pontipati Mesaj tarihi: Kasım 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2016 Kısaca özet geçeyim; evde sürekli bir huzursuzluk vardı, annem kardeşim ben vs. babamdan şiddetin her türlüsünü görüyorduk. 2 ay önce annem kardeşim ve ben evden çıktık. Şimdi yola devam etmemiz biraz zorlaştı, babam da dönün eve şöyle şöyle yapacağım diyor. Başka bir seçenek bulamadım, annem ve kardeşimi tekrar aynı eve döndürmek zorundayım. Ben o evde kalmayacağım. Şimdi babamın bu dediklerini yapması için, eski olayların tekrar yaşanmaması için bir garanti almak istiyorum. Yani bir sözleşme yapıp babama imzalatmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyiz? Neler söylemeliyiz? Çok teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2016 öyle bir sözleşme yok abi. yapılan şiddeti belgeleyerek dava açsanız elindekileri alamaz mısınız? evlilik var sonuçta ortada. elindekileri alır adamı silktir edersiniz, ne hali varsa görsün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Kasım 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2016 evlilik öncesi anlaşma tarzı bişiler vardı o tarz bişi olmaz mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Kasım 17, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2016 olur herhalde, ne yapalım? birazdan çıkacağız.... yani onun tahhütleri var, dönerseniz şunu yaparım diye. bunları kullanarak ne yazalım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2016 avukata danışın abi, legal geçerliliği olmayan bir şeyi karalayıp imzalamasının bir yaptırımı yok çünkü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Kasım 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2016 her ne kadar sözleşme serbestisi kapsamında yapabiliyor olsan da, bu tarz sözleşmelerden cayılması çok yaygın. olası bir sözleşme ihlalinde mahkemeye düşsen, vay bana gabin yaptılar, karımı ve çocuklarımı çok özlemiştim ne olursa olsun dedim imzaladım, tehdit ettiler, evdeki nakit paramı gasp ettiler kurtarmak için kabul ettim vs. vs. gibi şeylerden yürüyebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murray Mesaj tarihi: Kasım 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2016 Zorunluluktan o eve dönülecekse hiç dönülmesin daha iyi. Madde 5'e bakın : http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/03/20120320-16.htm En mantıklı çözümler eğer karar verirseniz boşanma ve polise bildirmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2016 pontipati said: Kısaca özet geçeyim; evde sürekli bir huzursuzluk vardı, annem kardeşim ben vs. babamdan şiddetin her türlüsünü görüyorduk. 2 ay önce annem kardeşim ve ben evden çıktık. Şimdi yola devam etmemiz biraz zorlaştı, babam da dönün eve şöyle şöyle yapacağım diyor. Başka bir seçenek bulamadım, annem ve kardeşimi tekrar aynı eve döndürmek zorundayım. Ben o evde kalmayacağım. Şimdi babamın bu dediklerini yapması için, eski olayların tekrar yaşanmaması için bir garanti almak istiyorum. Yani bir sözleşme yapıp babama imzalatmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyiz? Neler söylemeliyiz? Çok teşekkür ederim. Konunun kalanini okumadim ama care babanin tedavi gormesi. Psikolaga gidecek, derdini anlatacak, cozmeye calisacak zira bu psikolojik bir sorun. Ise yararsa mutlu olacaklar, yaramazsa ayrilacaklar baska yolu yok. edit : care tum ailenin tedavi gormesi. travma dedigin kanser gibi yayilan bisey aile icinde... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Curunir Mesaj tarihi: Kasım 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2016 +1 di doğru diyor psikolojik tedaviye ikna etmen gerekiyor ikna olmuyorsa ,boşanmak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peregrin Mesaj tarihi: Kasım 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2016 Babani dovun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Kasım 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2016 darp sonrası rapor almanız gerekiyordu. Ardından mahkemeye giderek "ayrılmak istemiyorum ama durum böyle böyle" diyerek, baba gözetimde kalıyor. O süreçte tekrar aynı olay yaşanırsa hapis cezası vs oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Kasım 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2016 Avukata danışın. 3 kişi tanıklık yapsanız yeterli olur herhalde benim tahminim. Ailecek bir psikoloğa abone olmanız lazım ayrıca tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Kasım 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2016 di said: care tum ailenin tedavi gormesi. travma dedigin kanser gibi yayilan bisey aile icinde... O kadar doğru bir tespit ki. Baba hastalandı biz hasarsız çıktık YOK. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Kasım 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2016 baba hastalanınca olan küçük çocuğa oluyor hayatının içine sıçılıyor :) 30 yaşına gelseniz de bilinçaltından çıkmıyor. ona göre! fsfdg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Kasım 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2016 ortada öyle yazılı imzalı anlaşma olması daha da germez mi? oturup üçünüz güzelce konuşamadıktan sonra bir anlamı olmaz bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Kasım 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2016 Babani dov. Degil tabiki de o eve donulunmez simdi. Atar yapipta pasa pasa geri donersen adam daha da sapitir. Onsuz yapamayacaginizi anladi cunku. Legal yolu deneyin. Eve kamera koy, sesini falan da kaydet. Baya bi delil topla sonra dava acin. Donuna kadar alirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Kasım 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2016 Sözleşme söz konusu olmaz burada, yani sözleşmenin yaptırımı ne olacak. Normalde uymayınca icra olur. Yapılması gereken şiddet olayının polise ve savcılığa bildirilmesi, sonra da uzaklaştırma kararı alabilirsiniz diye düşünüyorum. Burada senin ulaşabileceğin adli çözüm babanı evden uzaklaştırmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Riverwind Mesaj tarihi: Kasım 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2016 daha ayrıntılı yazar mısın ? özelden de olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Kasım 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2016 Abi gecmis olsun insallah duzelir. Baban psikolojik destegi kabul edecek düşüncededir umarım. Ben yaşadığım için biliyorum çocuk yaşlarımda babam alkollü gelir artık gerisini siz düşünün. O aklımla çok dua ederdim akşam servisten insin diye. İnmeyince bilirdim ki yine içmeye gitmiş gece kaçta gelir cam öerçeve iner sabahı da berbat gecerdi. Alkolü bırakalı neredeyse 20 sene olmuştur ama hala babama karşı buz gibiyimdir. Bilinçaltına yerleştiğinden affedemiyorum bi türlü onu :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeroWarden Mesaj tarihi: Kasım 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2016 Birincisinde çok küçüktüm. Sözler verildi tekrar olmayacağına dair geri dönüldü. Sözler hiç tutulmadı. İkinci ayrılık kesin oldu. Senelerdir ayrı ailem. Artık kendi ailem çocuğum var. Dönüş yapacaksanız aldığınız kararı iki kere düşünün derim. Tekrar aile olmak zor oluyor böyle bir olaydan sonra. Geçmiş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bajazet Mesaj tarihi: Kasım 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2016 Benim de sevdiğim bir iki yakın akrabamda alkol durumu oldu. Söze kanıp tekrar denendiğinde en ufak tavizde mümkün değil değişmiyor adam. Şans verelim vermek zorundayız diyorsanız böyle bir ayak içerde diğer ayak dışarıda verin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar