Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mesleki videolar çekeceğim


chrome

Öne çıkan mesajlar

youtube a koymak için yaptığımız iş ile ilgili bazı şeyleri anlatan kısa 1 er 2 şer dakikalık videolar çekmek istiyorum. fakat bu videoları çekerken mesela sağından solundan görsel girip çıkabilmeli, edit yapabilmeliyim, mesela ben konuşurken bir başka video falan girebilmeli ya da grafik.
bunları nasıl yapabilirim?
dışarı yaptırmaya kalkarsam maliyeti ne olur?
yaklaşık 30 video falan çekeceğim çünkü
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pro bayağı pahalı iş, işin tekniğini öğrenmekte çok sıkıntı yok, uğraşırsan çabuk kaparsın. Ama dendiği gibi işin yetenek ve tecrübe kısmı esas fark ettiren kısmı. Sen yaparsın geçişler kütük gibi olur, adam araya estetik duygusuyla 2 efekt atar, bi geçiş yapar, sen bile "ben bu kadarını düşünememiştim" dersin. Orada adamın estetik algısı ve daha önemlisi tecrübesi çok fayda ediyor. Ya da belki içinde estetik yetenek falan vardır sen de yatkınsındır, tecrübe eksiğine rağmen fıstık gibi yaparsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

editing'de cok saglam ekran kartin yoksa baskasina yaptirt bence.
6GB falan ekran kartin varsa rahat editlersin bence.

ondan sonra en basitinden ver fade'leri, cutlari.


ama basiti sudur. bunu yapmadan once kisa bir kac deneme yap.

workflow nasil tavsiye edilmis onlari incele, sonra denemelerini yap. son derece kisa bir video ustunde 5-6gecis falan yeterli olacaktir sanirim.

basit yazilar cikacaksa gopro studio bedava olmasi lazim halen. onu deneyebilirsin. (gopro studio adding titles diye arat, tuto bulursun)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

madem adamın derdi çözüldü ben sorayım bi el atın o zaman.

şimdi bi yazılımın how to kısmını yazdım falan. bide dedim video yapayım tamam yap süper olur dediler. ama ben böle yaya yaya yaparım göze giriym falan diye dedim. çarşambaya kadar bitmiş olsun sen yap metni yaz salı çarşamba bizim dublajcımız var ingiliz ona okuturuz 4üne yetişmesi lazım dediler.

ya olay şu giricem mesela screen shot alır gibi yapıcam bişiler browser panelinden sonra metni yazıcam herifin biri okuyacak. böle 20-30 saniye 1 dakika arası çokça video olacak.

hangi programı ekrandan video kaydetmek için (mesela jing gibi ekranın bi kısmını seçip mesela browserı sadece kesip orayı kaydeden lazım) kullansam veya hangi formatta çeksem web sitesine how to'ya gömülecek. swf falan baya kolaya kaçmak oluyo ama mobilde sıkıntı olduğu için flash başka bişi olması lazım falan filan

teşekkürler saygılar sevgiler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...