Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye'de restoranların zevksiz olması sorunu


pattisliborek

Öne çıkan mesajlar

Goering said:

slow-dining (yok yazmis bazi kekolar da) var turkiye'de

en kolayindan mikla var

tavuk doner yiyin siz, hatta hatay usulu salcali


80 milyonluk ulkede 5 tane duzgun fine dining restorani olunca var olmuyor o kultur. Turk yemek kulturu yiyip kalkmak uzerine. Ocakbasi, raki balik bilmemne fine dining olmuyor tekrar soyliyim.

Avrupa'da buyuk sehirleri gectim kasabalarda bile canavar gibi restoranlar var. Hatta biz muadillerine gittigimizde dibimiz dusuyor Turkiye'de.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Sen geliyo musun kardesim mekana nisanda eylulde mayiste? Yok. Tek geldigin zaman bayram, tum turkiyenin tatile cikmaya zorlandigi hafta. Git bi mekana hizmet bulamazsin, neden? Cunku kimse 1 hafta yogunluga gore eleman istihdam etmez. Fiyatlar da kol gibi olur. Olmak zorunda.


Ben geliyim Eylül'de uygun fiyata veriyosan, kaça veriyon, yer nerede :P Bi de damsız oda yok lagalugası yok ama bak :D

Temmuz Ağustos'a iş kilitlediler yaz tatiline çıkamıyorum da, izin de kullanmam lazımmış, çok iznin birikti dediler :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Goering said:

slow-dining (yok yazmis bazi kekolar da) var turkiye'de

en kolayindan mikla var

tavuk doner yiyin siz, hatta hatay usulu salcali


80 milyonluk ulkede 5 tane duzgun fine dining restorani olunca var olmuyor o kultur. Turk yemek kulturu yiyip kalkmak uzerine. Ocakbasi, raki balik bilmemne fine dining olmuyor tekrar soyliyim.

Avrupa'da buyuk sehirleri gectim kasabalarda bile canavar gibi restoranlar var. Hatta biz muadillerine gittigimizde dibimiz dusuyor Turkiye'de.


hahahah komiksin gercekten, ben kebapci mi yazdim?
abi mikla yazdim sadece o da top 60'da dunyada.
istiyorsan 10-15 tane daha soylerim, izmirde de bir-iki isletme var fine-dining uzerine.

senin bu kulturle alakan oldugunu da dusunmuyorum ayrica.

hic anlamadigim konularda atip tutmakta cok iyisin ama bu isler blog okumakla olmuyor kardo.

arastirmaya surda basla, kac uye turk sef varmis vs.
neymis amaclari? baska bunun gibi org.'lar var mi?
http://www.chainedesrotisseurs.com/

sana ev odevi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Avrupa'da buyuk sehirleri gectim kasabalarda bile canavar gibi restoranlar var. Hatta biz muadillerine gittigimizde dibimiz dusuyor Turkiye'de.


hersey parayla degil, TR'de invite-only bir suru fine-dining eventi var.

okudugunu anlamayan adamla ayni yerde ben de yemek yemek istemem, bos ugultu olur cunku.
(if you know what I mean)

hadi bir tane daha veriyorum barizlerden: nicole rest. tomtom
http://www.nicole.com.tr/index.php/tr/

gerisine kendin calis
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bLackcha0s said:

osmanlı mutfağı diye gurur duyuyoruz. Osmanlı'dan kalan bir tane restoran yok. 15yy dan bahsetmiyorum 1900 lü yıllarda osmanlı hala bu topraklardaydı.
Aile yapmadı, saraydan da mı kimse yapamadı?
Google'la osmanlı mutfağı restoranları yazın, ya osmanlı hakkında bilgi sahibi insanların açtığı restoranları bulursunuz ya da işte Beyti, Hükar türevi 90'larda açılan nam salmış restoranları.


hadi sen cahilsin bilmiyorsun google'a "osmanli mutfagi restoranlari" yaziyorsun da biz de mi cahiliz zannediyorsun?

kafamdan 20-30 tane yazarim.
en boktaninini da ilk yaziyorum:
haci abdullah.

yani oturup 2dk dusunun oyle yazin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kabak, Biber, Domates, Patates, fasulye, Mısır gibi amerika keşfinden sonra avrupaya gelen ve yemek yapımına geçmesi de bir süre alan gıdaları, Yunan-Rum-Ermeni-Levant vb. etnik kimlikler ile açıklamak bana doğru gelmiyor zira bir çoğunun yemek aşamasına gelmesi 16-17yy ları buluyor, bunlara anadolu yemekleri demek daha doğru

mesela şöyle bir şeyde yazılmış,

said:
Çinliler'in pirinci vardı, Avrupalıların lahanası vardı...Peki bizim atalarımız ne yiyordu? Et haricinde ne gidiyordu midelerine? Soğan, Patlıcan ve bezelye! Bugün bir çoğumuzun burun kıvırdığı bu sebzeler, Anadolu'ya gelen atalarımızın heybelerinde bulunan en önemli gıdalardı. Yani Türkler yerleşik hayata geçtiklerinde öyle patates, domates ekmemişlerdi. İlk ekilen bitkiler tahıllar dışında muhtemelen patlıcan, bezelye ve soğandı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Goering said:


okudugunu anlamayan adamla ayni yerde ben de yemek yemek istemem, bos ugultu olur cunku.
(if you know what I mean)



ŞDLFŞGLDFİ abi direk gözümde canlanan karakter

https://d919ce141ef35c47fc40-b9166a60eccf0f83d2d9c63fa65b9129.ssl.cf5.rackcdn.com/images/125058.2e16d0ba.fill-295x279.jpg

BOŞ UĞULTU OLUR ÇÜNKÜ
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...