Xaero Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 Valla iyiymiş... https://player.vimeo.com/video/188105076 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 Çok ütopik bence bu olay ya. Hani kullanım alanı sıkıntılı bir kere, bunu mümkün değil TR de kullanamazsın, ya da kullandıramazsın diyelim. Yok abi, Doblo' nun teki sıkıştıracak, önüne çat diye atlayacak vs. Yok yani olmaz burada. İkincisi ki bence en önemlisi, araba elektrikli zaten motor sesi falan yok, e üzerine aracı da sen kullanmıyorsun. Ee ne anladım lan bu işten. Bu işin keyfi nerede ? Ben sürekli sağa sola bakıp paranoya yapacaksam kalsın abi. Teknolojiyi böyle gömerler işte hey hey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 ıslandım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Yalnız direksiyon başında oturan adamın sürekli bir direksiyonu kavramaya hazır, avuçlar dua eder gibi açılmış şekilde yolculuk yapması çok manidar sdfk Gelecek geliyor sonunda, cidden heyecan verici şu olay. 20 30 sene sonra falan kendi kendine akan bir trafik hayal değil artık. Zaten çoğu firma bu tarz assist/otomasyon özelliklerine yatırım yapıyor son dönemde. Güzel olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Baya oldu bunlar yapılalı, hala tamamen otonom kullanabilirsiniz demiyor Tesla ama US'de baya kullanan var. Şimdiye kadar iki ciddi kazası var, birinde radar önündeki tırın dorsesi yüksek olduğu için göremiyor, dümdüz giriyor tıra. Bununla ilgili çalışıyorlardı hala. Binek araçlardan ziyade toplu taşımayı otonom yapmaları lazım bir an once. Özel şerit koy otobüse, kendi kendine gitsin dursun yolcu alsın devam etsin. "Kaptan ORTA KAPI" "KLİMAYI AÇ LAN" gibi muhabbetler de kalksın ortadan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Jeeztro said: Çok ütopik bence bu olay ya. Hani kullanım alanı sıkıntılı bir kere, bunu mümkün değil TR de kullanamazsın, ya da kullandıramazsın diyelim. Yok abi, Doblo' nun teki sıkıştıracak, önüne çat diye atlayacak vs. Yok yani olmaz burada. İkincisi ki bence en önemlisi, araba elektrikli zaten motor sesi falan yok, e üzerine aracı da sen kullanmıyorsun. Ee ne anladım lan bu işten. Bu işin keyfi nerede ? Ben sürekli sağa sola bakıp paranoya yapacaksam kalsın abi. Teknolojiyi böyle gömerler işte hey hey Pampa 3. Dünya ülkeleri için yapmıyorlar zaten. Neden üstüne alındın ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Otonom araç için yüksek çözünürlüklü haritalar kullanılıyor, ben türkiye'de doğru dürüst navigasyon haritası olduğundan bile şüpheliyim. Birde aracın backendden bilgi alması gerekiyor çoğu zaman. Türkiye'de interneti kapatır hükümet o araçların bilgi aldığı sitelere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peregrin Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Jeeztro said: Çok ütopik bence bu olay ya. Hani kullanım alanı sıkıntılı bir kere, bunu mümkün değil TR de kullanamazsın, ya da kullandıramazsın diyelim. Yok abi, Doblo' nun teki sıkıştıracak, önüne çat diye atlayacak vs. Yok yani olmaz burada. İkincisi ki bence en önemlisi, araba elektrikli zaten motor sesi falan yok, e üzerine aracı da sen kullanmıyorsun. Ee ne anladım lan bu işten. Bu işin keyfi nerede ? Ben sürekli sağa sola bakıp paranoya yapacaksam kalsın abi. Teknolojiyi böyle gömerler işte hey hey turkiye starter pack'de ustune mitralyoz takacaklarmis, arac kendini surerken sen de onune kiranlari patlatacakmissin. toyota da middle-earth pack cikarir; arac kendisi giderken ustte 2 ISIS'li * ustten sika sika ilerler. * orgutler cografyaya gore cesitlilik gosterebilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Otobanda auto-pilot'u zaten gayet geçerliydi de paralel parkı eklemeleri güzel olmuş. Dar alanda da parkedebiliyor mu acaba, şu parkettiği yer baya geniş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Geçen BBC'de konuşuyorlardı, Japonya da bile yok o haritalardan. Bütün Japon araç şirkletleri ortak bir haritalama şirketi kurmuşlar, sokak sokak taramaya başlamışlar Japonyayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 eder tabii onlar kolay iş, asıl olay etrafta sürekli hareket halinde olan objeleri tanıyıp ne yapacaklarını tahmin etmesi, okuyabilmesi vs. daha etkileyici bir video bekliyordum ben, tesla fabrikası değil mi arkadaş, salsanıza tüm araçları kendi aralarında trafik oluşturmadan ahenkle dans etsinler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peregrin Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 tesla da su yakmiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peregrin Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 deadwoll said: Yalnız direksiyon başında oturan adamın sürekli bir direksiyonu kavramaya hazır, avuçlar dua eder gibi açılmış şekilde yolculuk yapması çok manidar sdfk direksiyondaki dayi daha cok tetikte bekliyomus gibi ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 yandan gelen tırı hala billboard sanıyor mu sdfg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Remus said: Geçen BBC'de konuşuyorlardı, Japonya da bile yok o haritalardan. Bütün Japon araç şirkletleri ortak bir haritalama şirketi kurmuşlar, sokak sokak taramaya başlamışlar Japonyayı. Zaten enabler teknoloji bu. Nokia HERE => BMW AUDI Mercedes in hereyi almasinin sebebi yüksek cozunurluklu harita Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 razzRaziel said: eder tabii onlar kolay iş, asıl olay etrafta sürekli hareket halinde olan objeleri tanıyıp ne yapacaklarını tahmin etmesi, okuyabilmesi vs. daha etkileyici bir video bekliyordum ben, tesla fabrikası değil mi arkadaş, salsanıza tüm araçları kendi aralarında trafik oluşturmadan ahenkle dans etsinler. Etraftaki objeleri tanimasi da kolay. Ayni anda 100 lerce objeye Kadar taniyabiliyorlar, seritleri taniyorlar, Trafik isiklarini taniyorlar, kenardaki bosluklari taniyorlar seritlerde. Baya baya bisi taniyabiliyorlar. Sirf bu nedenle zaten Ethernet geldi arac ici haberlesmeye, haberlesme orani cok yukseldigi icin. Sensor Fusion ve akilli algoritmalar ile surus strateji de baya Ileri sevide. Tesla kucuk Firma oldugu icin prestij kaybini riske alip piyasaya erkenden cikarabiliyor araclarini. Ayni teknolojiler diger arac firmalarinda da var henuz bazi durumlarda ne yapacagini bilemiyor araclar (tanimlanamayan bazi objeler, durumlar var). Bu nedenle gelistirme devam ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 bingildak said: Jeeztro said: Çok ütopik bence bu olay ya. Hani kullanım alanı sıkıntılı bir kere, bunu mümkün değil TR de kullanamazsın, ya da kullandıramazsın diyelim. Yok abi, Doblo' nun teki sıkıştıracak, önüne çat diye atlayacak vs. Yok yani olmaz burada. İkincisi ki bence en önemlisi, araba elektrikli zaten motor sesi falan yok, e üzerine aracı da sen kullanmıyorsun. Ee ne anladım lan bu işten. Bu işin keyfi nerede ? Ben sürekli sağa sola bakıp paranoya yapacaksam kalsın abi. Teknolojiyi böyle gömerler işte hey hey Pampa 3. Dünya ülkeleri için yapmıyorlar zaten. Neden üstüne alındın ki? aahahha çok acımasız olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Bu tarz otopilot yazılımlarını test etmeden piyasaya sürerlerse facia olur diğer firmalar için. Tesla cayır cayır beta test yapıyor şu an, muhtemelen en üstün otopilota sahip olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ayfon Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Avrupa cok rahat uygular. Türkiye icin ütopik ötesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Ya onumuze araba kirarsa, ya yandan su cikarsa diyr bakmamak lazim olaya cunku bu siatemleri gelistirenlerin ana argumanlarindan biri de bilgisayarlarin bize gore cok daha hizli ve dogru tepki verecegi dolayisiyla sistemler tam oturdugunda arabayi bizden iyi kullanacagi, olay sadece rahat etmek degil yani. ek olarak gelecekte ana yollarda arabalar ana bir sisteme baglanir ve hizlari vs de o sistem tarafindan yonetilirse serit degisimi, gdreksiz fren gibi nedenlerle olusam trafik azalabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 otoparkta önünden geçen adamı görünce, çıkıyo mu lan bu keko dur bakayım diye bekledi sanki :) araba sürmenin keyfini hiç anlayamadım ben ya. Yani ferrari ile belki uzun yolda sürmek, hız yapmak müthiş bir duygudur. Porsche ile drift yaptım Doğuş Oto nun geçen yılki etkinliğinde intercity de ama eee? diye bön bön indim. Güzel olay hız, gaz falan da kısa süreli bir olay. evet racing, rally falan yaparsın müthiş zevklidir ama altında fiat albea arabası olan "abi uzun yolda araba sürmek çok keyifli yaa" demesin. neyi keyifli? Araba sürmek şu çağda hammallıktan öte değil. Bu teknolojiyi bu zamana kadar değiştirememek ayıp bence :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 bunun makas atabilenini yaparlarsa istanbulda deli satar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 ya bu videoya çemkirmişti birisi reddit medditte görmüş olabilirim. işte ben o test sürüşünün yapıldığı yerde yaşıyorum zaten, semtine varınca söylemiş adresleri, orası dünyada bu tarz bir test sürüş için bulabileceğin en iyi yer çünkü trafik koşulları itibari ile en iyisi vs. sen git avrupanın yağmurlu kapalı, görüş mesafesinin düşük olduğu yerde yap bak nası patlıyor diye. bir de en sonunda park ararken otoparkın içinde ters şeritten gidiyor barzo otopilot farketmiyor bile. ahaha. bu hareket direk gg yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Otobanda binlerce kişi yaptı abi test sürüşü zaten, sorunsuz çalışıyor 2 kaza hariç. Şu video'da ara yollara girebilmesi ve park edebilmesi esas olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2016 Mersin-Taşucu-Gazipaşa-Alanya hattını gidebileni yapıldığında tamam bu teknoloji olmuş derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar