Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

cripple muhabbet kuşu


PrudenT

Öne çıkan mesajlar

şimdi durum şu ki bizim şişko haşmet bir buçuk aydır falan topal. sol ayağı direkt tutmuyor. açıp kapatamıyor. sadece bacaktan hareket ettirip sağa sola falan koyuyor işte. hissetmiyor hiçbir şekilde, buz falan değdirdim zerre tepki vermiyor.

şöyle:

https://www.youtube.com/watch?v=lRvapN8dgdM

https://www.youtube.com/watch?v=jvvjdqZKayE

kendini hiç sevdirmezdi bu arada ama sanırım artık kendi kendine kafasını kaşıyamadığı için bize müsaade ediyor mecburen. ilk videoda ağzı yüzü ilaçtan dolayı kırmızı bu arada. ikincisinde de kafasını durulamıştım biraz çünkü yapış yapış olunca rahatsız oluyor epey.

fark ettiğim gün veterinere götürdüm direkt, ikinci günü falandır en fazla yani, epey bi salıyorum çünkü evde. ayağı sakatlandı falan sanmıştım. o zaman biraz açabiliyordu hatta, şu an hiç yok. izmir bornova'da öz-vet diye bir yer. daha önce iki kanadı kırık güvercini falan ameliyat ettirmiştik, bildiğimiz bir yer yani ve memnunuz da.

meğerse böbrek üstü bezlerinde enfeksiyon varmış, o yüzden antibiyotik ve vitamin verdi veteriner. bunun dışında bacağında fiziksel bir sorun olmadığını söyledi. bir ay antibiyotiği verdim, şu an sadece vitaminle devem ediyoruz. veteriner genel sağlığında bir sıkıntı olmadığını ama bacak meselesinin artık şansa kaldığını söyledi.

merak ettiğim şey şu, kuş için izmir'de tavsiye edebileceğiniz bir veteriner var mı? hani bizim götürdüğümüz hata yaptı diye değil de ne bileyim, belki başka bir şey fark eder, bir çözüm yolu üretir vs. çünkü üzülüyorum lan şişko şişko tek ayak üzerinde zıpladığını gördükçe, kafeste de yere düşüp duruyor zaten oraya buraya gidicem derken. ayrıca dün hissetmediği ayağın tırnağını kırmış hayvan gibi ve bildiğiniz gibi (veya bilmediğiniz gibi) bunların tırnaklarından damar falan geçiyor. ayrıca pıhtılaşmıyor da kanları. gece tünekte kanamış kanamış durmuş bir şekilde, sabah bir uyandım kan içinde hep. baya da dipten kırmış geri zekalı. beş yaşında ve erkek bu arada haşmet.

:(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir hocam felç geçiren kedisini ciğer ile muayene ettiğini anlatmıştı. Kedi sabit dururken, tam karşısına geçip, aniden sağ tarafa ciğer atmış, kedi görmemiş. Aynı şekilde sol tarafa ciğer atmış, kedi hemen görüp gitmiş. Anlamış ki beynin bir lobunda hasar var.

Kuşta aynısını yapamayabilirsin ama zaten mantığını anla diye o kadar detaylı anlattım. İki gözünde ayrı ayrı görme becerisini sınamaya çalış. Denedikten sonra sonucu ve nasıl denediğini yazar mısın. Sevdiği veya korktuğu bir şeyi sağ ve sol görme alanına sokup tepkileri kıyaslayabilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
topiki unutmuşum ya. haşmet bugün öldü :(

https://cdn.pbrd.co/images/GCJ7l3U.png
2012-2017 RIP koca yürekli ve göbekli kuş, umarım kuş cennetinde ayak sikmeye devam edersin :(

son zamanlarında gayet iyi duruyordu, ayağı tutmasa da keyfi yerindeydi ötüyordu falan hep. sabah kalktığımda yem yiyordu takılıyordu işte kendi kendine. saat 12de bir baktım cansız yatıyor. kalp krizi falan geçirdi sanırım, gözleri açık gitti yavrum :( aldım bahçeye gömdüm ben de :(

masa said:

Denedikten sonra sonucu ve nasıl denediğini yazar mısın.


bunu da denedim bu arada, algılıyordu iki tarafı da. avucuma alıp (ilaç verirken aldığım için alışmıştı artık) bi gözünü kapatıp diğer taraftan muz uzattım. muz görünce gözleri tepki veriyordu şerefsizin heyecandan. parmağımı uzatınca hiçbir tepki vermiyordu mesela ama muzu görünce küçülüp büyüyor falan, öyle işte. iki tarafta da tepki vardı.

koydu lan kafes boş kalınca :/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

umarım acı çekmemiştir evet, öyle bir görüntüsü yoktu ama bilemeyiz tabii :( güzel yaşadı canım, kafasına göre takılıyordu sıkılınca kafese giriyordu işte. ama biraz daha yaşasa olurdu yani :/ hayvan felç olduğunda bile enerjisinden ödün vermemişti valla helal olsun. hızlı yaşadı genç öldü
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

google photos'a baktım da baya fotosu varmış keratanın. dump'layayım bari anıları burda kalsın :(

iyi uyurdu:

https://cdn.pbrd.co/images/GCLv3Oj.png

meraklıydı:

https://cdn.pbrd.co/images/GCLvmvY.png

salıncakla günde üç vakit cimayı asla aksatmazdı:

https://cdn.pbrd.co/images/GCLvGjV.png

"niye pembe aldınız lan" pozu

https://cdn.pbrd.co/images/GCLwGIC.png

[spo=doğum gününü bile kutladık haytanın]
kutluyoruz da arkadaş el sikme peşinde:

https://cdn.pbrd.co/images/GCLxNcN.png

https://cdn.pbrd.co/images/GCLxU7h.png

https://cdn.pbrd.co/images/GCLy5gx.png

https://cdn.pbrd.co/images/GCLyiVr.png[/spo]


AWW YIS pozu:

https://cdn.pbrd.co/images/GCLxuvd.png

the end :(:

https://cdn.pbrd.co/images/GCLyTnr.png
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

vay karsim basin saolsun bizim muhabbette de vardi boyle aksaklik yan yan yuruyodu kabadayi gibi balkondayken omzuma konmustu aldim onu iceriye fakat baktim cikcik diye otmuyor kus veteriner dedi bu fazla yasamaz 13 sene takildi serefsiz :D bir gun santiyeden geldim baktim hic ses yok evde ben gelince kiyameti koparirdi genelde ciuvciuv diye kafese bi baktim boynunu egmis uyuyo heralde dedim sonra kut diye dustu asagiya resmen benim gelmemi beklemis hayvan son nefesini vermek icin :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...