Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Agave nasil olur bilmiyorum ama gazlandirmak icin koydugunuz sekerin bir onemi olmamali. Sonucta o sekerin tamami maya tarafindan alkol ve karbondioksite cevriliyor teoride. Tatlandiricinin icindeki seker olmayan aroma vericiler geride kalip guzel bir tat veriyorsa orasini bilemiyorum.
Mesaj tarihi:
Tatlandırıcılar arasında farkediyor o olay.

Örneğin bal koyduğunuzda neredeyse tamamı parçalanıyor ve aroma namına bir şey kalmıyor birada. Pekmez koyunca ama yoğun bir pekmez tadı kalıyor. Stoutlara, Porterlara çok yakışıyor bence pekmez tadı.

Bunun dışında bir şey denemedim ama akçaağaç şurubu vb. tatlandırıcılar da muhtemelen tat bırakır arkada.
Mesaj tarihi:
Benimde bayadır aklımdaydı da ancak vakit bulabildim. Şimdi başlangıç kiti alıcam ama içinde pilsner olanı mı alayım yoksa 110 lira olan + bira kiti mi alayım, önerdiğiniz bira kitleri nelerdir.
Mesaj tarihi:
Auril said:

şişelemede atıcaksan en fazla gazsız yada az gazlı olur


bende amerikan oaked rum yaptım bakalım, çok merak ediyorum nasıl bir şey çıkaracak
yarın öbür gün şişelerim

sırada abdij var yanına da normal bi pilsen kurarım yazlık


oaked rum ale efso. O yoğun meşe aroması filan...Breh be.
Mesaj tarihi:
Ben bi Pilsner Kuruyorum haftaya

Haziranda görüşürüz.
hatta bi toplaşamadık, Paticik arasında toplaşalım.
ki, eski mahsülümün hepsi bitti, en son bi tane saklamıştım onu da içtim.

7-8 kişi de olsa olur.
Herkes 6-7 tane kendi birasından getirir.
öyle güzel bi ortam olur
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Young's Red India Ale kurdum 4 nisanda 1050 yoğunluk ile

cumartesi günü kapağı açıp şerbetçi oto ekledim 1010 yoğunlukta.

az önce 1009 yoğunlukta şişeledim.



fakat ilk pilsener kitte olmadığı kadar tortu geldi ilk şişelerden son şişelere kadar bazen azaldı hiç gelmiyor gibi oldu falan. şişeleme bitince dibinde kum gibi çökelti vardı diğer pilsenerde olmayan.

şerbetçi otundan dolayı olabilir mi ? bu kiti kuran oldu mu ?

ilk 3-4 şişede hava kilidini çıkartmayı unutmuşum.

birayi piç ettim mi ?
Mesaj tarihi:
hava kilidinin içi temizse çok sıkıntı olmaz. diğer türlü şans biraz, tadını biraz bozar en fazla ama hepten bozmaz

şerbetçi otunu nasıl koydun? filtreli koyduysan ondan dolayı olmaz tortu, diğer türlü etkisi vardır.

şişelemeden taşıdın mı hiç, şişeleyeceğin yerde beklettin mi? bir şekilde çalkalanmış olup dipteki tortu kalkmış olabilir
Mesaj tarihi:
şo yu kendi poşetinde koyduysan bişey olmaz ondan

1009 a kadar indiyse de ondan sonra kontamine olması zor içindeki alkolden dolayı , sıcaktan dolayı ekşimsi tat olabilir belki, şişede bekledikçe geçiyor o da

havalar da ısındı ya, buz kutusuna geri dönüyorum ben şu 2 dolu kovayı da şişeliyim
Mesaj tarihi:
applev0dka said:

Serberci otunu ustune serptim direkt biseyin icine koymadim.




şöyle poşette koymadıysan kovaya sıkıntı olur
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0732/0991/products/serbetci-otu-torbasi-4_977ca5bd-5811-4ac6-861a-6fe17f81d6c0.jpg?v=1505386750
Mesaj tarihi:
kitten öyle mi çıktı ?

poşetinde çıkması lazım, yani genelde öyle çıkıyor
benim de oaked american ale in meşe yongalarını kömür gibi yapıp poşetsiz yolladılar, doldurma çubuğum piç oldu son kit de :(
Mesaj tarihi:
Sıkıntı olmaz ya, içeceğin zaman dolapta biraz uzun bekletirsin (min 1 gün), yan yatirma şişeyi ve çok sallama dolaptan aldıktan sonra. Tek seferde bardağa dök (hızlı demek degil bu), en dibinde de yarım parmak bırak. Şişede kalır tortusu
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Takıldığım yer olursa sorarım sizlere buradan. Benim ev bayağı müsait. Sıcaklık, alan vs anlamında. Şişeleme yaklaşınca şu 2 li kova setinden bir sipariş daha verip red ale vs. dalmak istiyorum ciddi ciddi.
Mesaj tarihi:
Luriel said:

Sostizm sağolsun çok yardımcı oldu bende ilk kitimi kurdum bekliyorum. Umarım termostat dolabı bozmaz tek derdim bu.


Emin ol öyle bişe olmuyor biz iki dolapta 4 termostatla kuruyoruz dolap ve ısıtıcılar o kadar nadir çalışıyor ki normalde dolap termostatsız fişe takılı olsa bundan fazla dur kalk yapardı.
Mesaj tarihi:
triple da zaten abdij gibi manastır birası. acılık dediğin şerbetçiotu acılığı değil zaten, yüksek alkolden ve yoğun kıvamlı olmalarından kaynaklı. gran cru biraz hafif kalabilir alkolü yüksek de olsa ama diaboloda da var acılık ve yoğunluk

şerbetçi otu koymadan orjinal tarifle yaptın diye düşünüyorum.
×
×
  • Yeni Oluştur...