Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sıfır Araba önerisi vol. bilmem kaç


-Deno-

Öne çıkan mesajlar

selamlar,

tahmini bu yaz ayları içerisinde sıfır bir araç alacağım.

şu an Renault Clio var bende, 2013 model (2014 trafik çıkışlı) ikinci el bu araba, aldığımda 6000 km'deydi, şimdi de 17 bin'de falan. 1.2 motor, manuel ve benzinli. joy paket yanılmıyorsam, sis farı vs. gibi basic şeyler dışında bir donanımı bulunmuyor. 2015 mayıs'da almıştım. kırmızı renkte. mal gibi bu aracımı bir keresinde otoparkta telefonla konuşurken duvara sürtmüştüm, sağ arka kapı ve çamurluk değişmişti kaskodan orjinal parça ile. bunun dışında ufak tefek çizikler dışında bir sıkıntısı yok aracımın.

şimdi ben bu aracımı satmayı planlıyorum. aslında satma sebebim, annemin daha önce %78 olan, ancak geçtiğimiz hafta %90 olarak değiştirilen görme engeli raporundan yararlanmak. hazır böyle bir fırsat varken, annem arabamı değiştirmemde yardımcı olmak istedi, ben de peki madem dedim haliyle.

ben şu an kullandığım Clio'yu Mayıs 2015'de 36.000'e almıştım. yukarıda bahsettiğim sürtme her ne kadar orjinal parça ile değiştirildiyse de tramer'de çıkıyor ve değerini belli bir oranda düşürüyor diye biliyorum. ilk sorum, tahmini bu aracımı kaça satarım? aldığım fiyat civarında gider mi düşük km olmasından dolayı? bir nebze dengeler miyim yani?

asıl sorum ise tabi ki sıfır araç alırsam ne alayım. annemin raporu okuduğum kadarı ile ötv'den tamamen muaf olmamızı sağlıyor. kdv için ise kimi yer yarısı diyor, kimi yer %15 diyor. mtv hiç ödenmiyor diye biliyorum, diğer 250-300 tl'lik işlemler mevcut.

100 - 125 bin arası sıfır araçlara bakıyorum. hesap ettiğim kadarıyla bu tip araçlar, şu an ki aracımı da 36.000 gibi bir fiyata satabilirsem 30.000- 45.000 tl arası bir fiyata geliyor bize.

şu ana kadar leon, a1, bmw 1 serisi, yeni golf gibi araçlara baktım. leon'un 1.4 - 150 hp'li modelleri bulunuyor, bunlar hoşuma gitti ve fiyat olarak daha uygun. ama tabi bir golf, a1, mini cooper, bmw 116-118'di böyle bir fırsat varken iyi olabilir.

tavsiyeleri bekliyorum.

dip not: 1.6 motor'dan daha yüksek motor olmuyor ve 5 sene araç satılamıyor. (ki ikisi de sıkıntı olmayacaktır)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

honda bir dönem çok istediğim bir arabaydı, ama artık pek düşünmüyorum. civic bence görünüş olarak çizgisini epey bozdu. sürüş keyfini bilemiyorum.

golf'te kararsızım. yani golf'ün hangi donanımı ve motor'u olacağında kararsızım. 1.4 125-150 hp'ler çok yakıyor gibi gözüküyor. 1.6 olduğunda da maksimum comfortline olabilir, highline'da fiyat 2 ayda bile çok uçtu. 120'ye 1.6 highline alınırken, şimdi comfortline alınabiliyor.

a1'i eledim sanırım, çok küçük gibi içi. audi alıcaz diye de küçük araba almayalım. mini cooper da hoşuma gitti, bir iki kere binmiştim, iç tasarım benzersiz baya. onun review'larında da sert bir sürüşü olduğunu ve biraz rahatsızlık verdiğini söylüyorlar. bagaj çok önemli olmasa da çok dar geldi.

genelde yanımda bir kişi ile seyahat ediyorum, o yüzden arka taraf çok önemli olmasa da binenler olduğunda da rahat etsinler isterim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Toyoa auris dizel düşünebilirsin

Yakıt ekonomik, arıza yapmaz, start stop, full sensor, nav, dokunmatik ekran, yol tutuş ve sürüş keyfi güzel

2. Eli fena değil, tek olumsuz yanı performans diyebilirim. 1.4 d motor 90 beygir bagajı da tatmin eder

Performansda şöyle 2 bin devirin altı biraz zayıf sonrası güzel ara hızlanmaları falan fena değil
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bizim kayınpederde görme engelli ama bir türlü alamadık şu raporu
2008 206 ile takılmak zorunda kalıyor adam.

oncelikle sahibindene bir bak istersen, 35 altina inme zaten kesinlikle, yinede bak ortalamalarina. Ben uzun damandir 40tl alti araba ariyorumda, hani 40 ustu olmaz ama 35 altida olmaz. 2. el alacak adam surtmeyede bakmaz zaten. clio 4 mu senin ki?

5 sene sonra rahatca satabılecegın iyi kar edebileceğiniz bir araba öneririm tabiki. Tabi bide sen ne istiyorsun o onemli
golfler küçük, kucuk derken arkalari corsadan kucuk. ama `emaaan arkaya 40 yilda bir adam alicam` diyosan tabiki guzel secenek.
Bu indirim varken leon falan alinmaz tabiki, primelara yonelmen lazim

https://binekarac.vw.com.tr/passat.aspx#fiyatlar
1.4 comfortline passat var,
Cok baba arabasi diyebilirsin tabiki, o zaman jetta oneririm.

yok bunlar cok genis arabalar bana hecbek lazim dersen
focusun hb sini oneririm, hem tas gibi araba hem titaniumunu alabiliosun ki cok dolu bisi bu.
http://www.ford.com.tr/otomobiller/Focus
Civic alicaksan, sakin sakin sakin 1.5t disinda alma. Diger modelleri 2006 yapimi eski verimsiz ve kotu motoru kullaniyorlar. Gaza bastiginda anca ses duyarsin lol, 1.3 egea daha hizli bi araba o civiclerden.


5 sene sonra satar yine ayni indirimle merso bmw ye gecersin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Ufak tefek bir şey istiyorsan Golf al ve geç. Bildiğin TR'de çeyrek altın statüsünde. 5 sene sonra da gayet rahat satarsın, 10 sene sonra bile satarsın.

Daha geniş olsun istersen eğer Jetta yerine Passat bakılabilir. Ama Skoda'ya yönelmek bence daha iyi olabilir. Tabi git gide kasa büyümeye başlıyor. 1.4TSI ACT motor bence sakin kullanan birisini asla üzmez.

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...