Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Civilization VI

razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

Kalten said:

Feamer said:

var aslında...

İskitler sümerler selahattin eyyübi gibi bütün dünya aslında türkmüş felsesinden yola çıkarak şaibeli bir şekilde türk dediklerimizi saymıyorum :p

o sizin kuruntunuz, neye ne için dediğimizi sayfalarca yazıyoruz

hem ayrıca, Tomyris ve Scythian, osmanlı ve x padişahtan daha fazla türktür, veya en az onlar kadar türktür
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

Kalten said:

Feamer said:

var aslında...

İskitler sümerler selahattin eyyübi gibi bütün dünya aslında türkmüş felsesinden yola çıkarak şaibeli bir şekilde türk dediklerimizi saymıyorum :p

o sizin kuruntunuz, neye ne için dediğimizi sayfalarca yazıyoruz

hem ayrıca, Tomyris ve Scythian, osmanlı ve x padişahtan daha fazla türktür, veya en az onlar kadar türktür

Valla ben senin kadar emin değilim. Neyse zaten yeri değil şimdi iskitlerin kültürünü tartışmanın. Bi timur filan koysaydılar keşki. Osmanlı da sıktı her oyunda zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

özelliği dandik gemi basıp basıp batmaya mı göndermesiymiş dur bakalım seyredeyim.

salladığım tutmadı ama gene armada ile alakalı birşey koymuşlar. ispanya tarihinin yüzkarası olayı da özel noktaları olarak göstermeleri topkek. bizim ikinci viyana kuşatmasından bin beter bozgun.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
You wanna know why Spanish Inquisitors get an extra use?
Because nobody expects the Spanish Inquisition!

yenilmesinin büyük olay olmasının nedeni, daha önce hiç yenilmemiş olması ama, üstelik dandik İngilizlere...

ayrıca yanlış duymadıysam, misyon niye science bonusu veriyor? bu çıkarımı nereden bulmuşlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

ayrıca yanlış duymadıysam, misyon niye science bonusu veriyor? bu çıkarımı nereden bulmuşlar.

Belli bir tarihe kadar din adamlarının bilime katkısı var. Zaten üniversiteler öncesinde bilim büyük ölçüde dini kurumlar üzerinden işliyor. Misyonerlik kısmına gelirsek, bilimi üretme haricinde yayma görevi de görüyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Komutan said:

Feamer said:

Belli bir tarihe kadar din adamlarının bilime katkısı var. Zaten üniversiteler öncesinde bilim büyük ölçüde dini kurumlar üzerinden işliyor. Misyonerlik kısmına gelirsek, bilimi üretme haricinde yayma görevi de görüyorlar.

ilk kurulan üniversitelerin yapılarına baktığımız zaman dediğiniz doğru, hadi çok geniş alalım, bütün manastır ve kiliseler bilim bonusu versin ama burada spesifik bir şeyden bahsediyoruz, "spanish missions"

ıı. philip tanıtımında dada dediği gibi, avrupa da reformistlere karşı roma katolikliğinin baş koruyucusu olarak savaşan bir yapının yeni dünya uzantısı olan "Spanish missions" nın bilim ve kalkınma veya din dışı her hangi bir bonus sağlamış olsa, meksika bu günkü halinde olmaz veya 16yy büyük devleti ispanya 18yy ve sonrasının sefillerini oynamazdı...

ha belki, "kral filozoflarla çay içmiş, onlara saat hediye etmiş, o yüzden ona sempati ile bakıyorlarmış, bu yüzden brazilyaya bilim adamı bonusu koyalım" çıkarımımdan daha derin bir nedene dayanıyordur bilemiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Ben hunlara alternatif eski türk devletleri gelir belki diye bekliyordum ama iskitler ve tomris geldiyse onla çakıştırmazlar yine osmanlıyı basıp geçerler. Bide saladin islam dünyasını temsil ediyor kafasıyla bağlamışlar zaten lel.

Yeni civler garanti zaten, mevcut civlere yeni liderlerle farklı liderle farklı racial bonuslar falan gelecek xpac ve dlclerle. Core featureların hepsini ana oyuna ekleyeceğiz demişlerdi ama bakalım yine neleri kasıtlı olarak eksik çıkaracaklar

Bide yok ispanyaya science berezilyaya great person olayına çok takılmamak lazım, sonuçta gerçek medeniyetlerden hangisinin tırto olduğu belli ama politically correct olmak adına mooncult sandniggerz diyip kültür ve bilim penaltısı basamazlar lel. Irçların dengeli olması için ardlarından uyduracaklar illa bişeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca tomrisi iskit kraliçesi olarak koymak ya büyük cahillik yada yada gerçekten işten anlayan adamlar belirlemiş.

bildiğim kadarı ile heredot bile iskitler ile sakaları (Massagetae -google massagetae yazında ikici olarak tomyris çıkıyor artık :) - ) bir birine karıştırmamış.

gerçi burada, sakalara Massagetae denmesi, "Massagetae" nında balkan halkı "Getae" den gelmesi ise ayrıca not edilmeli
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...