Deathblade Mesaj tarihi: Haziran 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2017 Ben de başladım buna. Muntons Export Pilsner kurmuştum. Dün şişeledim. Adettenmiş kova boş kalmasın dedikleri için bugün Coopers Amber Ale kurdum. Bir 3 hafta sonra da onu şişelerim muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yeahh1986 Mesaj tarihi: Haziran 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2017 Bu arada geçen sene yaptığım pilsener'i hiç alkol almayan insanlar bile beğenerek içti. Sabır gerekiyor, zaman geçtikçe oturuyor. Bock hükmeder ama her türlü, stout kurduğuma çok pişmanım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2017 senko said: Doğrusunu yapmissin Standart bira kalitesine getirebileni gormedim daha evde yapanlardan. neeö bi kova gömdüm ve artık tuborglar tat vermez oldu. ilki muntons pilsnerdi şimdi bi tane red düşünüyorum var mı deneyimi olan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Haziran 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2017 Hazır bira yapanları bulmuşken bende bir soru sorayım. Benim arkadaş evinde 3 aydır falan bira kasıyor. Adamın şöyle bir sıkıntısı var bende çözemedim. Şekeri, vs.'yi kaynattığınız suda eritin ve birayı yapacağınız kaba dökün gibi ibareler var. Şimdi bu aşamadan sonra maya konuyor ve haznenin kapağını kapanıyor falan. Burada sorun şu. Bize bazı bileşenleri eritmek için kaynamış suda karıştırmamız vs. söyleniyor. Fakat bir sonraki aşamada haznedeki sıvının 20 derece civarında kalması gerektiği söyleniyor. Şimdi biz bu kaynamış karışım dökülen haznedeki sıvının böyle düşük bir sıcaklıkta kalmasını nasıl sağlayabiliriz? Soğuk su mu koyalım? Bu zararlı olacaksa dışardan mı soğutmalı? Ne yapsak tat açısından daha iyi olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2017 yap getir deneyelim. yine de dediğim gibi seri üretim bira kalitesine getirmen çok zor. adamların milyon dolarlık ar-ge'leri oluyor genelde en iyi tat/fermantasyon oranı/sıcaklık vs gibi parametreleri en optimak şekilde ayarlamak için. kendi yaptığın için sevmiş te olabilirsin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2017 abi iki yolu var onun birincisi karışımı hazırladıktan sonra en son maya ekliyorsun ya. maya 25 derece üstünde falan çalışamıyor o yüzden soğutman lzm. ilk yöntem o mayayı eklemeden önce soğumasını bekleyeceksin. ale biralar için ideal sıcaklık 20-25 arasıdır. baktın düştü 22'lere falan mayayı koyup kapatacaksın kapağını. bir yöntem daha var ben onu yaptım. karışımı hazırladıktan sonra soğuk su ekledim üstüne. 2 litre kadar. termometreyle ölçerek 22'lere fln getirip öyle mayayı ekleyebilirsin. ben termometresiz yaptım kafama göre 23de orta yolu bulmuşum mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Haziran 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2017 O zaman ilk yöntem dediğin ilk sayfada anlatılan gibi erimiş karışımı hazneye koymadan uygun sıcaklığa indirmek sonra hazneye koyup üzerine maya eklemek yöntemine benziyor. Öyle bir deneyelim o zaman. Çok sağol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2017 senko said: yap getir deneyelim. yine de dediğim gibi seri üretim bira kalitesine getirmen çok zor. adamların milyon dolarlık ar-ge'leri oluyor genelde en iyi tat/fermantasyon oranı/sıcaklık vs gibi parametreleri en optimak şekilde ayarlamak için. kendi yaptığın için sevmiş te olabilirsin :) abi seri üretim olması zaten sorun. tam tersine evde özenle hazırladığın 50 biraya seri üretim bir bira nasıl yaklaşabilir. evde çorba yapmakla knorr hazır çorba yapmak gibi birşey. evde yapılan biralar da kafaya göre yapılmıyor ki ünlü biraların kitleriyle yapıyorsun. beğenmeyenler eminim ki becerilmemiş biralardan içmiştir. çok fazla faktör var tadını tutturabilmek için. bir tuborga göre çok daha aromalı ve tok bir tadı var benim yaptığım kitin. en basic pilsner kiti yaptım. tuborg gold'un kiti çıksa. evde yapsan bakkalda satılandan çok daha güzel olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Haziran 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2017 Ya sunun 10 siselik versiyonu falan olsa yapacam da yani toplasan 2 senede o kadar bira icmem zaten bre cok buyuk partiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2017 20-25lik kovalar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Haziran 