Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Arif ile 216 (2018)

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

cem, hatta cogu unlu diyim, gencliginde, ozellikle teenage caglarinda yasadigi tecrubeleri, hype olduktan sonraki bi 5-7 sene kullanip sonra korozyona ugruyolar.

cem yilmazin bir tad bir doku'daki tespitleri/gozlemleri ile fundamentals arasida daglar kadar fark var.

oyle ya da boyle parayi vurduktan sonra sorarlar kac kere metrobuse bindi, marmaray ile yolda kaldi, sultanahmet de baklava izdihaminda kayboldu asdkflj

hayrettin'in metrobus skeci bile, o durumu baya iyi ozetliyodu.

yani goygoy olucak ama, cidden halkin arasina bi sekilde karisip, ordan bi dolu malzeme toplamasi gerekiyodu. bu eksik kaldi bana kalirsa.

adam birde duygusal ve dolu biri yani, illa ki komik olmana gerek abi, al yanina beyazi, yilmaz erdogani, yillar once universite arkadasi olup da, hepsi karisindan bosanmis tiplerin bir araya gelmesi hikayesini anlat. duz olsun, basi kici belli olsun onu bile izleriz sdklfj

illa ki her sahnede nereye ne gonderdi aq? diye yirtmaz millet birbirini.
Sosyal ağlarda paylaş

abi adam 98'den beri porşa biniyor ne ara karışacaktı halka sdfs.

hokkabaz'ı yaparken halka mı karışmıştı. onla alakası yok. recep ivedik'i geçme sevdasına tüketti kendini.

kendi de söylüyor hokkabaz'ı yaptık beğenilmedi eleştirildi diye. biz beğendik de gişede 1.5 izlendi.
Sosyal ağlarda paylaş

Cem iyi abi, ben gülüyorum, öyle bir sempatim de var adama. Her filmini izlerim, gösterisine de gitmeye çalışırım imkan olursa. Hafta sonu Tolgshow vardı FOX'ta mesela, ben gene çok güldüm. Devam etsin, takılsın böyle. Halkın arasına karışma mevzusu çok zor artık ama bir şekilde tedbili kıyafet sinemaya gider, yolculuğa çıkar vs bişiler görür bulur isterse.
Sosyal ağlarda paylaş

pattisliborek said:

axedice said:

Gönderme yapılan filmlerin bi listesi var mı gitmeden önce izleyelim hazırlıklı gidelim

Whiplash
Banker Bilo
Bir Zamanlar Anadolu’da
Inglourious Basterds
Shining
Watchmen
Mavi Boncuk
Çöpçüler Kralı
Hokkabaz
Gora
Kill Bill

spoylır

x men de var aslında ama çok ince bir gönderme değildi tabi. ben x bir kişi miyim esprisi güzeldi baya :D

Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle:
http://www.youtube.com/watch?v=DRa3OOp5t_Q

Sıralı Tam Liste

1. Logan - x men (ben bir x kişi miyim?)
2. James Bond (uçak sahnelerinde bol bol goradan miras erşan kuneri - sean conery bonus)
3. Turist ömer serisi (malumunuz)
4. Star wars (216'nın evil halinin ilk sahneleri)
5. Bir otostopçunun galaksi rehberi (sadece kafa olarak gelen besim)
6. Whiplash (kuzu kuzu söylerken erşan kunerinin "not quite my tempo" dediği sahnenin tamamı)
7. G.o.r.a. (haliyle)
8. Cem yılmaz - Soru Cevap (216'nın penisini atarken kedi kapması)
9. A.r.o.g. (bir çok yerde)
10. Pek yakında (post apokaliptik istanbul'da çarşıya girdiklerinde arkada ekranda oynuyor)
11. Cem yılmaz - Fundamentals (kokteyl sahnesi "şaşırt beni")
12. Terminator (bir çok sahnede var. En belirgini zaman makinesinden sürekli çıplak çıkması ve ilk gördüğünün giysilere kerkinmesi)
13. Mavi boncuk.(216'yı havaalanına halıya sarılı getirmesi)
14. Pulp fiction (kaykay club konsepti -bundan çok emin değilim ama-)
15. Yahşi Batı (olmamış mı, olmuş mu diyaloğu)
16. The Shinning (öfkeli komşular arasındaki evil twins)
17. Vizontele tuuba (zeki müren'in ilk göründüğü sahne)
18. Nuri bilge ceylan - Bir zamanlar Anadolu'da (swattan kaçarken ambara saklandıklarında kapının açılıp elmanın girmesi)
19. Zeki müren - Düğün gecesi (besim bey ile paraşüt ile indikleri diyalog - durdurun uçağı inecek var sahnesi)
20. Ozan güven - içkiliydi bilmem ne (video) (216'nın hurdacı tarafından kaçırılmadan önce darlayan çocuklara yaptığı atar)
21. Watchmen (evil 216'nım arifi camdan attığı sahne - comedian'ın ölümü)
22. Mission imposible (kuzu kuzu söylemek için taktığı çip ki arogda da var kendileri)
23. Auistin powers: Goldmember (kaykay'da patenle dans eden erşan kuneri)
24. Çöpçüler kralı (iki gözümün çiçeği repliği)
25. Banker Bilo (216'nın ilk kopyasının almanca konuşurkenki diyaloğu, almanya sınırındaki banker bilo)
26. The inglorius basterds (testislere silah doğrultma sahnesi)
27. Hokkabaz (böyle 3 iş yapsak sahnesi)
28. Ted 2 (mezdekeye dayanamaz vs. Sweet carolane sahnesi)
29. Hızır dede (milyonzade şarkısı ile)
30. Stranger thing (hurdacıya bisikletlerle giderlerken intro müziği)
31. Airplane (fragmanda auto pilotun şişme olması)

bir facebook grubunda toparladılar liste olarak
Sosyal ağlarda paylaş

filmle ilgili olarak da çok kötü gitmeyin diyen adamlar yahşi batı- arog sevmiş mi sevmemiş mi ona bakmak lazım bence. benim bakış açımdan, bu iki filmi sevip de bu filmi sevmemesi mantıklı gelmiyor bana insanın. daha doğrusu şöyle diyeyim bu iki filmi bugün izlese sevecek adam arif v 216yı da sevecektir. arog çıkalı 9 sene olmuş. 9 sene önce bana güzel gelen bir çok şeyin yüzüne bakmıyorum şu anda. ama arog hala severim. arifv216yı da sevdim. Ama kıyaslama yapmak gerekiyorsa aile arasında'da çok daha fazla güldüm.
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün izledim ben de.

Açıkçası içimden kötü yorum yapmak geçmiyor çünkü harbi iyi uğraşmışlar ve bir şekilde çıtayı yukarıya çıkarmaya çalışmışlar. GORA VE AROG benzeri olsa bile pratikte çok daha zor bir konsept seçmişler. Aynı filmin içinde hem bu kadar zaman yolculuhu, bu kadar mekan, karakter yapılması çok deneyim isteyen ve zor bir iş nitekim onlar da becerememiş ve ortaya malesef pek çok yanı amatörce gözüken bir film çıkmış.

Bu gönderme olayına nasıl kimse dur abi napıyorsun demedi anlamadım zaten. Yeri geldiğinde güzel olacak bir şeyi nasıl bu kadar göz önüne sokup sahneleri ona göre kurguladılar aklım almıyor, banker bilo üzerinden olanda bile içimden gülmek gelmedi ki herhalde bugüne kadar en çok izlediğim filmdir ve ordaki espriyi de günlük hayatta yaparım. Resmen doygunluğun üzerine çıkmış bu olay ve komik olmaktan öte zorlama ve amatörce bir izlenim bırakmış.

Prodüksiyon olarak türkiye şartlarında çok iyiydi, filmin son sıkımlarında artık para ve zaman bittiği için mi bilmiyorum resmen age of 2 seviyesine gerilemiş cgi ama o kadar da olsun diyelim.

Senaryo ve yönetmenlik olarak daha profesyonel birilerinden yardım alsalarmış iyi olurmuş.

Sonuç olarak böyle bir şey yapmaya çalıştıkları için mutluyum, bu sefer altından tam kalkamamışlar ama ileriye dönük baya umut verdi film. Türk sinemasında böyle işler görmek mutlu ediyor diyeceğim de tek iş bu zaten emenike, geriye kalan cumali ceber.
Sosyal ağlarda paylaş

Vizontele tubanın göründüğü sahnede baya kişi kahkaha attı, ne var orada gülüncek anlamadım. O tür aptalca göndermeler olmasa film daha güzel ama gönderme yapacaz diye bozmuşlar bence filmi.

İlk sahnelerdeki ikiz göndermesi ile vizontele göndermesini bir tutmuyorum. İkiz olan gayet kaliteli. Sanırım burada kaliteli yapan şey evrensel olması.

O vizontele tuba sahnesine gülen var mı merak ettim?
Sosyal ağlarda paylaş

Kişisel görüşler tabii ki önemli, ben daha gitmedim ama en azından bir recep ivedik, bir cumali ceber olmadığını düşünüyorum. Çok da gömmemek, destek olmak lazım bir yerde. Soner Yalçın da bugünkü yazısından verilen emekten ve titizlikten bahsetmiş;

http://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/soner-yalcin/cem-yilmaz-41-2170138/
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de bugün izleyebildim. Yer yer güzel espriler, hoş göndermeler vardı fakat filmde bütünlük yoktu. Yani plot twistleri keyifli, bağlantılar hoş ama bunu bir bütün olarak filme yedirmede sıkıntı var. Yani yer yer hikaye ilerlemiyormuş gibi hissetiriyor, sekanslar kopuk. Bir ilerleme katedilmiyor hissi var. Bu genelde bir amaca hizmet etmeyen sahnelerde uyandıran bir histir, her ne kadar absürd komedi izliyor olsakta ve bu kurallar esnetilebilir gibi düşünülsede önemi ortaya çıkıyor bir kez daha.

Böyle bir kopukluk olduğu zaman espriler de göze batıyor çünkü senaryo içine yedirilmiş gibi değilde skeç izliyormuşuz hissiyatı oluşuyor, espriyi yiyor bu...

Salondan farklı yaş gruplarından ikinci yarıda çıkanlar oldu.

Prodüksiyon olarak muazzam iş çıkarmışlar ama sinematografi olarak da bunun hakkını verememişler. O muhteşem mekanlar yaşayamamış kötü kamera açıları ve "skeçvari" sekans kompozisyonundan ötürü. Daha oturaklı, daha yavaş tempolu, mekanları içimize sindirdiğimiz bir film olsa çok çok daha iyi olurmuş. O kadar hızlı ilerliyor ki sahneden sahneye, kaçırıyoruz bütün detayları.

Film özetle "sindirmiyor" kendini.
Sosyal ağlarda paylaş

Ama ekleyeyim, cidden Cem Yılmaz çıtayı aşmış prodüksiyon kalitesi olarak. Sanat/Kostüm/makyaj döktürmüş. Cem Yılmaz çok çok çok uğraşmış belli. Ordan burdan çalmamış, parayı basıp olması gerektiği gibi yapmış adam. Filmin sıkıntısı yukarda bahsettiğim sekans kopuklukları, yönetmensel yanlış tercihlerden kaybediyor ne kaybediyorsa.

EDİT: Soner Yalçın'ın yazısını şimdi okudum. Çok doğru demiş, Hayatımızda iyiki Cem Yılmaz var. Daha evvel de söyledim türk sineması için çok değerli ve önemli bir isim Cem Yılmaz. Adam gibi iş yapmak için en çok uğraşam isim kendisidir.
Sosyal ağlarda paylaş

CthuLhu said:

Öncelikle:
http://www.youtube.com/watch?v=DRa3OOp5t_Q

Sıralı Tam Liste

1. Logan - x men (ben bir x kişi miyim?)
2. James Bond (uçak sahnelerinde bol bol goradan miras erşan kuneri - sean conery bonus)
3. Turist ömer serisi (malumunuz)
4. Star wars (216'nın evil halinin ilk sahneleri)
5. Bir otostopçunun galaksi rehberi (sadece kafa olarak gelen besim)
6. Whiplash (kuzu kuzu söylerken erşan kunerinin "not quite my tempo" dediği sahnenin tamamı)
7. G.o.r.a. (haliyle)
8. Cem yılmaz - Soru Cevap (216'nın penisini atarken kedi kapması)
9. A.r.o.g. (bir çok yerde)
10. Pek yakında (post apokaliptik istanbul'da çarşıya girdiklerinde arkada ekranda oynuyor)
11. Cem yılmaz - Fundamentals (kokteyl sahnesi "şaşırt beni")
12. Terminator (bir çok sahnede var. En belirgini zaman makinesinden sürekli çıplak çıkması ve ilk gördüğünün giysilere kerkinmesi)
13. Mavi boncuk.(216'yı havaalanına halıya sarılı getirmesi)
14. Pulp fiction (kaykay club konsepti -bundan çok emin değilim ama-)
15. Yahşi Batı (olmamış mı, olmuş mu diyaloğu)
16. The Shinning (öfkeli komşular arasındaki evil twins)
17. Vizontele tuuba (zeki müren'in ilk göründüğü sahne)
18. Nuri bilge ceylan - Bir zamanlar Anadolu'da (swattan kaçarken ambara saklandıklarında kapının açılıp elmanın girmesi)
19. Zeki müren - Düğün gecesi (besim bey ile paraşüt ile indikleri diyalog - durdurun uçağı inecek var sahnesi)
20. Ozan güven - içkiliydi bilmem ne (video) (216'nın hurdacı tarafından kaçırılmadan önce darlayan çocuklara yaptığı atar)
21. Watchmen (evil 216'nım arifi camdan attığı sahne - comedian'ın ölümü)
22. Mission imposible (kuzu kuzu söylemek için taktığı çip ki arogda da var kendileri)
23. Auistin powers: Goldmember (kaykay'da patenle dans eden erşan kuneri)
24. Çöpçüler kralı (iki gözümün çiçeği repliği)
25. Banker Bilo (216'nın ilk kopyasının almanca konuşurkenki diyaloğu, almanya sınırındaki banker bilo)
26. The inglorius basterds (testislere silah doğrultma sahnesi)
27. Hokkabaz (böyle 3 iş yapsak sahnesi)
28. Ted 2 (mezdekeye dayanamaz vs. Sweet carolane sahnesi)
29. Hızır dede (milyonzade şarkısı ile)
30. Stranger thing (hurdacıya bisikletlerle giderlerken intro müziği)
31. Airplane (fragmanda auto pilotun şişme olması)

bir facebook grubunda toparladılar liste olarak

Evil 216

sekansı tamamen back to the future 2'deki zengin biff'i hatırlattı bana. eklemiş olalım.

Ben beğenmedim. Hatta şöyle bir tespitim var kendimce, senaryosunu cem yılmazın yazdığı filmleri beğenmiyorum. Tamam, yer yer güldüm, kahkaha da attım ama yok abi filmlerde bütünlük yok. Arog'da da, Yahşi Batı'da da bunda da hep aynı sorunla karşılaştım. Muhtemelen Cem babanın aklına şahane bir fikir geliyor, oturup yazmaya başlıyor ama yazdıkça tıkanıyor yazdıkça tıkanıyor, yarısına geldikten sonra öyle bir salıyor ki, ne bi bütünlük, ne bi filmin seni içine çekmesi. Film değil de tek tek espri-şaka videoları izliyormuşsun hissi veriyor artık.

Misal çok basit, filmin başından beri beni delirten şeylerden biri:

Tut 216'yı, bas zaman makinesi tuşuna dön geri abi. Ne kastın? Hani filmde gördüğümüz kadarıyla basınca götürüyo bu seni, BTTF'deki gibi plutonyum harcıyosun da plutonyumun bittiği için 1960'a sıkışıp kalmıyosun. Tamamen mantık hatası.

daha başında böyle şeyler olunca filmin içine dalamıyorum ben. Sonra espri kovalamaya başlıyoruz işte, ha bu şaka güzelmiş, bu şaka kötüymüş falan.

Üzüldüm yani. Diğer filmlerinde yaptığı hatayı yapmaz belki dedim, yine yapmış.

Görsel olarak CGI'lar hariç özenilmiş ona eyvallah, masraftan kaçmamış, arabalar, ortam falan. elinden geldiğinde 1960'ı yakalamış. Lakin CGI'da daha fazlasını beklerdim, 15 sene öncesinin GORA'sının CGI'ından pek bi farkı yok. Hatta;

sondaki uçak sahnesindeki greenbox buram buram hissediliyor. Renkler bile tutmamış yani. Parodi-komiklik vs. ayağına oralarda ucuza kaçmışlar.

Sosyal ağlarda paylaş

Xenocide said:

Tut 216'yı, bas zaman makinesi tuşuna dön geri abi. Ne kastın? Hani filmde gördüğümüz kadarıyla basınca götürüyo bu seni, BTTF'deki gibi plutonyum harcıyosun da plutonyumun bittiği için 1960'a sıkışıp kalmıyosun. Tamamen mantık hatası.

Makina soğuk
Sosyal ağlarda paylaş

Esnaf said:

ben gayet beğendim ya izlerken de eğlendim baya.

bide abi komedi filminde çok gereksiz detaylara takılıyorsunuz ya asklfasfj.

abi hayır işte, basit bi recep ivedik komedisi beklemiyor insan söz konusu cem yılmaz olunca. zeka kırıntısı bekliyor, konu bütünlüğü bekliyor.

ha inanılmaz derin bi film falan da beklemiyorum yani. sadece bi temeli olsun filmin. tamamen havada duran boş bi komedi olmasın diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Filmin cacık olacağını tv yi her açtığımda her programda, arçelik reklamlarında Cem Yılmaz'ı gördüğümde anlamıştım açıkçası.

Cem Yılmaz'ın gözlerinde daha önce yaptığı filmlerin kötülüğünden dolayı ya bu film de tutmazsa endişesini ve reklam çırpınışlarını gördüm. Kaliteli bir iş yapan, filmine güvenen biri bukadar çırpınmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...