Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 topic YAV HE HE sınırını geçmiş uyurken. nasıl kafalar yaşıyorsunuz buyrun yaşayın benden bu kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 Longshanks said: Feamer said: Black-ice said: clownbaby said: her kadının her erkekle mali ve idari manada eşit görülmesi gerektiğini nerden çıkarıyorsun ki? modern dünyada böyle ise bundan yüz sene sonra tekrar değişedebilir. modern toplumun eldeleri kadın ve erkek eşitliğiyle sağlanmış bile değilken otoriteyi parmakla göstermekten başka neye dayanarak her makul toplumda kadın ve erkeğin toplumdaki yerinin bugün revaçta olan biçimde olması gerektiğini söylüyorsun? makul bir ailede erkeğin karar verici, otorite; kadının ise tavsiye verici, itaatkar olması gerektiği fikri ve tercihinde olan bir topluma işlevsel ve kendiyle çelişkisiz olduğu halde senin nefretini kazandıran ne olabilir ki? bence sakinleşmen gerekiyor. kadın erkek eşitliği toplumun geleceği en üst modernlik seviyesidir. eğer bu denklik bozulursa bu kötüye gitmektir. modern toplumun eldelerinin bu eşitlikle sağlanmamış olması bunun doğru olmayacağını göstermez. şu dediğinin barutla kazanılmadı zamanında savaşlar demek ki barut genel doğru değil demekten farkı yok. bu yüzden birşeyin doğru olduğunu söylemek için geçmişten geliyor olmasını buna bir sebep olarak gösteremezsin. ANCAK, öyle olsa bile. sonsuz doğruluktaki bir kitabınız günümüz şartlarına öyle ya da böyle uymadığı için yine evrenselliğini, genel geçerliğini, kadiriyetini kaybediyor zaten. bu da asıl nokta. sırf bunu da yazabilirdim. clownbaby said: eğer fayda görülecekse, önceden belirlenmiş kurallar dahilinde erkeğin de kadının da dövülmesinde bir sakınca kesinlikle yok. günümüzde hoş karşılanmayan yaşlardaki evliliğin eğer gerekli koşullar sağlanırsa kadın için de erkek için de yasaklanması gereken bir şey olduğu söylenemez. devamını okumadım. istersen bunu bir makale olarak daha büyük çevrelere yayınla. bakalım ne tepkiler alacaksın. beraber yorumlarız. bu arada konu birazda din ve islam olduğu için konuda karmatilere değinmeden geçmek istemiyorum, tarih bölümünde alıntı yaptım konun içinde... bu adamlar, arap oğlu arap çol bedevisi olmalarına ve peygamberin sünnetini takip ediyoruz diyecek kadar dindar olmalarına rağmen, gayet komünizme kayan gayet sosyalist ve kadın erkek babında eşitlikçi bir devlet kuruyorlar ve bir süre yaşıyor, dönemin halifesi adamları savaş yolu ile yenmekte muktedir olamadığı için selçuklulardan yardım istiyor ve selçuklular dümdüz ediyor adamları yanin demek o ki bu adamlar gayet dini ve peygamberi referans alarak ve benzer söylemler ile isyan edip taraftar topluyorlar ve halife kafa tutacak kadar da kuvvetleri var. peki aynı dinden referansla bu kadar farklı oluşumlar neyin göstergesi? dinin evrenselliğinin mi? hayır, muaviye denen adamın yaptıklarını ve insan psikolojisi bilmek lazım. daha önce ve bu konuda çokça yazdım adam, hz. ali gibi bir dini figüre bile "namaz kılmıyor" diye laf çıkartıp taraftar toplayan bir adam ve bu söyleme taraftar olan bir kitle var, ve bu kitle ya kendileri veya babaları peygamberi görmüş adamlar, diğer taraftan ebu zer ve imamı azam gibi figürler ve söyledikleri yüzünden başına gelenler var, yani bu gibi tarihi bilgiler bana işin daha farklı nedenleri olabileceğini düşündürüyor. bu arada muaviye ye çok hakaret ediyorum(uz) ama din-diyanet işlerini görmezden gelirsek adam araplar gibi kitleden, doğu roma ve sassani gibi ülkelere askeri ve kültürel olarak baskın çıkacak bir devlet, bir imparatorluk yaratıyor, bu çok önemli bir durum ek yapayım, biri "ali dini vecibelerini yerine getirmiyormuş" dendiği zaman aklı selim birinin ya olmaz öyle şey demesi lazım yada bir bildiği varmış demesi lazım ama bunu demeyip mekke kafirlerinin soyundan birinin arkasında duruyorsa bunun din ile bir alakası olmaz veya bu yapan ve/veya arkasında duranlar dindar olmaz... diye iddia edebilirmim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 Konu ne ara buralara geldi ! Din bir uyusturucudur. Sumerlerden bu yana gelen bi eklemeler sistemi. Ben daha oncesinin var oldugunu dusunuyorum fakat yazili kaynak yok. homo neardenthaller bile olulerine suslemeler yapardi. Bubir ayin tarzi bir sey diye dusunuyorum. Insan neye inanirsa inansin, isterse damacanaya tapsin beni ilgilendirmiyor fakat bilime , benim hayatima mudahale ettigi icin ister istemez antipati topluyor. Malesef islam insanin tuvalete hangi ayakla gireceginden tut , yemegi hangi elle yiyecegine kadar karisiyor. Bu sebeple seriat duzeni zararlidir. Bunu batiya olan goclerden gorebiliyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 said: "yasalar doğru oldukları için değil yasa oldukları için yürürlükte kalırlar. kendilerini dinletmeleri akıl dışı bir güçten gelir, başka bir şeyden değil. mistik olmak işlerine gelir. yasa koyanlar da çok kez budala, ya da eşitlik korkusuyla haksızlığa düşen kimselerdir. nasıl olursa olsunlar, insandırlar sonunda, her yaptıkları şey ister istemez sudan ve değişkendir.yasalardan daha çok, daha ağır, daha geniş haksızlıklara yol açan ne vardır?" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 veya said: Yazara göre Roma yükselişini önce kralların kişisel değerlerine sonra da imparatorluğun ve cumhuriyetin erdemlerine (disiplin, kanunlara saygı, yurdunu sevme, eşitlik duygusu, senatonun ölçülü davranması ve sözünü geçirmeyi bilmesine) borçludur. Çöküşü de imparatorluğun gelişigüzel bir şekilde büyümesinin, uzak ülkelerde yapılan savaşların, imparatorluğun savunmasında barbarlara güvenilmesinin ve törenlerin bozulmasının bir sonucudur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 dana22 said: canli degil hayvan bildigin.. her zaman aagbii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 BonePART said: Nekro said: yumy guzel ozetlemis durumu. Ama üniversite okumuş vatandas profili şu; bonetard said: İman eden kişi olarak ben kanıt aramıyorum abi. İman ediyorum çünkü inanıyorum. Kanıt aramıyorum. ruhani olarak doğrunun o olduğunu düşünüyorum. 2016 yılında cekinmeden soyle bir soylemde bulunabiliyor. Insanligin evrimi belli bir kesim icin yanlış yone gitmis sanırım. Inbreeding sebep olmuş olabilir. Sonucta 9 yasindaki kendi kızına hallenmeyi normal bulan bir dinin worshipperları O tadından yenmez gene ad hominem. FAK YU!!! YOR MAM DONKEY . Hakareti ingilizce yazınca anlamıyolarmış çünkü forumdakiler asfasfas. Abi yemin ediyorum sonra insanlar neden atheistlerden tiksiniyor diye soruyosunuz. Bu adam yüzünden işte. İnanmamaya saygı göstermeyi biz becerirken, adam o kadar büyük bir korku taşıyor ki yüreğinde inanandan bu kadar rahatsız oluyo. Gel abi sende rahatla inanmak istiyosan inan. Söz senelerce "BEN ATAISTIM BEN SATANISTIM. GAD İS DED" dedin şimdi 5 vakte başladın diye kimse senle dalga geçmeyecek. "inanmamaya saygı gostermeyi becermek" Şunu yazarak bile ne kadar lesser human being oldugunu kanıtlamışsın aslında pek birsey eklemeye gerek yok. Kendin gibi inanmayan insanları farklı tutup içten içe nefret ettiğin halde "saygı duyuyorum" adı altında duygularını bastırıyorsun. Gerçekleri yüzüne vurunca bahane oluyor o da tiksinmeye. Ortada hiçbir kanıt yokken, üstüne dinin mantık ve ahlak dışı soylemlerinin üzerine aslında kafası calisan normal bir insanın dinden uzak olması gerektigini anlayabilsen, "allahsız kafir ama olsun o da insan oglu saygı duyalım" zihniyetinde olmana luzum kalmayacak. "adam o kadar büyük bir korku taşıyor ki yüreğinde inanandan bu kadar rahatsız oluyo" said: senin gibi sorgulamadan inananlardan rahatsız olma sebebim aynı toplumunda yasamamız. Boyle sorgulamayan primitif hayvanlar gibi icgudulerini kovalayan bireylerin arasında gezmek rahatsız ediyor dogal olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
