Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Counter-Strike: Global Offensive

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ohh aylar sonra sipeys'in mouse klavye başlığından gaza gelip yükledim. aim'im yerine gelsin iki alışayım diye (yalan, eim falan zaten düğün modunda spray&pray'di lel) armsrace atıp duruyorum sapık gibi. of nasıl güzel geldi var ya, pleb gibi de taraya taraya gidiyorum tam internet kafedeki quake2 zamanımdaki his.

demin de safehouse'ta sapladım golden'ı son maçımda, üstüne de extacy of gold açtım, tam ergen gibi gaza geldim ya

this house doesn't seem that safe. get it? diye de geyik yaptım kendi kendime fdsagds
Mesaj tarihi:
Safehouse'un kapıdan girer girmez önünde şehit olanı görüp, buna rağmen bıkmadan arka arkaya deneyen CT'ler çok tatlılar o seyfhauzda.

bazen açıp kenarda sağ duvarı kontrol ederken bir yandan onları izlemek için girip takılıyorum az. bütün stresi alıyor.
Mesaj tarihi:
şu oyunda rank atlamayı biraz kolaylaştırsalar güzel olacak.
adam aynı rankteki oyunculara karşı 40 kill felan alıyor ama maç kaybetti diye rank atlayamıyor.
smurf veya hacker olmasan bile hakkın olan rankte olmuyorsun bu da diğer oyunculara haksızlık yaratıyor.
Mesaj tarihi:
Bone said:

adam aynı rankteki oyunculara karşı 40 kill felan alıyor ama maç kaybetti diye rank atlayamıyor.
smurf veya hacker olmasan bile hakkın olan rankte olmuyorsun bu da diğer oyunculara haksızlık yaratıyor.

o işte sırf win-loss oranı yüzünden. eğer 1000 oyun atmışsan işte zor oluo adam 100 oyun atmış adam 1 oyunda rank atlar ama sen 10 oyundan anca rank atlıo olursun şunu çözmeleri gerek.
Mesaj tarihi:
Aiko said:

dün slipi kanser ettik dream teamle

senin arkadaşlar rustan beter ak. elektrik gitti diyip dc atma iyiymiş ama huhahuuhaehuae. bi ara ts sesini kapadım artık
Mesaj tarihi:
Bone said:

kolaylaştırmasınlar.
atlayamasın normal olanı o, diğerleri kadar elo kaybetmiyor sonuçta.
ben herkes hak ettiğinin ±1 civarında dolaştığını düşünüyorum hep. eğer bi anormallik varsa o çok premade girmekten falandır. gidin solo oynayın düzelsin. solo oynamak zorunda mıyım diye soruyosan da o zaman çok farklı skillgrouplarıyla premade yapmıycaksın.
Mesaj tarihi:
k1nJo said:

kolaylaştırmasınlar.
ben herkes hak ettiğinin ±1 civarında dolaştığını düşünüyorum hep. eğer bi anormallik varsa o çok premade girmekten falandır. gidin solo oynayın düzelsin. solo oynamak zorunda mıyım diye soruyosan da o zaman çok farklı skillgrouplarıyla premade yapmıycaksın.

kolaylaştırmadıkları zaman "nova trap" diye bişi yaşanıyor bu sefer de...

https://www.youtube.com/watch?v=UQdtMCIZd0U

şu adam gibi kendi rankinin çok daha üstünde oynayan adamlar daha alt tabaka oyuncularla aynı yerde kalıyor.
Mesaj tarihi:
applev0dka said:

dikkat knight online içerir

valla ben 15-16 saatte 1 gb kasıyordum cok rahat, hic uğraşmadan, ölme riski olmayan manticore'da. GM'ler temizliğe başladığında haberim yoktu banı yedim. cok daha iyi yerler var işte günde 2gb rahat kasılan ama GM'lerin ilk kontrol ettikleri yerler.

1 haftadır falan gm'ler ekstra mesai yapıp çatır çatır ban atınca tekrar uğraşmadım.

aslında oyunda elle para daha hızlı kasılıyor da kim uğraşcak :D kolay bir yere bırakıyorsun yavas yavas getiriyor sen arkada başka şeyler oynarken :D

asıl parayı vuran adamlar tren denen şeyi yapıyor, tek pc den 8 karakter açıp 40dk da 1 cıkan taştan boss kesiyor, item düşerse değeri direk 300tl. adamın 40dk da 1 300 tl kazanma sansı var :D tabi daha seri ban geliyor

şaka maka şu oyunda tren denen şeyi çıkaran da benim :D
Mesaj tarihi:
k1nJo said:

Bone said:

kolaylaştırmasınlar.

kinjo'ya katılıyorum. Takım oyunu sonuçta bu, kazanılacaksa aynı takımdaki herkesin kazanması gerekiyor. Eğer takım kayberse ve yine de 1. olan kişiye özel rank atlatacaksa takım oyunu ölür, sadece score için oynar ozaman millet. Ha şöyle bir dezavantajı var bu sistemin; rank atlamak için clan halinde oynamaya yönlendiriyor milleti, daha tanıdık/anlaşabileceğin insanlarla oynamak direk etkiliyor kazanmayı.
Mesaj tarihi:
Bone said:

k1nJo said:

kolaylaştırmasınlar.

kolaylaştırmadıkları zaman "nova trap" diye bişi yaşanıyor bu sefer de...

https://www.youtube.com/watch?v=UQdtMCIZd0U

şu adam gibi kendi rankinin çok daha üstünde oynayan adamlar daha alt tabaka oyuncularla aynı yerde kalıyor.

çok daha alt tabaka oyuncuları taşıyamıyorsa kalıcak mecburen. bu, sistemin yanlışlığından değil; oyuncuların smurf hesaplarla ve dengesiz premadelerle bunu bulandırmalarından kaynaklanıyor. mesela o maçta karşısında atıyorum belki 2 tane supreme smurf vardı bilmiyoruz. yani aynı yerde kalması yine bunun gibi adamlar yüzünden olabiliyor onu anlatmaya çalışıyorum.

sonuçta dediğim gibi diğerleri kadar elo kaybetmiyor; daha doğrusu onlardan daha çok kazanmış oluyor oyun içinde. kaybetse bile de daha az kaybetmiş oluyor diğerlerine nazaran.

ayrıca madem çabucak yukarı tırmanmak istiyor öyle train falan koymıycak kendi pooluna. sonra ağlar öyle yok bilmem kaç insan b'ye gidip duruyodu soloqda herkes bazen kafasına göre takılıyo diye. düşük kesimin de iyi oynayabildiği map koyacaksın ki yönlendirmek istiyorsan da yönlendirebilirsin adamları. işte nedir bunlar d2-inf-mirage-cache falan.

yani ben bunları 6 tane hesap kasmış biri olarak söylüyorum. ben bile hala lem-supreme olabiliyorsam -ki benim performansım bayaaa bi inişli çıkışlıdır- bu adam da olur ki zaten çok geçmeden. yani 1-2 maç istediği gibi bitmemiş diye adam orada hapsolmuş sanma hemen.
Mesaj tarihi:
noddle said:

Anlamadım şey 15-15 berabere kalınınca rank atlamada etkisi oluyor mu? Yoksa maç oynanmamış gibi hiç bir şey olmuyor mu acaba?

etkisi oluyor.
kesin değil tabi ama tahmin ettiğimiz kadarıyla aslında her round mmr kazanma/kaybetme işi oluyor zaten. mesela oyun esnasında atılan oyuncuların da atılana kadar oynadıkları roundların etki ediyor olması lazım mmr'larına.

en son kazanıp kaybettiğinde de belli bi mmr kazanıp/kaybediyorsundur işte. beraberlik olunca sadece o olmuyordur muhtemelen.

yalnız şöyle bi olay var; inactive olduğunda rankinin tekrar gözükmesi için 1 maç kazanmanı söylüyor sistem. bi keresinde berabere kalmama rağmen göstermişti. yani iki taraf için de win olarak sayılmıyordur herhalde ama en azından beraberlikte oynanmamış gibi bir şey olmuyor yani onu söyleyebilirim net.
Mesaj tarihi:
beraberlikte CS:GO da puan aliyorsun. normalde beraberlikte mm ortalamasi dusuk olanin puan almasi, mm ortalamasi yuksek olanin puan kaybetmesi gerekir. CS:GO da oyle islemiyor sistem. iki takima da puan veriyor.

kazanilan round adedinin ve K/D nin ise bir alakasi yok. tabi kimse kesin formulu bilmiyor ama ELO sisteminin dogasina aykiri.
Mesaj tarihi:
LEM ve uzerinde smurfing diye bir sey yok. asagi rutbedeki insanlarin sikintilarini anlayamiyorsunuz o yuzden. Global elite kime smurf yapicak? supremelere mi? DMG ve altina yapiyor. cogunlugu cift kelesh hattinda.

oyle bir hal aldi ki durum, nova4 tekiler kan agliyorlar su anda. kelesh1, kelesh2 gulluk gulistanlik. mg2 maclari su anda nova4 maclarinin yari zorlugunda falan :P daha yukarilara cikinca cift keles ve dmg smurften gecilmiyor, gene kan agliyor. ozellikle cift keles hatti artik rezillik otesinde. supreme main i olan hemen herkes cift keleshte kanka boostluyor.
Mesaj tarihi:
k/d'nin bir alakası olmamasını anlayabilirim ama kazanılan round sayısı için aynı şeyi söyleyemiycem.
sonuçta bu 5v5 oynanan ve oyuncu kickleyebildiğin bi oyun, o yüzden elo hesabını her round yapmıyorlar diye bir şey söyleyemezsin.
Mesaj tarihi:
k1nJo said:

k/d'nin bir alakası olmamasını anlayabilirim ama kazanılan round sayısı için aynı şeyi söyleyemiycem.
sonuçta bu 5v5 oynanan ve oyuncu kickleyebildiğin bi oyun, o yüzden elo hesabını her round yapmıyorlar diye bir şey söyleyemezsin.

yapmiyorlar. soyleyebilirim. yapsalar adi ELO olmaz. hem solo ELO (satranc), hem grup ELO iyi tanidigim sistemlerdir.

MVP'nin etkisi icin de fikrim oyle. o da etkisiz eleman.

tabi tekrar ediyorum, CS GO formulunu kimse kesin bilmiyor. Modifikasyonlar oldugu yuzde yuz. Draw da mutlaka rating artisi aliyor olmak ornegin buna bir ispat.

Belki ufak bir miktar impact eklemis olabilirler formule. (ki kazanilan round adedinden bir impact olmasi hic mantikli degil, MVP deseniz belki diyecegim) Ama bunlarin varsa da bir etkisi o kadar cuzidir ki maci kazanip kaybetmek yaninda tavsan-everest dagi gibi bir farki vardir.

maci kaybettiysen istersen 14 round kazanarak kaybet, gene de o ratingi duseceksin.

16-0 kaybetmek ve 16-14 arasi kaybetmek arasinda bugune kadar gozlemledigimiz daha hizli bir dusus olmadi. genelde karsi takimin rutbeler sizinle dengeli ise kac streak te ne olacagini kestirebiliyorsunuz.

eksik oyuncuya gelirsek. abandon edersen ek penalty yiyorsun. digerlerinin kaybettigi ratingin bir kismini sana dagitiyor. abandon maclardan sonra hasirt diye rutbe dustugum cok oldu. daha 1-2 maclik tolerans kesin olmasi gerekirken.

kick ise baska bir mesele. muhtemelen kickde kicklenen oyuncu ve ya diger oyuncular ile esit penalty aliyor ya da daha fazla. sonucta takima rahatsizlik verdigin icin kicklendiginden daha az penalty yersen bu haksizlik olur. ancak muhtemelen bu nedenle cok adam kicklersen, yani kick isini abuse edersen, onune gelen begenmedigin adama kick acarsan ban yiyorsun. o isi oyle dengelemeye calismislar. bu da round sayisinin cok etkisi olmadiginin (bence hic yok) baska bir ispati.

kick aninda round hesaplasa, kicklenen zararli cikar. kickleyenler daha az rating kaybeder. mantikli degil. her kick legitimate degil cunku.
Mesaj tarihi:
elo cok basit bir sistemdir. cok ilkeldir. o nedenle rating enflasyonu, skill spreadi, smurf account gibi sebeplerden aci cekiyorsunuz. dediginiz kadar komplike bir hesaplama sistemi kullansalar, standart ELO nun kabak gibi belli sorunlarini yasamiyor olurduk.

bildiginiz Win (1), loss (0) binary sistem. bir de streak ne yaptigin. cok ardarda kazanirsan coefficient (bkz: K value. ELO nun logistic distributionlari nasil calisiyor bakiniz) degerinin muslugunu geri aciyor olabilirler. hizla tirman, asagiya rahatsizlik verme diye. ornegin rutbesizken de K value cok yuksek bir degerdir.

Herkes galibiyette ayni ratingi mi kazaniyor? orasi belli degil ama muhtemelen ayni degil. ancak sandiginizin aksine bunun sebebi round, performans, mvp vs degil. buyuk olasilikla kendi takiminin ortalama MM ratingi, senin kendi takiminin orta MM inden standart ne kadar saptigin, karsinin ortalamasindan standart ne kadar saptigin, ayrica hesaplari bozan bir outlier misin degil misin (outlier isen gain ve loss un az. ornegin nova 2 dolu takima supreme ile girmek, kazaninca cok az alirsin, ancak kaybedince cok az kaybedersin. leechlemesinler diye) o kadar. baska bir seye bakiyorsa da almost negligible.

o da win ise artisi dagitmak, loss ise dususu dagitmak icin kullaniliyor muhtemelen. dususu artisa ceviremez.
  • Yeni Oluştur...