reyou Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2019 akifin yine ilgisi gelmis. ver ordan oglum 1.5 tahinli ilgili pide. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2019 (düzenlendi) @akirafes ben evrime inanmadığını bilmiyordum açıkçası. sadece evrim biliminin hominoid evrimini açıklama biçimini kabul etmediğini düşünmüştüm. iyi niyetimi bağışla new age değil düpedüz cahilmişsin. işin komiği yazdıkların yine evrimi yalanlamaya yeterli şeyler değil. evrimle tamamen alakasız şeyler. en başta dünyada yaşamın başlaması. dünyada yaşamın başlaması hakkında teoriler var hiç biri kanıtlanmadı evet. ama bu evrimden tamamen alakasız bir şey. sonuç olarak dünyada yaşam başlarken "bir şey" oldu ve bu evrim sürecini başlattı. üzüleceksin ama kısaca: uzaydan bizi xanadu getirmiş olabilir dediğin gibi ama bu dünyada milyarlarca yıl evrim olduğu gerçeğini ve maymun olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor malesef. evrim laborotuar ortamında sayısız kere kanıtlanmış bir fact. hayatında 1'den fazla gribe yakalandıysan kendin bile evrimi kanıtlamış oluyorsun. senin buna inanmama gibi bir lüksün yok. sadece cahil kalma lüksün var. evrimin doğrulanmamış kısmı mekanikleri. yani evrim var ama nasıl işliyor kısmı. mesela einstein bulana kadar yerçekiminin çalışma yöntemi bambaşka biliniyordu. ama kimse yerçekimi bir teoridir kardeşim gerçek değildir demiyor yine yere falan düşmeye devam ediyordu. nedense konu evrim olunca kimse aynı sağduyuyu göstermiyor lol. başka bilim adamlarını ortaya sürmen zaten çok acınası bir çaba. evrime inanmayan bilim adamlarının sadece statüleri bilim adamı, hepsi bilim camiasında kale alınmayan dışlanmış insanlar. bu arada hepsi dediğimde dünyadaki bütün bilim camiasının %3'ünden bahsediyoruz. bütün bilim adamlarının %3'ü ve akifares. 2009da bunun istatistiği yapılmış ve bilim camiasının %97'sinin evrimi kabul ettiği ortaya çıkmış. sadece içeriğiyle ilgili kavgalar var. inanmayan yüzde 3'de adem havvacı tayfa. okuyor olabilirsin ama o sabit fikir gözlüklerini çıkarmadan bir işe yaramaz. edit: olm akif ares sanıyodum adamın nickini. akirafesmiş. taglayemeyince farkettim. Temmuz 15, 2019 Black-ice tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akirafes Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2019 (düzenlendi) 47 dakika önce, Black-ice dedi ki: @akirafes ben evrime inanmadığını bilmiyordum açıkçası. sadece evrim biliminin hominoid evrimini açıklama biçimini kabul etmediğini düşünmüştüm. iyi niyetimi bağışla new age değil düpedüz cahilmişsin. işin komiği yazdıkların yine evrimi yalanlamaya yeterli şeyler değil. evrimle tamamen alakasız şeyler. en başta dünyada yaşamın başlaması. dünyada yaşamın başlaması hakkında teoriler var hiç biri kanıtlanmadı evet. ama bu evrimden tamamen alakasız bir şey. sonuç olarak dünyada yaşam başlarken "bir şey" oldu ve bu evrim sürecini başlattı. üzüleceksin ama kısaca: uzaydan bizi xanadu getirmiş olabilir dediğin gibi ama bu dünyada milyarlarca yıl evrim olduğu gerçeğini ve maymun olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor malesef. evrim laborotuar ortamında sayısız kere kanıtlanmış bir fact. hayatında 1'den fazla gribe yakalandıysan kendin bile evrimi kanıtlamış oluyorsun. senin buna inanmama gibi bir lüksün yok. sadece cahil kalma lüksün var. evrimin doğrulanmamış kısmı mekanikleri. yani evrim var ama nasıl işliyor kısmı. mesela einstein bulana kadar yerçekiminin çalışma yöntemi bambaşka biliniyordu. ama kimse yerçekimi bir teoridir kardeşim gerçek değildir demiyor yine yere falan düşmeye devam ediyordu. nedense konu evrim olunca kimse aynı sağduyuyu göstermiyor lol. başka bilim adamlarını ortaya sürmen zaten çok acınası bir çaba. evrime inanmayan bilim adamlarının sadece statüleri bilim adamı, hepsi bilim camiasında kale alınmayan dışlanmış insanlar. bu arada hepsi dediğimde dünyadaki bütün bilim camiasının %3'ünden bahsediyoruz. bütün bilim adamlarının %3'ü ve akifares. 2009da bunun istatistiği yapılmış ve bilim camiasının %97'sinin evrimi kabul ettiği ortaya çıkmış. sadece içeriğiyle ilgili kavgalar var. inanmayan yüzde 3'de adem havvacı tayfa. okuyor olabilirsin ama o sabit fikir gözlüklerini çıkarmadan bir işe yaramaz. edit: olm akif ares sanıyodum adamın nickini. akirafesmiş. taglayemeyince farkettim. Yanlış anlaşılma var burada evrim var olan bir şey. Ben maymundan evrildiğimize inanmıyorum. Bir de Sen en azından okumuş bir kişisin bunu foruma biraz daha düzeyli yazarak göstersen. Hakaret etmek sana yakışmıyor. En azından hakaret etmeden aşağılamadan daha seviyeli tartışabileceğine inanıyorum. Fistan seviyesinde seni görmek beni üzdü. Temmuz 15, 2019 akirafes tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2019 kanıtlanmış bir fact hakkında yeterince bilgisi olmadığı için ben bunu reddediyorum diyince biri başka bir şey diyesim gelmiyor. telomer diye bir şey duydun mu mesela hiç bunca araştırmayı yaparken? hani adamlar daha genetik bilimi yokken maymun insan ilişkisini bulmuşlar ama bu da işte genetik kanıtı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2019 "21. yüzyılın içerisinde hızla ilerlerken, sizce de bu "maymun meselesini" arkamızda bırakma vakti gelmedi mi?" https://evrimagaci.org/insan-ve-maymunlarda-2-kromozom-diger-maymun-turleriyle-akrabaliga-yonelik-tartismaya-yer-birakmayan-kanit-2790 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2019 hala dinlerin baskın olduğu bir yüzyılda boşuna bilim konuşuyorsunuz 22. yüzyıla işallah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2019 daha dunya duz diyen cikmadi, bu da iyidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2019 Milletin yorumlar antik yunandaymışız da bilimle felsefe iç içeymiş gibi hala, modern bilim mantığı malesef oturmamış bizim toplumda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akirafes Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2019 (düzenlendi) 15 dakika önce, µh dedi ki: Milletin yorumlar antik yunandaymışız da bilimle felsefe iç içeymiş gibi hala, modern bilim mantığı malesef oturmamış bizim toplumda. Bilimle felsefe iç içe. Hatta artık bilimsiz felsefe bir fact değil gibi, değil mi? Bilimin felsefeye ihtiyacı hic bir zaman bu kadar fazla olmamıştı. Bugüne kadar inanılan bir çok doğru felsefe ile birleşince değişti. Temmuz 15, 2019 akirafes tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2019 (düzenlendi) Sadece gozlem ve sorgulama ile bile evrimi kendi kendine daha mantikli cerceveye oturtabiliyorsun din dogmalari yerine. Azicik sorgulama ve mantik ile. Gectim bilimi filan. Temmuz 15, 2019 Sotto tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2019 (düzenlendi) 2 dakika önce, akirafes dedi ki: Bilimle felsefe iç içe. Hatta artık bilimsiz felsefe bir fact değil gibi, değil mi? Bilimin felsefeye ihtiyacı hic bir zaman bu kadar fazla olmamıştı. Bugüne kadar inanılan bir çok doğru felsefe ile birleşince değişti. Alakası yok, 18.yzdan beri bilim sadece bilim. Temmuz 15, 2019 µh tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akirafes Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2019 2 dakika önce, µh dedi ki: Alakası yok, 18.yzdan beri bilim sadece bilim. Çok yanılıyorsun. 19. yüzyıldan beri felsefesiz bilim bilim değil. Ben değil başkası birazdan yazar zaten nedenini buraya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2019 1 saat önce, Goering dedi ki: daha dunya duz diyen cikmadi, bu da iyidir. düz değil mi zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FromTheHell Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2019 başlık içerik çok iyi ilerliyo helele tim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2019 maymunların insanlardan gelmediğini kim kanıtlayabilir ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2019 herhangi bi biyoloji üniversite öğrencisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2019 aga biz maymundan gelelim maymunlar marstan gelsin, hepinizin gönlü olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akirafes Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2019 14 saat önce, µh dedi ki: Alakası yok, 18.yzdan beri bilim sadece bilim. Quantum fiziği: matematik fizik ve felsefedir. Felsefesiz olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2019 Felsefe bilimin dolduramadığı cevaplar hakkında kafa yormak için var, bilimin kapsama ve cevaplama alanı genişledikçe felsefenin alanı daralıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akirafes Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2019 1 dakika önce, Rewendor dedi ki: Felsefe bilimin dolduramadığı cevaplar hakkında kafa yormak için var, bilimin kapsama ve cevaplama alanı genişledikçe felsefenin alanı daralıyor. Bence tam tersi dediğin de doğruluk payı olsa quantum fiziği diye bir şey olmazdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2019 :dublefacepalm: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2019 Quantum fiziğinden dolayı felsefe için pek çok yeni soru çıkmış olabilir, ama bunun fiziğe ve bilime yansıması nedir? Bilimsel sorgulama ile açıklanamayacak katkısı nedir yani felsefenin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akirafes Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2019 (düzenlendi) Mesela şu an 10 boyutu matematiksel olarak kanıtlıyorlar sicim teorisi zaten burdan başlıyor. 11. boyuta ulaşmaya çalışıyorlar. 11 boyut olduğu tahmin ediliyor. Ama 26 boyut için bir çok teori var. Yani sen bilim kapsama ve cevaplama alanı diye bir şey dersen belki ilerde 26 boyutu bulacaklar hatta üstüne çıkacaklar bunu engellersin. Bana Planck'ın hocasını hatırlattın. Planck ben fizik alanında çalışmak istiyorum deyince hocası fizik alanında keşfedilecek bir sey kalmadı sen kimya ile uğraş der. Ama Planck dinlemez ve bugün bildiğin quantumun temelini atar hatta öyle şeyler keşfeder ki kendi bile inanamaz ve inanmaz. Ancak enstein açıklar. Temmuz 16, 2019 akirafes tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akirafes Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2019 (düzenlendi) 6 dakika önce, Rewendor dedi ki: Quantum fiziğinden dolayı felsefe için pek çok yeni soru çıkmış olabilir, ama bunun fiziğe ve bilime yansıması nedir? Bilimsel sorgulama ile açıklanamayacak katkısı nedir yani felsefenin? Quantumda bazı denklemleri çözmek icin en basitinden boyutları koyuyorlar. Bunlar senin benim bildiğimiz gibi paralel evrenlerle başka uzay mekan boyutları ideğil. Sanal boyutlar ki bunlar iyi şeyler burada kurallar koyarak ki kendi dünyamızda bu kurallar işlemiyor. Bazı denklemleri ve olasılıkları böyle cozuyorlar. Yani felsefeyi bıraktığın an bilimin ilerlemesini bitirirsin. Temmuz 16, 2019 akirafes tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akirafes Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2019 (düzenlendi) Ah şimdi bana cahil diyenler gelir nasıl kanıtlıyor derler matematiksel olarak 10 boyutu. Matametiği bükerek kanıtlıyorlar. Cevabını şimdiden yazayım. Yani Maymundan gelmediğime inanmadığım icin o kadar hakaret yedim. Artık bunun icin neler yazar şimdi bazıları. Temmuz 16, 2019 akirafes tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar