Ben şahsen Yasin suresinde Yasin ne anlama geliyor diye merak ediyordum , öğrendim ve mantıklıda geldi. Fırsat bulursam Yasin gibi diğer kelimelere de bakacağım acaba ne demek istiyor diye
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.
Semavi dinlerin sümer mitolojisi olduğu gerçeği
miranda kerr e inanıyorum ben
elle tutulur bir kanıt var en azından
elle tutulur bir kanıt var en azından
tek bir ilah var
http://i3.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/001/171/174/a5c.jpg
https://i.imgur.com/Wukb4TA.jpg
PRAISE KEK
http://i3.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/001/171/174/a5c.jpg
https://i.imgur.com/Wukb4TA.jpg
PRAISE KEK
allah de, gerisini boşver
bu konuyla ilgili bir başlık vardı sanırım, cnndeki programda konusulmustu
off yine amerikayı keşfetmişler sdf. daha önceden bunları hep okumuştum, şimdi hızlıca bi okudum tekrar. yarısı yanlış, eksik bilgiye istinaden çıkarımlarla dolu lel. gerçi ben de ufakken vay ak demiştim bunlara hehe
ha bi de 40 yapar
ha bi de 40 yapar
yanlışsa yanlış olanları gösterip doğruları koyda bilelim. gereksiz ego kasman seni karizmatik yapmıyor.
off çok tartıştık bunları ya niye ego kasayım. tekrar tekrar konuşamam zaten bizden geçti artık böyle şeyler.
ama en basitinden şu namaz konusunun hatalı olduğunu yazıp gideyim.
namaz namaste falan filan bunlar asya dilleri ve brahmanlarda olan, farsçada da olan yezidi ibadetlerinde de kullanılan bir tabir. kimisinde düz selamlama birisinde ibadet maksatlı selam durma anlamı var vesaire.
fakat islamdaki bu ritüele namaz denmiyor aslında salahtır onun gerçek ismi. bizim dilimize farsçadan geçmiş bir çok kelimede olduğu gibi. farslar da eski adetlerinden kalan tanımlamayı yeni dillerine entegre etmişler.
ezanda mesela hayyales salaah der ya hani o işte haydi namaza denen kısım.
mesela ay kısmı.
islamda ay'ın hiçbir kutsal karşılığı yok aksine ay'ın tanrının yarattığı şeylerden sadece biri olduğu söylenir. o ayla alakalı kutsaliyetler işte klasik kültürel geçişler yani. hani bizde de 40 sayısı kutsaliyet sahibidir ama halbuki şamanlıktan geçen şeylerdir ya onun gibi. bu tarz şeyler çok oluyor dinlerde.
hani ay ile ilgili ibir kaç ayet koyayım da anlaşılsın.
"gökleri ve yeri altı günde yarattı, sonra Arş üzerine hükümran oldu. O, geceyi durmadan onu kovalayan gündüze bürüyüp örter; güneş, ay ve yıldızlar emrine âmâdedir."
"
Sürekli olarak yörüngelerinde hareket eden ay ve güneşi, geceyi ve gündüzü sizin emrinize verdi."
"Görmedin mi ki, Allah geceyi gündüze sokuyor, gündüzü geceye sokuyor. Güneş ile ayı da emrine boyun eğdirmiştir. Her biri belirli bir süreye kadar akıp gidiyor. Şüphesiz ki Allah, yaptıklarınızdan haberdardır.
Bu da şundandır ki, Allah hakkın ta kendisidir. (İnsanların) O'ndan başka taptıkları ise mutlaka batıldır. Şüphesiz ki Allah, çok yücedir, çok büyüktür."
"Güneşe ve aya secde etmeyin. Eğer sadece Allah'a kulluk yapmak istiyorsanız, onları yaratan Allah'a secde edin"
yani direkt kutsaliyetten çıkarıyor şu ayetler.
şu domuz şeysi de komik. domuz türkçesi.
arapçada hınzırdır domuz. muhammed ticari kaygılardan domuzu kendisi yasaklamış diyenler var mesela ama domuz yahudilerde de yasak :p
yukarda bi kaç tane daha eksik şey var da çok uzun sürer ya yazması dediğim gibi so liseli tartışmaları yani sıkıcı :p
daha önemli şeylere kafa yoruyoruz artık din min umrumuzda değil kim naparsa yapsın.
ama sen öyle takılacaksan da canın saolsun :p
ama en basitinden şu namaz konusunun hatalı olduğunu yazıp gideyim.
namaz namaste falan filan bunlar asya dilleri ve brahmanlarda olan, farsçada da olan yezidi ibadetlerinde de kullanılan bir tabir. kimisinde düz selamlama birisinde ibadet maksatlı selam durma anlamı var vesaire.
fakat islamdaki bu ritüele namaz denmiyor aslında salahtır onun gerçek ismi. bizim dilimize farsçadan geçmiş bir çok kelimede olduğu gibi. farslar da eski adetlerinden kalan tanımlamayı yeni dillerine entegre etmişler.
ezanda mesela hayyales salaah der ya hani o işte haydi namaza denen kısım.
mesela ay kısmı.
islamda ay'ın hiçbir kutsal karşılığı yok aksine ay'ın tanrının yarattığı şeylerden sadece biri olduğu söylenir. o ayla alakalı kutsaliyetler işte klasik kültürel geçişler yani. hani bizde de 40 sayısı kutsaliyet sahibidir ama halbuki şamanlıktan geçen şeylerdir ya onun gibi. bu tarz şeyler çok oluyor dinlerde.
hani ay ile ilgili ibir kaç ayet koyayım da anlaşılsın.
"gökleri ve yeri altı günde yarattı, sonra Arş üzerine hükümran oldu. O, geceyi durmadan onu kovalayan gündüze bürüyüp örter; güneş, ay ve yıldızlar emrine âmâdedir."
"
Sürekli olarak yörüngelerinde hareket eden ay ve güneşi, geceyi ve gündüzü sizin emrinize verdi."
"Görmedin mi ki, Allah geceyi gündüze sokuyor, gündüzü geceye sokuyor. Güneş ile ayı da emrine boyun eğdirmiştir. Her biri belirli bir süreye kadar akıp gidiyor. Şüphesiz ki Allah, yaptıklarınızdan haberdardır.
Bu da şundandır ki, Allah hakkın ta kendisidir. (İnsanların) O'ndan başka taptıkları ise mutlaka batıldır. Şüphesiz ki Allah, çok yücedir, çok büyüktür."
"Güneşe ve aya secde etmeyin. Eğer sadece Allah'a kulluk yapmak istiyorsanız, onları yaratan Allah'a secde edin"
yani direkt kutsaliyetten çıkarıyor şu ayetler.
şu domuz şeysi de komik. domuz türkçesi.
arapçada hınzırdır domuz. muhammed ticari kaygılardan domuzu kendisi yasaklamış diyenler var mesela ama domuz yahudilerde de yasak :p
yukarda bi kaç tane daha eksik şey var da çok uzun sürer ya yazması dediğim gibi so liseli tartışmaları yani sıkıcı :p
daha önemli şeylere kafa yoruyoruz artık din min umrumuzda değil kim naparsa yapsın.
ama sen öyle takılacaksan da canın saolsun :p
Ancient Aliens ftw.
uu birileri zeitgeist izlemiş
Unlemin ustune mouse getirince post numarasi ciktigini bilirmisin? suphesiz ki o alemleri dubs icin yaratmistir
http://i.imgur.com/Q0Snlem.png
http://i.imgur.com/Q0Snlem.png
Ben müslüman değilim ama OPda yazılanlar ya tam tersiyse? Yani sümerler işi yalnış anladıysa/kendilerine göre yorumladılarsa? Kitab-ı mukaddeste der ki aşağı yukarı; yasayı bilmeden, yasaya göre yaşayanlar da tanrı yolundadır vs vs. Bu yasadan önce ve sonra yaşayanlar için de geçerli bişey. Ki yasanın geçmişi nuh'a hatta adem&havvaya kadar gider. İsa zamanında da iş çözüme ulaşmıştır.
surdan ayata festivale baglarsaniz diyecek bir iki lafım olabilir :P
Hazır westworld sayesinde bicameral mind teorisi de popiyken aslında bunların hepsi bicameral olduğumuz dönemin yansımaları, tek tanrılı inançlar bilincin ön adımıydı diye bağlayalım.
ben şeyi anlamıyorum. şimdi deliler cennete gidiyor di mi. çünkü reasoning skill sıfır. gayet mantıklı tamam.
peki şimdi kendimi düşünüyorum. yıllarca okudum ettim. anlamaya çalıştım. her gece düşündüm. sonunda yok lan olmaz öyle dedim.
şimdi allah varsa bu durumda benim kapasitem yetmedi. ağaçlara falan baktım anlayamadım abi. üçyüz sene lifespan da versen yine aynı sonuca geleceğim. demek ki benim de reasoning skill sıfır. bir nevi deliyim ya da salağım.
ben neden cennete gidemiyorum :(
peki şimdi kendimi düşünüyorum. yıllarca okudum ettim. anlamaya çalıştım. her gece düşündüm. sonunda yok lan olmaz öyle dedim.
şimdi allah varsa bu durumda benim kapasitem yetmedi. ağaçlara falan baktım anlayamadım abi. üçyüz sene lifespan da versen yine aynı sonuca geleceğim. demek ki benim de reasoning skill sıfır. bir nevi deliyim ya da salağım.
ben neden cennete gidemiyorum :(
odine inanırsanız böyle saçma sorular sormazsınız
delilerin cennete gittigine inaniyorsun da kazanın dogurduguna neden inanmiyorsun ?
seninki çakallık; delilik değil.
bir ara şey trendi vardı,
islam'dan önce de dünyaya pek çok kez din göndeirlmiş ama hep yollarından sapılmış, islam sonuncu şansınız hepinize girecek dinlemezseniz şeklinde.
genel barzolar sadece hristiyanlık ve museviliği kabul ediyor buradaki "pek çok kez" tanımında. ortadoğu dışında bir dünyaları olmadığı için işte vizyon hede hödö
halbuki kasıt edilen şey, vikingler, mayalar, hindular, çinlilerse?
işte bunların hepsi ancient aliens.
islam'dan önce de dünyaya pek çok kez din göndeirlmiş ama hep yollarından sapılmış, islam sonuncu şansınız hepinize girecek dinlemezseniz şeklinde.
genel barzolar sadece hristiyanlık ve museviliği kabul ediyor buradaki "pek çok kez" tanımında. ortadoğu dışında bir dünyaları olmadığı için işte vizyon hede hödö
halbuki kasıt edilen şey, vikingler, mayalar, hindular, çinlilerse?
işte bunların hepsi ancient aliens.
Öne çıkan mesajlar