Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SSD'ye OS Taşırken Kanser Olmak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Herkese selam,

Daha önce ssd'ye geçişte kanser olmak başlığına baya bir destek gelmişti. Şimdi yeni bir kanser vakasıyla huzurlarınızdayım.

Hikaye şudur,

Pederlerin bilgisayar yavaşlıktan ağladığından onlara da SSD alayım bilgisayarlarına takayım diski de clonelayayım çaktırmadan geri bırakayım windows falan kurmadan temiz diye bir hayalim vardı.

Bilgisayarlarında 500gig bir HDD var. 80 gb civarı kullanılıyor. Zaten fazlasını da kullanmazlar.

Gittim vatandan 120lik bir corsair ssd aldım. Peder bilgisayarından hdd'yi söktüm, yeni ssd'yi de aldım kendi bilgisayarıma 2. ve 3. disk olarak taktım.

Dedim ki yani clone programları var kolayca oluyor. Yanılmışım :(

Corsairin kendi programı var bir tane tool box diye onda clone diye bir seçenek var. Gittim clonelayacağım, demez mi üstat 500gb'lık veriyi nasıl kopyalacağım 120'lik ssd'ye diye.

E veri sadece 80 gb ama alet gidip hepsini kurucam ben diyor.

Sorular şunlar,

1- eski hdd'ye girsem gizli dosyaları falan da gösterip CTRL+C, sonra SSD'ye CTRL+V ile bu iş çözülür mü?

2- olmuyorsa öyle bir hdd'den sadece veri olan kısım nasıl klonlanır?

Çok teşkür.
Mesaj tarihi:
Ben iki ay önce SSD aldığımda benzer bir sorunu yaşadım. Simülasyon vs. gibi ağır bir programla düzenli çalışmıyorsanız "bana göre" windowsu yeni sürücüye baştan kurmak en kısa süren ve en sağlam çözüm veren yol. Öncesinde bir iki yöntem denemeye niyetlendim ama cidden yeni makine kurup üzerine programları tekrar indirmekten kısa süren ve daha temiz olan bir yöntem görmedim.

edit: düz kopi çalışmaz çünkü harddisk adreslerin falan büyük ihtimalle yeni sürücüyle değişecek. Onu makinenin başka programlarla (klon vs.) ayarlaması gerekebiliyor. Sırf kopyalarsan ve o an çalışsa bile farketmediğin başka bir sorun ilerde çıkabilir.
Mesaj tarihi:
bir disk bölümleme programı ile partition'ları tekrar bölümle. kopyalamak istediğin kısmı bir sürücü, kalanı başka bir sürücü olarak böl. sonra tekrar klon dene. aklıma gelen ilk amele yöntemi bu
Mesaj tarihi:
bin tane clone programı denedim. Hepsi C: üzerinden sistemi alıp kopyalamaya çalışıyor. 2. hdd'den vindoz klonlayan bulamadım. Sonunda yeminimi bozup clean install'a gidiyorum.

Bu iş bu kadar komplike olmamalıydı.
Mesaj tarihi:
Büyük hdd yi küçük ssd ye kopyalamak accık tefferuatlı.

aynı SSD veya DAHA buyuk olanına uçarcasına oluyor da.

Neyse yapcağın zımbırtı şu:

Minitool partition wizard veya herhangi bir Partition programı ile o senin 500 gb HDD yi, SSD den düşük partition a resize et, ( Hatta SSD yi formatlamayı da tavsiye ediyorlar ) 80- 100 gb yeter, diğer kalan kısma partition yaratma, hiç bir şey yapma, boş kalsın , algılamasın windows orayı.

Ondan sonra herhangi bir clone programı ile ile o 80-100 gb lik kısmı clone et. ( Hatta o dediğim Minitool partition wizard da cloneliyor )

Zamanında oyle yapmıştım 2 gün tepindikten sonra.
Mesaj tarihi:
mac de carbon copy cloner var eski hdd den (500 gb) ilk etapta 120 lik ssd ye ardından 250 ye sorunsuzca geçiş yaptım kullanılanı kopyalıyor kısacası. Acronis True image ile denemeni tavsiye ediyorum aynı görevi yapıyorlar.
Mesaj tarihi:
benim de bir sorum olacak.

şu anda SSD'de yüklü olan Win 10 kullanıyorum.

şimdi OS'i SSD'ye yüklediğimizde daha hızlı yükleme süreleri alıyoruz eyvallah da, ben OS'i HDD'ye yükleyip performansa ihtiyacım olan uygulamaları ve oyunları SSD'den çalıştırsam hayatımda çok büyük bir değişiklik olur mu?

Yani OS + program/oyun elementlerinin ikisi birden SSD'de olsa uygulamadan alacağım performans artar mı diğer opsiyona göre?
Mesaj tarihi:
birincisi o kadar yerin var mi?

ikincisi oyunlarin cogu ram uzerinden performans gosteriyo yani, yukleme zamanlarindan kazanirsin ama genel performansda cok kazancin olmaz. surekli hdd den data okuyan oyun kendini yaksin ztn sdf
Mesaj tarihi:
yer konusunda şöyle, 250gb ssd var işte. 2tb'lik de HDD var iki tane.

yapmak istediğim şey şu dediğin gibi oyunlar genelde bellek üzerinden yürüdüğü için H1Z1, ARK: Survival Evolved gibi oyunlar dışında hiçbirini SSD'ye kurmama gerek yok. Zaten loading süreleri katlanılabilir seviyede her şekilde. Oyunu 10 saniye önce yükleyeceğim diye SSD'ye kurmam yani. fakat spesifik oyunlar gerçekten SSD ile çok farkettiriyor.

Bunların dışında Lightroom, Photoshop, Premiere ve After Effects gibi sürekli kullandığım programları ve bu programların erişeceği dosyaları da SSD'de tutmayı planlıyorum.

OS, HDD'de dursa da bu programları SSD'den çalıştırsam bir şey kaybeder miyim sizce?
  • Yeni Oluştur...