Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gsync ve G502


bingildak

Öne çıkan mesajlar

forumda baya 502 kullanan var ve baya gsync monitor alan oldu. benim monitor bugün geldi, 2k-144hz dell'in s2716dg. her şey uberalles. akıyorum, gamingasmlar yaşıyorum falan wow'a girince bir gariplik fark ettim. micro stutter hissediliyor ama böyle neden anlayamıyorsun. fps 100+ olmasına rağmen garip garip anlık oluyor. çok enteresan bir şekilde bu olay g502 mouse'a özel bir durummuş. ben araştırdım, uğraştım siz uğraşmayın.

mouse ayarlarından polling'i 125 e düşürünce düzeliyor. 250'de geri başlıyor. 500'de anasının gözü gibi hissediliyor.

konuyla ilgili : https://www.reddit.com/r/wow/comments/3zqai2/psa_if_youre_having_trouble_with_nvidia_gsync_in/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yine akşam akşam gereksizliğin sınırlarını zorlamışsınız. yeni monitor aldığında wowda götüm gibi deneyim alıp da çözümü için fellik fellik kaynak okurken, mouse'a gelene kadar saatlerini harcadığın zaman şairin paylaştığı şeyin değerini anlarsın.

wowdan başka oyunda olmuyor okuduğum kadarıyla.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Seru said:

iste tn panel olmasa ips ve gsync olan monitorler asiri pahali. yoksa genel olarak iyi monitor.


bi de ne kadara aldin?


kapı gibi renkler ve özellikle de siyah görmek için VA lazım aslında da, o da baya ghosting yapıyor diyorlar genel olarak. IPS en azından TN'den daha iyi renk sunuyor ve tepki süresi de daha iyi. O yüzden zaten IPS gsync kazık sokuyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

24 de yazmış ama 24 1080p gsync IPS de pek yok galiba ortalıkta, biraz bakındım da hep freesync var sanki bu özelliklerde.

saf amd ekran kartı alırım diye düşünüp monitörde freesync'e mi kaymak daha iyi acaba ya. ekran kartlarında genelde Nvidia ezse de, AMD illa ki ayak uydurup fiyatlarını aşağı çekmek zorunda kalıyor, gidip 970'ler 350 dolarken, AMD muadilini 500 dolara satmıyor sonuçta.

valla bana daha mantıklı gelmeye başladı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fark edilebilen bir şey görmedim ben şahsen. sadece olay sadece wow bazlı olduğu için rahatsız olan mouse üzerindeki tuşlara fonksiyon atarak polling rate 125 - 500 ayarlayıp, wowdan çıkınca tek tuş yine 500 yapabilir (veya 1000 artık nasıl kullanıyorsa).

wowda before afterı baya inanılmaz ve oyun içinde 125 de gariplik yok.

DPI ile alakalı değil abi, verdiğim kaynakta adamlar konuşmuş zaten. ben baya düşük DPI kullanıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok spesifik duruyor bu sorun. G-sync + WoW'un kombinasyonu. G502 belki CPU'dan çok cycle yiyorsa 1000 Hz'de poll'larken CPU bottleneck sonucu da oluşuyor olabilir oradaki elemanın yaptığı denemelere göre.

G-sync'i kapatsan da çözülürmüş aslında. 144 Hz monitördeki tearing öyle çok göze batan birşey değil ki zaten cpu bottleneck'in olduğu yerde 144 fps'nin altındaysa oyun g-sync'siz daha akıcı olacaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

-Crawler- said:

Şu özellikleri barındıran bi monitor arıyorum mesela;

1080p, 144hz, 1-4ms, 24-27", IPS, G-sync

var mı? Baya bi aradım yok galiba.


acer xb270h, piyasada kalmamış olabilir ama.

bence ips alma TN panel al zaten. boş hype ips oyuncu için. ghostingsiz blursuz en iyi tepkiyi TN paneller veriyor. color correction mu ypaacaksın 178 dereeden mi oynayacaksın? xb241h al geç 2000'e falan bulunuyor sıfır. (keşke benden alsaydın :) )
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...