Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Harici Disk içerik kurtarma

AscAnsio

Öne çıkan mesajlar

Gençler; 1 terabytelık bir harici diskim vardı ve içini geçen hafta kapanan YTS'den (eski adıyla YIFY) blu-ray kalitesinde filmlerle doldurmuştum. Disk ömrünü doldurdu ve hiçbir teknik servis tamir edemiyor.

YIFY kapandığı için o kadar çok filmi bir daha bu kadar güzel kaliteye bulmam da mümkün değil.

Mecburen bir tanıdık aracılığıyla veri kurtarma şirketine yönlendirdim ve 1750 dolar fiyat biçtiler.

Bu fiyat bana aşırı fahiş geldi. Bu işi daha uygun ücretlere yapan bir yer var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
geçen gün wd hardiskim düştü yaklaşık 50cm yükseklikten falan. yıllardır mis gibi kullanıyordum tek seferde pattiz oldu. bilgisayar harddiski görüyor. hdd'den ses ışık vs de geliyor ama hdd kesinlikle açılmıyor ya da donanımı kaldır diyince de kaldırmıyor.

ölmüş müdür şimdi bu ? içinde cia gizli dosyaları yoktu da 2000'lerden kalma bir sürü ıvır zıvır nostaljik şey vardı. üzülürüm valla giderse.

bütün msn loglarını bile 2017 yılına kadar getirmiştim. dile kolay 13 sene öncesinin konuşmaları. arada açıp açıp gülerim.

bunu nereye götürmek lazım. kendim kurtarabileceğim bir yöntem var mı ? tenks.

bu arada yere düşerken çalışıyordu. öyle daha kötüymüş galiba dfs.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

geçen gün wd hardiskim düştü yaklaşık 50cm yükseklikten falan. yıllardır mis gibi kullanıyordum tek seferde pattiz oldu. bilgisayar harddiski görüyor. hdd'den ses ışık vs de geliyor ama hdd kesinlikle açılmıyor ya da donanımı kaldır diyince de kaldırmıyor.
...

Cok buyuk ihtimalle kafasi takilmistir.Tamiri kendin yapabilirsin ama cok buyuk risk.Toz falan hddnin plakalara degerse kurtarilamaz hale geliyo alet.Ote yandan kafayi durterken ucundaki incecik okuyucu kafa hddye surterse gene kurtarilamiyo falan.Aparatlari falan var o isin.Hdd tamiri yapabilen bi veri kurtarmaciya gidip onlara yaptirman lazim.Belki kafanin tamamen degismesi lazimdir falan filan.

Bu arada adamlara veri kurtarttirmayacaksin.Fiziksel kafa tamiri yaptirip veriyi kendin kurtaracaksin.Sadece kafa tamiri saniyorum ucuz.

Youtubeda videolar var.Izleyince bende yaparim lan bunu diye gaza geliyo insan.Sonra hddyi eline alip dolaniyo ortalikta.hdd heder etmisligim var boyle.
Sosyal ağlarda paylaş

bundan 4 5 sene önce bütün çocukluk - lise - üniversite - ingiltere resimlerimin olduğu seagate marka hdd hatalı üretim olduğundan arıza çıkartmıştı. verileri kurtarmak için verdiğim bilgisayarcı başka bir firmaya yönlendirmişti beni onlarda dedektiflik işine giriyo 10bin $ isteriz demişlerdi. hdd'yi hala saklıyorum teknolojinin gelişmesini bekliyorum. muhtemelen konusunu burada da açmışımdır :/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...