Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Lobster (2015)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
[video]https://www.youtube.com/watch?v=fpt0tn1-54k?feature=oembed" width="459">

Çok da uzak olmayan bir gelecekten ilginç bir distopya öyküsü anlatıyor bize The Lobster. Yalnız kalmış, ilişkisi olmaya insanların tutuklandığı, alternatif bir gelecekte geçen öyküde, bekar insanlar korkunç bir otele yerleştirildikten 45 gün sonra, kendileriyle eşleşen kişiyle ilişkiye başlamak zorunda kalıyorlar. Eğer ki ilişkilerinde başarıyı yakalayamazlarsa, ölümün kol gezdiği bir ormana sürgüne gönderiliyorlar.

Dogtooth ile dikkatle üzerine çeken yetenekli Yunan asıllı yönetmen Yorgos Lanthimos’un kamera arkasına geçtiği film, alışılmışın oldukça dışında, ilginç bir distopya öyküsü sunuyor izleyiciye. Başrollerini Colin Farrell, Ben Whishaw, Rachel Weisz ve Lea Seydoux
Not: 6 ödül ve 14 ödül adaylığı
Mesaj tarihi:
Bugün gösterime girmiş, herhalde haftanın en iyi filmi denilebilir. Giden var mı? Komedi ne kadar komedi, mizahsa tamam ama komedi bayabilir böyle bir filmde.
Mesaj tarihi:
Mizah degil, mizah ise ben bilmiyorum, bilip de izleyen aydinlatsin.

Dystopian oldugu icin izledim, bekledigim gerilimi az da olsa veriyor film ama turu sevmiyor iseniz hic izlemeyin, genel izleyici icin vakit kayibi.
Mesaj tarihi:
bilmiyorum abi ben aşırı eglendim. Bazı noktalar tabii ki aşırı bariz eleştiriler falan da, ben genel olarak absürdlüğün tadını çıkardım yani, mesaj kaygısını takip etmek için fazla komikti film.
  • 2 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Konu güzel, hevesle beklemiştim de yönetmen beceriksizliğiyle içine edilmiş filmin, bildiğin akmıyor. Anlatmak istediğini somutlaştırıp distopyalaştırmak güzel ama bunun suyunu çıkartıp kafaya vura vura anlatmak biraz zorlama kaçmış.

İlk yarı yine bir şekilde izleniyor ama ikinci yarı çekilmiyor. Sonunu güzel bağlamışlar mesajı vermişler en azından.
Mesaj tarihi:
Basit abi, benim için yönetmenin en önemli görevlerinden biri filmin akışını sağlamaktır. Film akmıyorsa bir yönetmene bir senariste bakarım. Belki de yönetmen iyidir de senaristten kaynaklı da olabilir kesin karara varmak için bi daha izlemem gerekir (ki hayatta izlemem) ama bu filmde ikinci yarıda akmama durumu vardı. 5 dk'da bir durdurup internete bakınarak falan izledim ikinci yarıyı mesela. İzleyiciyi odakta tutamıyor.
Mesaj tarihi:
sen de abartmışsın ya durdura durdura atmosferden çıkmış olmayasın?

film bence de vasat. mesaj kaygısı çok battı bana. bu konular üzerinde daha önce hiç kafa patlatmamış insanlara cazip gelecek bir yapım olmuş.
  • Yeni Oluştur...