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2017 2 senede anca iste 20 birayi icerim:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2017 olm ayda 1 bira içiyosan kurma zaten niye kuruosun hahah evde her an hazır soğuk ve güzel bira olunca içmemek imkansız ama. ben normalde içtiğimin iki katı içip gömdüm koca kovayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2017 Redeagle said: O zaman ilk yöntem dediğin ilk sayfada anlatılan gibi erimiş karışımı hazneye koymadan uygun sıcaklığa indirmek sonra hazneye koyup üzerine maya eklemek yöntemine benziyor. Öyle bir deneyelim o zaman. Çok sağol. http://www.youtube.com/watch?v=6KLiqXp5xJs şu abiyi izledim ben. soğuk su yöntemi kullanıyor. bakın buna bi siz de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Haziran 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2017 Ben sırf anında içip bitirecem diye yapmıyorum.İstem dışı elim gider çünkü... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Haziran 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2017 Şimdiye kadar yaptığım kitler arasında en güzeli Amber Ale ve Stout oldu sanırım. Tavsiye ederim. İkisi de Coopers Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2017 boş şişe ihtiyacı olan varsa bizde 100-130 civarı birikti sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Haziran 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2017 coopers stout bugün şişeliycem bende ucuza boş fıçı bulmak lazım ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2017 gelin alın bizim şişeleri allaşkına balkonda yer kalmadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2017 Holy said: Şimdiye kadar yaptığım kitler arasında en güzeli Amber Ale ve Stout oldu sanırım. Tavsiye ederim. İkisi de Coopers coopers amber düşünüyorum ben de. şu küçük soğutma çantasından alıcam öbür ay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Haziran 27, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2017 senko said: yap getir deneyelim. yine de dediğim gibi seri üretim bira kalitesine getirmen çok zor. adamların milyon dolarlık ar-ge'leri oluyor genelde en iyi tat/fermantasyon oranı/sıcaklık vs gibi parametreleri en optimak şekilde ayarlamak maksimum kar elde etmek için. kendi yaptığın için sevmiş te olabilirsin :) fixed Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Haziran 27, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2017 Muntons Export Pilsner gün aşırı beklemiş tuborg gibi bir şey oldu şişeledikten 2 hafta sonra. Alkolu yerinde, köpük çok kalıcı sayılmaz. Sanırım bir 2 hafta daha beklemek gerekecek. Coopers Amber Ale kovada bekliyor. 3 hafta sonra şişelemeyi düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Haziran 27, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2017 Siselerken sekeri az atmis olabilir misin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Haziran 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2017 Kiti bırakıp full grain'e geçtiğimde evde kalan bi bock kit ve diğer malzemelerden kurmuştum, 2.5 ay kovada bekledi bir de şişelemeye üşendiğim için. Bunlara rağmen canavar gibi bir şey çıkmış ortaya. Muntons Bock 1.5 kg sıvı malt özü 0.5 kg kuru malt özü 1 kg şeker Bu tarifle 8.3% gibi bir alkol oranı elde ettim. Şişelerken tadına baktım inanılmaz güzeldi. Tek sıkıntı kovada çok beklediği için mayaların aktifliğini yitirmesi, biraz geç gazlanacak muhtemelen ama şimdiye kadar yaptığım en iyi bira olacak diye düşünüyorum ilk tadımı referans alarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2017 butik soğutma çantasını deneyen oldu mu izmir cehenneminde iş yapar mı acaba ya niye yapmasın diyorum bir yandan da basarım 2-3 buz şişe? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Haziran 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2017 Ben denedim, buzunu eksik etmezseniz gayet işe yarıyor. Fazla kasmadan 21 dereceye kadar indirdim, hatta ben buğday yaptığım için 23 hedefliyordum, azaltmam falan gerekti buzu. Sabırlı olun sadece, iki üç tane şişe buz + hava iletkenliği ile istenen dereceye ulaşmak saatler alıyor. Öyle yarım saatte 2 derece düşmesini beklemeyin, açıp açıp termodinamik dengeyi mıncıklamayın, mümkünse de kova içinden ölçüm yapan akvaryum termometresini alın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar