dana22 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 xaty said: @Holy: tekila yerine agav nektarı veya şurubu aroma katmak için daha iyi olabilir gibi geliyor bana, ama bulunur şeyler mi bilmiyorum hiç bulunur canim niye bulunmasin..linko..
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 https://www.hepsiburada.com/wholesome-dogal-mavi-agave-666-gr-p-HBV000003GQ5K Al sana agave
neutrino Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Agave nasil olur bilmiyorum ama gazlandirmak icin koydugunuz sekerin bir onemi olmamali. Sonucta o sekerin tamami maya tarafindan alkol ve karbondioksite cevriliyor teoride. Tatlandiricinin icindeki seker olmayan aroma vericiler geride kalip guzel bir tat veriyorsa orasini bilemiyorum.
Holy Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Tatlandırıcılar arasında farkediyor o olay. Örneğin bal koyduğunuzda neredeyse tamamı parçalanıyor ve aroma namına bir şey kalmıyor birada. Pekmez koyunca ama yoğun bir pekmez tadı kalıyor. Stoutlara, Porterlara çok yakışıyor bence pekmez tadı. Bunun dışında bir şey denemedim ama akçaağaç şurubu vb. tatlandırıcılar da muhtemelen tat bırakır arkada.
Luriel Mesaj tarihi: Nisan 7, 2018 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2018 Benimde bayadır aklımdaydı da ancak vakit bulabildim. Şimdi başlangıç kiti alıcam ama içinde pilsner olanı mı alayım yoksa 110 lira olan + bira kiti mi alayım, önerdiğiniz bira kitleri nelerdir.
RamsesII Mesaj tarihi: Nisan 7, 2018 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2018 Auril said: şişelemede atıcaksan en fazla gazsız yada az gazlı olur bende amerikan oaked rum yaptım bakalım, çok merak ediyorum nasıl bir şey çıkaracak yarın öbür gün şişelerim sırada abdij var yanına da normal bi pilsen kurarım yazlık oaked rum ale efso. O yoğun meşe aroması filan...Breh be.
KillJoy Mesaj tarihi: Nisan 7, 2018 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2018 Ben bi Pilsner Kuruyorum haftaya Haziranda görüşürüz. hatta bi toplaşamadık, Paticik arasında toplaşalım. ki, eski mahsülümün hepsi bitti, en son bi tane saklamıştım onu da içtim. 7-8 kişi de olsa olur. Herkes 6-7 tane kendi birasından getirir. öyle güzel bi ortam olur
applev0dka Mesaj tarihi: Nisan 24, 2018 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2018 Young's Red India Ale kurdum 4 nisanda 1050 yoğunluk ile cumartesi günü kapağı açıp şerbetçi oto ekledim 1010 yoğunlukta. az önce 1009 yoğunlukta şişeledim. fakat ilk pilsener kitte olmadığı kadar tortu geldi ilk şişelerden son şişelere kadar bazen azaldı hiç gelmiyor gibi oldu falan. şişeleme bitince dibinde kum gibi çökelti vardı diğer pilsenerde olmayan. şerbetçi otundan dolayı olabilir mi ? bu kiti kuran oldu mu ? ilk 3-4 şişede hava kilidini çıkartmayı unutmuşum. birayi piç ettim mi ?
xaty Mesaj tarihi: Nisan 24, 2018 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2018 hava kilidinin içi temizse çok sıkıntı olmaz. diğer türlü şans biraz, tadını biraz bozar en fazla ama hepten bozmaz şerbetçi otunu nasıl koydun? filtreli koyduysan ondan dolayı olmaz tortu, diğer türlü etkisi vardır. şişelemeden taşıdın mı hiç, şişeleyeceğin yerde beklettin mi? bir şekilde çalkalanmış olup dipteki tortu kalkmış olabilir
Auril Mesaj tarihi: Nisan 24, 2018 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2018 şo yu kendi poşetinde koyduysan bişey olmaz ondan 1009 a kadar indiyse de ondan sonra kontamine olması zor içindeki alkolden dolayı , sıcaktan dolayı ekşimsi tat olabilir belki, şişede bekledikçe geçiyor o da havalar da ısındı ya, buz kutusuna geri dönüyorum ben şu 2 dolu kovayı da şişeliyim
applev0dka Mesaj tarihi: Nisan 24, 2018 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2018 Serberci otunu ustune serptim direkt biseyin icine koymadim. Tasidiktan sonra cok beklemedim max 2-3dk sonra doldurmaya basladim. Sanirim bunlar hatalarim
Auril Mesaj tarihi: Nisan 24, 2018 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2018 applev0dka said: Serberci otunu ustune serptim direkt biseyin icine koymadim. şöyle poşette koymadıysan kovaya sıkıntı olur https://cdn.shopify.com/s/files/1/0732/0991/products/serbetci-otu-torbasi-4_977ca5bd-5811-4ac6-861a-6fe17f81d6c0.jpg?v=1505386750
applev0dka Mesaj tarihi: Nisan 24, 2018 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2018 Elimde yoktu oyle bisey bodoslama doktum sdfadads
Auril Mesaj tarihi: Nisan 24, 2018 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2018 kitten öyle mi çıktı ? poşetinde çıkması lazım, yani genelde öyle çıkıyor benim de oaked american ale in meşe yongalarını kömür gibi yapıp poşetsiz yolladılar, doldurma çubuğum piç oldu son kit de :(
xaty Mesaj tarihi: Nisan 24, 2018 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2018 Sıkıntı olmaz ya, içeceğin zaman dolapta biraz uzun bekletirsin (min 1 gün), yan yatirma şişeyi ve çok sallama dolaptan aldıktan sonra. Tek seferde bardağa dök (hızlı demek degil bu), en dibinde de yarım parmak bırak. Şişede kalır tortusu
DavidMills Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2018 Hepsini okudum ya lan gece gece. Başlangıç kiti sipariş ettim, lingo şişeler hazır. Video da çekecem ARKDAŞLAR. GANALIMI BEĞNİRSİNİZ..
Luriel Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2018 Sostizm sağolsun çok yardımcı oldu bende ilk kitimi kurdum bekliyorum. Umarım termostat dolabı bozmaz tek derdim bu.
DavidMills Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2018 Takıldığım yer olursa sorarım sizlere buradan. Benim ev bayağı müsait. Sıcaklık, alan vs anlamında. Şişeleme yaklaşınca şu 2 li kova setinden bir sipariş daha verip red ale vs. dalmak istiyorum ciddi ciddi.
BlackRose Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2018 Luriel said: Sostizm sağolsun çok yardımcı oldu bende ilk kitimi kurdum bekliyorum. Umarım termostat dolabı bozmaz tek derdim bu. Emin ol öyle bişe olmuyor biz iki dolapta 4 termostatla kuruyoruz dolap ve ısıtıcılar o kadar nadir çalışıyor ki normalde dolap termostatsız fişe takılı olsa bundan fazla dur kalk yapardı.
Auril Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2018 abdij içiyorum çok acaip sevdim, bundan sonra all day drink biram olcak böyle hafif acılı buruk ve bol alköllü off çok sevdim
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2018 abdij sevdiysen triple, gran cru, diabolo da dene
Auril Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2018 acı mı onlar da ? acılığını o burukluğunu sevdim ben manastır bulsam kapanıcam o derece sevdim yani
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2018 triple da zaten abdij gibi manastır birası. acılık dediğin şerbetçiotu acılığı değil zaten, yüksek alkolden ve yoğun kıvamlı olmalarından kaynaklı. gran cru biraz hafif kalabilir alkolü yüksek de olsa ama diaboloda da var acılık ve yoğunluk şerbetçi otu koymadan orjinal tarifle yaptın diye düşünüyorum.
DavidMills Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2018 Biraz önce kurdum ilk Pilsner i. Hava kilidi denen zımbırtı sinir etti biraz, onun dışında herşey normal gibi. Yani 1-2 saat sonra anlarız, kabarcık çıkarsa ne ala.
DavidMills Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2018 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2018 2 saat 20 dk gaz çıkışı yok. 21 derece.
Öne çıkan mesajlar