Annihilation (2018)
http://www.denofgeek.com/us/movies/annihilation/271159/annihilation-ending-explained
azcık metafor girince bizim sözel görmemiş çakma nerdlerin hepsi dökülüyor. sonra adamlara gidip martian veriyorsun ona da burun kıvırıyorlar. hepsi her konuda usta mübarek....
Bana göre gayet kaliteli bir film.
Shimmer natalie portmanı kopyalayınca onun self destruct genlerini de kopyalayıp kendini öldürtüyor mantığını beğensem de bu olay neden natalieye kadar uzuyor diye düşünmedim değil, sonuçta lighthouse a ulaşan ilk insan o değil (ama ilk kadın? hmmm). Gerçi işte kadın + erkek ile döngüyü tam olarak tamamlamış oluyor, yiyip yutmak yerine dünyayı anlamak(?) için questine devam ediyor.
Film kendi alanında pek de yeni bişey söylemese de (biz anca carbon based mi değil mi diye sorgularken hostile bile olmayan bi formun direk dünyayı yok edecek potansiyelde olması) anlatım şeklini beğendim, insan ilişkileri kısmını sündürmeden hikayeye yedirebilmelerini ayrı bi beğendim. Kitabı okumamıştım ama şu linkten karşılaştırmasına baktım, baya alakasız ilerlemiş hatta senarist sadece giriş kısmını ve bi kaç karakterle temayı alıp kendi hikayesini anlatmış bi nevi. Yine de güzel kotarmış (tu)
Senaryo iyi ya, ayının kadın sesini taklit edebiliyor olması, yazarın stephen king tadını aldırdı bana, başka nasıl bir beyin bunu düşünebilir :D. Sonunda da bence biz kadın alienle fenerde döüşürken bayıldı, sonrasında yerine geçmiş oldu, onu gördük. Yananlar insan olanlardı. Yoksa neden dnasının değiştiğini ve adamın alien olduğunu bile bile tecrit odasına girsin ki kadın. Bir de her şey yanınca normale döndü adam, solunumu düzeldi falan dediler, ekstra bir mutasyon daha geçirmiş olabilir, uyum sağlamış olabilir.
Öne çıkan mesajlar