Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şuraya bi 5 yıldız çakar mısınız?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
lan başlığa yazılan her şeyi sen neden kişisel alıyorsun.

tesisin pahalı olması ile pazarlamadaki adama açılan bütçe doğru orantılı değil diyorum işte. bu adamı sorumlu tutacağın bir konu değil. adam karar vermiyor.

hesap konusu fiyatlandırma üzerine. otelcilikte çok önemli bir konu fiyatlandırma. direkt olarak tesisi nereye konumlandırdığınla alakalı. hedef kitlesini belirliyor. fiyat düşür, indirim yap falan bunlar otelcilikte olmayan şeyler, olmamasının da arkasında bir sürü sebep var. merakın varsa açıp okursun nedenlerini öğrenirsin bu tür aksiyonlar uzun vadeli etkilerini. müşteri gelmedi diye fiyatı yarıya çekip, bir sonraki sene iki katına çıkartamazsın. böyle bir dünya otelcilik sektöründe yok.

ben aşina olmadığım sektörle ilgili bir şey yazıldığında "kafam basmıyor demek istemiş, gocunmalıyım" mesajını çıkartmak yerine "benim bilmediğim bir şeyler vardır" deyip geçiyorum - şahsıma ve aklıma hakaret edildiğini düşünmeden. çünkü her sektörün iç dinamikleri farklıdır. kozmetikte indirim yapılmaz. bunun sebepleri var mesela. bu sebepleri sen anlamıyor veya bilmiyor olabilirsin çünkü bu sektörü bilmiyorsundur - bu demek değil ki bu sektördeki adamlar işi bilmiyor ve indirim yapmayı akıl edemiyorlar.

turizm konusunda da durum böyle. herkeste ilk refleks "neden fiyatlar yüksek". abi bir sebebi var işte ondan yüksek. adamların bildiği bir şey var ki düşürmüyorlar.

1 puan verme olayına yorum yapmıyorum. yani yazacak çok şey varda, girmek istemiyorum hiç konuya. senin takdirindir.
Mesaj tarihi:
dasaaa said:

fiyatlari zaten "isin realitesi bu abi, ezilelim/ezelim" diyen adamlar dusuruyor.

sonra bir bakiyorsun, allahin ayni pozisyonda calisan ingilizi senin aldigin parayi haftalik olarak atiyor cebe :D

ama hakkediyorsunuz yani sonuna kadar. ben olsam ben de kolemen olarak turk, romen falan alirim.

Lan şu o kadar doğru ki. Eğer pasaportum Amerikan, İngiliz bir Alman olsaydı şu an aldığım maaşın en az 2 katını alıyor olacaktım. Herifler hiç bir şey bilmese bile ulan bunlar Alman kesin iyidir diye para veriyor.
Mesaj tarihi:
bingildak said:

sizi beyaz yaka anlayışınız ne abi? 15k mı alıyor beyaz yaka dediğiniz adam?

Onumuzdeki ay unlu&co dan bir beyaz yaka geliyo bana.

Beyaz yaka var daha beyaz yaka var. bembeyaz yaka var :P
Mesaj tarihi:
bu arada taylandda tam bangkok, siam meydanina 2 adim bir otelde kaldik bu gittigimizde, apart oda bole walk in closet var, mutfagi var vs ve otelin 8. katta teras havuzu vardi vs

http://i.imgur.com/aoMbFse.jpg

su manzara ile turkiyede 20-30 arasi kakaladiklari kokteyller 7,5tl ye geliyordu ve otelin geceligi 240tl

pattayada 200euro ya 20 gun esyali ev tutulabiliyor filan, vize yok vs yok hani

sallayin hani turk turizmi elit kitleye ve yabanciya calissin pek elestirme hakkimiz yok bizim, dunyada birsuru ulke var iste deniz&gunes konsepti olan ayni ayar ucuz yer bulmak zor degil, illa yunan adasi reroro ye gerek yok, turkiyeden ne kadar uzaklasirsaniz comar sayisi azaliyor cunki, comarsiz tatil isteyenlere duyrulur ;)
Mesaj tarihi:
"roket adam" said:

bok kokan sokakları, fahişe arayan hintli ve pakistanlı dolu pavyonları olan pattaya ile cennet gibi belek'i karşılaştırmanız da komik olmuş.

buna ben de şaşırdım hiç değilse türk çomarını tanıyıp ona göre "stance " alabiliyoruz sokakta sdfs.
Mesaj tarihi:
Yalnız yukarıdaki manzara beton beton beton ve birazcık daha betondan oluşuyor.

Gece olunca ışıklar ayağına insanlar betonu seviyorlar nedense. İzmir'de Kadifekale'ye gece bakıp "Şu manzaraya bak bea" diyeni bile gördüm.
Mesaj tarihi:
imamizer said:

oha geceliği 1500 lira...

para bol demekki gidin sağa sola reklam verin abi boyle forumdan sahte puan isteyeceğinize. yada indirim, kampanya yapın ne bileyim.

1 yıldızı çaktım geçtim valla.

:(

zaten hayvani marketing yapılıyor da otel kısmında marketing işi kolay ilerlemiyor ya.
yoksa kempinski de global anlamda yapıyor

ohası yok abi bu işin high-luxury otel işte daha da pahalıları var :)
Mesaj tarihi:
abi açık söyleyeyim

olay zaten bütçe değil
otelin pek tabi bütçesi var kullanıyoruz da

sadece uzun zamandır puan gelmiyor, zaten benim iş tanımımda da değil.
Push'lamak adına bi yardım isteyim dedim.

facebook grupları vs dillendirmedim bilerek hoş karşılanmaz diye.

2001 den beri üyesi olduğum foruma özellikle de garbage a açtım ki geyik yapılacaksa da burada yapılsın isteyen de 5 puan çaksın dedim.

adam ulan siz misiniz 43024 tl alan alsana 1 puğan höydöö möydönlaraa diye rte gibi coştu.

neyse.

modlardan ricam silebilirsek sevinirim
Mesaj tarihi:
bende verdim. pati bitmiş abi gerçekten.

ZATEN PARAN VAR NİYE DAHA ÇOK KAZANDIRALIM SANA kafasına mı girmişler
yoksa NİYE PARAN VAR kafasına mı girmişler belli değil.

çomarlar ya.
Mesaj tarihi:
verenlere de teşekkürler.

hah bu arada facebook sayfasının pek önemi yok.
Yani 5 yıldız vermek otelin servis anlayışına etki etmiyor.

Çünkü otellerde booking.com ve tripadvisor puanları önemli.
buraya da zaten fake puan veremiyorsunuz, kastırsanız verebilirseniz de etik değil. :)
  • Yeni Oluştur...