Holy Mesaj tarihi: Haziran 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2017 Alan arkadaşım var, memnun hayatından ama kendin çok daha uygun çözümler yapabilirsin biraz elin tornavida tutuyor ise. Direkt 6cm veya abartıp 10cm kalınlıkta EPS alacaksın yapı marketten, kapalı hazneyi oturtacaksın, yanına da 4 şişe girecek alan oluşuyor zaten kare yapınca kutuyu. Şunun maliyeti 30 lirayı geçmez ve o soğutma çantasından daha iyi yalıtım sağlarsın köşeleri iyi yapıştırıp kaçağı engellediğin sürece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Haziran 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2017 Buz sogutma cantasinin tek sikintisi degisken sicaklik. Ne kadar 26 altinda tutsaniz da surekli oynuyor olcak sicaklik. Bi de ilgi alakayi kesmemeniz lazim surec boyu. Ama sarap dolabi, yer alti garaji vb alternatifiniz yoksa yaz icin tek cozum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2017 abi evim 35 m2 fln olduğundan en ufak bir fazlalığa bile yerim yok. ondan strafor fln olaylarına girmek istemedim. açıkçası uğraşmak da zor geldi. ben muntons pilseneri 26 derecede tamamladım. tam yaza geçiş dönemiydi. ve gayet güzel oldu ya. o derecelere gelse bile uyar bana sanki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2017 bu yeterince saglam mı ? deneyen oldu mu ? https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/sofralar/surahiler-ve-karaflar/20322472/korken-su-sisesi.aspx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2017 boğma rakı tarifide verin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2017 boş şişe arayan varsa öm pls. 150'ye yakın birikmişti en son. göztepe/ist Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2017 applev0dka said: bu yeterince saglam mı ? deneyen oldu mu ? https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/sofralar/surahiler-ve-karaflar/20322472/korken-su-sisesi.aspx Dibi ince gorunuyor fotografta, kafada sikinti olmaz da cam fazla basin kaldirmaz gibi.bi de seffaf sisede yapmayin bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2017 Deneyen var, sağlam ama bence de şeffaf riskli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2017 pilsener kitini mayalanmada ne kadar şişelemede ne kadar beklettiniz ? yıllık izne çıkmadan kurayım diyorum, 15-17 gün kadar mayalanmada durması yeterli olur mu ? sonra 20-25 gün kadar şişede duracak, sonra eve dönünce dolaba alıcam. ona göre bugün sipariş verip hafta içi kurayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2017 Zaten 2 hafta normali, ben 2.5 civarı tutuyorum hangi kit olursa olsun, zararı olmaz. Oksijeni biter durur en fazla. Günlük olarak ilgilenmeden, soğutma çantasının şişelerini değiştirmeden vb. 20-25 arasında tutabilecek misin ama? Çıkmadan yapayım demişsin zaten, ben çıkarken yapıcan sandım :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2017 işte o yüzden gitmeden kurayım diyorum. 20 agustos tarihinde izne çıkcam, izne çıkana kadar mayalanma aşamasını bitireyim diyorum, izne çıkarken şişelere koyayım. izin dönüşü (5 eylül) şişeleri dolaba alırım soğutmak için heh sen de düzeltmişsin :D ok o zaman sipariş vereyim, butikbira ne kadar sürede teslim ediyor ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2017 bir sorum daha olacak, kovanın tepesine hava kilidi konuyor, bu akvaryum termometresi nereden sokuluyor kovanın içine ? ya da kitle gelen hafa kilidi yerine bu termometrenin kilidi mi konuyor ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2017 Termometre normalde kovanin disina yapisik oluyor, direkt icine sokulmuyor eger dedigin gibi akvaryum termometresiyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2017 daldırma termometre kullananlar da var ama gereksiz bana kalırsa. kontaminasyon ve hava sızıntı riskini çok arttırıyor gün içinde çok geç vermezsen o gün veya haftasonuysa pazartesi kargoya veriyorlar. bana genelde 2 iş gününde ulaşıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2017 standart kit siparişi verdim herhangi bir ek materyal almadan. bakalım geldiği gibi kurcam yazın bu cehennem