Holy Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 Bu arada şeker yerine farklı şuruplar deneyen var mı? Alkol oranı kontrolü çok daha zor evet ama direkt ham glikozdan ziyade farklı tatlandırıcıya girmek istiyorum deneysel takılıp. Pekmez, bal vb. deneyen var mı? Balı sanırım mead yapımında kullanıyoruz, az koysak biraya nasıl bir tat katar acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 akçaağaç şurubuyla yapılanlardan içmiştim, nefisti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 Stout koyucam bir sonraki kite de, Stout içine öyle akçaağaç, pekmez gibi aromalar koyup tam kış birası yapmayı planlıyorum. Tecrübe eden varsa super olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 hala kit sipariş edemedim bu kiti evde damacana ile falan yapamıyor muyuz abi? elim gitmiyor bi türlü 180 lira vermeye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 yaparsın. Biraz daha zahmetli olur sadece. Airlock için yer ayarlaman lazım, şişelerken damacana içindeki birayı sifonlayarak çekmen lazım dibindeki tortuyu almamak için falan. Kova falan tamamen Pratik olduğu için tercih ediliyor. Şişe kapatma aletini alman zorunlu mesela, o olmadan ancak grolsch tarzı şişelere kapatabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 180 tl değil ki. onun 80tlsi bira hammaddesi(kit bunlara deniyor) zaten onu damacanayla yapsan da alacaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 bu ikeadaki grolsch tipi şişelere koysak tadında değişiklik oluyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 Tadında değişiklik olmaz, sıkı kapandığından ve hava kaçmadığından emin olduğunuz her şişeye koyabilirsiniz. Tekrar tekrar kullanılacağı için depozitolu şişeler tavsiye ediliyor ama o şişelere özel bir işlem yapılıyor mu depozitolu oldukları için bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 ben 50 tane tuborg gold şişesi biriktirdim ocakta siparişi geçeyim o halde :) bu şişeleri de bulaşık makinesinde yıkamak yeterli olur herhalde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 yetmez abi. içinden çıkan sanayi tipi durulayıcılarla durulaman falan gerekiyor. sen araştır iyice şu işi öğreneceğin çok şey var daha. :d içinden kitapçık çıkıyor zaten anlatıyor orada hepsini. ama internette depozito şişe temizliği için kolaylaştırıcı fln yöntemler var bakarsın onlara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 ya kuzenle yaptık aslında onun evde bi posta da araya bayram girmişti adam 2 hafta beklemeden tüm şişeleri içmiş :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 bLackcha0s said: hala kit sipariş edemedim bu kiti evde damacana ile falan yapamıyor muyuz abi? elim gitmiyor bi türlü 180 lira vermeye Yaparsın da ZOR olur. mayalama kovası 44 TL bişey ondan kısma, tortu dipte kalsın musluktan biranı al tertemiz işte. Eh kapak alacaksın kapatmak için bir şişe kapatma aracı MECBUREN alacaksın. Şişeler için PBW ve STARSAN seveee seve alacaksın. ingilterede almanyada ve USA'da bira yapan herkes bu iki ajanı kullanıyor. bLackcha0s said: ben 50 tane tuborg gold şişesi biriktirdim ocakta siparişi geçeyim o halde :) bu şişeleri de bulaşık makinesinde yıkamak yeterli olur herhalde? OL-MAZ. mutlaka önce pbw ile fırçalayıp su ile durulayıp sonra starsunlayacaksın. yoksa tuvalete litrelerce kötü kokulu alkollü kokuşuk bir sıvı dökersin. bu işin TEK alternatifi çamaşır suyu ve kaynar su ama onu da çok iyi arındırman lazım. Yaaani tasarruf edebileceğin şeyler termometre, karıştırma kaşığı başka da yok. Evde bira yapacaksan bu seti almalısın hatta bence İYİ bira yapmak istiyorsan ölçüm seti de alman lazım. Oldu mu şişeleme zamanı geldi mi? Yüzde kaç alkol oldu gibi soruları Specific gravity ölçmeden yanıtlayamazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 Normalde ölçüm için bir başta ölçüm alın, bunun üzerinden alkol oranını hesaplayın diyorlar ama ben başta ölçüm almadım, şimdi aldığım ölçümü neyle karşılaştırıp doğru sonuç alabilirim? Direkt içine koyduğum su ile karşılaştırsam elde ettiğim değer doğru olur mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Aralık 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2016 Olmaz malesef. OG ölçümünü alman lazımdı. All grain yapıyor olsan yaklaşık tahmin veren bu var http://www.brewersfriend.com/allgrain-ogfg/ ama alsaydın OG alkolü buradan hesaplayacaktın. biz buna alla belanı versin kalkülatörü diyoruz http://www.brewersfriend.com/abv-calculator/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Aralık 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2016 Tam ölçü olmaz tabi ama, kullandığım kitin yaklaşık OG değeri olarak 1036-1040 gibi bir rakam buldum. Bunu kullansam en azından yaklaşık bir alkol yüzdesi yakalar mıyım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Aralık 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2016 Elbette ama işe yaramaz. Diyelim 1008'de bitti fermentasyon. Abv 5,25% ile 3,68% arası olacak. E zaten ölçmesen de yaklaşık alkol bu olur dersin, değil mi? Ben tahminde bulunayım senin bir 4.5% abv gibi olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Aralık 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2016 Anladım evet :) Neyse bir sonraki hedef all grain, o yüzden OG unutmayacağım bu sefer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 Grand Cru deneyen var mı? Diabolo'dan ne farkları var? (Brewferm) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ocak 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2017 Buraya da koyayım ilk mahsül. http://i91.fastpic.ru/big/2017/0111/55/1cbcf85ef7756fc4da4dd76339bbc355.png Youngs harvest lager. 3 hafta yaklaşık 10-12C'de fermantasyon, 10 gün 20C'de şişede bekledi. Acılık tam tadında, alkol oranı yaklaşık 4.2, biraz daha gazlanması lazım tabi. http://i89.fastpic.ru/big/2017/0111/1a/6a2295e5f936a952d95d0f8fbf17791a.jpg Etiketli halini de çekerim şişenin, etiket bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Belgian candi kullanan oldu mu hic? Gozlemleriniz nedir? Haftasonu siseleyecegimiz diaboloyu belgian candi ile yaptık, daha öncekine göre çok hızlı başladı ve hava çıkışı erkenden bitti, belki bir haftada. 10. Gün fg 1004 olmuştu (og 1066). Belki ilk haftası sonunda bile siselemeye hazırdı. Bugun veya yarin akşam siselicez artık ama baya hizlandirdi sanirim süreci. Tada ve renge etkisi olcak mi bakalım.. Bi de cider deneyimi olan varsa tips/trick isterim @Holy: renk ve berraklik güzel duruyor, biraz soğuk fermente etmemiş misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Ben lagerleri hep soğuk fermente ediyorum ya, tadı çok daha nefis oluyor. Acılığı daha yüksek, farklı aroma oluşumu sıfır, berraklığı daha fazla. Kit ile yaptıklarımda da 3. kitten sonra asla kit mayası kullanmadım, baya dandik bir maya hangi kit olursa olsun. Ayrıca maya satın almanızı tavsiye ederim. Kiti bıraktım zaten artık arpaya geçtim, direkt malttan üretime başlıyorum. 7 kit kurdum bu güne kadar, yeterli tecrübeyi aldım sanırım kitten :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 belki ben de yaparım diye okudum okudum okuduuuuum ve amaaan diyip peroni açtım bir tane. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Doğrusunu yapmissin Standart bira kalitesine getirebileni gormedim daha evde yapanlardan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2017 Zevkler, renkler. Standart bira (tuborg, efes, Carlsberg vs.) kalitesinin ne kadar dandik olduğunu anlıyorsun güzel bir homemade içince. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 Dandik degil de, endustriyel pilsener iste. Evde ugrasip yaptiklarin genelde pilsener degil lager, ipa falan oluyor o yuzden farkli geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar