applev0dka Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2017 1000/360 almıştım ben.. sanırım bunun 1 tanesi az 2 tanesi de çok gelecek 1 şişeye. o yüzden yarın gidip 750/360 alıp 2 tane atayım diyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2017 Ben bi buyuk bi kucuk seker atiyorum Toz sekerle ugrasma zaten, küp at geç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2017 4.7g falan olacak yani okey ilk kit birası pilsener bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2017 Auril said: http://arismakina.com/wp-content/uploads/2015/08/hassas-terazi-katalogtan-ald%C4%B1m.jpgsekerin nemi diyor adam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2017 Şeker nemlenince ya da tanecik büyüklüğü farkliysa hacim kullanarak ağırlığını ölçmek yanıltıcı olur dedim. Hassas terazi daha iyi bi yöntem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2017 nemi varsa hassas terazide de farklı çıkar o boyuttaki taneciklerde hacimle ölçmek çok fark yaratmaz üstelik nemi de etkilemez hacimde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2017 Tamam o zaman sen oyle olc fistan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2017 ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2017 napıyım lan 80 tane kesme şekere tek tek karl fischer mi yapayım asdsaf o kadar nemden bişey olmaz sanırım, ama 2.7 ile 4.7 arasında fark olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2017 abartmayın ya, ben kaşıkla göz kararı koyuyorum toz şeker, daha gazsız yada übergazlı bira çıkmadı hiç şişeden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2017 Şişe ağzından küp şeker geçiyor rahat, pıt pıt atıyorsun içine. 1 tur büyük, 1 tur küçük atıyorum halloluyor hemen. toz şeker çok uğraştırmıyor mu ölçmesi koyması temizliği vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2017 Küp şekerin içindeki sabit tutucu dandik yapışkanı biraya sokmamak ve gramajı yaklaşık yerine tam ayarlamak adına toz şeker daha iyi, ama o ölçü kabına ve şişenin ağzına garanti olsun diye koyduğum huniye starsan basınca da üstüne mutlaka şeker yapışıyor, ara ara tekrar temizlemek gerekiyor falan, o işler bana da zor geliyor açıkçası. Bir de Bomonti şişesinin ağzından 1kg'lık küp şeker tam geçmiyor mesela, elimle ittirip köşelerini azıcık ufalatmam gerekiyor. applev0dka said: butik bira kitinden çıkan şeker ölçme aleti var ya üstünde 0.33 0.50 0.75 yazıyor. içindeki kitapçıkta sırasıyla 2.4 4 6 gram şeker ölçer diyor. 50lik biraya 4gram mı koyuyoruz bunlar tarifi mi değiştirmiş ? Kafalarına göre az az farklı tarifler olabiliyor başka sayfalarda/tariflerde, bir garip :) Şişeyi patlatacak kadar olmasın yeter işte, bir de 4g dene bakalım. Bu arada 2.75 de gerçekten az olabilir, güzel kapatıp uzun beklettiğim halde bazen gazsız oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2017 hmm anladım, 3 seçenek oldu şimdi. 1 1000/360 1 750/360 toplam 4.7gr 2 tane 750/360 toplam 4.04 gr ölçü ile toz şeker 4gr hafif gazlı ve köpüklü olsun diye ilkine yakınım ama yarısını öyle yarısını böyle de yapabilirim. üstlerine yazarım hangisini seversem ona göre ikinci kitte uygularım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2017 huni ve kaşığa starsanı basıp kağıt havlu üzerinde bekletiyorum ben o sırada şişe vs falan yıkıyorum, kuruyorlar sonra yanyana 10-12 şişe sıralayıp huni ile löp löp bocalıyorum küp şekerden bile hızlı olabilir bi arkadaş da 200gr ( su bardağı dolusu ) toz şekeri sıcak suda eritip kovaya döküp 2 karıştırıyormuş. ben pek sıcak bakmadım yönteme, o şeker homojen dağılmaz, karıştırırken tortu kaldırır diye bulaşmadım hiç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2017 Şekeri önden koyup sonra şişeleyenler var baya da ama ben de çok riskli görüyorum Bu arada ilk deneyiminse zaten farklı miktarlarda şekerlemeni ve bunları şişe üstlerine not almanı öneririm. En azından bir kaç tane yap bu şekilde, ne kadar az/fazla şeker koyunca ne olduğunu görmüş/karşılaştırmış olursun Her seferinde 1-2 şişede değişik bir şey deniyorum o an aklıma esen, bazısı faydalı oluyor. Sonuç iyi çıkmasa da işlemle ilgili kafamda bişeyler oluşturuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2017 Genelde şekerli suyu ekleyip şişeleme yöntemini 2. fermentasyon kovasında yapıyorlar. Çünkü dipte tortu baya azalmış oluyor şişe şişe uğraşmak yerine güzel bir yöntem. Ancak genel yapılan yntem olan tek kova yönteminde dipteki tortuyu havalandıracağından sıkıntı olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2017 abi konuyu okudum, dur bi bakim dedim youtubedan karşıma bu çıktı ahuauha http://www.youtube.com/watch?v=Hre0Ik2G73I hızlandırıp izleyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2017 günlük cringe kotamı daha öğlen olmadan doldurdun teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2017 Amma sinir kadınmış beee. Bu kavgalarını falan annesine varsa ablasına falan anlatıyordur. Üfff sinirrrrr. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2017 4. dakikaya kadar ne olacagini anlamadim twist point inanilmaz...... ::o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2017 İş mavi saça, kemik gözlüğe, siyah ruja gelince her şey hipster alterno ama 27 yaşında evlenip çocuğu bile yapmak aynı tas aynı kezban. İntikam şeklinin de evin parasını çöpe atmak oluşu ne kadar boş beleş bir insan olduğunu gösteriyor zaten. Adama biraz sabır, biraz müstehak :p İçeriden bilek gibi civatası olan musluğu önden çekerek sökmeye çalışması, beceremeyince "böyle izlemesi de zevkli aslında" diye R yapması, 5 dakika akmasına bile sabredemeyip illa kapağını açıp dökmesi falan da efsane vasat kız davranışları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2017 hazır kit alim diyorum bi tane, daha önce yapmadım aklıma takılan bi kaç soru var şimdi 19-25 derece arası bekletin deniyo 2 hafta, bu sıcak havalarda sıcaklığı sabit tutmak için napabiliriz? birde bazısı demişki; "23 litre su çok bi kit için 16-17 litre su koyun daha tok-güzel bi bira çıkıyo ortaya" , bu konuda görüşüsünüz nedir çoğu kişide fermantasyon bittikten sonra birayı şişede 1 hafta bekletip içmeyin, 2-3 ay bekleyince daha güzel ve berrak bi bira çıkıyo ortaya demiş (tadı ne kadar fark eder? görüntüsü dert değilde) değer mi? şimdilik sorular bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2017 birinci soru: öncelikle facebooktan butik bira grubuna gir. orada her an yardım edenler var. soğutma işi için birsürü yöntem var, butik birada satılan soğutucular var, straforla kendin yapabilirsin ya da direk dolap alabilirsin. bu konularda facebook grubundaki paylaşımlardan görebilirsin neler yapmışlar diye resimli. iki: kitlerin zaten çıkaracağı litresi belli. bunlar deneysel hareketler. pro olmadıkça girişmemek lazım. üzerinde yazan litreyi yaptığın sürece zaten çok güzel biran oluyor merak etme. üç: evet doğru. bekledikçe güzel oluyor. ama 2-3 ay mı orası çok belli olmaz. ben yaptım bir hafta beklettim standart sürede içtim ve şarabımsı bir tadı var. 1 ay sonra ise mükemmeldi. zaten dayanamayıp içeceksin, çok aşırı hızla içmezsen çoğu bira güzel dönemine denk gelecek içerken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2017 Sıcaklıkta sabit tutmak için ben apartmanın yerin altında kalan bodrumda güvenli bir yere koyuyorum. Ama evde yalıtımı iyi bir kutu içinde (köpük vs) etrafına boz dolu şişelerle destek olarak soğuk tutuyorlar genelde. Bu şekilde sabit kalmıyor belki sıcaklık ama o aralıkta kalmış oluyor. Su, şeker, maya veya içine katılabilcek başka şeyler tadı, yoğunluğu, gazı vs bi sürü dinamiği etkiliyor ama ilk yapışında kit tarifine uygun yapmanı öneririm. Sonra denersin farklı şeyler. Şişenin içinde fermentasyon devam ediyor bir miktar. Mayalar canlı oluyor bir süre. Onlar iyice ölüp dibe çöksün, biranın tadı da iyice otursun içine diye söyleniyor o. Aslında biranın tipine göre değişen bir durum, 1 hafta beklemek kısa olabilir ama 2-3 ay beklemiyorum ben pek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2017 GONDARCENGIZ said: abi konuyu okudum, dur bi bakim dedim youtubedan karşıma bu çıktı ahuauha hızlandırıp izleyin hayaller ev yapımı butik bira gerçekler kezbanın intikamı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar