Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1 liraya PC

applev0dka

Öne çıkan mesajlar

1 liraya pc kaçırmışım. Kendimden utandım yemin ediyorum.

Ruscayı yenı öğrenmiş bi arkadaşım birim fiyatı 50usd olan bir ürünü Rus müşterisine 15usd diyor. Tabi ortada yazılı bi anlaşma ve imza yok. Fakat müşteri siparişi geçiyor. Yüzbinlerce dolarlık. O kadar ucuz fiyata bulunca adam stoklamak istedi zaar.
Fakat arkadaşım sipariş geldikten sonra yaptığı yanlışı anlıyor ve müşterisine durumu bildiriyor. Müşteri çıldırmış, atarlanmış falan planlar yaptım diye. Sizle bir daha çalışmam, size Rusyada iş yaptırtmam falan. Sonuç değişmiyor tabi. 50 olmasada daha uygun bir fiyata adama satışı yapıyorlar miktarları azaltıp. Hatta adamla yıllarca iş yapmaya devam ettiler ve bu konuyla sık sık dalga geçerdi müşteri.

Hikayenin morali; ortada kötü niyet barındırmayan bir yanlışlık varsa, mecburen kabullenmek durumunda kalıyorsunuz olayı.
Zaten kimse 1 tl ye pc alacağına inanmamıştır.
Sosyal ağlarda paylaş

19647051 no'lu siparişinizi, satıcımızdan kaynaklanan bir hata nedeniyle iptal edeceğimizi üzülerek bildiririz. Lenovo marka ürünün 1 TL'ye satılması takdir edeceğiniz üzere mümkün değildir. İnternet sitemizde de bu konuya ilişkin herhangi bir indirim ya da kampanya olduğu yönünde bilgilendirme bulunmamaktadır.

Sipariş iptal işleminiz tamamlandığında, bankanızın süreç ve uygulamalarına bağlı olarak 3 iş günü içinde para iadeniz artı bakiye olarak yansıyacaktır.

Bu sorun yüzünden siz değerli müşterimizden özür diler, 20 TL hediye çekinizin üyeliğinize tanımlandığını bilmenizi isteriz.
Sosyal ağlarda paylaş

şu an öyle değilim ama dönem dönem dh ciler gibi davrandığım oluyor. yani adamlarda haklı dün gittim mediamarkttan mouse aldım 40 lira verdim.

http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/_LOGITECH-910-002235-M185-2-4-GHz-1000-DPI-3-Tuşlu-Kablosuz-Mouse-Gri,103452,828655.html?langId=-14

aynısı 3 ayda bir bime geliyor 19 lira. bekleyemedim para var diye. dh ci değilim bu ara yani.
Sosyal ağlarda paylaş

mesela geçen mısır aromalı cips aldım bakkaldan 40 kuruş eksik kaldı sonra veririm dedim. paketten bedava ice tea çıkınca kar zarar hesabı yaptım gidiyim 40 kuruşu veriyim ice tea 1.5 tl yani 1.10 tl karda olurum dedim.

biraz önce 40 kuruş kalmıştı burdan alıver dedim ha bide bedava ice tea çıktı dedim. daha başlamamış kampanya 15 indeymiş elimde patladı.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

satıcı sipariş iptal edebilsin zaten, neden iptal etmesi rahatsız ediyor ki? zorla mı satın alacaksınız. satıcının iptal etmek zaten yasal olarak hakkı.

hukuk agliyor

bir tarafin satis icin yaptigi teklif kabul edilip sozlesme kurulduktan sonra geri cekme olmaz.

anca ''subject to stock'' falan varsa. onda da stock yenilenene kadar ifa edilmez anca (beklemek istemiyorsaniz iade vs.)
Sosyal ağlarda paylaş

Mal said:

mesela geçen mısır aromalı cips aldım bakkaldan 40 kuruş eksik kaldı sonra veririm dedim. paketten bedava ice tea çıkınca kar zarar hesabı yaptım gidiyim 40 kuruşu veriyim ice tea 1.5 tl yani 1.10 tl karda olurum dedim.

biraz önce 40 kuruş kalmıştı burdan alıver dedim ha bide bedava ice tea çıktı dedim. daha başlamamış kampanya 15 indeymiş elimde patladı.

Ahahah dram olmuş
Sosyal ağlarda paylaş

sozlemenin ihlalindan dogan yaptirimlar

specific performance olabilir (yani git o zaman baskasindan tedarik et ama et)

refund olabilir

refund + compensation olabilir

compensation icin de ama zararini kanitlaman lazim. burda ne zararindan bahsebiliriz bilmiyorum ama yine sokusturabilirsin biseyler araya, 5 gun vakit kaybettim isimi yapamadim vs. gerci sozlesmede bu tip dolayli zararlardan feragat edilmistir buyuk ihtimal bakmak lazim
Sosyal ağlarda paylaş

bu tarzda örnek caseler bulursan benimle paylaşsana sana zahmet. ara sıra ben karşılaşıyorum bu durumlarla, müşteri odaklı operasyon yaptığımız için zıtlaşma olmuyor, fazlasıyla telafi yapıyoruz ama legal stand olarak tr'de işlenmiş caseler bulursan baya hoşuma gider okuyup öğrenmek.
Sosyal ağlarda paylaş

abi siz ilk defa mı ürün iptali yaşıyorsunuz? zamanında bende steelseries spectrum 7xb kulaklığı 220 liraya mı almıştım onu bile iptal etmişti koca kliksa. o zaman 400 lira falandı tabi, fiyat hatası bariz ama bu kadar komik bi durum yok yani gayet olağan fiyat bence. ürün tedarik sürecinde yaşadığımız geçici bir aksaklıktan dolayı temin edememekteyiz diyip cart diye iptal etmişlerdi lel

çek bi bok bile vermediler üstüne
Sosyal ağlarda paylaş

tamam iste biz de hakkinizi arayabilirsiniz ama yine en cok alacaginiz refund olacaktir buyuk ihtimal diyoruz. yoksa ortada sozlesmenin ihlali var her sekilde.

@bingildak, abi tr'de calismiyorum ben case law pek takip etmiyorum o yuzden. okuldan aklimda ne kaldiysa yaziyorum tr ile ilgili. gozume ilisirse bi sekilde soylerim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...