Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Klima konusu

yekeyeke

Öne çıkan mesajlar

• 2 yıl sonra ...

sen yazınca baktım benimki boyutlarındaki ikili set 80k olmuş😬 ama şu an iki tane olması hayat kurtarıyor. yatarken salondakini açıyorum nemi kırıyor. gündüz de bebe salonda oynarken yatak odasını açıyorum. neredeysek tersini yani. bebe evde değilken de ikisini açıyorum buzhane oluyor. mis. bi koltuk ve sandalye bir de klimayı komforuma katkı sağlayan en iyi yatırımım olarak görüyorum.

https://www.hepsiburada.com/toshiba-ras-2m18u2avg-tr5-a-13000-btu-ve-16000-btu-ic-uniteli-multi-inverter-klima-pm-HBC00004DB8U6

Sosyal ağlarda paylaş

en ucuzu bile 30 bin liralar civarında bu klimaların. uzun vadede elektrik faturası için kaliteli klima düşünmek faydalı.

ama asıl sorun servis. çoğu servis vakum yapmıyor klima takımı sırasında. 2-3 sene düzgün soğutuyor sonra klima çöp oluyor resmen. verdiğiniz 20-30k para direk çöp diyebiliriz.

mitsubishi electric en pahalısı diyebiliriz ama 10 yıl garanti veriyor mesela klimalarına. ve servis elemanlarıyla da asla savaşmak zorunda kalmıyorsunuz vakum yap diye...

Sosyal ağlarda paylaş

ben de biraz fazla vermiştim ama benimkinin tüketim baya düşük. ve yaz kış kullanıyorum uzun vadede avantajını gösteriyor.

haziran istatistiğini koyayım mesela, günlük ortalama 11 saat falan çalıştırmışım toplam 96kwh. bu ayı da yarıladık 40kwh'da henüz ve geceleri de açmaya başladım sabaha kadar.

elektrik zam gelmeden önce kw başı 1.3 - 2tl idi. haziran'da ortalama 160tl falan yakmış oldu, 25 derece olacak şekilde.

oda biraz küçük ama öğleden sonra full güneş yiyor.

Zs1OREl.png

razzRaziel tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

razzRaziel, 16.07.2024 21:57 tarihinde dedi ki:

ben de biraz fazla vermiştim ama benimkinin tüketim baya düşük. ve yaz kış kullanıyorum uzun vadede avantajını gösteriyor.

haziran istatistiğini koyayım mesela, günlük ortalama 11 saat falan çalıştırmışım toplam 96kwh. bu ayı da yarıladık 40kwh'da henüz ve geceleri de açmaya başladım sabaha kadar.

elektrik zam gelmeden önce kw başı 1.5tl idi. haziran'da 250tl falan yakmış oldu, oda 25 derece olacak şekilde. oda biraz küçük ama öğleden sonra full güneş yiyor.

Zs1OREl.png

Bu hangi klima?

Sosyal ağlarda paylaş

lg artcool s3.

tavsiye eder miyim? hmm belki, ama S tier değil. 

1 seneyi geçti kullandığım ve kışın daha yoğun kullandım. hafif ses yapmaya başlamıştı yaz öncesi ama çok az, servis geldi bi parça değiştirdi hemen. onun dışında bir sorun yaşamadım. ama yani ses de benim takıntım, o kadar azdı ki servistekilerden biri duyamadı, neyse ki diğeri hak verdi ve yaptılar.

ama genel olarak lg tavsiye etmem pek. daha sorunsuz ama muhtemelen de daha pahalı markalar vardır.

Sosyal ağlarda paylaş

toshiba inverter ikiliyi evlenmeden önce aile evine almıştım. 7-8 sene önce. 3 sene sorunsuz olunca evlenince aynısından bir daha aldım. aile evindeki 7 senedir bendekiler de 4 senedir tek bir sorun bile yaratmadı. filtresini kendim temizledim arada. gazı da hiç bitmedi. bi kere bile bakıma çağırmak gerekmedi. hala hepsi mis gibi soğutuyor. kesinlikle tavsiye ederim.

Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...

Tek motor iki ünite, multi klima diye geçiyor galiba. Bunlar konusunda yorumlarınız ve önerileriniz nelerdir?

Bir arkadaş ünitelerden biri yaz diğeri kış modunda çalışırsa arızalanıyor dedi. Bu genel bir sorun mudur ya da eski modellerde veya belli bir markada olan bir durum mudur? Çok olası bie durum, bile bile girmeyelim bu işe. 

Sosyal ağlarda paylaş

df, 16.07.2024 22:50 tarihinde dedi ki:

toshiba inverter ikiliyi evlenmeden önce aile evine almıştım. 7-8 sene önce. 3 sene sorunsuz olunca evlenince aynısından bir daha aldım. aile evindeki 7 senedir bendekiler de 4 senedir tek bir sorun bile yaratmadı. filtresini kendim temizledim arada. gazı da hiç bitmedi. bi kere bile bakıma çağırmak gerekmedi. hala hepsi mis gibi soğutuyor. kesinlikle tavsiye ederim.

burada yazdığım tek dış ünite iki iç ünite. multi split klima. taş gibi çalışıyor. bi tarafı yaz bi tarafı kış modunda hiç kullanmadım 8 yıldır. böyle bir ihtiyaç niye olur bilemedim. yazın soğuk istenmeyen odada nem alma modunda çalışır gidip ısıtma açılmaz. kışın da soğutmak saçma. dikkat etmeyip yanlışlıkla açılır bi ihtimal.

df tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...