Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Karı-koca arasında anlaşma

pontipati

Öne çıkan mesajlar

Kısaca özet geçeyim; evde sürekli bir huzursuzluk vardı, annem kardeşim ben vs. babamdan şiddetin her türlüsünü görüyorduk. 2 ay önce annem kardeşim ve ben evden çıktık. Şimdi yola devam etmemiz biraz zorlaştı, babam da dönün eve şöyle şöyle yapacağım diyor. Başka bir seçenek bulamadım, annem ve kardeşimi tekrar aynı eve döndürmek zorundayım. Ben o evde kalmayacağım. Şimdi babamın bu dediklerini yapması için, eski olayların tekrar yaşanmaması için bir garanti almak istiyorum. Yani bir sözleşme yapıp babama imzalatmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyiz? Neler söylemeliyiz? Çok teşekkür ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

her ne kadar sözleşme serbestisi kapsamında yapabiliyor olsan da,
bu tarz sözleşmelerden cayılması çok yaygın. olası bir sözleşme ihlalinde mahkemeye düşsen, vay bana gabin yaptılar, karımı ve çocuklarımı çok özlemiştim ne olursa olsun dedim imzaladım, tehdit ettiler, evdeki nakit paramı gasp ettiler kurtarmak için kabul ettim vs. vs. gibi şeylerden yürüyebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

pontipati said:

Kısaca özet geçeyim; evde sürekli bir huzursuzluk vardı, annem kardeşim ben vs. babamdan şiddetin her türlüsünü görüyorduk. 2 ay önce annem kardeşim ve ben evden çıktık. Şimdi yola devam etmemiz biraz zorlaştı, babam da dönün eve şöyle şöyle yapacağım diyor. Başka bir seçenek bulamadım, annem ve kardeşimi tekrar aynı eve döndürmek zorundayım. Ben o evde kalmayacağım. Şimdi babamın bu dediklerini yapması için, eski olayların tekrar yaşanmaması için bir garanti almak istiyorum. Yani bir sözleşme yapıp babama imzalatmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyiz? Neler söylemeliyiz? Çok teşekkür ederim.

Konunun kalanini okumadim ama care babanin tedavi gormesi. Psikolaga gidecek, derdini anlatacak, cozmeye calisacak zira bu psikolojik bir sorun.

Ise yararsa mutlu olacaklar, yaramazsa ayrilacaklar baska yolu yok.

edit : care tum ailenin tedavi gormesi. travma dedigin kanser gibi yayilan bisey aile icinde...
Sosyal ağlarda paylaş

Sözleşme söz konusu olmaz burada, yani sözleşmenin yaptırımı ne olacak. Normalde uymayınca icra olur.

Yapılması gereken şiddet olayının polise ve savcılığa bildirilmesi, sonra da uzaklaştırma kararı alabilirsiniz diye düşünüyorum. Burada senin ulaşabileceğin adli çözüm babanı evden uzaklaştırmak.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi gecmis olsun insallah duzelir. Baban psikolojik destegi kabul edecek düşüncededir umarım.

Ben yaşadığım için biliyorum çocuk yaşlarımda babam alkollü gelir artık gerisini siz düşünün. O aklımla çok dua ederdim akşam servisten insin diye. İnmeyince bilirdim ki yine içmeye gitmiş gece kaçta gelir cam öerçeve iner sabahı da berbat gecerdi. Alkolü bırakalı neredeyse 20 sene olmuştur ama hala babama karşı buz gibiyimdir. Bilinçaltına yerleştiğinden affedemiyorum bi türlü onu :(
Sosyal ağlarda paylaş

Birincisinde çok küçüktüm. Sözler verildi tekrar olmayacağına dair geri dönüldü. Sözler hiç tutulmadı. İkinci ayrılık kesin oldu. Senelerdir ayrı ailem. Artık kendi ailem çocuğum var.

Dönüş yapacaksanız aldığınız kararı iki kere düşünün derim. Tekrar aile olmak zor oluyor böyle bir olaydan sonra.

Geçmiş olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...