Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evde Bira Tutosu

neutrino

Öne çıkan mesajlar

Alan arkadaşım var, memnun hayatından ama kendin çok daha uygun çözümler yapabilirsin biraz elin tornavida tutuyor ise.

Direkt 6cm veya abartıp 10cm kalınlıkta EPS alacaksın yapı marketten, kapalı hazneyi oturtacaksın, yanına da 4 şişe girecek alan oluşuyor zaten kare yapınca kutuyu. Şunun maliyeti 30 lirayı geçmez ve o soğutma çantasından daha iyi yalıtım sağlarsın köşeleri iyi yapıştırıp kaçağı engellediğin sürece.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
applev0dka said:

bu yeterince saglam mı ?

deneyen oldu mu ?

https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/sofralar/surahiler-ve-karaflar/20322472/korken-su-sisesi.aspx

Dibi ince gorunuyor fotografta, kafada sikinti olmaz da cam fazla basin kaldirmaz gibi.bi de seffaf sisede yapmayin bence
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten 2 hafta normali, ben 2.5 civarı tutuyorum hangi kit olursa olsun, zararı olmaz. Oksijeni biter durur en fazla.

Günlük olarak ilgilenmeden, soğutma çantasının şişelerini değiştirmeden vb. 20-25 arasında tutabilecek misin ama? Çıkmadan yapayım demişsin zaten, ben çıkarken yapıcan sandım :p
Sosyal ağlarda paylaş

işte o yüzden gitmeden kurayım diyorum.

20 agustos tarihinde izne çıkcam, izne çıkana kadar mayalanma aşamasını bitireyim diyorum, izne çıkarken şişelere koyayım. izin dönüşü (5 eylül) şişeleri dolaba alırım soğutmak için

heh sen de düzeltmişsin :D ok o zaman sipariş vereyim, butikbira ne kadar sürede teslim ediyor ?
Sosyal ağlarda paylaş

standart kit siparişi verdim herhangi bir ek materyal almadan. bakalım geldiği gibi kurcam yazın bu cehennem sıcağında ne olucak buradan belirtirim

birisi kovanın ölçülerini atabilir mi ??

ona göre strafor koli bakıyorum netten

http://urun.n11.com/diger/strafor-balik-kolisi-b3-15-kg-1-adet-P116548925?icid=990008_prudsys_productdetail_bysameseller

şuna sığar mı
Sosyal ağlarda paylaş

sığmaz, ölçüp yazıyım
hava kilidiyle birlikte 50cm yükseklik lazım olcak, muslukla birlikte de 45cm genişlik. diğer yönde de 42cm falan.
havakilitsiz ölçüp göz kararı ekledim, diğer tarafta da 1cm falan pay bıraktım da altına inmemeye çalış bu ölçülerin. veya bauhaus'tan falan yalıtım malzemesi alıp onu keserek kendin yapabilirsin.

standart kiti değiştirdiler mi bilmiyorum ama alkol ölçümü için alet alsaymışsın iyi olurmuş, onun dışında tek ihtiyacın şişe olcak. standart kitteki bira da çok iyi değildi diye hatırlıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

ilk kitin günahı olmaz diyorum artık :D

şişe bir miktar biritktiriyorum, 1 kutu da butikbiradan boş alıcam sanırım, karşıya geçmeye üşenemzsem yav'dan alıcam.

ikinci kite artık eksikleri tamamlarım, insanlar kit mayası kullanmayın, doldurma kovası kullanın falan filan diyorlar, ilk kit ile öğreneyim de sonra hallederim artık.
Sosyal ağlarda paylaş

kit mayası kullanmadım hiç ama kötü olduğunu çok duydum

doldurma kovası tercih meselesi, belki biraz +'sı olcak olsa da fazla ek iş gibi geliyor bana. doldurmadan önce kovayı biraz sabit bekletip dibine kadar kullanmadıktan sonra yeterli oluyor bence tek kova.

bu sıcakta yapıp terk etmen hayırlı olmayabilir ama, sıcaklığı sabit tutabileceğin bir yerde bırakmaya bak, yer altında garaj/depo vs varsa apartmanın baya iş görüyor. özellikle su deposu falan varsa, sürekli devirdaimden serince oluyor oralar

edit: fermentasyona bırakıp izne çıkcaksın sanmıştım, şişeledikten sonra çıkcakmışsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Muntons hazır kitlerinde litre başına 4.5 gr. şeker diyor, yani şişe başına 2.25 grama geliyor. Marketlerde 360'lı toplamda 1 kg. olan küp şeker paketlerinden alırsanız küpün tanesi 2.75 gr. oluyor. O yüzden ya biraz daha gazlı olsun diyip bir küp atacaksınız, ya da 750 gr. 360 adet olan markalardan tercih edeceksiniz, İslamik marketlerde oluyor öyle şeyler. Yine de 33'lük şişeye 1 küp biraz overkill olur gibi.

Bu arada Butikbira'nın Türkçe tarifiyle Muntons'un kendi web sitesinde (veya malt extract içinden çıkan booklette) yazan şeyler de biraz tutarsız. Şişelemeden sonra Butikbira "1 hafta bekleyin yardırın" diyor, Muntons "2 gün oda sıcaklığı, sonra 2 hafta serin ortam, sonra için" diyor. Şeker için de Butikbira direk 1 küp şeker diyor, Muntons yukarıda dediğimi diyor. Ben üreticiyi dinliyorum haliyle ama biraz da deneme yanılma.

Direk kazana eklemek alkol oranını arttırır sadece, mayalanma kovada biter. Şişeye koymak şişede de biraz mayalanma sağlayıp, çıkan karbondioksiti de şişede hapsedip gazlanma sağlamak için.

butik bira kitinden çıkan şeker ölçme aleti var ya üstünde 0.33 0.50 0.75 yazıyor.

içindeki kitapçıkta sırasıyla 2.4 4 6 gram şeker ölçer diyor.

50lik biraya 4gram mı koyuyoruz bunlar tarifi mi değiştirmiş ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...