sıcağında ne olucak buradan belirtirim birisi kovanın ölçülerini atabilir mi ?? ona göre strafor koli bakıyorum netten http://urun.n11.com/diger/strafor-balik-kolisi-b3-15-kg-1-adet-P116548925?icid=990008_prudsys_productdetail_bysameseller şuna sığar mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2017 sığmaz, ölçüp yazıyım hava kilidiyle birlikte 50cm yükseklik lazım olcak, muslukla birlikte de 45cm genişlik. diğer yönde de 42cm falan. havakilitsiz ölçüp göz kararı ekledim, diğer tarafta da 1cm falan pay bıraktım da altına inmemeye çalış bu ölçülerin. veya bauhaus'tan falan yalıtım malzemesi alıp onu keserek kendin yapabilirsin. standart kiti değiştirdiler mi bilmiyorum ama alkol ölçümü için alet alsaymışsın iyi olurmuş, onun dışında tek ihtiyacın şişe olcak. standart kitteki bira da çok iyi değildi diye hatırlıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2017 ilk kitin günahı olmaz diyorum artık :D şişe bir miktar biritktiriyorum, 1 kutu da butikbiradan boş alıcam sanırım, karşıya geçmeye üşenemzsem yav'dan alıcam. ikinci kite artık eksikleri tamamlarım, insanlar kit mayası kullanmayın, doldurma kovası kullanın falan filan diyorlar, ilk kit ile öğreneyim de sonra hallederim artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2017 kit mayası kullanmadım hiç ama kötü olduğunu çok duydum doldurma kovası tercih meselesi, belki biraz +'sı olcak olsa da fazla ek iş gibi geliyor bana. doldurmadan önce kovayı biraz sabit bekletip dibine kadar kullanmadıktan sonra yeterli oluyor bence tek kova. bu sıcakta yapıp terk etmen hayırlı olmayabilir ama, sıcaklığı sabit tutabileceğin bir yerde bırakmaya bak, yer altında garaj/depo vs varsa apartmanın baya iş görüyor. özellikle su deposu falan varsa, sürekli devirdaimden serince oluyor oralar edit: fermentasyona bırakıp izne çıkcaksın sanmıştım, şişeledikten sonra çıkcakmışsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2017 Aslında yerin 4 kat altinda (literaly) sığınak gibi bişey var da. Apartmandaki haci abilerin hosuna gitmeyebilir durun sdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2017 Güzel bir kutuya koy. Kim ne bilecek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2017 Baggio said: Muntons hazır kitlerinde litre başına 4.5 gr. şeker diyor, yani şişe başına 2.25 grama geliyor. Marketlerde 360'lı toplamda 1 kg. olan küp şeker paketlerinden alırsanız küpün tanesi 2.75 gr. oluyor. O yüzden ya biraz daha gazlı olsun diyip bir küp atacaksınız, ya da 750 gr. 360 adet olan markalardan tercih edeceksiniz, İslamik marketlerde oluyor öyle şeyler. Yine de 33'lük şişeye 1 küp biraz overkill olur gibi. Bu arada Butikbira'nın Türkçe tarifiyle Muntons'un kendi web sitesinde (veya malt extract içinden çıkan booklette) yazan şeyler de biraz tutarsız. Şişelemeden sonra Butikbira "1 hafta bekleyin yardırın" diyor, Muntons "2 gün oda sıcaklığı, sonra 2 hafta serin ortam, sonra için" diyor. Şeker için de Butikbira direk 1 küp şeker diyor, Muntons yukarıda dediğimi diyor. Ben üreticiyi dinliyorum haliyle ama biraz da deneme yanılma. Direk kazana eklemek alkol oranını arttırır sadece, mayalanma kovada biter. Şişeye koymak şişede de biraz mayalanma sağlayıp, çıkan karbondioksiti de şişede hapsedip gazlanma sağlamak için. butik bira kitinden çıkan şeker ölçme aleti var ya üstünde 0.33 0.50 0.75 yazıyor. içindeki kitapçıkta sırasıyla 2.4 4 6 gram şeker ölçer diyor. 50lik biraya 4gram mı koyuyoruz bunlar tarifi mi değiştirmiş ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2017 Sekerin agirligini direkt hacimle olcmek cok dogru degil. Sekerin nemi, tanelerin buyuklugu falan onemli hep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2017 neyle ölçüceksin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2017 Birasına göre değişir ama litreye 6-8gr şeker koyuyoruz. 8 normal gazlı yapıyor. Red ale falan 5 gr istiyor litreye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2017 http://arismakina.com/wp-content/uploads/2015/08/hassas-terazi-katalogtan-ald%C4%B1m.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar