Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

4K ve VR destekli Playstation 4.5

Bone

Öne çıkan mesajlar

pc ile konsolun farkı donanımsal değil zaten, deneyimsel.

biri living room experience, diğeri masabaşı deneyimi.

basıyorsun çalışıyor, oyuna giriyorsun köşe takımında yayılarak oynuyorsun.

PC olduğu sürece OS, optimizasyon, driver, virus ot bok püsür derdi bitmez.

benim arzum pc'nin hardware'ını ikincil bir OS ile her yerde deneyim edebilmek. oturma odasında adam gaming'e özel bir OS ile içerideki kamyon gibi donanımı kullanarak çatır çatır gaming deneyimi yaşayabilecek. istediği zaman gidip masaüstünde windows kullanabilecek. çok uzak değil 5 yılı falan var.
Sosyal ağlarda paylaş

Goering said:

şu an ara dönemdeyiz.

3d bekledi konsolcular, feasible değildi yapmadılar.
VR bekledi konsolcular, tutmayacak VR.

bu kadar basit.

cycle'la falan çok alakası yok, geçiş dönemi daha doğru.

3. zıplama aşaması (yani 1-2 sene içerisinde büyük atılım olucak o yüzden hem üretici hem tüketici yatırım yapmak için bekliyor)

şöyle söyleyeyim. ps eye kinekt gibi şeylerin satışına kıyasla 50-100 kat daha fazla satacaktır.
sadece patide destekleyen konsolu,pc'si olanların %80i alacaktır.

ki bi yandan ps vr bi yandan microsoft hololens, bi yandan htc vive aka steam vr.

vr çok pis geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

benim arzum pc'nin hardware'ını ikincil bir OS ile her yerde deneyim edebilmek. oturma odasında adam gaming'e özel bir OS ile içerideki kamyon gibi donanımı kullanarak çatır çatır gaming deneyimi yaşayabilecek. istediği zaman gidip masaüstünde windows kullanabilecek. çok uzak değil 5 yılı falan var.

steamos var işte kullan
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

kasayı panele bağlayabilirsin. üzerine wireless mouse kullanabilirsin. multi-fonksiyonelliğini geçtim. oyuna girdikten sonra zaten gamepad kullan. her oyun gamepad destekliyor. bu bahane değil yani bence. ayrıca blurayi takıp çıkarmak, masaüstüne steam'e gelip oyuna tıklamaktan daha zahmetli :P

bu şekilde yatarak ffxiv'i mmo oynuyordum ben pcde. 5 sene falan o kadar uzak değil yani.
Sosyal ağlarda paylaş

bahane değil zaten deneyim.

pc'i tv'e takıp kullanmışlığım var.

ikisini aynı şey zannediyorsanız baya konuya yabancısınız demektir.

bir kere OS gamepad ile çalışmıyor. köşe takımında mouse/keyboard kullanmak diye bir şey yok. isterse wireless olsun fark etmez. çoğu oyunda mouse/keyboard desteği olmadan options, programlar arası geçiş, açıp kapama falan sıkıntılı. sürekli olarak mouse/keyboard gerekiyor. onu da setupı bozmadan köşe takımı deneyimine dahil edemiyorsun. in-game sesli chat yoksa problem. bir şey değiştirmek için sürekli mouse/keyboard'a geçmen gerekiyor. ondan diyorum farklı bir OS gerekiyor diye. konsol OS'i nasıl gamepad ile her şeyi yapıyorsa PC donanımını kullanırken de aynı şekilde gamepad ile her şeyin yapılabilmesi gerekiyor.

bluray ne ayrıca, sene 2016.

köşetakımına oturdum mu tuvalet dışında doğrulmam bile.

sizin dediğiniz bu oluyor : http://www.pcper.com/files/imagecache/article_max_width/review/2013-04-11/couch1.png

konsol ile çok farklı bir deneyim şu
Sosyal ağlarda paylaş

serjuhan said:

Abi bu kadar çabuk bir konsolun outdated olması kabul edilemez ama. Yani bunu çıkarırsa PS4 sahiplerine baya baya küfür gibi bir şey olur bu.

niye ayıp olsun anlamadım.

PS3 Move gibi düşün. kontrol cihazı almayınca oynayamadığın oyunlar vardı. ya da özelliğinden yararlanamadığın oyunlar. ucuz da bi cihaz değildi. bu da onun gibi, yeni PS4 alanlar 4K oyun oynayabilecek diyecekler.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

AHHAAHHA 4 leri geri alcaklarmiymis peki

Suark said:

ps4 hataydi zaten, allahtan VR var ki bi bahaneleri oldu yeni bisi cikarmak icin.
Hayir anlamiorm oyunlar zaten pahali yap su mereti 200 300 dolar daha pahali koy saglam ekran kartini

Suark said:

Urun eksik hatali cunku, gerci alan adaminda hatasi ama markaya guvenip aldi yani.
ben tabiki gidip almadim cunku bi farki yok ps3 le ps4 un, ikiside guncel oyunlari calistirmiyor lol.

ne demeye çalıştığını anlamadım suark. PS4 eksik hatalı bir cihaz değil ki?

şu adamların yaptığı hamle, PSone, 3DS XL, Gameboy Color çıkarmaktan çok da farklı değil. her konsol neslinde, teknoloji geliştikçe yeni cihazlar çıkartırlar. şaşırtıcı bir şey göremedim.

980Ti gibi bir kart, şu an bile 700-800 dolara satılıyor. hadi PS4 çıktığı dönem 780Ti var desek yine 800 dolara felan satılıyordu. bir PS4'ün 400 dolara satıldığını düşünürsek, cihazın kendisinden 2 katı pahalı bir ekran kartını "default" olarak koysa, cihaza atayacakları fiyat çok uçacaktı bu da haliyle sistemi çoğu kişi almayacaktı.

PS4 hatalı ya da eksik değil, herhangi bir oyunu koyup high-ultra grafiklerde oynayabiliyorsun. BF4'ü 4K ultra 120fps oynamayınca eksik alet olmuyor. o fiyata gayet iyi performans sunuyor ki XBOne'dan ucuz ve daha performanslı olarak başladığını da düşünmek lazım.

öte yandan VR teknolojisi yeni bir şey, min 970 gerektiriyor. 4K desen 980Ti gibi kartları bile terletebiliyor. 2013'de çıkan alete ne koysan yine upgrade gerektirecekti.
Sosyal ağlarda paylaş

bu oyun mantigiyla isterse ps6 ciksin. tum oyunlar pc ps4 nerdeyse ayni. koltukta oynamaktan keyif alirsin bilemem ama ne manasi var konsolun artik.

steam mi saolsun yoksa pc oyuncularinin artik daha az korsan mi kullanmasi olsun bilmiyorum ama bir elin parmaklarini gecmiyor konsol aldiracak exculusive oyunlar. ps4 icin daha yok bence. rdr 2 cikarsa bilemem :D ama onuda gta 5 gibi yaparlarsa beklerim hic acimam.

fiyat performans olayini goz ardi ediyorum tabii.

edit : birde steam big picture mod ile zaten pc de konsol oldu artik denebilir. kablolama ya da wireless steam hedesinin 2. versiyonu ile sanirim cok daha oturur yerine hersey. pc varsa ki herkesde var sanirim, hepi topu 130 dolara (steam controller arti o wifi nesne) tum konsolvari oyunlar rahatca tv de. konsoldan daha ucuz :P
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu 4k olayi birazda microsoftun basi altindan cikti
ps4 neredeyse 40 milyon satmisken adamlar 20 bile satamadi (https://www.theguardian.com/technology/2016/apr/18/microsoft-sold-xbox-one-ea) sonra durumu kotaracaz diye incremental'a cevirdiler
simdilerde de xbox one marketi ile pc birlestirmek istiyorlarda onda da sicip sivadilar son oyunlara bakarsak
Sony'de geri kalmak istemedi gibi birsey birde VR gelince adamlarin yaptigi mantikli
aslinda 2 surum gibi olacak sanki
VR ve 4k televizyon isteyenler yeni versiyonu alacak
1080p televizyonu olanlar 4 alacak gibi
apple'in iphone 5se ve 6,6+ gibi dusunun.

Bu sirada @borastus microsoftu hic ovme adamlarin yaptigi donanimlar bir bir patladi

Surface microsoft uretmiyor (http://www.theregister.co.uk/2012/06/20/pegatron_microsoft_surface/)

hololens patladi. Ki hemde nasil patladi

xbox one, adamlar daha 2 seneden rakibi tarafindan 2 kat fark yedi

2015 q4 de hayvan gibi zarar ettiler. 2016 aciklandi mi bilmiyorum. Surface 3 fiyatlari da baya yuksekti.

basarisiz adamlar donanim yonunden. Biraksalarda donanim isini, yazilimi yonelseler mis gibi olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

4 çıakrken bi tane çıkış yapacaklardı. sonra ekran kartlı modulu ayrıca ileride satışa sunacaklardı, bu kadar. bunu yapacak teknoloji var herhalde ellerinde. 98'de grafik hızlandırıcı kart alıp anakarta takmamız gibi ikinci ekran kartı olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

sanki biraz sallamasyon gibi bir haber. 4k pc de yok nerdeyse onu bir gecelim once, vr zaten ps4 destekli.

belki 1080p de fps olarak artis saglayan daha guclu bir sey olabilir ama cok mantiksiz geldi bana bu, gecmislerinde yok boyle 2 senede yeni sistem. hic bir firmada yok daha dogrusu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...