Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Lobster (2015)

akirafes

Öne çıkan mesajlar

[video]https://www.youtube.com/watch?v=fpt0tn1-54k?feature=oembed" width="459">

Çok da uzak olmayan bir gelecekten ilginç bir distopya öyküsü anlatıyor bize The Lobster. Yalnız kalmış, ilişkisi olmaya insanların tutuklandığı, alternatif bir gelecekte geçen öyküde, bekar insanlar korkunç bir otele yerleştirildikten 45 gün sonra, kendileriyle eşleşen kişiyle ilişkiye başlamak zorunda kalıyorlar. Eğer ki ilişkilerinde başarıyı yakalayamazlarsa, ölümün kol gezdiği bir ormana sürgüne gönderiliyorlar.

Dogtooth ile dikkatle üzerine çeken yetenekli Yunan asıllı yönetmen Yorgos Lanthimos’un kamera arkasına geçtiği film, alışılmışın oldukça dışında, ilginç bir distopya öyküsü sunuyor izleyiciye. Başrollerini Colin Farrell, Ben Whishaw, Rachel Weisz ve Lea Seydoux
Not: 6 ödül ve 14 ödül adaylığı
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
Konu güzel, hevesle beklemiştim de yönetmen beceriksizliğiyle içine edilmiş filmin, bildiğin akmıyor. Anlatmak istediğini somutlaştırıp distopyalaştırmak güzel ama bunun suyunu çıkartıp kafaya vura vura anlatmak biraz zorlama kaçmış.

İlk yarı yine bir şekilde izleniyor ama ikinci yarı çekilmiyor. Sonunu güzel bağlamışlar mesajı vermişler en azından.
Sosyal ağlarda paylaş

Basit abi, benim için yönetmenin en önemli görevlerinden biri filmin akışını sağlamaktır. Film akmıyorsa bir yönetmene bir senariste bakarım. Belki de yönetmen iyidir de senaristten kaynaklı da olabilir kesin karara varmak için bi daha izlemem gerekir (ki hayatta izlemem) ama bu filmde ikinci yarıda akmama durumu vardı. 5 dk'da bir durdurup internete bakınarak falan izledim ikinci yarıyı mesela. İzleyiciyi odakta tutamıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...