clownbaby Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 paticik iyice poticik haline gelmiş. şu üsluplara bakın insanlardaki aman allahım. şu post içeriklerine bakın... işin acı tarafı Nekro ve onun tipindekilerin kısıtlı paticik communitysi içerisinde bir dışlanmaya, dışlanmayı bırak nasihate tabi olmaması. eğer oluyorlarsa ne ala. ateistlerin ateist olmayanlara açık bir şekilde "Kafir!" diyebildiği bir döneme girilmiş paticikte. gerçekten ilginç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 şu topicte ki muslimbordleri gordukce acayip ibret alıyorum ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 clownbaby said: paticik iyice poticik haline gelmiş. şu üsluplara bakın insanlardaki aman allahım. şu post içeriklerine bakın... işin acı tarafı Nekro ve onun tipindekilerin kısıtlı paticik communitysi içerisinde bir dışlanmaya, dışlanmayı bırak nasihate tabi olmaması. eğer oluyorlarsa ne ala. ateistlerin ateist olmayanlara açık bir şekilde "Kafir!" diyebildiği bir döneme girilmiş paticikte. gerçekten ilginç. islam'i ateistlerin muslumanlardan daha iyi bilmesi ve insanlarin kafir olup olmadiklari konusunda fikir beyan etmeleri cok mu uzucu =< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 "Eğer fayda görülecekse, önceden belirlenmiş kurallar dahilinde erkeğin de kadının da dövülmesinde bir sakınca kesinlikle yok. " clownbaby Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 Claiborne said: Feamer said: Komodo said: Feamer said: Komodo said: Herşeyi kabul ettim diyelim, daha önce yazdığım gibi muhammedin, evime çağırılmadan gelmeyin, çağırlıldığınızda da yemeğinizi yiyip gidin demesini, evlatlığının karısı bana helaldir, halamın kızı da bana helaldır demesini karılarına beni boşamayı düşünmeyin, beni boşarsanız daha inanan, daha güzel, bakire kızlar bulurum demesine nasıl bir kılıf buluyorsunuz? he birde bunlar direkt kuranda geçen ayetler olmasını. hangi ayetler, hangi meal? ayet ana fikrinde ne anlatıyor? Sana hangi meal lazım? Bahsettiğim olaylar sırasıyla; http://www.kuranmeali.org/33/ahzab_suresi/53.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx http://www.kuranmeali.org/33/ahzab_suresi/37.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx http://www.kuranmeali.org/66/tahrim_suresi/5.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx Bu tahrim suresinin hikayesi de var hatta. Benim söylediğim yer 5. ayet. Olayın gelişme aşaması vs daha önceki ayetlerde. evet, bütün sure bunu için inmiş, pardon muhammet kendi yazmış... ama baksanıza muhammet na kadar merhametli adammış, kendi din uydurmuş, sayfalarca kitap yazmış kendine isteye isteye "evimde fazla kalmayın" diye buyurmuş. valla ben taktir ettim adam ayetleri yapıştırınca kıvırman hoş olmamış yalnız. gerçi hep aynı nane. bıkmadınız yıllardır. şu arkada kalmasın. arkada kalamayacak kadar iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 arkada kalmayacak kadar iyi olsaydın verilen cevabı da yazardın... işte ahlaksızlık din ile alakalı olan bir kavram olmadığına dair bir örnek oldu en azından Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 ayrıca iyi ki bu kadar ile ek keza "iman" eden falan olmamışsınız yoksa, işi de militan olmuştunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 bu kadar kutsal bir kitap bu kadar yanlış anlamaya mahal vermese olmazdık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 Black-ice said: "Eğer fayda görülecekse, önceden belirlenmiş kurallar dahilinde erkeğin de kadının da dövülmesinde bir sakınca kesinlikle yok. " clownbaby bu doğru dayağı hak eden kadınlarda var erkeklerde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 Feamer said: arkada kalmayacak kadar iyi olsaydın verilen cevabı da yazardın... işte ahlaksızlık din ile alakalı olan bir kavram olmadığına dair bir örnek oldu en azından bu mu şimdi verdiğin cevap? Feamer said: kendini olmayan tanrının elçisi olarak ilan eden ve buna delil olarak oradan buradan aşırma bilgi ile kitap yazan bir adam, - bunu şüphesiz bir kazanç kaygısı güderek yapmış olması gerekiyor, o kadar psikoloji bildiğinizi düşünüyorum - cemaatin malına mülküne göz dikmiş olması gerekirken, evine gelen ona buna cebinden yemek yedirmekten rahatsızlık duyuyor ve bunun için ayet uyduruyor ve alakasız bir surenin için gizliyor???? doğru tespit yapmışım, o alıntı arkada kalamayacak kadar iyi, bir kere daha kanaat getirdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
clownbaby Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 Lancelion said: islam'i ateistlerin muslumanlardan daha iyi bilmesi ve insanlarin kafir olup olmadiklari konusunda fikir beyan etmeleri cok mu uzucu =< hayır '>turkish atheist intellectual' geçinen zevatın epey kısıtlı bir anlayışa sahip olması üzücü olan. orada "Kafir!" lafının ateist olmayanlara ateist olmadıkları için uygun görülmesinden bahsediliyor açık bir şekilde. sen onu birikimli ateistlerin müslümanlık iddiasında olanları düzeltmesi şeklinde algılıyorsun. halbuki bahsedilen ateistlik meselesinin olmazsa kınanması gereken bir durum haline gelmesi ve kendini ateist olarak nitelemeyenlerin "Infidel!" azarını işitmesi benden önceki postta görüldüğü üzere. daha da açık olmak gerekirse ki gerekiyor gözüküyor: "Kafir!" ifadesi 'yaratıcıya inanmayan' şeklinde değil de paticiğin genel olarak inanç ve din meselelerinde gösterdiği tutumu benimsemeyen insanların ötekileştirilmesi, azarlanması durumunun vurgulanması amacıyla kullanılmış yerinde bir ifade. bu durum üzücü olması bir tarafa başka şekillerde ilginç, üzerine düşünülmesi gereken bir durum. orantısız zeka kullanılarak yapılan alay ve alaylı meme izdihamı alışık olunan bir şey. bu durum farklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 bombilo said: şu topicte ki muslimbordleri gordukce acayip ibret alıyorum ya. topik bir turnusol kagidi adeta. akıl yoksunlugu belirtileri hemen renk veriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 ahahah yazık lan. o abi sen haklısın lanet olsun bazı kişilere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 Nekro said: BonePART said: Nekro said: yumy guzel ozetlemis durumu. Ama üniversite okumuş vatandas profili şu; bonetard said: İman eden kişi olarak ben kanıt aramıyorum abi. İman ediyorum çünkü inanıyorum. Kanıt aramıyorum. ruhani olarak doğrunun o olduğunu düşünüyorum. 2016 yılında cekinmeden soyle bir soylemde bulunabiliyor. Insanligin evrimi belli bir kesim icin yanlış yone gitmis sanırım. Inbreeding sebep olmuş olabilir. Sonucta 9 yasindaki kendi kızına hallenmeyi normal bulan bir dinin worshipperları Abi yemin ediyorum sonra insanlar neden atheistlerden tiksiniyor diye soruyosunuz. Bu adam yüzünden işte. İnanmamaya saygı göstermeyi biz becerirken, adam o kadar büyük bir korku taşıyor ki yüreğinde inanandan bu kadar rahatsız oluyo. ne kadar lesser human being oldugunu kanıtlamışsın aslında pek birsey eklemeye gerek yok. Kendin gibi inanmayan insanları farklı tutup içten içe nefret ettiğin halde "saygı duyuyorum" adı altında duygularını bastırıyorsun. Gerçekleri yüzüne vurunca bahane oluyor o da tiksinmeye. Nekro ciddi ciddi soruyorum, yaş kaç senin? dalga geçmek için değil, ona göre konuşacağım. şu tavrın, benim topicte eleştirdiğim (Black-ice'ın "gerçek ateizm böyle değil" diye karşı çıktığı) ateist profilinin aynısını yansıtmışsın. daha önce söyledim, yine söyleyeceğim. inanç, bir şeyin arkasında BİLİMSEL KANIT aramadan doğruluğunu kabul etmek durumudur. eğer inançlarda kanıt aramaya kalkarsan o zaman o inanç olmaktan çıkar. "üniversite okuyan insan profili" felan diye diğer kişilere laf atarken bir düşünün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 nekronun boneple bir mevzuu var sanırım diye düşünmüştüm ben önceden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 tavuğuna kışt demişim modelinde takılıyor hayırlısı herhalde bi yerde bi laf soktum hala çıkarmaya mı çalışıyo anlamadım en entresanı adam kim hiç bi fikrim yok 2011 kayıtlı bebeymiş nedir ne değildir anlamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2016 bombilo said: Feamer said: arkada kalmayacak kadar iyi olsaydın verilen cevabı da yazardın... işte ahlaksızlık din ile alakalı olan bir kavram olmadığına dair bir örnek oldu en azından bu mu şimdi verdiğin cevap? Feamer said: kendini olmayan tanrının elçisi olarak ilan eden ve buna delil olarak oradan buradan aşırma bilgi ile kitap yazan bir adam, - bunu şüphesiz bir kazanç kaygısı güderek yapmış olması gerekiyor, o kadar psikoloji bildiğinizi düşünüyorum - cemaatin malına mülküne göz dikmiş olması gerekirken, evine gelen ona buna cebinden yemek yedirmekten rahatsızlık duyuyor ve bunun için ayet uyduruyor ve alakasız bir surenin için gizliyor???? doğru tespit yapmışım, o alıntı arkada kalamayacak kadar iyi, bir kere daha kanaat getirdim. ben çalarım ben oynarım diyorsun yani, klasik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar