Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evde Bira Tutosu


neutrino

Öne çıkan mesajlar

Agave nasil olur bilmiyorum ama gazlandirmak icin koydugunuz sekerin bir onemi olmamali. Sonucta o sekerin tamami maya tarafindan alkol ve karbondioksite cevriliyor teoride. Tatlandiricinin icindeki seker olmayan aroma vericiler geride kalip guzel bir tat veriyorsa orasini bilemiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tatlandırıcılar arasında farkediyor o olay.

Örneğin bal koyduğunuzda neredeyse tamamı parçalanıyor ve aroma namına bir şey kalmıyor birada. Pekmez koyunca ama yoğun bir pekmez tadı kalıyor. Stoutlara, Porterlara çok yakışıyor bence pekmez tadı.

Bunun dışında bir şey denemedim ama akçaağaç şurubu vb. tatlandırıcılar da muhtemelen tat bırakır arkada.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Auril said:

şişelemede atıcaksan en fazla gazsız yada az gazlı olur


bende amerikan oaked rum yaptım bakalım, çok merak ediyorum nasıl bir şey çıkaracak
yarın öbür gün şişelerim

sırada abdij var yanına da normal bi pilsen kurarım yazlık


oaked rum ale efso. O yoğun meşe aroması filan...Breh be.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bi Pilsner Kuruyorum haftaya

Haziranda görüşürüz.
hatta bi toplaşamadık, Paticik arasında toplaşalım.
ki, eski mahsülümün hepsi bitti, en son bi tane saklamıştım onu da içtim.

7-8 kişi de olsa olur.
Herkes 6-7 tane kendi birasından getirir.
öyle güzel bi ortam olur
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
Young's Red India Ale kurdum 4 nisanda 1050 yoğunluk ile

cumartesi günü kapağı açıp şerbetçi oto ekledim 1010 yoğunlukta.

az önce 1009 yoğunlukta şişeledim.



fakat ilk pilsener kitte olmadığı kadar tortu geldi ilk şişelerden son şişelere kadar bazen azaldı hiç gelmiyor gibi oldu falan. şişeleme bitince dibinde kum gibi çökelti vardı diğer pilsenerde olmayan.

şerbetçi otundan dolayı olabilir mi ? bu kiti kuran oldu mu ?

ilk 3-4 şişede hava kilidini çıkartmayı unutmuşum.

birayi piç ettim mi ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hava kilidinin içi temizse çok sıkıntı olmaz. diğer türlü şans biraz, tadını biraz bozar en fazla ama hepten bozmaz

şerbetçi otunu nasıl koydun? filtreli koyduysan ondan dolayı olmaz tortu, diğer türlü etkisi vardır.

şişelemeden taşıdın mı hiç, şişeleyeceğin yerde beklettin mi? bir şekilde çalkalanmış olup dipteki tortu kalkmış olabilir
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şo yu kendi poşetinde koyduysan bişey olmaz ondan

1009 a kadar indiyse de ondan sonra kontamine olması zor içindeki alkolden dolayı , sıcaktan dolayı ekşimsi tat olabilir belki, şişede bekledikçe geçiyor o da

havalar da ısındı ya, buz kutusuna geri dönüyorum ben şu 2 dolu kovayı da şişeliyim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Luriel said:

Sostizm sağolsun çok yardımcı oldu bende ilk kitimi kurdum bekliyorum. Umarım termostat dolabı bozmaz tek derdim bu.


Emin ol öyle bişe olmuyor biz iki dolapta 4 termostatla kuruyoruz dolap ve ısıtıcılar o kadar nadir çalışıyor ki normalde dolap termostatsız fişe takılı olsa bundan fazla dur kalk yapardı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

triple da zaten abdij gibi manastır birası. acılık dediğin şerbetçiotu acılığı değil zaten, yüksek alkolden ve yoğun kıvamlı olmalarından kaynaklı. gran cru biraz hafif kalabilir alkolü yüksek de olsa ama diaboloda da var acılık ve yoğunluk

şerbetçi otu koymadan orjinal tarifle yaptın diye düşünüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...