Silphatos Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 (düzenlendi) niye 12gb lan sanki kullanabilecek ahahahah, hadi bunu 12yaptın 3070 ve 3060ti niye 8gb.. ulan deri ceket nasıl bi adamsın sen Ocak 12, 2021 Silphatos tarafından düzenlendi
reampage Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 3070 ti açıklarlar o zaman yakında 12gb vramli
aktiftablet Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2021 dasads amd 16gb yapınca kartları mecbur kalmışlar
Oce4n Mesaj tarihi: Nisan 7, 2021 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2021 On 14.09.2020 at 21:47, Darksun dedi ki: https://www.vatanbilgisayar.com/asus-rog-strix-rtx3080-gaming-10gb-gddr6x-320bit-dx12-ekran-karti.html pislik bunlar ya ya bu ekran kartlarında bilmediğim bir olay mı oldu? dolar 3 katına mı çıktı ne oldu ne bu fiyatlar?
cicibeybe Mesaj tarihi: Nisan 7, 2021 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2021 Shortage var tum dunyada. Cipler yetismiyor, yetisen ciplerle yapilan kartlar talebe yetismiyor. Mining (bkz coinlerin son zamanlardaki degeri) ve corona yuzunden eve tikilma yuzunden talep de artti. Supply - Demand + = Price ++
Elan_Morin Mesaj tarihi: Nisan 7, 2021 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2021 (düzenlendi) çip üretimi talebi karşılayamıyor. mining'ciler scalper'lar toplu toplu alıyorlar. taiwan'da yeteri kadar tayfun çıkmadığı için üretimde gereken su miktarı kritik seviyelere geliyor(link altta). Bir de ASUS fiyatları arttıracağını söylemişti (MSI takip etti), onun üstüne bir daha arttıracağını da söyledi. Şu an en kötü zaman gpu almak için. https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-03-24/taiwan-raises-red-alert-over-water-cuts-supply-for-chipmakers hatta şu haberi de ekliyeyim. LCD, OLED monitörlerde vs.'lerde kullanılan daha düşük teknolojili çiplerin üretiminde bile shortage var artık. onlarda da fiyat artar bu gidişle. bugünün haberi: https://www.techspot.com/news/89199-shortage-1-display-driver-chips-causing-production-delays.html Nisan 7, 2021 Elan_Morin tarafından düzenlendi
applev0dka Mesaj tarihi: Nisan 7, 2021 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2021 abi selam covid diye bir şey çıktı dünyada..
Oce4n Mesaj tarihi: Nisan 7, 2021 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2021 bu araba üretimlerinde de çip sorunu var diyorlardı. aynı çip miymiş bunlar hep. bir de neyin çipi bunlar ya? koca araba firmaları araç üretemiyor çipsizlikten. madem dünyada eksik bir şey bu çip türkiye bu işe girişemez mi ki? en son almanya 4-5 seneye almanyanın tüm çip ihtiyacını kendimiz karşılayabilecez gibi bir şey demişti diye hatırlıyorum.
applev0dka Mesaj tarihi: Nisan 7, 2021 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2021 abi küçük bir yatırım değil ki. işin know-how kısmını bir kenara koydum bak. intel'in us'de yapacağı fabrika yatırımı 20 milyar dolar. bir de tabi vizyon meselesi, biz o paraya inşaat yapar katarlılara satarız ne çipi
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 7, 2021 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2021 Yarı iletken krizi var dünyada. En son Taywan'da sanayi bölgesinde çıkan yangın da tuz biber ekti.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 7, 2021 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Nisan 7, 2021 2 yıla düzelir diyorlar. Yazın RX 5600 XT alırken yeni nesli bekle diyenleri (aramızdasınız ) dinlemediğime mutluyum. 2600'e sıfır aldığım kart şimdi ikinci elde 8k olmuş. Satıp bitcoin'e yatırsam iki sene sonra en üst modelden bilgisayar alırım sanırım monitörüyle birlikte filan Sıfırı kartın 13k gördüm şimdi Akakçe'ye baktığımda, oha lan!
Robert_Poche Mesaj tarihi: Nisan 7, 2021 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2021 3000 serisi ilk çıktığında fiyatlara tepki gösterilmişti. Şimdi o fiyatların 2.5 katına falan geldi
Elan_Morin Mesaj tarihi: Nisan 7, 2021 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2021 (düzenlendi) 1 saat önce, Oce4n dedi ki: bu araba üretimlerinde de çip sorunu var diyorlardı. aynı çip miymiş bunlar hep. bir de neyin çipi bunlar ya? koca araba firmaları araç üretemiyor çipsizlikten. madem dünyada eksik bir şey bu çip türkiye bu işe girişemez mi ki? en son almanya 4-5 seneye almanyanın tüm çip ihtiyacını kendimiz karşılayabilecez gibi bir şey demişti diye hatırlıyorum. tam yine bugün haberini okuduğum bir konuydu (link aşağıda), bu işe girme meselesi. Taiwan ve Kore dünyada çip üretiminin %43'ünü sağlıyormuş, U.S. %12. Bir rapora göre U.S.'in, Avrupa'nın, Çin'in bile Kore ve Taiwan'la rekabet için minimum 5 yıl boyunca her yıl 30 milyar dolar harcaması gerekiyormuş. Yani baya zor bir iş. Baya eski teknoloji olanından başlayabilir miyiz, bilemiyorum. https://asia.nikkei.com/Spotlight/Comment/South-Korea-and-Taiwan-elbow-out-China-in-chip-investment Ekleme: Intel 20 milyar dolarla ABD'ye döndürmeye çalışırken, TSMC (Taiwan) 28 milyar dolar yatırım planlamış bu sene. Bize yabancı boyutlar. https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-03-03/chip-shortage-taiwan-south-korea-s-manufacturing-lead-worries-u-s-china Nisan 7, 2021 Elan_Morin tarafından düzenlendi
Silphatos Mesaj tarihi: Nisan 7, 2021 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2021 (düzenlendi) amd tayvanda 5nm cpu yapmaya başlayacak intel malak gibi 14nmde kaldı zaten Nisan 7, 2021 Silphatos tarafından düzenlendi
applev0dka Mesaj tarihi: Nisan 7, 2021 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2021 steam kullanıcılarının işlemcileri %28.84 amd %71.17 intel steam kullanıcılarının ekran kartları %75 nvidia %16 amd amd isterse 0.000000005 nm üretsin. intel ve nvidia bu pazara sahip iken öyle bir yarışa girmeyecektir. 14nm devam eder
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 7, 2021 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Nisan 7, 2021 O öyle değil. GPU kısmında haklısın, ama onu geçersek masaüstünde yeni satışlarda AMD ve Intel denk gibi şu an. Ama Intel'in dizüstünde üstünlüğü var. AMD Steam Hardware Survey'de sürekli daha büyük bir orana sahip oluyor ama. CPU da az değiştirilen bir şey ayrıca, hala 4-5 senelik CPU kullanan çok insan var ki Ryzen öncesi AMD budgetın bıdgetında vardı sadece. AMD böyle giderse 3-4 seneye %50'ye ulaşır. Dizüstlerinde de görünüyor artık. Özellikle APU performansıyla budget pazarını ele geçirdi tamamen. Radeon ise Ray Tracing ve DLSS olaylarıyla kaybediyor ama. Teknoloji olarak Nvidia daha iyi. Ucuz olduğunda 5600XT aldım ben, çok da memnunum. Ama biraz daha çıksam 2070 alırdım yani.
applev0dka Mesaj tarihi: Nisan 7, 2021 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2021 öyle olursa intel de o yatırıma girecektir. sonuçta tercih sebebi f/p olacaktır, amd düşük nm üretim teknolojisi ile uygun fiyata hızlı işlemci verdikçe inteli fiyat baskına sokacak. bir yerde intel de üretimi ucuzlatmak için o yola girecektir ama şuan olacak bir şey degil mevcut pazara bakıldığında. belki bu usa'daki yeni tesiste yapabilirler, 3-4 sene sonra görürüz en erken yani.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 7, 2021 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Nisan 7, 2021 Bir de GPU'ların bu kadar pahalandığı bu dönemde AMD APU'ları çok satar gibime geliyor.
axedice Mesaj tarihi: Nisan 8, 2021 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2021 19 saat önce, Oce4n dedi ki: madem dünyada eksik bir şey bu çip türkiye bu işe girişemez mi ki?
cicibeybe Mesaj tarihi: Nisan 8, 2021 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2021 19 saat önce, applev0dka dedi ki: abi küçük bir yatırım değil ki. işin know-how kısmını bir kenara koydum bak. intel'in us'de yapacağı fabrika yatırımı 20 milyar dolar. bir de tabi vizyon meselesi, biz o paraya inşaat yapar katarlılara satarız ne çipi kanal yapiyore ama
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 8, 2021 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Nisan 8, 2021 Yıllık 100.000.000 çip satım garantisiyle müteahhitlere yaptırsınlar Intel haddini bilsin, Kore bizden korksun.
applev0dka Mesaj tarihi: Nisan 8, 2021 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2021 13 dakika önce, GERGE dedi ki: Yıllık 100.000.000 çip satım garantisiyle müteahhitlere yaptırsınlar Intel haddini bilsin, Kore bizden korksun. satılmayan çipleri bize takmaya kalkarlar abi aman..
Dark_Soul Mesaj tarihi: Nisan 8, 2021 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2021 (düzenlendi) Rahmetli erbakan hojamız zamanında yerli çip için çalışmalar yapıyordu ama hain dış güçler engelledi. Odtü teknokentte savunma sanayisi için, uzun süredir çip üretimi yaptığı rivayet edilen bir yer var, hatta benim eski şirketin dibindeydi, şirket tabelası vs hiçbirşey yok büyük de bir yer. Çalışanlardan birkaçına, ne iş olm şirket tabelanız vs hiçbirşeyiniz yok napıyonuz siz burda demiştik. Birşey demeden uzaklaştılar sfdfsds Nisan 8, 2021 Dark_Soul tarafından düzenlendi
Öne çıkan mesajlar