.com/us/movies/annihilation/271159/annihilation-ending-explained

azcık metafor girince bizim sözel görmemiş çakma nerdlerin hepsi dökülüyor. sonra adamlara gidip martian veriyorsun ona da burun kıvırıyorlar. hepsi her konuda usta mübarek....
Sosyal ağlarda paylaş

Satın aldığı / yaptığı sonuç olarak netflix üzerinden gösterilen film işte. Kötü bir film demiyorum ama kalite bir tık üstü arıyor bence. Hani filmlerinin hepsi f/p filmi gibi. "netflix filmi işte" denilince 5/6 puan kafamda canlanıyor direk. İnanılmaz görsel şölen falan beklemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ortalama netflix filmlerine göre iyiydi ya ben beğendim baya. Brightın, ne biliyim spectralın falan insanı rahatsız eden o çiğliği yoktu kesinlikle, sjw bi tarafını da göremedim.

Tombikayının linkindeki

Shimmer natalie portmanı kopyalayınca onun self destruct genlerini de kopyalayıp kendini öldürtüyor mantığını beğensem de bu olay neden natalieye kadar uzuyor diye düşünmedim değil, sonuçta lighthouse a ulaşan ilk insan o değil (ama ilk kadın? hmmm). Gerçi işte kadın + erkek ile döngüyü tam olarak tamamlamış oluyor, yiyip yutmak yerine dünyayı anlamak(?) için questine devam ediyor.

Film kendi alanında pek de yeni bişey söylemese de (biz anca carbon based mi değil mi diye sorgularken hostile bile olmayan bi formun direk dünyayı yok edecek potansiyelde olması) anlatım şeklini beğendim, insan ilişkileri kısmını sündürmeden hikayeye yedirebilmelerini ayrı bi beğendim. Kitabı okumamıştım ama şu linkten karşılaştırmasına baktım, baya alakasız ilerlemiş hatta senarist sadece giriş kısmını ve bi kaç karakterle temayı alıp kendi hikayesini anlatmış bi nevi. Yine de güzel kotarmış (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

Helalinden bi 7 7.5 verdim.

Senaryo iyi ya, ayının kadın sesini taklit edebiliyor olması, yazarın stephen king tadını aldırdı bana, başka nasıl bir beyin bunu düşünebilir :D. Sonunda da bence biz kadın alienle fenerde döüşürken bayıldı, sonrasında yerine geçmiş oldu, onu gördük. Yananlar insan olanlardı. Yoksa neden dnasının değiştiğini ve adamın alien olduğunu bile bile tecrit odasına girsin ki kadın. Bir de her şey yanınca normale döndü adam, solunumu düzeldi falan dediler, ekstra bir mutasyon daha geçirmiş olabilir, uyum sağlamış olabilir.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...