Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) - HBO

di

Öne çıkan mesajlar

dasaaa said:

simdi su ana kadar yayinlanan kitaplarin page countunu, yayinlanan bolum sayisina bolup. bolume kac sayfa dusuyor. yani dakikaya kac sayfa dusuyor bakip, sonra da adamin boktan sahnelerine kac sayfa dusmus bunun karsilastirmasini yapip

Kardeş missandeinin kitapta olmayan memelerine bakarken sorun yok da samin bokuna mı takıldınız? Bence daha uzun uzun temizlemeli, o anı seyirciye iyice anlatmalıydı. Belki benim fetişim o? Belki beni o heyecanlandırıyor?

daha izlemedim
Sosyal ağlarda paylaş

Wishmaster said:

Belki de birileri de senin için aynı şeyleri düşünüyordur. Ne dersin?

dusunebilir baskan. aradaki fark ise surada yatiyor, a- anlatilani anlayamamak = zeka geriligi, b- izledigini anlayamamak = zeka geriligi.

mesela diziyi, basindaki ozet kismini falan izleyip de "haci bu bunu neden yapmis ki?" diye soran icin "hmmm...." diyip hakkinda olumsuz dusunmek son derece normal.

atiyorum, eksi sozlukte game of thrones basligini okumaya baslayin. milletin yaptigi yorumlari okuyun. "hey bu salak!" diye isaret edeceginiz bir cok insan oldugunu goreceksiniz.

site farketmeksizin ayni saptamayi farkli yerlerde, farkli durumlarda da gerceklestirmeniz mumkun. (c- dahi anlamina gelen de yazimi vs. vs. ornekler arttirilabilir)

bu bir gozlemdir. diger insanlar ustunde de yapilabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

greyjoy'un hediyesi net tyrion ya. tyrion'u da arya kurtarır. jon ve kalisi abla sizin altınızda maden var bize lazım ayağına muhabbeti geliştirecekler. jon kalisinin beynini night king ile yıkar. cercei'yi siktir edip kuzeye giderler.

cercei dorne ve tyrell'lere karşı savaşır.

Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

greyjoy'un hediyesi net tyrion ya. tyrion'u da arya kurtarır. jon ve kalisi abla sizin altınızda maden var bize lazım ayağına muhabbeti geliştirecekler. jon kalisinin beynini night king ile yıkar. cercei'yi siktir edip kuzeye giderler.

cercei dorne ve tyrell'lere karşı savaşır.

Benim de aklıma ilk Tyrion geldi. Ama Tyrion'ın yine Kings Landing'de tutsak olması gereksiz bir tekrar olur. O nedenle ya Tyrion'ı ele geçirme girişimi başarısız olacak, ya da hediye başka bir şey.

Bir diğer ihtimal olarak Olenna Tyrell'i ele geçirip Tyrelleri devre dışı bırakmayı düşünüyor olabilir. Ellaria Sand ve Dorne için de benzer bir ihtimal düşünülebilir.

Sosyal ağlarda paylaş

said:
dizi verimi = anlatilan konunun icerigi / (bolum sayisi x dizi suresi)

pek sağlıklı bir yaklaşım değil bu

Konu içeriği değişkenlik gösterebilir. Özellikle bu tür bolca yan karakterin olduğu, bu yan karakterlerin çoğunun bölgesel olarak çok farklı yerlerde olduğunu düşünürsek, bunların neler yaşadığı/ana konuya etkileri/karakterin gelişimini bir şekilde işlemeleri gerekiyor.

şişko, kötürüm,yanık vs vs o sahneleri şimdi koymasa 2 bölüm sonra savaş sekansının arasına sıkıştıramaz. Genel tempo, bölüm temposu, hikaye temposu/ritmi hepsi etkiliyor.

O sahneyi öyle yapmaları anlatım açısından, karakterle empati yapmamız açısından çok iyi bir sahneydi. Ve böyle bir anlatım metodunu şimdiye kadar hiç yapmamışlardı.
Sosyal ağlarda paylaş

s7e1

giriş dışında bomboş bir bölüm olmuş.
yav, tamam her an aksiyon falan olmayabilir ama 15 aydır beklenen dizide de hound'un 3-4 dakika boyunca kazma kürek mezar kazmasını, daenerys'in 5-6 dakika boyunca yürüyüp sonunda shall we begin demesi falan izlemek açık söylim sıktı.

kerameti 7 bölüm izleyip tekrar 1 yıldan fazla bekleyeceğiz insan biraz daha dolu dolu yapar şu bölümleri.

umarım 2. bölümden sonra toparlar.

Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...